Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:oops::oops::oops: dziękuję wszystkim ciociom za zaufanie, że nie znalazłam się na liście czarnych kwiatków, za brak rozliczenia Rosalindy:roll:

widać, że ze mnie taka księgowa jak z koziej d.... trąba, niestety:shake:
już się poprawiam i poniżej przedstawiam rozliczenie;

a naszym wielbicielkom Rosalindy jestem z całego serca wdzięczna, że dzięki Wam i mestudio i tz mestudio jest bezpieczna:

[TABLE="width: 143"]
[TR]
[TD]dorcia2[/TD]
[TD] -[/TD]
[TD="align: right"]20,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Maruda666[/TD]
[TD] -[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]LupusNord[/TD]
[TD] -[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]eleo[/TD]
[TD] -[/TD]
[TD="align: right"]25,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]asiuniab[/TD]
[TD] -[/TD]
[TD="align: right"]45,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Mattilu[/TD]
[TD] -[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]AnnaA[/TD]
[TD] -[/TD]
[TD="align: right"]15,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]cisowianka[/TD]
[TD] -[/TD]
[TD="align: right"]10,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]agnieszka103[/TD]
[TD] -[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]mama[/TD]
[TD] -[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]mestudio[/TD]
[TD][/TD]
[TD="align: right"]200,00[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

• 2 weeks later...
Posted

Jak nasz dziewczynka się miewa:lol: może przydadzą się ogłoszenia dla Roksinki:loveu:, mam do wykorzystania pakiet 20 ogłoszeń z bazarku, jeżeli tak to poproszę na e-maila [email][email protected][/email]
[B][B][B][CENTER][B]
4-5 zdjęć
tekst
tytuł
woj. i miasto na jakie ogłaszać
mail i telefon do kontaktu

[/B][/CENTER]
[/B][/B][/B]

Posted

Ja bym ją ogłaszała w tym momencie dalej, bo ja raczej się bardzo przyzwyczaiłam do jej dzikości i największą wadą dla mnie jest jej szalone wybieganie i wbieganie do domu - tratowanie przy tym moich stóp pazurami i rycie pazurami w podłodze no i wielka niewiadoma z zostawaniem w domu gdyż od czasu zrycia ściany zostaje na werandzie (wtedy brudzi), a jak wychodzę bardzo sporadycznie na dłużej niż 4 godziny to zostaje w kojcu z innym psem. Jednak są to wady.
Tragedią są burze, ostatnio była burza w nocy Rozalia strasznie to przeżyła.
Ogłoszenia skończyły się kilka dni temu.
Kupiliśmy Joserę, puszek już nie doliczam bo kupuję je zbiorczo do smarowania chrupek, albo kupuję zapas serduszek i ryżu więc trudno mi to na Rozalię przeliczać.

Rozalia obgryza deser -kosteczkę.
[img]https://lh6.googleusercontent.com/-usyta7_995E/U_NBiBpz__I/AAAAAAAAn8o/u-B_7-VvzGw/w640-h480-no/004.JPG[/img]

[img]https://lh5.googleusercontent.com/-hLDwygh58gQ/U_NA7ZN51QI/AAAAAAAAn6M/X0sr-GKUWW8/w640-h480-no/026.JPG[/img]

Posted

Ale ona jest ogłaszana jak każdy pies u nas :-). Panna Fąfel pojechała do własnego domu po ponad czterech latach więc czemu mam nie ogłaszać Rozalii. Dziś pomyślę nad nowym tekstem i podeśle do nowych ogłoszeń z nowymi zdjęciami.

• 2 weeks later...
Posted

Widziałam linki w skrzynce, zaraz je uaktywnię. Bardzo dziękujemy za ogłoszenia naszej wariatki nadpobudliwej - dziś próbowała się pogryźć z Pręgą - zazdrość o mnie.

Posted

Tak sobie spacerujemy po hektarach, za linią zieleni jest nasz ogród i dom.

[img]https://lh3.googleusercontent.com/-5JeL_ekDmUI/VATgLRe0k1I/AAAAAAAAo_g/-PkLHIPY4HQ/w640-h480-no/025.JPG[/img]

Rozalia bardzo lubi takie dalekie wyprawy, bardzo się pilnuje i w ogóle można na nią nie zwracać uwagi. Ważne aby było daleko od samochodów i hałasu bo tego się boi.
[img]https://lh5.googleusercontent.com/-vAuwjabnVsU/VATgEmgBwDI/AAAAAAAAo-Y/f7LRR308QG0/w640-h480-no/010.JPG[/img]

[img]https://lh6.googleusercontent.com/-W37T5wN_0Rc/VATgCpp2bVI/AAAAAAAAo-I/z18gwxXDE9U/w640-h480-no/007.JPG[/img]

[img]https://lh5.googleusercontent.com/-KzKdQAtWKpU/VAOTPMaGEuI/AAAAAAAAo54/m5butm3HaIQ/w640-h480-no/005.JPG[/img]

Właśnie przeżyłam szok - Rozalia mnie ugryzła i to nie na żarty, ani nie w stylu kłapnę zębami. Siedzę przy niej i jak zawsze wyciągnęłam rękę żeby ją głaskać po uszach, a ona mnie ugryzła bardzo mocno w rękę, nic się nie dzieje, jest spokój cisza i co chwilę ją dotykam, a tu takie coś. Przyznam, że nigdy mnie pies nie ugryzł i naprawdę jestem w szoku po tej akcji.

Posted

Właśnie ja też nie wiem jak to interpretować bo miałam nadzieję, że mamy za sobą takie sprawy, a okazało się, że z Rozalią jest gorzej niż mi się wydawało i jest nieobliczalna i nieprzewidywalna. Analizuję tą sytuację od nowa dziś, ale nie widzę w niej swojej winy, widzę jakieś strachy z przeszłości psa, jakieś nagłe wspominki w jej głowie i niemoc w ocenie realnej rzeczywistości.
Tym samym jeszcze bardziej śmiało mogę napisać, że nie wezmę odpowiedzialności za Rozalię jeśli znajdzie dom, no bo skoro potrafi ugryźć mnie - nie capnąć ostrzegawczo tylko mocno zacisnąć szczęki na dłoni.
Jeśli pies atakuje znajomą rękę, która nie robi nic nowego i nagłego, to trudno mi to wytłumaczyć.

Posted

[url]https://lh5.googleusercontent.com/-KzKdQAtWKpU/VAOTPMaGEuI/AAAAAAAAo54/m5butm3HaIQ/w640-h480-no/005.JPG[/url] wymiękłam....
Szok że po takim czasie Roksi to zrobiła... Może warto by ją zobaczył behawior?

Posted

[COLOR=#000000] [QUOTE]Właśnie przeżyłam szok - Rozalia mnie ugryzła i to nie na żarty, ani nie w stylu kłapnę zębami. Siedzę przy niej i jak zawsze wyciągnęłam rękę żeby ją głaskać po uszach, a ona mnie ugryzła bardzo mocno w rękę, nic się nie dzieje, jest spokój cisza i co chwilę ją dotykam, a tu takie coś. Przyznam, że nigdy mnie pies nie ugryzł i naprawdę jestem w szoku po tej akcji.[/COLOR][/QUOTE]

o jejku to poważna sprawa , co ona musiała przeżyć że się tak zachowuje :-(i co tu na to poradzić:placz:ja też parę lat temu miałam spotkanie z zębami mojej suni po przejściach co skończyło się 4 szwami na dłoni:shake: , jak się zorientowała co trzyma w paszczy od razu puściła bo gdyby to był atak to nie
wiem czy miałabym sprawną rękę (a sunieczka jest duża i bardzo silna) ale blizny zostały :shake:

Posted

[quote name='mestudio']Właśnie ja też nie wiem jak to interpretować bo miałam nadzieję, że mamy za sobą takie sprawy, a okazało się, że z Rozalią jest gorzej niż mi się wydawało i jest nieobliczalna i nieprzewidywalna. Analizuję tą sytuację od nowa dziś, ale nie widzę w niej swojej winy, widzę jakieś strachy z przeszłości psa, jakieś nagłe wspominki w jej głowie i niemoc w ocenie realnej rzeczywistości.
Tym samym jeszcze bardziej śmiało mogę napisać, że nie wezmę odpowiedzialności za Rozalię jeśli znajdzie dom, no bo skoro potrafi ugryźć mnie - nie capnąć ostrzegawczo tylko mocno zacisnąć szczęki na dłoni.
Jeśli pies atakuje znajomą rękę, która nie robi nic nowego i nagłego, to trudno mi to wytłumaczyć.[/QUOTE]
A może wzięłaś ją z zaskoczenia? Dotknęłaś a ona tego nie widziała i tak zaaragowała. Fakt, że to nie jest dobry znak. Ale skoro jak wstanę w nocy to nie mogę wrócić do łóżka bo reaguje atakiem to czemu nie inne odchyły?

Posted

[quote name='TZmestudio']A może wzięłaś ją z zaskoczenia? Dotknęłaś a ona tego nie widziała i tak zaaragowała. Fakt, że to nie jest dobry znak. Ale skoro jak wstanę w nocy to nie mogę wrócić do łóżka bo reaguje atakiem to czemu nie inne odchyły?[/QUOTE]

i gdzie wtedy śpisz? :diabloti:

Posted

[quote name='TZmestudio']A może wzięłaś ją z zaskoczenia? Dotknęłaś a ona tego nie widziała i tak zaaragowała. Fakt, że to nie jest dobry znak. Ale skoro jak wstanę w nocy to nie mogę wrócić do łóżka bo reaguje atakiem to czemu nie inne odchyły?[/QUOTE]

Ech, rozmawialiśmy o tym w domu to może jeszcze raz powtórzę - ani z zaskoczenia, ani z niczego innego bo siedziałyśmy tak od dłuższego czasu i tak ją pogłaskiwałam co rusz. Jedyne co może ją usprawiedliwić to to, że miała zaprzątniętą głowę małym kotem, który przy niej usiadł, a ona go wiecznie atakuje.

Posted

a ja przyznaję się, że zapomniałam zrobić rozliczenia mimo dobrej woli, przepraszam:

dzięki Wam i Mestudio oraz TZMestudio Roksi jest bezpieczna, piękne dzięki :Rose:
[TABLE="width: 167"]
[TR]
[TD]dorcia2[/TD]
[TD] -[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]mama[/TD]
[TD] -[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Maruda666[/TD]
[TD] -[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]LupusNord[/TD]
[TD] -[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]asiuniab[/TD]
[TD] -[/TD]
[TD="align: right"]45,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]AnnaA[/TD]
[TD] -[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]cisowianka[/TD]
[TD] -[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]mestudio[/TD]
[TD][/TD]
[TD="align: right"]145,00

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

• 3 weeks later...
Posted

Gdzieś jej się rozumek zagubił i teraz chodzi nakręcona i go szuka. 

dobre, to ja się identyfikuję z Roksi:)

widzę, że po przemianach niewiele zostało z mojego rozliczenia kilka postów wyżej;

ps

jak zwykle w weekend ogarnę się z rozliczeniem dziewczyny:)

Posted

A ja wstawię jakies zdjęcia może wieczorem :-), teraz kończymy podłogę w ostatnim kojcu.

A dziś było pryskanie Frontlinem. Bioedna Roza prawie zawał przeszła, TZ musiał ja na rączkach trzymać, a ja spryskałam pannę, ech - biedne i głupiutkie to zwierzątko, ale Pręga tak samo się boi i Gacek.