sharka Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 Piękna Ika... myślałam że ona z Moną do DT jedzie, ale może coś źle zrozumiałam, FB to nie jest mój żywioł ;) Quote
juli88 Posted February 12, 2014 Author Posted February 12, 2014 (edited) [quote name='sharka']Piękna Ika... myślałam że ona z Moną do DT jedzie, ale może coś źle zrozumiałam, FB to nie jest mój żywioł ;)[/QUOTE] Tak, ale miała jechać do Inowrocławia, a tam trafił inny psiak na DT... miał być uśpiony więc to była kwestia priorytetowa. Dodzwoniłam się do tych ludzi... pies jest i chciałabym podjechać mu zdjęcia porobić... Czy Ty miałabyś czas i chwilkę w jakiś dzień żeby ze mną podskoczyć? Za paliwo oczywiście oddam :) Stęszew to jest... :/ Edited February 12, 2014 by juli88 Quote
sharka Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 chętnie podjadę, Stęszew to rzut kamieniem :] tylko kiedy? w sobotę jestem na 11 umówiona po fanty, wcześniej jak o 13 w domu nie będę, ale np o 14? Quote
juli88 Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 Mam nowe zdjęcia Iki vel Poli... Tragedia.... Mam nadzieję że nam pozwolą tan podjechać... [IMG]http://i57.tinypic.com/2dsfd3b.jpg[/IMG] Quote
karolcia1509 Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 Kolejne psiaki które potrzebują pomocy... Na jednej w wsi pod Poznaniem jest suczka z 3 szczeniaków, właściciele nie wiedzą co z nimi zrobic, cała czwórka jest zamknięta w szopie, maluchy mają ok. 5 tygodni, mają bardzo wzdęte brzuszki, pewnie zarobaczone, matka - ok. 11 lat, i właściciele nie wiedzą nawet co to sterylizacja i nie mają pieniędzy na taki zabieg :( Chcą się pozbyć szczeniąt, do matki też nie są szczególnie przywiązani, myśle że chętnie ją też by oddali. Musimy znaleźć im domki zanim rozbiegną sie po wiosce, odrobaczyć, wysterylizować matkę... Oto kilka fot które jakoś udało mi sie zrobic [IMG]http://i61.tinypic.com/mvt73a.jpg[/IMG] [IMG]http://i57.tinypic.com/21ltzkj.jpg[/IMG] [IMG]http://i58.tinypic.com/317f5lu.jpg[/IMG] Quote
juli88 Posted March 10, 2014 Author Posted March 10, 2014 Niestety złe info jest takie, że Skubi wrócił z adopcji... Został umieszczony w PSANATORIUM. Wrócił, bo ma lęk separacyjny i przez 4 miesiące problem sie pogłębił... Teraz najważniejsze kwestie to nowy odpowiedzialny dom i kwestia finansowa... Skubiego trzeba wykastrować, gdyby ktoś chciał pomóc będę bardzo wdzięczna :( Koszty są duże, bo 500 zł hotelik + karma 83 zł. Karma musi być taka a nie inna ponieważ, długo po schronisku miał nieżyt jelit i tylko na tej karmie jest ok. Quote
Maciek777 Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 Dzień dobry:) Będę przesyłał fotki i info o Skubim/Lorencie:) Na razie mogę powiedzieć tyle, że jest bardzo przyjazny do ludzi i psów. Nie niszczy boksu. Wczoraj w nocy to nawet w ogóle nie narobił:) Ma w sobie dużo energii. Co do jego lęku separacyjnego... Póki co to się nie ujawnił. Może dlatego, że mieszka ze Snupim, widocznym na fotce. Quote
juli88 Posted March 11, 2014 Author Posted March 11, 2014 Maciek777 napisał(a):Dzień dobry:) Będę przesyłał fotki i info o Skubim/Lorencie:) Na razie mogę powiedzieć tyle, że jest bardzo przyjazny do ludzi i psów. Nie niszczy boksu. Wczoraj w nocy to nawet w ogóle nie narobił:) Ma w sobie dużo energii. Co do jego lęku separacyjnego... Póki co to się nie ujawnił. Może dlatego, że mieszka ze Snupim, widocznym na fotce. Bardzo dziękuję za informację!!! Teraz pilnie szukamy domku dla chłopaka! Quote
Maciek777 Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Lorenc jest już przeniesiony do dużego budynku. Tam mieszka z trzema innymi samcami - dwoma staruszkami i jednym kilkuletnim. Są mniejsze od niego:) Nie ma żadnych problemów:) Jest bardzo energiczny i lubi skakać, ale ewentualnie na wysokość do 1,5 m więc trzeba wziąć to pod uwagę oglądając płot w ewentualnym przyszłym DS. Jednak skacze nie po to by się wydostać, a tak tylko ze szczęścia:p Nie łapie się go. Raczej skacze bokiem do siatki z podwiniętymi przednimi łapkami:) Quote
juli88 Posted March 17, 2014 Author Posted March 17, 2014 Maciek777 napisał(a):Lorenc jest już przeniesiony do dużego budynku. Tam mieszka z trzema innymi samcami - dwoma staruszkami i jednym kilkuletnim. Są mniejsze od niego:) Nie ma żadnych problemów:) Jest bardzo energiczny i lubi skakać, ale ewentualnie na wysokość do 1,5 m więc trzeba wziąć to pod uwagę oglądając płot w ewentualnym przyszłym DS. Jednak skacze nie po to by się wydostać, a tak tylko ze szczęścia:p Nie łapie się go. Raczej skacze bokiem do siatki z podwiniętymi przednimi łapkami:) dziękuje za informację :) Jutro będę dzwonić do Was :) Quote
Maciek777 Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 Teraz to ja będę pytał:) Spodobał się Lorenc?:) Quote
gluchypies Posted March 26, 2014 Posted March 26, 2014 Dzień dobry, zaglądnęłam tutaj z bazarku dla Skubiego... A jak sytuacja z Iką? Ma DT?? Quote
juli88 Posted March 26, 2014 Author Posted March 26, 2014 [quote name='gluchypies']Dzień dobry, zaglądnęłam tutaj z bazarku dla Skubiego... A jak sytuacja z Iką? Ma DT?? Z Iką, która ostatecznie została Polą, sytuacja jest taka że jak wszystko pójdzie dobrze to w sobotę będzie grzała pupkę w swoim domku :) Byłam małej porobić normalne zdjęcia: Historia Poli nie dawała mi spać... Nikt nie dzwonił, nikt nie pisał... aż jednego dnia były 3 telefony, z czego pierwszy najlepszy! Wizyta wypadła super, takiego domu szukała właśnie Pola! Teraz żeby wszystko było ok w sobotę i będę szczęśliwa!!! A właściciel Poli zaszczepił ją i odrobaczył na naszą prośbę :) Wysterylizuje też mamę Poli! Quote
gluchypies Posted March 26, 2014 Posted March 26, 2014 juli88 napisał(a):Z Iką, która ostatecznie została Polą, sytuacja jest taka że jak wszystko pójdzie dobrze to w sobotę będzie grzała pupkę w swoim domku :) Historia Poli nie dawała mi spać... Nikt nie dzwonił, nikt nie pisał... aż jednego dnia były 3 telefony, z czego pierwszy najlepszy! Wizyta wypadła super, takiego domu szukała właśnie Pola! Teraz żeby wszystko było ok w sobotę i będę szczęśliwa!!! A właściciel Poli zaszczepił ją i odrobaczył na naszą prośbę :) Wysterylizuje też mamę Poli! Super zdjęcia, oczywiście pomijając ten łańcuch paskudny! Na szczęście jest w miarę długi i chyba nie ciężki dla niej, ale najwazniejsze że wkrótce zostanie odczepiony :multi: Bardzo się cieszę, że Ika-Pola pojedzie do super domku! No i świetnie, że właściciel jej mamy zrobił postępy i ją zaszczepił/odrobaczył. Byle tylko wysterylizował jej mamę, żeby nie było powtórki z rozrywki... Quote
Maciek777 Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Muszę naskarżyć na Lorenca:roll: O ile ogólnie lubi psy obu płci i się z nimi dogaduje to jednak gdy jeden ze staruszków (m. in. mieszka z dwoma) miał gorszy dzień i był słaby to on zaczął sobie na nim "jeździć". Przynajmniej nie był agresywny:roll: Ogólnie jednak u Lorenca/Skubiego wszystko w porządku pod względem zachowania oraz samopoczucia:) Daty ostatnich szczepień: Wścieklizna - 25.10.2013 Wirusówki - brak Quote
sharka Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 oj Skubi nieładnie tak staruszka traktować :mad: Quote
Maciek777 Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Kończy się karma Lorenca. Kwestia kilku dni. Co dalej mu podawać? Quote
juli88 Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 Maciek777 napisał(a):Muszę naskarżyć na Lorenca:roll: O ile ogólnie lubi psy obu płci i się z nimi dogaduje to jednak gdy jeden ze staruszków (m. in. mieszka z dwoma) miał gorszy dzień i był słaby to on zaczął sobie na nim "jeździć". Przynajmniej nie był agresywny:roll: Ogólnie jednak u Lorenca/Skubiego wszystko w porządku pod względem zachowania oraz samopoczucia:) Daty ostatnich szczepień: Wścieklizna - 25.10.2013 Wirusówki - brak Tam gdzie wścieklizna jest komplet szczepień widać w rozpisce w tej tabeli jest Biocan R +DHPPIL - wet powiedział, że to na wirusówki jest kiepsko widać ale jest: co do karmy wyślę kurierem tym razem zapewne 15kg a to ujeżdżanie - myślę, że to problem z tym, że nie był kastrowany... od razu po badaniu krwi ciachamy chłopaka. Quote
Maciek777 Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 juli88 napisał(a):Tam gdzie wścieklizna jest komplet szczepień widać w rozpisce w tej tabeli jest Biocan R +DHPPIL - wet powiedział, że to na wirusówki jest kiepsko widać ale jest: http://i59.tinypic.com/bhlzm8.jpg co do karmy wyślę kurierem tym razem zapewne 15kg a to ujeżdżanie - myślę, że to problem z tym, że nie był kastrowany... od razu po badaniu krwi ciachamy chłopaka. A to przepraszam i poprawię u nas na liście bo jechałem wg niej:roll: Kastracja zawsze mile widziana:eviltong: W razie zamówienia karmy to niech sklep opisze przesyłkę lub proszę o info co przyjdzie i mniej więcej kiedy. Czasem przychodzą różne nieopisane paczki bez zapowiedzi i nie wiadomo co z tym robić:) Quote
juli88 Posted July 28, 2014 Author Posted July 28, 2014 Porcja fot Skubiego - nadal szuka domu :( Quote
juli88 Posted July 31, 2014 Author Posted July 31, 2014 (edited) Witam, jedna cioteczka z dogo wpadła na pomysł chociażby częściowo rozwiązujący problemy ze Skubim i im dłużej o tym myślę tym więcej widzę plusów, aktualnie Skubi siedzi w hoteliku i może tam siedzieć do końca życia, a problem się nie rozwiąże sam... domu tymczasowego też nie mogę znaleźć dla chłopaka... ogłoszenia, wyróżnienia, wydarzenie na fb... nic... Mam telefony jeżeli napiszę, że Skubi to mix labradora ale jakość tych telefonów niestety nie jest zadowalająca i często nie oddałabym tam nawet pluszaka... Fajne zapytania o Skubiego są ale po tym jak opowiem jaki on ma problem to niestety nikt nie oddzwania :( a problem to lęk separacyjny, który objawia się paniką psa, szczekaniem i drapaniem w drzwi... Pies tak się zachowuje jak chociażby jedna osoba z obecnych wyjdzie z pomieszczenia i są zamknięte drzwi. Pomysłem jest oddanie Skubiego na szkolenie stacjonarne i szkolenie szkoleniem ale istotne jest tu nauka klatkowania, która myślę da Skubiemu poczucie bezpieczeństwa. Jedyny problem jaki stoi na przeszkodzie to koszty... 2 miesięczny pobyt u szkoleniowca to 1 400 zł, będę pisała do nich maila z pytaniem czy dla bezdomniaka możliwy jest rabat. Skubiego utrzymuje sama, a czasem pomaga mi koleżanka. Obecnie koszt miesięcznego pobytu w hoteliku to 360 zł, w przypadku hoteliku ze szkoleniowcem to 700 zł za miesiąc, a szkolenie obejmuje dwa miesiące... Gdyby ktoś chciał/mógł pomóc w ubieraniu kwoty na takie szkolenie byłabym przeogromnie wdzięczna! Aktualnie odbywa się bazarek dla Skubiego na który serdecznie zapraszam: http://www.dogomania.pl/forum/threads/254547 Edited July 31, 2014 by juli88 Quote
juli88 Posted December 17, 2014 Author Posted December 17, 2014 Oczywiscie temat zaniedbany... :/ ale wszystko przez działana... nie przez lenia. Skubi ma dom! :) Niefługo wkleję więcej zdjęć i opis co u niego :) A pod moją opieką jest nowy psiak Chrapek. Też niebawem pojawią się zdjęcia i opis :) Quote
gluchypies Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Cieszę się, że Skubiemu się udało! Czekam na fotki i opis, co to za domek :) No i na fotki nowego psiaka też :) Quote
gluchypies Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 No i co tam u Chrapka? Pokażesz nam go? :) Quote
juli88 Posted January 11, 2015 Author Posted January 11, 2015 Ostatnio trafiła się też nowa bida: jako, że to dłuższy temat, założyłam mu (Maylo) nowy wątek: http://www.dogomania.com/forum/topic/144970-maylo-sparali%C5%BCowany-szczeniak-potrzebna-pomoc-i-dt/ Quote
Recommended Posts