juli88 Posted October 17, 2013 Author Posted October 17, 2013 Ok pies nadal w schronie, 2tyg na kwarantannie. Zabrać go można 28/29.10 Więc szukać trzeba DT/DS Quote
dexterka Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 zaglądam do Was i intensywnie myślę jak tu pomóc Quote
Anula Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 Szkoda psiaka jest bardzo ładny.W Schronisku nie ciekawe są warunki.Miałam z tego schronu już trzy psiaki na DT,w tym jeden,sunia obecnie przebywa u mnie,wszystkie zarobaczone strasznie,a przebywały dość krótko tam, bo pół roku. Quote
juli88 Posted October 18, 2013 Author Posted October 18, 2013 Wstawiłyście chłopaka na jakąś stronkę? Dzwoniła do mnie Pani ale szuka psa max 20-25 kg czy on tyle może mieć? Co myślicie Quote
Ati Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 prosba do osoby, ktora robila wyzlowi ogloszenie na tablicy, o dopisanie w tytule slowa -Wyzel Quote
juli88 Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 Ati napisał(a):prosba do osoby, ktora robila wyzlowi ogloszenie na tablicy, o dopisanie w tytule slowa -Wyzel ok to ja, dzisiaj dopiszę Quote
juli88 Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 Ta ślicznotka ma szanse na DT! Bardzo mi na nim zależy, sunia będzie tam bezpieczna i nie zostanie oddana na łańcuch! Ze spokojem będziemy mogły szukać jej domu! Szukamy transportu na trasie Poznań - Bydgoszcz! Jeżeli nie znajdziemy transportu, to musimy uzbierać 100zł, za które zapewniony transport dla suni! Zbieramy też na szczepienia i karmę! Każda pomoc na wagę złota! Quote
juli88 Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 Wczoraj miałam fajny telefon w sprawie Skubiego!!! Z Krakowa ale myślę, że odległość nie jest problemem :) W niedziele lub poniedziałek wizyta przed adopcyjna i wtedy się wszystko wyjaśni! Proszę o kciuki! Quote
juli88 Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 A to już pewna informacja! I jaka wspaniała! Sunia dzisiaj jedzie do DT w Bydgoszczy! Karmę dla suni ofiarowała skarpeta owczarkowa za co z całego serca dziękuję! :loveu: Prawdopodobnie dwa psiaki też trafią do DT i zostanie tylko jeden! Dla którego będę w niedziele robić wizytę przed adopcyjną - oczywiście to nic pewnego ale zrobimy nowe zdjęcia i zacznę intensywnie ogłaszać jednego oseska :) Kleo, bo takie dostała imię sunia ma swój wątek - http://www.dogomania.pl/forum/threads/248129 Quote
mari23 Posted October 26, 2013 Posted October 26, 2013 Witam serdecznie! na tym wątku znam tylko Anulę, bo ona "z moich stron", a ja jestem BDT dla licznej gromadki psów małych i dużych przepraszam za offa, ale potrzebuje pomocy - chodzi o wizytę przedadopcyjną w Trzciance koło Piły czy ktoś mógłby pomóc? zwrócę koszty oczywiście albo może podpowiecie mi, kogo zapytać i gdzie takiej pomocy szukać Quote
juli88 Posted October 26, 2013 Author Posted October 26, 2013 [quote name='mari23']Witam serdecznie! na tym wątku znam tylko Anulę, bo ona "z moich stron", a ja jestem BDT dla licznej gromadki psów małych i dużych przepraszam za offa, ale potrzebuje pomocy - chodzi o wizytę przedadopcyjną w Trzciance koło Piły czy ktoś mógłby pomóc? zwrócę koszty oczywiście albo może podpowiecie mi, kogo zapytać i gdzie takiej pomocy szukać marta i pieski tylko nie pamiętam czy tak się jej nik piszę. Ona z tego co pamiętam jest z Trzcianki edit mam - http://www.dogomania.pl/forum/members/43651-martaipieski jednak widze że na dogo ostantnio we Wrzęsniu była... ma fb mogę na pw podać - podać? Quote
mari23 Posted October 26, 2013 Posted October 26, 2013 [quote name='juli88']marta i pieski tylko nie pamiętam czy tak się jej nik piszę. Ona z tego co pamiętam jest z Trzcianki edit mam - http://www.dogomania.pl/forum/members/43651-martaipieski jednak widze że na dogo ostantnio we Wrzęsniu była... ma fb mogę na pw podać - podać? bardzo, bardzo dziękuję i proszę o pw :) Quote
agaton85 Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 Zapraszam na bazarek m.in. dla Axela http://www.dogomania.pl/forum/threads/248225-Psie-akcesoria-i-nie-tylko-dla-Diboja-i-Axela-do-15-11-%29 oraz Emmy i Odiego http://www.dogomania.pl/forum/threads/248181-Bi%C5%BCuteryjnie-na-Barta-i-szczeniaki-do-7-11-ZAPRASZAM szczeniaków zabranych z Michorzewa Quote
juli88 Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 Dodam, że Skubi jest już zabrany ze schroniska i przebywa w DT :) Kochana psinka! Kocha wszystkich i wszystko! Prawdopodobnie on nie ma nawet roku! Lub jest bardzo młody. Mam o niego dużo telefonów z całej polski. Jednak jeden mnie bardzo zauroczył i wizyta przed adopcyjna wypadła pomyślnie :D Skubi jedzie do Krakowa!!! Nowa Pani Skubiego kupi wszystko co psiakowi potrzebne do szczęścia, a ja zobowiązałam się pomóc w pokryciu kosztów kastracji. Dlatego niedługo powstanie bazarek na ten cel. Szukam transportu! Poznań - Kraków Quote
juli88 Posted December 7, 2013 Author Posted December 7, 2013 Wszystkie z 8 szczeniaków w nowym domu Skubi w nowym domu Kulka w nowym domu Mimi szuka DT a najlepiej DS :( wrócę do domu to wstawię tu jej zdjęcia Quote
juli88 Posted December 7, 2013 Author Posted December 7, 2013 (edited) [quote name='tanitka']no to SUPER!! :) Oczywiście zdjęć nie zabraknie z nowego domu :) Tu jeszcze w pociągu, trasa przebiegła bardzo miło i przyjemnie :) A tu już prawdziwy pies kanapowy :) i te jego podwijające się uchole :) W Krakowie Skubi ma swojego przyjaciela, z którym codziennie wychodzi na spacer i z którym się gania :) Sprawia trochę problemów ale właściciele dzielnie walczą i pokochali go na zabój! :) Wstawiam bilety z trasy Poznań - Kraków - Poznań - łączny koszt 158,90 zł Poznań - Kościan - 11,70 zł Kościan - Kraków - 65 zł (ja) Kościan - Kraków - 15,20 zł (pies) Kraków - Poznań (67 zł) Edited January 4, 2014 by juli88 Quote
Zofija Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 pilnie-mega pilnie szukam osoby do wizyty przeadopcyjnej w Poznaniu... dla biednej łagodnej amstafki ze schroniska z cieszyna. bardzo proszę o pomoc!!! Quote
Zofija Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 pilnie-mega pilnie szukam osoby do wizyty przeadopcyjnej w Poznaniu... dla biednej łagodnej amstafki ze schroniska z cieszyna. bardzo proszę o pomoc!!! Quote
juli88 Posted January 4, 2014 Author Posted January 4, 2014 Paragon za odrobaczenie Mimi A tu jej zdjęcie, ślicznotka jest już w DS :) Ma ogród na którym szaleje ze swoją rodziną, a po szaleństwach śpi ze swoimi opiekunami w łóżku :) Quote
juli88 Posted January 27, 2014 Author Posted January 27, 2014 Psiak, któremu w trybie pilnym szukam domu tymczasowego! MONA - 8 miesięczna suczka .............................................................................................................................................................................................................................................................................. Psa poznałam 20.01.2014 i do teraz nie mogę przestać o niej myśleć...Po prostu psia tragedia! Mona - 8 miesięczna suczka, która została skrzywdzona przez los. Suczka najprawdopodobniej została za szybko odebrana matce, przez co socjalizacja psa została zaburzona, są to jedynie moje przypuszczenia ale tylko w ten sposób potrafię sobie wytłumaczyć ogromne lęki tego psa. Podczas swojego krótkiego życia, sunia została porzucona i znaleziona jako psie maleństwo przez dobrego człowieka, który po kilku miesiącach zmarł, zostawiając sunie samą z jego żoną. Kobieta po śmierci męża dostała depresji i nerwicy. Praktycznie o wszelkie niepowodzenie życia obwinia psa, myślę, że nie bije suczki ale nerwowo reaguje na wszelkie niesforne zachowania suni przez co lęki suni się pogłębiają. Śmierć właściciela, nerwy właścicielki i brak jakiejkolwiek socjalizacji spowodował, że suczka boi się wszystkiego i wszystkich. Boi się smyczy, obroży, wszelkich puknięć, kaszlnięć, potknięć. Naprawdę boi się wszystkiego. Gdy pojechałam jej robić zdjęcia, wiedziałam, że jest bardzo bojaźliwym pieskiem, dlatego zabrałam ze sobą parówkę. Pierwsze 30 minut to było podbieganie i uciekanie z kawałkiem parówki pod stół. Później zaczęłam zachęcać ją do zabawy co sunia przyjęła z wielkim entuzjazmem choć nadal nieufnie ale udało się i w końcu dostałam buziaka. Każdy kto przekonał do siebie lękliwego psa wie jakie to cudowne uczucie gdy taki pies zaufa. Dlatego chcemy pomóc tej suczce! Suczka ma potencjał, mimo lęku nie ma w niej krzty agresji. Gdy zaufa a trwało to 45 minut, to potrafi obdarzyć taką ilością miłości i entuzjazmu, że nie można o niej zapomnieć. Suczka dzień w dzień siłą zostaje złapana, siłą zakłada się jej obrożę i siłą wyprowadza na dwór. Dramat tego psa będzie trwał aż znajdziemy jej miejsce, w którym ktoś będzie mógł z nią pracować, pokazać, że smycz, spacer, a nawet sam człowiek nie jest zły i nie trzeba się go bać. Problemem jest jeszcze druga kwestia, która przekreśla całe krótkie życie tej suni, właścicielka sobie z psem nie radzi ma 70 lat i chce pozbyć się psa, chce oddać Mone do schroniska co każdy z nas wie że skończy się tragicznie. Szukamy najlepiej domu tymczasowego, który popracuje z sunią, jest to praca monotonna ale trochę czasu i cierpliwości, a efekty będą bardzo satysfakcjonujące. Najlepszy byłby dom z ogrodem, sunia boi się smyczy więc każde wyjście z nią byłoby narażone, że ucieknie spłoszona oraz każde zakładanie obroży, smyczy na siłę pogłębi lęk. Karmę i opiekę weterynaryjną zapewnimy, wsparcie przy pracy z psem również, jednak suczki nie możemy wziąć do siebie, bo każda z nas ma już maksymalny komplet zwierząt w swoich domach. Suczka jest małym pieskiem max 10kg. Czarna z przepięknym białym kołnierzem. Z powodu stresu zaczęła wylizywać sobie sierść i ma lekkie wyłysienia. .............................................................................................................................................................................................................................................................................. Byłam u Monu 25.01.2014 ze swoim psem, na początku bardzo się bała, a później już nieśmiało chciała się bawić. Udało nam się ja na spacer wyprowadzić, bała się ale trochę smakołyków i się udało. To kochany psiak, bardzo radosny i trochę nieśmiały. PILNIE szuka domu tymczasowego. Obecna właścicielka najchętniej już oddała by ją do schroniska... ...................................................................................................................................................................................................................................................................................... Zdjęcia Taka delikatna i nieśmiała A tu już trochę się rozkręciła Quote
sharka Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Juli, znalazłaś dom tymczasowy dla szkraba? Quote
Patix Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Pilnie szukam domu lub chociaż tymczasu dla tej suni. Tina to mały psiak ok 10 kg, jest bardzo łagodna toleruje wszystko i wszystkich. Sunia miała jechać do domu z przystankiem w Poznaniu, gdy dojechała do Poznania Pani się rozmyśliła. Sunia została na lodzie nie mam z nią teraz co zrobić, nie mam jak po nią pojechać to ponad 400 km. Proszę pomóżcie bo nie wiem co robić, nie mogę zostawić psiaka na ulicy. Quote
juli88 Posted February 12, 2014 Author Posted February 12, 2014 [quote name='sharka']Juli, znalazłaś dom tymczasowy dla szkraba?[/QUOTE] dopiero teraz zauważyłam, że pisałaś :( dla Mony DT jest nie ma dla IKI Ika urodziła się we wrześniu... jest przy budzie, właściciel nieświadomy i jestem na etapie namawiania go na sterylkę mamy Iki. Szukam DT, bo psiak zostanie wydany pierwszej lepszej osobie która będzie go chciała... Mam tylko to foto, bo facet mieszka w Stęszewie, aktualnie nie odbiera ode mnie telefonów... mam nadzieję że nie oddał Iki gdzieś... [IMG]http://i60.tinypic.com/107kol2.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts