helli Posted April 30, 2018 Posted April 30, 2018 A potem chyba chciała zapakować się do auta i wrócić do "siebie" Quote
Moli@ Posted April 30, 2018 Posted April 30, 2018 2 minuty temu, helli napisał: A potem chyba chciała zapakować się do auta i wrócić do "siebie" Dokładnie ,) ... małpica uwielbia wozić dupkę samochodem :) Quote
helli Posted April 30, 2018 Posted April 30, 2018 Z kaukaza to ma chyba oczy, może charakter? Znałam kiedyś wspaniałą mieszankę kaukaza, zrównoważoną, spokojna, przyjazną, łagodną (dla znajomych), charakter cytuję za Wikipedią: Psy tej rasy są zrównoważone, niezależne, nieufne wobec obcych, czujne, stanowcze i terytorialne – na własnym terenie nie tolerują obcych. Często wykazują skłonności dominacyjne. Mogą sprawiać problemy niedoświadczonemu opiekunowi. Nieumiejętnie prowadzone stają się agresywne. Quote
Moli@ Posted April 30, 2018 Posted April 30, 2018 2 minuty temu, helli napisał: Z kaukaza to ma chyba oczy, może charakter? Znałam kiedyś wspaniałą mieszankę kaukaza, zrównoważoną, spokojna, przyjazną, łagodną (dla znajomych), charakter cytuję za Wikipedią: Psy tej rasy są zrównoważone, niezależne, nieufne wobec obcych, czujne, stanowcze i terytorialne – na własnym terenie nie tolerują obcych. Często wykazują skłonności dominacyjne. Mogą sprawiać problemy niedoświadczonemu opiekunowi. Nieumiejętnie prowadzone stają się agresywne. Już sama nie wiem... już kilka osób które ją widziały w realu a mają kontakt zawodowy z psami mówiło że ma geny kaukaza. Nie jest niewychowanym dzikusem... ,) ale jest terytorialna, dominująca, zrównoważona, czujna... na własnym terenie pilnuje obcych, na spacerze...na obcym terenie/pomieszczeniu - dom/lecznica/sklep - obserwuje, wita się Quote
dreag Posted April 30, 2018 Author Posted April 30, 2018 7 godzin temu, Moli@ napisał: Julcia jeździła dziś na szczepienie. Zaszczepiłam przeciw wściekliźnie i wirusówki. Zapłaciłam 56,00zł (paragon) Przelane, dzięki :) . Widzę, że obroża pasi :) Quote
Moli@ Posted May 1, 2018 Posted May 1, 2018 7 godzin temu, dreag napisał: Obroża, "pasi"... na spacerach spełnia zadanie :) a Julcia w letniej wersji też kudłata ,) Fotki...w pigułce fotorelacja - Julka wstydu nie przynosi, ciśnienia nie podnosi...w samochodzie grzeczna, na ulicach nie ciąga - nie reaguje na samochody, przechodniów. W lecznicy po suficie nie lata...nie boi się zabiegów, z wetami wita ,) Quote
Tyśka) Posted May 2, 2018 Posted May 2, 2018 Uwielbiam Julcię :) Spora z niej psica... ale w mądrym domku powinna się odnaleźć. Szkoda, że jest niewidzialna dla świata. Nikt nie pytał o Melcię? Quote
dreag Posted May 3, 2018 Author Posted May 3, 2018 Może ktoś ma zbędnego piątaka? To moja zbiórka. Przeczytajcie proszę. Bardzo, bardzo proszę o wpłaty i udostępnianie znajomym zbiórki, od tego zależy życie Zuzinki :( Quote
helli Posted May 5, 2018 Posted May 5, 2018 Piękna, ale mnie od razu by zdominowała, albo sterroryzowała. Jakiś doświadczony dom przydałby się. Czy ona dogaduje się tylko z dużą Dianą? I która rządzi w ich kojcu? Quote
Moli@ Posted May 5, 2018 Posted May 5, 2018 1 godzinę temu, helli napisał: Piękna, ale mnie od razu by zdominowała, albo sterroryzowała. Jakiś doświadczony dom przydałby się. Czy ona dogaduje się tylko z dużą Dianą? I która rządzi w ich kojcu? Julcia, Julcia :) Tak, dla "małej" wyłącznie doświadczony dom! Z Dianką dogadują się bardzo dobrze... toleruje bassety (duże psy na krótkich łapach, odważne). Pozostałe nie mają z nią kontaktu, wolimy nie ryzykować. Która rządzi w kojcu?... Julka zajmuje wersalkę i łaskawie pozwoli Diance położyć się - przesunie ,). Nie ma ścin... Julka w kojcu jest bardzo grzeczna, spokojnie leży i czeka. Nawet gdy wejdzie ktoś obcy na teren...Julka będzie leżała, nie szczeknie. Leży i obserwuje...przecież krat nie pokona. Myśli...używa rozumu, nie traci energii bez potrzeby - dlatego tylko doświadczony dom. Na tym zdjęciu (nie bardzo to widać) siedzi prawie przytulona do mojej nogi...patrzy przed siebie. Widać dwa cienie ,)...rozmawiam z nieznaną Julci osobą. Smycz luźna... Quote
Moli@ Posted May 7, 2018 Posted May 7, 2018 "Julcia jeździła dziś na szczepienie. Zaszczepiłam przeciw wściekliźnie i wirusówki. Zapłaciłam 56,00zł (paragon)/ 30.04" Na konto wpłynęło 56,00zł / 06.05 Dzięki :) Quote
dreag Posted May 7, 2018 Author Posted May 7, 2018 Piękne zdjęcia maleńkiej Julci :) , zwłaszcza to w zieleni <3 Quote
Tyśka) Posted May 7, 2018 Posted May 7, 2018 Jeżeli Julka będzie potrzebowała ogłoszeń to wiecie, gdzie mnie znaleźć :) Niestety, u Melci głucha cisza, właściwie i wyświetleń nie ma za wiele... nie wiem, jak ją promować, aby wypromować. Jeżeli Melka ma jakieś pieniążki, to może warto byłoby jej wykupić promowanie olx-a? Przepraszam, ale osobiście nie mogę jej zasponsorować :( Quote
Tyśka) Posted May 8, 2018 Posted May 8, 2018 15 godzin temu, dreag napisał: Tak własnie muszę zrobić, dzięki bardzo :) Świetnie :) Trzymam kciuki, aby to było to! Jak do połowy maja sunia nie znajdzie domku we Wrocławiu, to przerzucę ją na inne miasto. ;) Quote
dreag Posted May 19, 2018 Author Posted May 19, 2018 Cudna Melcia :), Dianka w pełni rozkwitu :) Quote
Tyśka) Posted May 27, 2018 Posted May 27, 2018 Będzie niesamowitą pociechą dla kogoś, kto w końcu ją zauważy... i pokocha :) Quote
Recommended Posts