Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

U Rozy bez zmian, dalej jest zaborczo zakochana i dzika :-). Chętnie chodzi na spacerki, biega jak szalona - jakby była szczeniakiem, a nie staruszką. Pilnuje się na każdym kroku pańci i ciągle ma zadyszkę bo wszystko ja ekscytuje. Nie ma ostatnio większych napadów typu dziabnę kogoś bo coś mi się przewidziało, ale dalej jej wejścia i wyjścia z domu to jakiś amok. Nie wiem dlaczego tak wybiega i wbiega aż wszystko fruwa i jest po drodze tratowane. Nie ma dla niej żadnej przeszkody, a jak coś stoi na linii jej dzikiego skoku to zwyczajnie to przewróci, stratuje - dowolnie.

Kończą się kolejne ogłoszenia panny więc na weekend odnowię kolejne.

041.JPG

037.JPG

025.JPG

032.JPG

025.JPG

Posted

Taka walcowata nieco jest :-). Ona jest niemożliwie chytra szczególnie na jedzenie posmarowane jakąś puszeczką, a jak jest gotowany ryż z mięsem to nosem wciąga dodatkowo i okrada wszystkich wokół więc trzeba pilnować.

Posted

asiuniab..

Masz zapchaną lub nie włączoną skrzynkę, więc jak miałam ci wysłać pw z danymi do przelewu o które prosiłaś?

Zostawiłam 1grudnia wiadomość na profilu ale widzę że tam też chyba nie zaglądasz.... :(

Posted
Nie ma dla niej żadnej przeszkody, a jak coś stoi na linii jej dzikiego skoku to zwyczajnie to przewróci, stratuje - dowolnie.

to ci łobuziaczek :calus: , jakby nie miała swoich kilkunastu lat :megagrin:

Posted

no ciocie i wujkowie, udało się mi zrobić rozliczenie naszej ruczki, uffff :jumpie: ; jestem w tym słaba, w sensie czasowo;

bardzo wszystkim dziękuję za pamięć :klacz:  :klacz: , poniżej rozliczenie:

AnnaA  - 15,00 2014-10-27 cisowianka  - 10,00 2014-10-28 dorcia2  - 20,00 2014-10-31 agnieszka103  - 10,00 2014-11-03 Maruda666  - 20,00 2014-11-05 LupusNord  - 20,00 2014-11-06 asiuniab  - 35,00 2014-11-14 Mattilu  - 24,16 2014-11-18 eleo  - 25,00 2014-11-24 AnnaA  - 15,00 2014-11-25 cisowianka  - 10,00 2014-11-28 dorcia2  - 20,00 2014-11-28 LupusNord  - 20,00 2014-12-03 agnieszka103  - 10,00 2014-12-04 Maruda666  - 20,00 2014-12-05 mestudio   274,16 2014-12-07

Posted

No tak, ale wg mnie Roza nie potrzebuje takich zapasów finansowych - karmę teraz będę jej kupowała w styczniu.

Może grudniowe wpłaty przekażecie jakiejś innej biedzie w ogromnej potrzebie? Wolałabym nie gromadzić u siebie większej ilości pieniędzy - wiem, że zdarzają się różne wypadki losowe - choroby itp., ale przemyślcie proszę ten jeden miesiąc wpłat.

Posted

Mestudio, to może przeznacz te pieniądze na kozienickie biedy, przecież jesteś na miejscu i Ty wiesz, który pies jest w największej potrzebie?

jeśli ktoś się nie zgadza lub zgadze to proszę napiszcie?

Posted

Ale ja się nie zajmuję w tym roku przytuliskiem, mam kilka psów z Kozienic u siebie, ale my dajemy radę, nawet jakimś cudem od dziś mam nadwyżkę. Nie chcę aby ktoś pomyślał, że gromadzę pieniądze i z nich korzystam bo tak nie jest. PSiaki mają nawet swoje konto do wpłat. Milka z Kozienic wróciła z DS i mam ją w DT u Murki za 60 zł na karmę i ma opłacone. Fart amstaff pojechał do domu i zostało 250 zł i też proszę aby to rozdysponowano. Jamniczka z Kozienic, która była w DT w Warszawie pojechała 2 tygodnie temu do DS, ale jest Pako z Kozienic w DT pod Kozienicami i jemu kupuję karmę ze znajomą na zmianę to może kupię worek karmy za Rozaliowe pieniądze?

• 2 weeks later...
Posted

jak tam Rozalindka k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,20_WD_orig.buziaczki przesyłam dla maleńkiej

stała poleciała wczoraj ,

Wieśniak już miał kontrolę z TOZ-u kilka lat temu - zlecona była przez nas, ale niewiele do łba dotarło. I tak cud, że pies więcej biega luzem teraz zamiast tkwić w klatce.

takie tempoty są niereformowalne k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,42_7r_orig.

Jestem za rozdysponowaniem pieniedzy tak jak mowicie.

również jestem za

Posted

Kochani, z pieniążków kupiłam karmę Josera - takie duże kawałki dla owczarka zza pola. Wieczorem idę przez pole do płotu sąsiada, sznureczkiem przyciągam kubełek i wsypuję pięknemu psiakowi 3 miarki karmy. Psiak jest przeszczęśliwy jak mnie widzi i prawie wyskakuje przez ogrodzenie. To naprawdę wielki pies. Zrobię mu kiedyś zdjęcie i wstawię.

Za karmę zapłaciłam 117 zł https://lh6.googleusercontent.com/-GSH13uXWJkw/VKVmOQ5-OGI/AAAAAAAAxLY/4sEJogvhJuk/w640-h480-no/005.JPG, jak odkopię paragon to tu wkleję.

Przejrzałam też na koncie wszystkie wpłaty na Rozę od początku aby mieć pewność, że niczego nie przeoczyłam.

A dziś noworoczne spacery Rozalindy. U staruszki wszystko w normie, czyli jest jaka jest - bardzo mnie uwielbia swoim małym móżdżkiem i nie spuszcza mnie z oka ani w domu ani na spacerze. Słucha się niemożliwie wręcz. 

Niedługo będziemy się szczepić i ponownie odrobaczać.

022.JPG

016.JPG

A tu świątecznie z pańcią, która święta w większości potraktowała jako czas kołderkowo książkowy.

2014-12-26-193%2B%281%29.jpg.