Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gajulka ma wiele rozczulających zachowań. Jednym z nich jest złodziejstwo kapci:)

Gdy Gaja jest śpiąca bierze w pysio mojego kapcia i wędruje z nim do miejsca gdzie ma zamiar spać. Wygląda to uroczo, najpierw mały piesek dzielnie niesie dużego kapcia, później się układa z kapciem obok. Często koło mordki. Kochane to jest. Kapciowi nic się nie dzieje, potrzebna jest tylko jego obecność.

mmz4n.jpg

Kochany Gajuś potrzebuje czuć Twój zapach:) Niedawno panowie policjanci powiedzieli mi, że jak pies tropiący szuka kogoś, to najlepiej dać mu do powąchania buta takiej osoby, bo tam najdłużej i najintensywniej utrzymuje się zapach tej osoby:)

Posted

W weekend udało się nam wyrwać na działkę, oczywiście z Gajulcem:)

Podczas pobytu na działce Gajka odkryła nowe miejsce godne uwagi. Na drzewie u sąsiada mieszkają ptaszki i wiewiórka, wcześniej psina tego nie zauważyła. Teraz jakoś wypatrzyła i prawie cały pobyt upłynął Gajce na pilnowaniu drzewa.

20kd9j7.jpg

2q1fd3n.jpg

Aż dziwne że psinki szyja nie bolała (a może i bolała, bo po całodziennym pilnowaniu zaległa:))

2vtrtxw.jpg

Oczywiście nie obyło się bez spacerków nad Pilicę

10ngncy.jpg

2620iuv.jpg

Posted

Można było podczas spacerku poszukać robaczków w trawie...

10mk2rt.jpg

Niestety trzeba było wrócić do miejskiej rzeczywistości. Gdy wracamy z działki Gajulec chyba nie ma ochoty wracać, bo próbuje negocjować wejście do samochodu. W końcu jednak udaje się psisko zapakować do samochodu:)

2h5qlo2.jpg

• Upvote 1
Posted

Muszę naskarżyć na Gajulca;)

Dziś pracowałem w domu, czasem spotyka mnie takie szczęście. Praca w obecności Gajki wygląda mniej więcej tak:

15 minut pracy i Gaja już siedzi obok mnie i wpatruje się. Oczywiście udaję że nie widzę. Po kolejnych 15 minutach psinka przynosi zabawkę, dalej udaję że nie widzę. Chwilkę bawi się sama, a później zaczyna wydawać zachęcające do zabawy dźwięki. Gdy się spojrzę Gajka zaczyna wymachiwać łapką, tak jakby dawała łapę. Nie mam wyjścia, trzeba się pobawić kilka minut:) Po zabawie wracam do komputera, a po około 30 minutach sytuacja się powtarza:) W efekcie praca zamiast 2-3 godzin zajęła 5. A teraz mała mordka śpi na poduszce, pomyślałby ktoś że takie niewiniątko:)

Posted

Nie wiem, czy flegmatyczką. Odnoszę wrażenie, że Gajka w dziesięciostopniowej skali nadpobudliwości ma 11:)

Ale wrażenie może wynikać z tego, że wcześniej w domu były owczarki, a to z reguły spokojniejsze psiaki.

Posted

Gaja doskonale sobie Ciebie "wychowała" Moje psiaki mnie też:) Nigdy nie zaczepiają pracującego Jacka. Ja niestety siadam do komputera, kiedy stadko śpi głęboko. Wcześniej stale mam któreś obok albo w nogach albo z pyszczkiem na kolanach:)

Posted

Asi Gajulec raczej nie zaczepia tak, jak mnie:) Widocznie tylko ja jestem wychowany.

Zresztą Gajula wyraża zainteresowanie mną i w inny sposób. W lodówce są ulubione przysmaki Gajki - suszone kawałki kaczki (paski można kupić czasem w sklepach na wagę, tak lepiej bo pakowane droższe). Asia może pójść do lodówki spokojnie, a mi zawsze towarzyszy cień;) Ledwo otworzę drzwi lodówki już widzę wlepione we mnie oczyska Gajulca.

Posted

Asi Gajulec raczej nie zaczepia tak, jak mnie:) Widocznie tylko ja jestem wychowany.

Zresztą Gajula wyraża zainteresowanie mną i w inny sposób. W lodówce są ulubione przysmaki Gajki - suszone kawałki kaczki (paski można kupić czasem w sklepach na wagę, tak lepiej bo pakowane droższe). Asia może pójść do lodówki spokojnie, a mi zawsze towarzyszy cień ;) Ledwo otworzę drzwi lodówki już widzę wlepione we mnie oczyska Gajulca.

U nas jest tak samo! jacek może otwoerać lodówkę i żaden psiak się nawet nie ruszy, bo wiedzą, że Jacek nic im z lodówki nie daje. Ja mogę skradać się n apalcach i otwoerac lodówke cichutko, a mimo to natychmiast mam obok siebie trzy pary oczu wpatrzonych w drzwi lodówki ;) Oczywiście skutecznie osiągają to, o co im chodzi...

Radek, a gdzie kupuje sie takie suszone kawałki kaczki? Ja kupuje tych smaczków masę i wolałabym kupić taniej:)

Posted

Ostatnio udało się nam kupić suszone kawałki kaczki w psim sklepiku na ul. Karmelickiej, vis-a-vis Muzeum Historii Żydów Polskich. Taki mały sklepik w parterze bloku, bardzo dobrze zaopatrzony. Przy trzech łakomych mordkach aż strach sobie wyobrazić ile takich przysmaków wychodzi;)

Posted

Ostatnio udało się nam kupić suszone kawałki kaczki w psim sklepiku na ul. Karmelickiej, vis-a-vis Muzeum Historii Żydów Polskich. Taki mały sklepik w parterze bloku, bardzo dobrze zaopatrzony. Przy trzech łakomych mordkach aż strach sobie wyobrazić ile takich przysmaków wychodzi;)

Podskoczę tam po urlopie. A smaczków wychodzi masa, zwłaszcza teraz, kiedy rozpieszczamy chorego Semika bez opamiętania:) Korzystają na tym też obie sunie;)

Posted

No proszę i znów"na moje" wyszło ;), że małe sklepiki są naprawdę wielkie

przy okazji zajrzę - powinnam trafić,bo to moje dawne rejony

Pozdrawiamy z Ovoliną, która ma gdzieś dobre wychowanie, dziaduje u każdego, albo przynajmniej próbuje :D

Posted

Też lubię małe sklepiki. W poprzednim miejscu zamieszkania robiliśmy psie zakupy w malutkim sklepiku "psi kącik" na Mokotowskiej. Pani pamiętała, co kupujemy, można było pogadać. Do tej pory tęsknię za zakupami w tym sklepiku, chociaż ponad pięć lat minęło. Na szczęście i w obecnym miejscu mamy mały sklepik przy psiej przychodni. Tam pani zna Gajkę, wie co zwykle kupujemy i też znajdzie się chwila na miłą pogawędkę. W dużych sieciowych sklepach jest jakoś tak bezosobowo.

Posted

Od strzyżenia Gajulca minęło już trochę czasu i Gajulec odrasta:) Oczywiście jak zawsze wygląda ślicznie.

20rpfdz.jpg

W niedzielę Gajka uczestniczyła w kolejnych zawodach, tym razem w Grodzisku Mazowieckim. Gajula była na zawodach z Asią i pewnie Asia napisze coś więcej o zawodach. Ja tylko muszę pochwalić Gajulca za podróż. Gaja nie bardzo akceptuje obce psy, a podróżowała w jednym samochodzie z kolegą ze szkoły. Zniosła to bardzo ładnie, nawet nie burknęła. Jak Asia mi to opowiadała to oczy robiły mi się coraz większe:) Taka dzielna potrafi być nasza mała mordka.

• 2 weeks later...
Posted

Dwa tygodnie ciszy na wątku Gajulca nie oznacza, że nic nowego się nie działo. Ostatni tydzień Gajulec spędził z Asią nad morzem. Psinka się wyhasała i to do tego stopnia, że szeleczki spacerowe zrobiły się ciut luźne:) Teraz psisko odsypia wrażenia. A tak się prezentuje Gajka nad morzem.

2nqwnzr.jpg

Pozdrawiamy zaglądających.

• Upvote 2
Posted

Dziękujemy za pozdrowienia:)

Wyprawy w miejsca, gdzie Gajulec może się wybiegać to wspaniała sprawa dla psinki, która jest wulkanem energii. Teraz, jesienną porą, tej aktywności będzie niestety mniej. Dobrze, że Gajka cały czas chodzi do szkoły. Dzięki temu ma 2 razy w tygodniu 1.5 godziny dobrej aktywności:)