iwonamaj Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 [h=5]Tola , najmniejsza z suczek. Jest albo w ciąży slbo tuż po porodzie .... Jest w hoteliku na bezpłatnym tymczasie ale może zostać tylko tydzień....Na cito DT potrzebny.... [/h][URL="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=391958284259691&set=gm.213653195466113&type=1&relevant_count=1&ref=nf"][IMG]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/s403x403/1184931_391958284259691_413409708_n.jpg[/IMG] [/URL] [h=5]Większa, owczarkowata sunia w ciąży.... Jest z Tolą w hoteliku na bezpłatnym tymczasie ale ma tylko tydzień na znalezienie DT lub hoteliku.... [/h][URL="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=391958827592970&set=gm.213653742132725&type=1&relevant_count=1&ref=nf"][IMG]https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/s403x403/554530_391958827592970_1601592033_n.jpg[/IMG] [/URL] [h=5]Duża owczarowata sunia. Pojechała do pani Elżbiety , ale może tam zostać tylko do końca września. Jest w wysokiej ciąży..... [/h][URL="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=391957654259754&set=gm.213652422132857&type=1&relevant_count=1&ref=nf"][IMG]https://sphotos-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/s403x403/1240666_391957654259754_1066266688_n.jpg[/IMG] [/URL] Quote
Ada-jeje Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 (edited) [quote name='iwonamaj']Wklejam z FB [B]Wieści o suniach w ciąży , przekazuję grzecznościowo , bo mnie o to proszono. NAJNOWSZE WIEŚCI : Dziewczyna zabrała z Olkusza TRZY ciężarne sunie. Niestety, białej , która jest na zdjęciach już nie było.......Do DT do Pani Elżbiety Marszałek-Wilk pojechała duża owczarkowata sunia w wysokiej ciąży. Ma tam bezpłatny tymczas ale TYLKO do końca września..... Pani Elżbieta prosi o pomoc w zakupie karmy.... Bardzo prosimy może ktoś pomoże...... Dwie pozostałe ciężarne sunie ( mała i większa owczarkowata) pojechały do hoteliku pod Krakowem, ale MOGĄ TAM ZOSTAĆ NA BEZPŁATNYM TYMCZASIE TYLKO TYDZIEŃ, Dzięki Marcie z hotelku .Potem , Marta nie będzie ich mogła u siebie trzymać...... Wszystkie sunie mają mieć sterylki opłacone z Pro-Animals. To co jest potrzebne to : DOMY TYMCZASOWE dla dwóch suń bądż pienążki na opłacenie hoteliku i zakup karmy......Za tydzień , dwie sunie trzeba będzie zabrać..... [/B] [/QUOTE] Prosze Cie czytaj z zrozumieniem, Elik jest czlonkiem naszej Fundacji, wiec karme dla suni ktora jest u niej na bezplatnym dt, zakupi sobie z konta Fundacji. Czy nastepne dwie sunie sa u Marty w Glogoczowie, i ktora sunia trafila do Marty skoro bialej juz nie bylo? juz wiem ktora to ta druga sunia. Edited August 31, 2013 by Ada-jeje dopiek Quote
ania68 Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Dziewczyny chylę czoła przed wami, jesteście wielkie, tak bardzo się cieszę:bigcool:że sunie już bezpieczne :) Quote
Becia66 Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 [quote name='ania75']Tylko co z tą białą bidulą ....[/QUOTE] wyobraźnia działa, jestem przerażona myśląc, co się z nią mogło stać... Czy mozna jakoś dojść do tego ? Quote
iwonamaj Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Zamieszczone na FB [h=5]Pani Marta, właścicielka hoteliku w Głogoczowie, przejęła się losem ciężarnych suń w Olkuszu i przyjęła je do siebie na bezpłatny tymczas na czas sterylki i opieki pooperacyjnej. Mamy tydzień na znalezienie im DT lub zebranie pieniążków na hotelik. [/h] Quote
elik Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 [quote name='temikotka']...[B]NA CITO POTRZEBNY JEST TRANSPORT Z OLKUSZA DO KRAKOWA[/B][B]...[/B][/QUOTE] Już nieaktualne :) Dwie sunie są w u P. Marty w Głogoczowie, jedna u mnie. Sunię nazwałam roboczo Sara. Jest pięknie umaszczona, kufa, głowa i postawa jak u dobermana. Moim zdaniem podobna bardziej do dobermana niż owczarka. Po zapoznaniu się z pomieszczeniem wypiła około 1,5 litra wody i pochłonęła suchą karmę okraszoną połową puszki animondy :) Pewnie zjadłaby więcej, ale wolałam nie ryzykować sensacji żołądkowych. [quote name='temikotka']...dla jednej jest bdt u Eli na miesiąc -Fundacja zapewni sterylkę, weta i karmę -[B]my mamy ogłaszać sunię.[/B][B]...[/B][/QUOTE] Prosiłabym o bardzo intensywne ogłaszanie. Sunia jest bardzo duża i raczej nie zdecyduję się na zapoznanie jej z moim stadem. Izolacja będzie sprawiała wiele problemów. [quote name='temikotka']mam nadzieję, że na jutro uda się coś dla dziewczyn zorganizować, zeby w poniedziałek, o ile jeszcze się nie rozsypią, mogły mieć sterylki. Ale jeśli ew. się oszczenią, to rozumiem, że ślepy miot będzię uśpiony?...[/QUOTE] Ta, która jest u mnie, roboczo nazwana SARA, ma już umówioną sterylkę na poniedziałek na godz. 10. Oby przebyta droga i emocje nie przyspieszyły porodu. Sunie mają zapewnioną opłatę sterylek i pomocy weterynaryjnej - na pewno konieczne będzie odrobaczenie, odpchlenie i szczepienia. Quote
Ada-jeje Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 [quote name='iwonamaj']Zamieszczone na FB [B]Pani Marta, właścicielka hoteliku w Głogoczowie, przejęła się losem ciężarnych suń w Olkuszu i przyjęła je do siebie na bezpłatny tymczas na czas sterylki i opieki pooperacyjnej. Mamy tydzień na znalezienie im DT lub zebranie pieniążków na hotelik. [/B] [/QUOTE] Czyli sunie moga zostac u Marty, ale po tygodniowym darmowym pobycie trzeba placic za ich hotelowanie, co mnie wcale nie dziwi, bo ma juz kilka bid na bezplatnym dt. no to w czym problem, jest przeciez kilka wplat na ponad tysiac zlotych jak doczytalam. Najwazniejszym zadaniem jest przygotowanie ogloszen dla sun zeby jak najszybciej mogly znalezc ds, lub zbierac dalej deklaracje na hotelik dopoki nie znajda nowych wlascicieli. Lepiej chyba zaplacic Marcie po 12 zl. za dobe bezposrednio z pominieciem wplat na konto Fundacji, bez wystawiania fa. Quote
temikotka Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 [B]JESTEŚCIE NAPRAWDĘ WIELKIE[/B] :loveu: Czyli teraz na cito potrzeba bdt, albo ciągle zbieramy deklaracje na hoteliki... Kto mógłby się zająć ogłoszeniami? Więc jeśli nie znajdzie się bdt, to ja wpłacam za tydzień Pani Marcie 500zł, to będzie mniej niż na miesięczny pobyt suniek, resztę trzebaby dopłacić z bazarków(dlatego nie wpłacajcie z bazarków pieniędzy na konto Fundacji, bo będzie trzeba dopłacić 23% za fakturę).Te wpłaty, które są już na koncie Fundacji pójdą na karmę jeśli znajdziemy bdt lub na hotelik, ale juz na fakturę. Najlepiej by było jakby ktoś z Was zajął się finansami suni, i można by wpłacać pieniądze na jego konto, żeby nie przechodziły przez Fundację. [B]JESZCZE RAZ CHYLĘ PRZED WAMI CZOŁA[/B] :loveu: Quote
ajw Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 [quote name='Becia66']wyobraźnia działa, jestem przerażona myśląc, co się z nią mogło stać... Czy mozna jakoś dojść do tego ?[/QUOTE] Niestety też mnie to martwi:shake: nie mam pojęcia, czy ją wywieziono i gdzie... i jak się tego dowiedzieć... Bardzo się cieszę, że udało się wyciągnąć 3 sunie:multi: i jeszcze dodatkowo te 2 przerażone, małe psiaki, które miały zdjęcia w budzie:multi:. Jeśli znajdę jakiś bazarek ogłoszeniowy to wykupię pakiet lub 2 na sunie, tylko prosiłabym o mail do aktywacji ogłoszeń, jakiś krótki tekst o suni(ach) i kontakt tel. też do ogłoszenia. Quote
temikotka Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 [quote name='ajw']Niestety też mnie to martwi:shake: nie mam pojęcia, czy ją wywieziono i gdzie... i jak się tego dowiedzieć... Bardzo się cieszę, że udało się wyciągnąć 3 sunie:multi: i jeszcze dodatkowo te 2 przerażone, małe psiaki, które miały zdjęcia w budzie:multi:. Jeśli znajdę jakiś bazarek ogłoszeniowy to wykupię pakiet lub 2 na sunie, tylko prosiłabym o mail do aktywacji ogłoszeń, jakiś krótki tekst o suni(ach) i kontakt tel. też do ogłoszenia.[/QUOTE] może by im wykupić wyróznioną tablicę: dla każdej z osobna, albo chociaz zbiorczą?Chyba z tych ogło jest największy odzew. o matko, jeszcze te przerażone psiaki :multi: tak strasznie się cieszę! bardzo mocno trzymam kciuki za wszystkie psiaki :loveu: Quote
Martika&Aischa Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 wspaniałe wieści ...wspaniała akcja !!!!! :) Quote
ajw Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 [quote name='temikotka']może by im wykupić wyróznioną tablicę: dla każdej z osobna, albo chociaz zbiorczą?Chyba z tych ogło jest największy odzew. o matko, jeszcze te przerażone psiaki :multi: tak strasznie się cieszę! bardzo mocno trzymam kciuki za wszystkie psiaki :loveu:[/QUOTE] Też myślałam o wyróżnionej tablicy, ale powiem szczerze, że finansowo nie dam rady zapłacić za ogłoszenia i wyróżnienia. Ogłoszenia mogę zasponsorować, to jakieś 15 zł na 3 sunie, a tablica to chyba 10 zł na tydzień za wyróżnienie, czyli razy 3 to 30 zł. Przykro mi, ale nie dam rady finansowo, bo mam jeszcze trochę wydatków. Chyba, że jest zgoda abym za tablicę zapłaciła z pieniędzy z bazarku??? Quote
AlfaLS Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 [quote name='ajw']Też myślałam o wyróżnionej tablicy, ale powiem szczerze, że finansowo nie dam rady zapłacić za ogłoszenia i wyróżnienia. Ogłoszenia mogę zasponsorować, to jakieś 15 zł na 3 sunie, a tablica to chyba 10 zł na tydzień za wyróżnienie, czyli razy 3 to 30 zł. Przykro mi, ale nie dam rady finansowo, bo mam jeszcze trochę wydatków. Chyba, że jest zgoda abym za tablicę zapłaciła z pieniędzy z bazarku???[/QUOTE] Ewentualnie można wyróżnić na 30 dni za 19,99 zł. i wtedy wychodzi taniej.... Quote
ajw Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 [quote name='AlfaLS']Ewentualnie można wyróżnić na 30 dni za 19,99 zł. i wtedy wychodzi taniej....[/QUOTE] Niezła myśl, ale poczekamy czy będzie zgoda na wzięcie pieniędzy z bazarku. Quote
ajw Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 A czy ta większa, siwa sunia, która jest z Tolą w hoteliku to ta? [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-r49D9xmsiC4/UiCtRyW9FHI/AAAAAAAAP_Q/a06UJhKaRSA/s512/DSC_1177.JPG[/IMG] Pytam, ponieważ chodzi mi o zdjęcie do bazarku, chciałam dac takie, żeby sunia była widoczna, tylko nie jestem pewna czy to ta sama jest. Quote
temikotka Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 [quote name='ajw']Też myślałam o wyróżnionej tablicy, ale powiem szczerze, że finansowo nie dam rady zapłacić za ogłoszenia i wyróżnienia. Ogłoszenia mogę zasponsorować, to jakieś 15 zł na 3 sunie, a tablica to chyba 10 zł na tydzień za wyróżnienie, czyli razy 3 to 30 zł. Przykro mi, ale nie dam rady finansowo, bo mam jeszcze trochę wydatków. Chyba, że jest zgoda abym za tablicę zapłaciła z pieniędzy z bazarku???[/QUOTE] Ja myślę, że dziewczyny się zgodzą, że priorytetem jest ogłaszanie suniek, kazdy potencjalny DS to brak wydatków na hotelik.Oczywiście myślałam właśnie o tym, żeby zapłacić z bazarku, i tak już bardzo dużo robisz dla suniek :loveu: Jeśli nikt nie ma nic przeciwko, to jak tylko będą zdjęcia i info o suniach to wykupuj tablicę na miesiąc dla suniek, w końcu to nie jest az tak duża kwota, a gdyby chociaż jedna znalazła domek to i tak byłaby to wielka ulga. Quote
ajw Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 [quote name='temikotka']Ja myślę, że dziewczyny się zgodzą, że priorytetem jest ogłaszanie suniek, kazdy potencjalny DS to brak wydatków na hotelik.Oczywiście myślałam właśnie o tym, żeby zapłacić z bazarku, i tak już bardzo dużo robisz dla suniek :loveu: Jeśli nikt nie ma nic przeciwko, to jak tylko będą zdjęcia i info o suniach to wykupuj tablicę na miesiąc dla suniek, w końcu to nie jest az tak duża kwota, a gdyby chociaż jedna znalazła domek to i tak byłaby to wielka ulga.[/QUOTE] Tylko jak teraz sprawdziłam to wyróżnienie na 30 dni kosztuje 25 zł x 3 = 75 zł. Dla mnie to nie problem, jeśli będzie zgoda wyróżnię im tablicę. Możemy się umówić, że na tablicy sama zrobię im ogłoszenia na mojego maila, a jak znajdę jakiś bazarek to wykupię pakiety, tylko wtedy wolałabym podać czyjegoś maila do aktywacji ogłoszeń, bo ja już w moich sama się gubię:lol: Quote
temikotka Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 [quote name='temikotka']Ja myślę, że dziewczyny się zgodzą, że priorytetem jest ogłaszanie suniek, kazdy potencjalny DS to brak wydatków na hotelik.Oczywiście myślałam właśnie o tym, żeby zapłacić z bazarku, i tak już bardzo dużo robisz dla suniek :loveu: Jeśli nikt nie ma nic przeciwko, to jak tylko będą zdjęcia i info o suniach to wykupuj tablicę na miesiąc dla suniek, w końcu to nie jest az tak duża kwota, a gdyby chociaż jedna znalazła domek to i tak byłaby to wielka ulga.[/QUOTE] [B]I bardzo ważna sprawa, jeżeli chodzi o ogłoszenia: czy opiekunki tymczasowe suczek, albo ktoś z okolicy ma możliwość zrobienia suniom jakiejś fajnej sesji zdjęciowej: na ładnym tle, na jakimś kolorowym kocyku, czy w plenerze na trawce?, właściwie to te zdjęcia przydałyby się przed sterylką, bo potem sunie będą dopiero dochodzić do siebie, a czas nagli...z doświadczenia wiem, ze ludzie to wzrokowcy, piękne zdjęcia to podstawa, jeśli sunie mają szybko znależć domki.[/B] Quote
elik Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 (edited) Sara to, jak widać, duża sunia. Ma 68 cm w kłębie. W stosunku do ludzi jest bardzo przyjazna. Prosi o głaski, delikatnie liże, gdy o nie prosi. Pozwala się czesać, oglądać łapki, uszy itp. Miała jednego kleszcza i nie protestowała przy jego usuwaniu. Dużo pije (nic dziwnego) i choc nie widac po niej zagłodzenia, chętnie je każda ilość suchej karmy, która jej daję - oczywiście ograniczam. Bardzo chętnie wychodzi na spacerki - mocno ciągnie. Potrzebna są dla niej szelki, żeby nie wywinęła się z obroży i dłuższa smycz. Kupię, ale będę prosić o zwrot kasy. Nie znam jeszcze jej reakcji na moje psy. Na razie je izoluję. Planuję zapoznanie jutro, gdy będzie osłabiona po sterylce. [CENTER][IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-udyQt1uOl-M/UiM8nECAbEI/AAAAAAAAF6I/TZAkLN83pek/w958-h719-no/PICT0021.JPG[/IMG] [/CENTER] [CENTER][IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-o3qwXGdFDgA/UiM8rjN4VaI/AAAAAAAAF6Y/sS-KTcRmgVA/w958-h719-no/PICT0025.JPG[/IMG] [/CENTER] [CENTER][IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-V9KwVFBxMfg/UiM8usnvpeI/AAAAAAAAF6g/WpvKhpHhst0/w958-h719-no/PICT0026.JPG[/IMG] [/CENTER] Edited September 1, 2013 by elik Quote
elik Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Z Sarą, z uwagi na jej wzrost, trudno byłoby o sesję na kocyku ;) [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-eiJtUOeBS_k/UiM8k7Yp4oI/AAAAAAAAF6A/xop51NVGG2A/w958-h719-no/PICT0020.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-r4zYTYPsLZQ/UiM8khAc6oI/AAAAAAAAF54/gL2JWt5Y0GY/w958-h719-no/PICT0014.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-wrBPecm5tBA/UiM8p9FLqQI/AAAAAAAAF6Q/sG4OywL_JnI/w958-h719-no/PICT0023.JPG[/IMG] Quote
elik Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 [quote name='Martika@Aischa']smutasek kochany ........[/QUOTE] Tak, ma smutną minkę, ale gdy się nią zajmuję to ma zupełnie inny wyraz pysia :) Widać, że tęskni. Może ona zgubiła się w czasie cieczki ? Wczoraj po przyjeździe była bardzo niespokojna. Ciągle chciała wyjść na zewnątrz. Teraz już jest spokojniejsza, dużo śpi i to dość mocnym snem. Chyba ostatnio nie wysypiała się zbyt dobrze. Quote
iwonamaj Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 (edited) Będę miała wieczorem zdjęcia 2 suczek, które są u Marty w hotelu. Komu je przesłać mailem do zrobienia ogłoszeń? Szukamy kogoś kto może sprawdzić czy nie ma jednego psiaka w Szczytach... Edited September 1, 2013 by iwonamaj Quote
Recommended Posts