Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 517
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nutusia nic nie poprawia co najmniej do poniedziałku (chyba, że samą siebie!...). Na oczy nie widzę od zamieniania literek polskich na francuskie i ręczne doprawianie akcentów wczoraj do północy na moim domowym, mikroskopijnym laptopowym ekraniku... MASAKRA! :(

Posted

Miałam przedwczoraj wieczorem telefon w sprawie Lunki, Pani z Wa-wy miała się jeszcze skonsultować z córką i zadzwonić żeby umówić się na spotkanie. Ale nie zadzwoniła. Więc sytuacja dalej bez zmian:)

Mattilu teksty do kolejnych pakietów niestety muszą być inne (chociaż trochę) bo niektóre portale wykrywają ten sam tekst i odrzucają ogłoszenie:roll:

Posted

A tak się dzisiaj panieneka wylegiwała na słoneczku z resztą towarzystwa:)
[IMG]http://images61.fotosik.pl/789/37a1c8c1985a9f75gen.jpg[/IMG]

[IMG]http://images64.fotosik.pl/791/c9177ea5a85dfc7cgen.jpg[/IMG]

[IMG]http://images65.fotosik.pl/791/3625ffdae8311f60gen.jpg[/IMG]

Posted

O tak - KOCHAMY słoneczko! :)

A cóż to moja ulubienica taka zafrasowana? Lunka jej za dużo słoneczka "zajęła"?... ;)

[url]http://images64.fotosik.pl/791/c9177ea5a85dfc7cgen.jpg[/url]

Posted

Ależ nieskromnie leży z tą noga w górze! :diabloti: :eviltong:
Rozpustnica jedna! (zawsze z tym słowem kojarzy mi się kakao rozpuszczalne sprowadzane z Czechosłowacji w latach 80-tych, bo nazywało sią "kakao rychle rozpustne" :p)

Posted

[quote name='Marysia O.']Pewnie tak:) Albo nad czymś myślała, ona ma zawsze wtedy taką zafrasowaną minę;)[/QUOTE]
A czy przy tym takze chrumka? Bo bulwy czesto chrumkaja ;)

Posted

[quote name='Mattilu']A czy przy tym takze chrumka? Bo bulwy czesto chrumkaja ;)[/QUOTE]

Oj tak, chrumka niemiłosiernie;) I strasznie głośno chrapie. Jak człowiek próbuje oglądać przy niej film to słyszy co drugie słowo bo chrapanie wszystko zagłusza:D

Posted

Zapraszam bardzo serdecznie na ÓSMY regał :)

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251923-%C3%93SMY-rega%C5%82-na-Nu%C5%9Bk%C4%99-i-Wier%C4%99-do-29-03-godz-21?p=22009151#post22009151[/url]

Posted

Już lecę na ÓSEMKĘ;)

I poproszę jutro o ciepłe myśli. Lunka będzie miała spotkanie z pewną rodziną. Na razie więcej nie będę pisać, zobaczymy czy coś z tego wyniknie.

Posted

[quote name='Marysia O.']Już lecę na ÓSEMKĘ;)

I poproszę jutro o ciepłe myśli. Lunka będzie miała spotkanie z pewną rodziną. Na razie więcej nie będę pisać, zobaczymy czy coś z tego wyniknie.[/QUOTE]

Oczywiście!!! zaciśnięte! :)

Posted

Jestem, udało mi się dotrzeć do domu i komputera.

Pokrótce streszczę Wam jak wygląda sytuacja. Ludzie, z którymi Luna miała spotkanie to starsze małżeństwo ("na oko" około osiemdziesiątegi roku życia) - dziadkowie żony mężczyzny, który pracuje z moją babcią. Nie tak dawno odszedł ich ukochany pies i brakuje im bardzo psiego towarzystwa, a Panu motywacji do wychodzenia z domu i spacerów. Psy mieli "od zawsze" a ich ostatni pupil bywał problematyczny (kradł różne rzeczy, chował się z nimi a na próbę odebrania reagował warczeniem a nawet zdarzyło mu się ugryźć). To typ ludzi, którzy traktują psa trochę jak ukochanego wnuka - Pani gotuje domowe jedzonko, Pan spaceruje 4x dziennie itd. W czasie spotkania była też obecna wnuczka Państwa (dorosła, zamężna osoba), która zadeklarowała, że w przypadku gdyby dziadkowie z jakiegoś powodu nie mogli opiekować się dłużej psem zabierze go do siebie (mieszka z rodziną i labradorem w domku jednorodzinnym).

Dom wydaje się być naprawdę dobry i myślę, że pies który tam trafi będzie szczęśliwy. Ja natomiast mam pewnie wątpliwości, czy to jest dom dla takiego psa jak Luna - pełnego energii a jednocześnie chwilami strachliwego.
Jednocześnie mam świadomość, że nie jestem obiektywna bo na myśl o oddaniu Luny komukolwiek, mam wielką gulę w gardle. I może po prostu "szukam dziury w całym"...
Jestem umówiona na telefon z wnuczką Państwa (bo to ona się ze mną kontaktuje i ustala szczegóły) środa/czwartek. Do tego czasu Państwo mają podjąć ostateczną decyzję (choć wydaje mi się, że oni nie mają specjalnych wątpliwości) i ja również .

Nie ukrywam, że sytuacja jest dla mnie bardzo trudna i mam ogromny dylemat...

Posted

Marysiu - guli w gardle nie dziwię się ani trochę...
Wg mnie najważniejsze w opisanej przez Ciebie sytuacji jest to, że rozmawiasz z Wnuczką i tak naprawdę to ona byłaby osobą adoptującą. Rozumiem, że Lunka miałaby z tą panią częsty kontakt (i z tym labkiem też). Może dla Państwa lepszy byłby starszy piesek,ale ze starszym mogą być problemy zdrowotne, a co za tym idzie finansowe... Z drugiej strony 4 spacerki dziennie i stała obecność ludzi w domu to dobre rozwiązanie dla Luniastej.
Dylemat rozumiem w całej rozciągłości i mam nadzieję, że do środy wszystkim się w głowach poukłada co i jak powinno być... Tak czy inaczej kciuków nie puszczam!

Posted

Dzięki że z Nami jesteście.
Wnuczka pomaga dziadkom w kontakcie ze mną, to ona do mnie dzwoni itd. ale właścicielami psa byliby dziadkowie. I raczej z tego co zrozumiałam kontaktu z labkiem specjalnego nie będzie.
Zgadzam się, że właściwie stała obecność ludzi w domu jest w przypadku Lunki bardzo ważna, również to, że Państwo wydają się mieć spore doświadczenie w opiece nad psem przemawia na plus.
Trochę boję się tego, jak Państwo by sobie z nią poradzili np. w sytuacji kiedy trzeba ją wyciągnąć z pod stołu czy z innego miejsca, żeby ubrać w szelki (ona tego bardzo nie lubi) czy kiedy się czegoś przestraszy na spacerze i spanikuje.

Z dobrych informacji jest jeszcze to, że Luna spędziła wczorajsze popołudnie, noc i dzisiejsze przedpołudnie ze mną w Warszawie i pokazała, że naprawdę dobrze radzi sobie z funkcjonowaniem w warunkach miejskich. Chętnie wychodziła na spacerki - ewidentnie sprawiało jej to przyjemność. Bardzo szybko załapała że winda służy do przemieszczania się i nie zjada małych piesków, i choć początkowo bardzo nie chciała tam wsiadać do już dzisiaj rano wsiadała i wysiadała jakby całe życie nie robiła nic innego:) Nie boi się już chodzących ludzi, dzieci a nawet wózków i rowerów. Lekką panikę wywołała natomiast starsza kobieta o kulach;) Sunia jechała nawet ze mną dwa przystanki autobusem - co prawda siedział mi na kolanach i trzęsła się jak barani ogon ale przeżyła i wyglądała przez okno. Więc pod tym względem naprawdę spisuje się na medal.