mestudio Posted September 17, 2015 Author Posted September 17, 2015 No cóż, Lady młoda nie jest bo ma 10 lat, to duży i ciężki pies. Niestety zwichnęła sobie obie kości ramienia i musi być operowana. Została w lecznicy i czeka na cud w postaci czasu operacyjnego dla niej, im szybciej tym lepiej. Załamać się można. Quote
TZmestudio Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Baafi już w nowym domu. Jak na razie złych wieści brak, poza dziurą budżetową. Quote
Poker Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Jak nie urok , to przemarsz wojsk. Jak zwykle dobre wieści ze złymi się przeplatają. Quote
mestudio Posted September 20, 2015 Author Posted September 20, 2015 Witamy odwiedzających. Nasza Lady już po zabiegu, po wnikliwej analizie zdjęć rentgenowskich, chirurg zrezygnował z operacji i spróbował nastawić kości pod narkozą bez skalpela. Udało się, co nie zmieniło faktu, że pozbyliśmy się 300 zł. Dodatkowo nie ma gwarancji, że to się nie powtórzy, ot starość, wielkość, ciężar. Wczoraj odwieźliśmy Bafiego, domek w porządku, nie mam specjalnych uwag i wydaje mi się, że powinno być ok. Dzielnica cicha, troszkę oddalona od głównej ulicy. Bafi ma po obu stronach ogrodzenia sąsiadów w postaci samca huskiego oraz suczki półrocznej kaukaza. Trochę się psiaki poobszczekiwały. W domu Bafi ma do towarzystwa 2 koty i 2 świnki morskie. Jak do tej pory wszystko jest ok i Państwo nie maja żadnych problemów z Bafim, nawet w czasie rozmowy stwierdzono, że mamy się nie denerwować itd. Pomimo posiadania legowiska, Bafi noc spędził w łóżku Państwa. Jestem jeszcze ostrożna, no ale wiadomo dlaczego. Niestety Państwo na żadnym etapie rozmowy nie zaproponowali nawet złotówki zwrotu kosztów szczepień, czipowania czy dojazdu, pomimo tego, że specjalny nacisk położyłam na informację, że w tygodniu specjalnie go zaszczepiliśmy i zaczipowaliśmy. No ale jestem do tego przyzwyczajona. Bafi ma sporo miejsca do biegania, ogród to trawnikowy plac bez żadnych cudów, wielkość kilkaset metrów kw. Tylko ogrodzenia oddzielające od sąsiadów są obsadzone tujami i jakimiś pnączami. Quote
Agnieszka103 Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Zaciskam kciuki za Bafiego, żeby wszystko świetnie się układało. Tak długo był u Was, że już zaczęłam się obawiać czy ten "jego dom" uda się znaleźć Quote
mestudio Posted September 20, 2015 Author Posted September 20, 2015 Agnieszko, Bafi to pikuś przy kilku innych psach. Niestety kara za zabieranie super mixów i psów starszych albo problematycznych musi być. Dostałam przed chwila zdjęcie Bafika więc potem wstawię. Jeszcze w sprawie Bafika, Pani wypatrzyła go przypadkiem i od tego momentu miał być Bafi, a nie żaden inny pies gdyż kiedyś miała podobnego pieska bez ogonka. Najważniejsze dla nich jest przyjazne nastawienie do kotów i dzieci, a Bafi jest kochany pod tym względem. Wszystkie wady psa znają, niczego nie ukrywaliśmy. Uprzedziliśmy też, że może wrócić do początków jeśli chodzi o szarpanie na smyczy, generalnie powinien tam mieć dobrze. Quote
mestudio Posted September 22, 2015 Author Posted September 22, 2015 Witamy i dziękujemy za wpłatę Mattilu oraz Inka33, która to przesłała nam pozostałe jej finanse po tymczasowaniu, wcześniej podarowane przez Lidę. Do rozliczenia dopisałam koszt dojazdu z Bafim do Aleksandrowa Łódzkiego. A my korzystamy z jesiennych promieni słoneczka. Dama w futrze. Gamonie dwa. Greta i Bunia w południowym słoneczku. Lady rekonwalescentka i znajda kocia już zalegają przy kominku. Quote
inka33 Posted September 22, 2015 Posted September 22, 2015 Witamy i dziękujemy za wpłatę Mattilu oraz Inka33, która to przesłała nam pozostałe jej finanse po tymczasowaniu, wcześniej podarowane przez Lidę. Nie, nie, nie! To nie pozostałość po tymczasowaniu, tylko pomyłkowa wpłata na Kajta, więc zapisz - proszę - po prostu, że od Lidy (bo ja byłam tylko pośrednikiem). :) Quote
mestudio Posted September 22, 2015 Author Posted September 22, 2015 Pośrednik czy nie to i tak zadecydowałaś gdzie ulokować finanse moja droga więc nie wymiguj się od odpowiedzialności :) Quote
inka33 Posted September 22, 2015 Posted September 22, 2015 Pośrednik czy nie to i tak zadecydowałaś gdzie ulokować finanse moja droga więc nie wymiguj się od odpowiedzialności :) Zdecydowałam uzgodniwszy, więc się wymigiwam i już! :P Quote
mestudio Posted September 22, 2015 Author Posted September 22, 2015 A jak się miewa Lady? Za dobrze :), kuleje mocno, ale nie potrafi ograniczyć sobie ruchu małpa stara. Zamiast się uwalić w ogrodzie to wiecznie się kręci, w domu to samo, nie poleży, no chyba że ja się przywiążę do jakiegoś siedziska i nie będę się ruszała. Wczoraj dostała ostatni zastrzyk i zobaczymy jak będzie, w każdym razie dobrze, że Bafik akurat pojechał bo on z nią szalał, zaczepiał ją i prowokował do biegania, zabaw itd. Inka, nie przeginaj, sprowokowałaś zajście dobre w skutkach więc zasługujesz na wyróżnienie i podziękuj bardzo Lidzie za zgodę. A teraz idziemy hurtem do ogrodu sadzić roślinki i poszukiwać orzechów laskowych bo spadają już. Orzechy włoskie też już powoli spadają. 1 Quote
Gusiaczek Posted September 22, 2015 Posted September 22, 2015 Bardzo nas cieszy orzechobicie ;) Quote
TZmestudio Posted September 23, 2015 Posted September 23, 2015 Bardzo nas cieszy orzechobicie ;) To może zaczniemy robić zapisy (rezerwacje), bo w zeszłym roku wydaje mi się, że nie dla wszystkich starczyło..... :-) Quote
mestudio Posted September 23, 2015 Author Posted September 23, 2015 A ja jestem ciekawa jak uzbierasz tyle orzechów ile będzie zarezerwowane...........................najpierw muszą zacząć porządnie spadać i wtedy można założyć ile kg się uzbiera. Quote
Gusiaczek Posted September 23, 2015 Posted September 23, 2015 W każdym razie jestem pierwsza na orzechy :) Quote
mestudio Posted September 23, 2015 Author Posted September 23, 2015 Od dziś jest u nas Serduszko no i cóż, musiałam się gęsto tłumaczyć dlaczego nie ma Bafiego. Czterolatce trudno zrozumieć czym się zajmuję i dlaczego tak, a nie inaczej. Podsumowanie z jej strony brzmiało - dlaczego wydałaś Bafiego, przecież on był grzeczny, mogłaś wydać Lady bo jest niegrzeczna.................... Na wieczornym spacerze z Polą kolejny tekst (Serduszko lubi wyprowadzać Polę na smyczy), Pola skakała łapkami na mnie i ją głaskałam, a Serduszko do mnie powiedziało - Poli nie wydasz bo jest grzeczna, tak?............. Ech, dzieciaczki kochane. Za to przybłęda kocia miała dziś dzień wariactwa bo mała bawiła się z nią na całego, kot teraz śpi z malutką :-). Quote
Gusiaczek Posted September 23, 2015 Posted September 23, 2015 Szkoda, że z wiekiem tracimy bezgraniczną szczerość postrzegania świata. Serdeczności dla Serduszka :) Quote
Mattilu Posted September 24, 2015 Posted September 24, 2015 Serduszko jest bardzo kochane. Za 3-4 lata już będzie w stanie zrozumieć co robisz, mestudio. Quote
mestudio Posted September 24, 2015 Author Posted September 24, 2015 Dostaliśmy dziś prezent niespodziankę w postaci płynów do mycia podłóg, o ile dobrze policzyłam to jest ich 7. Bardzo serdecznie dziękujemy! Proszę darczyńcę o potwierdzenie, że to ten, o którym myślę :). Quote
Iv_ Posted September 24, 2015 Posted September 24, 2015 Ciekawe o kim myślisz ;) Psy siurają, to pewnie się przyda :) Quote
mestudio Posted September 25, 2015 Author Posted September 25, 2015 Ciekawe o kim myślisz ;) Psy siurają, to pewnie się przyda :) No to znaczy, że dobrze myślę :). Bardzo, bardzo dziękujemy! Bardzo się przyda bo już zaczyna się czas deszczowy i rzeczywiście trzeba częściej zmywać podłogi, a co do sikania to niespodzianki bywają niestety - szczególnie Jordi ma jakieś odchyły nie tylko sikające, ale i inny tajemniczy pies wykazuje się nocną porą od czasu do czasu.................. Quote
Recommended Posts