Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Okazuje się, że zapisanie się na czyszczenie zębów to nie taka prosta sprawa;) Dzisiaj umawiałem Gajulca i termin mamy dopiero na 8 lutego. 

Posted
12 minut temu, Radek napisał:

Okazuje się, że zapisanie się na czyszczenie zębów to nie taka prosta sprawa;) Dzisiaj umawiałem Gajulca i termin mamy dopiero na 8 lutego. 

Czyli do 8 lutego gryzaki czyszczące zamiast kapci : )

• Like 1
Posted

Dziś od rana sypie śnieg. Gajka przepada za śniegiem i w związku z tym większość czasu po pracy spędziłem z Gajką wędrując po okolicy. Właściwie zrobiłem sobie tylko przerwę na obiad i herbatę. Wieczorkiem Gaja na śniegu wygląda tak:

ekj669.jpg

Mina średnia, bo Gajulec nie lubi siedzieć;)

• Like 4
Posted
45 minut temu, Aska7 napisał:

A nie zbierają się jej kulki między paluchami ?

Zbierają i Gajce to przeszkadza. Próbuje się zatrzymywać i sobie czyścić. Wtedy pomagamy jej i czyścimy rękawiczką:)

Posted

Uwielbiam Gaję i to, że wykorzytujecie jej potencjał :) Fajnie, że może się sportowo wyżyć :)) 
U nas też robią się kulki, podobno jets jakiś spray anty-kulkowy, ale nie wczytywałam się bardziej.

• Like 1
Posted

Chyba bym się nie zdecydował na taki spray, bo Gajula czyści sobie łapki, jęzorem oczywiście;) Dzisiaj i w przyszły weekend Gajulec ma odpoczynek od aktywności, ponieważ nie ma zajęć. 

Posted

Też jestem sceptycznie nastawiona, ale też biorę pod uwagę aspekt ekologiczny :) Unikam wszelkich sprayów i niepotrzebnych gadżetów - wolę już wycierać psiaka w ręcznik, wygrzewać i wyczesywać. Jak mocno jest mokry to suszę :)

Widziałam też, że niektórzy na kulki radzą sobie poprzez ubranie psa w siatkowe ubranko - coś a la kabaretki :) 

Posted
4 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Widziałam też, że niektórzy na kulki radzą sobie poprzez ubranie psa w siatkowe ubranko - coś a la kabaretki :) 

Dziwnie by Gajka wyglądała w takim ubranku:)

Lepsza Połowa zleciła mi wrzucenie zdjęcia z dzisiejszego lenistwa. Może nikogo nie wystraszymy swoimi paszczami;)

20190127_181433.jpg

• Like 5
Posted
1 godzinę temu, Radek napisał:

Lepsza Połowa zleciła mi wrzucenie zdjęcia z dzisiejszego lenistwa. Może nikogo nie wystraszymy swoimi paszczami;)

Przepiękna rodzinka! :) A Gajula faktycznie wpatrzona i tak wygląda, jakby właśnie szykowała się do wielkiego cmoka dla Lepszej Połowy :)

A ja jeszcze tak po cichutku zapytam, o co chodzi z tymi kulkami?... Że śnieg się do łapek przyczepia?... Może niezbyt mądre pytanie, ale psa nie mam, a moje koty na spacer nie wychodzą, więc trochę wyobraźni mi nie starcza...

Posted
9 godzin temu, Radek napisał:

20190127_181433.jpg

Super paszcze : )

Posted
9 godzin temu, christo_fair napisał:

A ja jeszcze tak po cichutku zapytam, o co chodzi z tymi kulkami?... Że śnieg się do łapek przyczepia?... 

Śnieg się przyczepia, ale od ciepła się roztapia i robią się takie zmrożone kulki. Między poduchami mogą psiakowi przeszkadzać. Gajka jest niska i takie kulki robią się jej też na brzuszysku. Asia wychodzi z Gajką w kubraczku to problemu na brzuchu nie ma, a ja nie umiem kubraczka założyć, więc po powrocie sople zwisają;)

1 godzinę temu, Aska7 napisał:

Super paszcze : )

Zwłaszcza ta z prawej;)

Posted

Super zdjęcie. Z kulkami u długowłosych faktycznie jest problem, ja nie mam ale znajomi niestety co jakiś czas po prostu wyskubują te kulki z łapek.