Marysia R. Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 38 minut temu, mestudio napisał: Dlaczego mam wychodzić z takiego założenia? Nie jestem nawiedzona i nie wrzucam każdej profesji do jednego wora, a szczególnie leśnika. Po to są wizyty PA aby się dokładnie dowiedzieć po co ludziom taki, a nie inny pies. Zgadzam się, szczególnie że bycie leśnikiem w żadnym wypadku nie determinuje do bycia myśliwy. A to dwie zupełnie różne rzeczy. Niestety nie znam nikogo z Jeleniej Góry więc w kwestii wizyty nie pomogę ale trzymam kciuki za teriereczkę :) Quote
mestudio Posted March 2, 2016 Author Posted March 2, 2016 Marysiu, szukam na FB w grupie wizytatorów, wysłałam kilka pw do osób z tej okolicy i zobaczymy. Fruzia musi znaleźć odpowiedzialny dom bo to szczególny psiak - jak to terier. Quote
rozi Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 4 godziny temu, mestudio napisał: Co do Fruźki to miałam ciekawy telefon, ale spod Jeleniej Góry. Młoda para ludzi, on leśnik, ona prowadzi jakiś sklepik w miasteczku niewielkim. Mieli już suczkę w tym typie. Szukam kogoś do wizyty pa. Pani po rozmowie napisała błagalnego sms-a aby im zarezerwować psiaka. Zrób co możesz, żeby tam trafiła. Ja miałam początkowo dwie Minsy, siostry wzięłam, ale tak się gryzły na zabój, że jedną musiałam oddać. Oddałam strażnikowi leśnemu, złote życie miała, całymi dniami wędrowała z nim po chaszczach, a w domu (wiejskim!!) spała na fotelu. I kupili jej złoty łańcuszek :) Maszka się nazywała. Quote
mestudio Posted March 2, 2016 Author Posted March 2, 2016 Kochani dzięki Inka33 mamy już załatwiona wizytę PA na piątek. Inka - dzięki bardzo! Quote
mestudio Posted March 2, 2016 Author Posted March 2, 2016 2 minuty temu, rozi napisał: Zrób co możesz, żeby tam trafiła. Ja miałam początkowo dwie Minsy, siostry wzięła, ale tak się gryzły na zabój, że jedną musiałam oddać. Oddałam strażnikowi leśnemu, złote życie miała, całymi dniami wędrowała z nim po chaszczach, a w domu (wiejskim!!) spała na fotelu. I kupili jej złoty łańcuszek :) Maszka się nazywała. Obgadałam wszystko z Panią Alicją, która zrobi wizytę. Wiesz, że Fruzia jest cudna, przeurocza, przekochana i żadne złe zachowanie nie da rady tych moich odczuć wobec niej zmienić. Jestem nią zauroczona. Quote
rozi Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 20 godzin temu, mestudio napisał: jej oczywiste wady typowe dla tej rasy To nie są wady, to charakterystyczne cechy. Wady dla cioć (w skrócie rzecz ujmując). Quote
rozi Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 5 godzin temu, Anula napisał: Rzeczywiście ciekawy telefon.Leśnik potrzebujący psa do mordowania zwierzyny. https://www.facebook.com/Le%C5%9Bny-Patrol-LPM-1499834177006362/?pnref=story O kurza melodia, dopiero to zobaczyłam. Tekst złośliwy, więc równie złośliwie zapytam - czy Szafirka ma wolne miejsca w hoteliku? 2 Quote
Perełka1 Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 5 minut temu, rozi napisał: O kurza melodia, dopiero to zobaczyłam. Tekst złośliwy, więc równie złośliwie zapytam - czy Szafirka ma wolne miejsca w hoteliku? Leśnik morderca a szkoleniowiec targa psami za obrożę Quote
TZmestudio Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 Chyba nie ogarniam ostatnio naszego wątku..... W czym problem???? Quote
rozi Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 12 godzin temu, mestudio napisał: TZ-owi źle zrasta się noga i do 4 kwietnia siedzi w domu. W tym. Quote
TZmestudio Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 10 godzin temu, rozi napisał: W tym. Niech tak będzie, choooooociaaaaaż nieeeee jestem do końca pewien. :-) Quote
mestudio Posted March 4, 2016 Author Posted March 4, 2016 Dzień rozpoczęliśmy o godzinie 6 ponieważ im szybciej robi się jasno, tym wcześniej stado wariatów zaczyna krążyć po domu. Jesteśmy już po drugim spacerku, a ponieważ nadleciały skowronki cudne to ogłaszam wiosnę! Wystarczy uchylić okno i już mamy darmowy koncert - wyjątkowa przyjemność i wyjątkowo radosne i miłe ptaszki. Na śniadanko serwowaliśmy ryż z mięskiem więc uszy się trzęsły z zachłanności biednym, wygłodzonym pieskom. W końcu wczoraj był przerywnik na suchą karmę............... Czekamy na wynik wizyty, wizyta dopiero po 20 więc trzeba uzbroić się w cierpliwość. Quote
TZmestudio Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 Już mestudio jest nerwowa od moich pytań więc już nie pytam w realu. Poczekam spokojnie. Quote
rozi Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 Jeśli faktycznie mieli suczkę w typie, to powinni wiedzieć, ale na wszelki wypadek powiedziałabym im, że jak Fruźka nie dostanie łomotu na wejściu, to będzie im kury gonić. O ile mają. Quote
mestudio Posted March 4, 2016 Author Posted March 4, 2016 Wynik wizyty bardzo pozytywny. Pan jest leśnikiem, a nie myśliwym, nie zajmuje się żadnymi polowaniami. Pani prowadzi swój sklep w miasteczku i poprzedni piesek prawie nigdy nie zostawał sam w domu, pracował razem z panią lub chodził z panem po lesie. Wiedzą o problemie z załatwianiem się w domu, ale my bardzo nad tym pracujemy ostatnio i w ciągu ostatnich dwóch tygodni nasikanie zdarzyło się tylko 3 razy. Poprzedni piesek jadał tylko gotowane jedzonko więc Fruźka będzie bardzo zadowolona. Piesek odszedł na jakieś powikłania neurologiczne, był źle zdiagnozowany i kiedy Państwo zdecydowali się na leczenie w większym mieście to było już za późno. Państwo mieszkają w starej kamienicy więc kur nie posiadają. Są zdecydowani przyjechać po Fruźkę nawet w ten weekend, jednak o tym będę rozmawiała z nimi jutro o normalnej godzinie. Jeszcze raz pięknie dziękuję za pomoc przy zorganizowaniu wizyty Ince33 no i za samą wizytę :-) Quote
kajtek Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 Witam i przepraszam, że tak ni z gruszki, ni z pietruszki śmiem się wcinać - mestudio - wyczul nowych opiekunów na regularne zabezpieczanie przeciwkleszczowe. Może u nich nie ma aż takiego zatrzęsienia jak na Mazowszu, ale psiak będzie ciągle ganiał w chaszczach. :-) Pozdrawiam Quote
mestudio Posted March 4, 2016 Author Posted March 4, 2016 4 minuty temu, kajtek napisał: Witam i przepraszam, że tak ni z gruszki, ni z pietruszki śmiem się wcinać - mestudio - wyczul nowych opiekunów na regularne zabezpieczanie przeciwkleszczowe. Może u nich nie ma aż takiego zatrzęsienia jak na Mazowszu, ale psiak będzie ciągle ganiał w chaszczach. :-) Pozdrawiam Będę rozmawiała z Państwem o różnościach, mam jeszcze kilka pomysłów na dyskusję. :-), szkoda Fruźki, fajna z niej pannica, no ale egoizm trzeba schować głęboko gdzieś i zająć się tymi biedami zasiedziałymi co to nikt ich nie chce. Jutro po rozmowie i jakichś ustaleniach napiszę więcej. Quote
rozi Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 Sama bym przyjechała zobaczyć, jak Fruzia do domu odjeżdża. Strasznie się cieszę, polubiłam gadzinę :) :) :) Quote
TZmestudio Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Witamy wszystkich z rana.... Ostatnimi czasy widzę, że ilość osób obserwujących nasz wątek jest większa niż przypuszczałem. Czuje się zaskoczony. 1 Quote
mestudio Posted March 5, 2016 Author Posted March 5, 2016 Fruzia prawdopodobnie pojedzie do domku jutro. Państwo zamierzają po nią przyjechać. Prosiłam o potwierdzenie wieczorem. Wszystko się może zdarzyć - jak wiadomo. 1 Quote
Gusiaczek Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 No i klawo się dzieje :) W vetanimal24 jest dobra promocja na obroże foresto - z kosztami przesyłki ok. 90 zł - my, biorąc pod uwagę ceny okoliczne, zaoszczędziliśmy 30 zł Trzymam kciuki za całokształt i zmykam napawać się sobotnim lenistwem pochylona nad losami Wiery Gran (nim zdążyłam przeczytać własny egzemplarz pchnęłam go na bazarku, ale już mam pożyczony ;) ) Quote
NikaEla Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Nie zaglądałam ostatnio... tak jakoś wyszło... A tu takie fajne wieści :) Quote
Recommended Posts