mestudio Posted October 8, 2015 Author Posted October 8, 2015 Drugi raz dzwoniła Pani spod Kozienic, zaoferowała, że pieska weźmie do siebie - jej znajoma z Niemiec chce go adoptować. Za miesiąc mąż Pani jedzie do Niemiec i mógłby psa odwieźć. Nie wiem co o psiaku myśleć, robi straszny bałagan, na werandzie rozwala wszystko, ściąga buty, ściąga inne rzeczy, nawet fotelik samochodowy Serduszka przewrócił i zaciągnął dwa metry dalej - co chciał z nim zrobić nie wiem bo usłyszałam mocny stuk i wyszłam. Możliwe że jego zachowanie doprowadziło do wystawienia go za drzwi. Ja się nie podejmuję opieki nad nim bo to kolejny wyjątkowo kłopotliwy pies. W sobotę zadecydujemy co dalej. TZ-a nie ma, a jak wróci to i tak o świcie jedzie do Warszawy więc czas na rozmowę będzie w weekend. Quote
Poker Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Może on tak się zachowuje ze stresu. Ma wokół dużo psiej konkurencji i może chce się pokazać.Licho wie co w łebku siedzi. Ja bym się zdecydowała po dokładnej informacji oddać go do Niemiec.Wielu psom jest tam naprawdę dobrze. A może nawet dałoby się wizytę PA zrobić? Nigdy nie wiadomo. Jest parę dogomaniaczek mieszkających w Niemczech. Quote
mestudio Posted October 8, 2015 Author Posted October 8, 2015 Nie wiem Poker, na werandzie jest sam i to raczej jest problem. To pies ruchliwy, chce się bawić, szaleć, jak dopada kota w ogrodzie to traktuje go jak miśka do zabawy. W każdym razie Pani spod Kozienic chce go przejąć na tymczas, a ja nie mam raczej nic przeciwko. Ja tylko zabrałam go na jeden dzień bo skończyłby pod samochodem. Tego się trzymam. 1 Quote
Poker Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 No to fajnie,że pani chce go wziąć na DT. Jest to jakieś wyjście ,a Tobie ulży. Quote
Gusiaczek Posted October 9, 2015 Posted October 9, 2015 Qrcze, no .... kiepsko to wygląda :( zobaczymy jak będzie się zachowywał w DT .... Tzmestudio, dzisiaj powinna wpłynąć ostatnia wpłata, więc natychmiast rozliczę bazarek i podcerujecie skarpetę Quote
inka33 Posted October 9, 2015 Posted October 9, 2015 Rety, jaki pięknościowy ten cz-b łobuziak! <3 Zaciskam kciuki za najlePsiejszy los dla niego! :) Quote
Annaa4 Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 Witamy wszystkich zaglądających i wytrzymujących jeszcze z nami. Weekend deszczowy minął, chociaż wczorajszy dzień był całkiem miły i sporo czasu spędziliśmy w ogrodzie. Chwilowo nic się nie dzieje chociaż w sobotę byliśmy w Puławach i wracaliśmy drogami bocznymi nad Wisłą i niedaleko nas spotkaliśmy włóczącą się dalmatynkę i pekińczyka - pekińczyk płci niewiadomej. TZ podjechał w to miejsce jak mnie i Serduszko odstawił do domu, ale psy gdzieś poleciały. Nie wiem czy to wiejskie psy były czy wywalone? Domów w tych stronach jest niewiele bo to prawie przy samym wale nad rzeką. Z drugiej strony czasami jeździmy tą drogą i nigdy nie widziałam nigdzie dalmatyńczyka. Jordi i nasza Fiźka fiźnięta. Jordi i Roza. Jordi słonecznie. Królewna w swoim nowym legowisku. Postanowiłam kupić wszystkim legowiska ze sztucznej skóry bo mamy jedno od dwóch lat i jest rewelacyjne. Zero kłaków, zero brudu, zawsze suche i łatwe do czyszczenia, zero prania co szczególnie jest ważne od jesieni do wiosny kiedy jest mokro, deszczowo. Wystarczy raz dziennie przejechać odkurzaczem i jest jak nowe. A gdzie kupiłaś legowisko ? Poproszę namiary :] Zrobię bazarek coś zawsze Wam wpadnie do skarpety :] Quote
mestudio Posted October 10, 2015 Author Posted October 10, 2015 Witamy serdecznie odwiedzających. Annaa4 - kupiłam tu http://allegro.pl/show_item.php?item=5444430982 są różne rozmiary i różne ceny, akurat to jest naprawdę duże i bywa, że śpią w nim dwa psy i kot. Quote
Poker Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 Kiedy mały rozrabiaka zmieni miejsce pobytu ? Quote
mestudio Posted October 10, 2015 Author Posted October 10, 2015 Kiedy mały rozrabiaka zmieni miejsce pobytu ? Ma zmienić dziś, zaraz wyruszamy. Quote
mestudio Posted October 10, 2015 Author Posted October 10, 2015 Sympatyczny maluch odwieziony. Będzie miał super poczekalnię :-). Jeśli nawet nie pojedzie do Niemiec do przyjaciółki pani Grażyny to będziemy wspólnie szukali dla niego domku. Do towarzystwa ma mikro sunię przesympatyczną kluseczkę i dwa nieduże psiaki chłopaki, z których jeden chciał mnie pożreć, a drugi jest bardzo rozbrykany więc będzie dobrym kompanem. Oczywiście 2 minuty po wejściu do domu psina obsikała meble. W każdym razie mamy do pieska blisko i nie widzę żadnych minusów w tej sytuacji, Pani należy do tych bardzo, bardzo troskliwych. Przylepa pokazała się z bdb strony (pomijając nasikanie) - przykleił się do pana i nawet nie bardzo chciał do mnie podejść jak go odwoływałam. Jest wyjątkowo miłym psem, szkoda, że taki z niego narwaniec koci i rozciągacz klamotów wszelakich. Jak go wieźliśmy samochodem to szczekał niemiłosiernie, no ale my takie maluchy wozimy w klatce zawsze, może to mu się nie podobało. Ogólnie odetchnęłam z ulgą :-). Dla potworów zakupiliśmy 5 kg mięska drobiowego - koszt 23 zł chyba. Potem sprawdzę i dopiszę do rozliczenia. Quote
Poker Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 Jak DT ma tyle psów, to zachowanie psiaka nie będzie dla niego niczym nowym.Najwyżej będą rozrabiały 2 sztuki ,a nie jedna. Fajnie ,że tak się dobrze ułożyło z łobuziakiem. On z tych ,jak ja mawiam, słodkich choler. Quote
TZmestudio Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 Kiedy mały rozrabiaka zmieni miejsce pobytu ? Już zmienił. Ale "wylewność" pozostawię mestudio Quote
Annaa4 Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 Witamy serdecznie odwiedzających. Annaa4 - kupiłam tu http://allegro.pl/show_item.php?item=5444430982 są różne rozmiary i różne ceny, akurat to jest naprawdę duże i bywa, że śpią w nim dwa psy i kot. super, dziękuje :] Quote
TZmestudio Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 mestudio, kiedy bazarek orzechowy na nasze psy? :rolleyes: Quote
mestudio Posted October 11, 2015 Author Posted October 11, 2015 mestudio, kiedy bazarek orzechowy na nasze psy? :rolleyes: Jutro zważę to co jest uzbierane i zrobię skoro tak bardzo pragniesz............. Quote
Poker Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 Całe szczęście ,że możecie się na dogo porozumiewać , hihihi Quote
Gusiaczek Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 mestudio, kiedy bazarek orzechowy na nasze psy? :rolleyes: Jutro zważę to co jest uzbierane i zrobię skoro tak bardzo pragniesz............. my też pragniemy ;) Quote
mestudio Posted October 12, 2015 Author Posted October 12, 2015 Całe szczęście ,że możecie się na dogo porozumiewać , hihihi Też prawda :). Podejrzewam, że to taka forma zmobilizowania mnie - publiczne pokazanie co powinnam, a nie robię. Wiadomości dotyczące pieseczka w nowym domku tymczasowym - piesek od nowej przyszłej pańci dostał imię Timmy, zachowuje się ładnie, nic nie zniszczył, w nocy grzecznie śpi, powoli normuje swoje stosunki z pewnym rezydentem, który przyjechał do Państwa aż z Rumunii i jest takim diablikiem zazdrośnikiem. Ponieważ tam nie ma kotów to jest w miarę normalnie bez takich wariactw jak u nas. Bardzo mnie cieszy taki obrót sprawy i bardzo mi ulżyło w sensie emocjonalnym. Quote
Gusiaczek Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 Melduję, że dochód z księgarenki w wysokości 441.00 zł w drodze ku Bandzie :) Prosimy o potwierdzenie tu: http://www.dogomania.com/forum/topic/333443-koniec-rozliczam-ksi%C4%99garenka-zaprasza-bazarek-do-310-godz-2000/ Pozdrawiamy :) Quote
mestudio Posted October 12, 2015 Author Posted October 12, 2015 Melduję, że dochód z księgarenki w wysokości 441.00 zł w drodze ku Bandzie :) Prosimy o potwierdzenie tu: http://www.dogomania.com/forum/topic/333443-koniec-rozliczam-ksi%C4%99garenka-zaprasza-bazarek-do-310-godz-2000/ Pozdrawiamy :) Gosiaczku, serdecznie Ci dziękujemy za organizację bazarku i ogromną pomoc!!!! Quote
Recommended Posts