Jump to content
Dogomania

olkuszaki - Jak Niusia Franią, a Gracja Mruczusią została - w ds , dziekujemy :).

Recommended Posts

Posted

[quote name='elik']Tak, już w domu i nawet po obiedzie. Wybaczcie cała zgraja na to czekała :)
Wygląda na to, że Niusia trafi do świetnego domku. Opiekunka jest młoda, ale odpowiedzialna, doświadczona we współżyciu z psami i co najważniejsze już kocha Niusię. W domu od zawsze pamięta psy przygarniane ze schronisk więc wie, że takie psy potrzebują czasu, żeby zaakceptować nową sytuację i opiekuna. Pani Klaudia nie zamierza niczego przyspieszać. Jeśli zostanie zaakceptowana jako DS, chciałaby adoptować Niusię w piątek w tym tygodniu, żeby być z sunią przez kilka dni razem. Potem sąsiad będzie przychodził wyprowadzać Niusię, gdy Pani Klaudia będzie w pracy. Tak przynajmniej, dopóki sunia nie zaaklimatyzuje się w nowej sytuacji. Sprawę adopcji Pani Klaudia analizowała i przygotowywała się do tego od pół roku i jest zdecydowana na 100 %. Chłopak Pani Klaudii także kocha psiaki i jest za adopcją Niusi. Domek Niusi będzie niezbyt duży, ale bardzo dobrze zorganizowany. Już czeka nia nią karma (pro plain), legowisko i zabaweczki ni i dużo miłości.
Podczas spotkania z Niusią w DT zauważyła, że rusza się jej paznokieć w tylnej łapce. Myślę, że trzeba to będzie skonsultować z wetem przed adopcją Niusi, żeby Pani Klaudia nie musiała robić jej przykrości na początku znajomości. We wtorek zadzwonię do wetki, która robiła sterylkę i zapytam co sądzi o tym pazurku, czy konieczne jest jego usunięcie, czy na razie można tak zostawić.
Moim zdaniem Pani Klaudia jest bardzo odpowiednią osobą na opiekunkę Niusi. Jeśli jest coś, co jeszcze chciałybyście wiedzieć, to proszę pytajcie. Jeśli będzie wiedziała, odpowiem :)[/QUOTE]
Elu dziękuję z całego serca:)

Posted

[quote name='ewu']Przekazałam wszystko Renacie i zaraz zadzwoni do Pani Klaudii:)
DT na razie nie odbiera:)
Tak się cieszę:):):):)[/QUOTE]

Ja też bardzo się cieszę. Niusia to taka słodka malizna i bardzo dobrze będę do siebie pasowały - sunia i jej Pani :)
A kto będzie spisywał umowę adopcyjną ?

Posted

Rozmawiałam z panią Klaudią, to jest energiczna młoda osoba i myślę że będzie pasować do niej Niusia. Jeszcze raz uczulałam na temat dobrego zabezpieczenia psa podczas wychodzenia z domu na spacery.
I teraz tak, ponieważ kilka osób w tym uczestniczy to
zrozumiałam że we wtorek elik po rozmowie z wetem da znać pani Klaudii co z tym "pazurkiem", no i nam oczywiście,
czy ten zabieg to będzie zrobiony jeszcze teraz czy już w nowym domu za jakiś czas.
I wtedy ds umówi się na odebranie pieska i podpisanie umowy.
Nie wiem czy pani Klaudia przyjedzie do dt po sunie ?
A jeśli chodzi o umowe to ja mogę wydrukować i zostawić podpisaną przeze mnie w dt i jak ds będzxie odbierał Niusie to podpisze umowę i jeden egz. zabierze a drugi zostawi dla nas w dt i ja go przy okazji odbiorę.
Jak myślicie ? Jak chcecie ?
Aha, rozmawiałam już z panią Ewą - dt Niusi i ona już wie jak sytuacja wygląda.

Dziękuję Elik za wizyte :).
I cieszę się że Niusia znalazła fajny dobry domek :).
Oby wszystko sie dobrze ułożyło.

Posted

[quote name='Dogo07']... we wtorek elik po rozmowie z wetem da znać pani Klaudii co z tym "pazurkiem", no i nam oczywiście, czy ten zabieg to będzie zrobiony jeszcze teraz czy już w nowym domu za jakiś czas. I wtedy ds umówi się na odebranie pieska i podpisanie umowy.
Nie wiem czy pani Klaudia przyjedzie do dt po sunie ?...[/QUOTE]
Zgadza się :)
Pani Klaudia przyjedzie po sunię do DT w piątek po pracy.

Posted

[quote name='Dogo07']Rozmawiałam z panią Klaudią, to jest energiczna młoda osoba i myślę że będzie pasować do niej Niusia. Jeszcze raz uczulałam na temat dobrego zabezpieczenia psa podczas wychodzenia z domu na spacery.
I teraz tak, ponieważ kilka osób w tym uczestniczy to
zrozumiałam że we wtorek elik po rozmowie z wetem da znać pani Klaudii co z tym "pazurkiem", no i nam oczywiście,
czy ten zabieg to będzie zrobiony jeszcze teraz czy już w nowym domu za jakiś czas.
I wtedy ds umówi się na odebranie pieska i podpisanie umowy.
Nie wiem czy pani Klaudia przyjedzie do dt po sunie ?
A jeśli chodzi o umowe to ja mogę wydrukować i zostawić podpisaną przeze mnie w dt i jak ds będzxie odbierał Niusie to podpisze umowę i jeden egz. zabierze a drugi zostawi dla nas w dt i ja go przy okazji odbiorę.
Jak myślicie ? Jak chcecie ?
Aha, rozmawiałam już z panią Ewą - dt Niusi i ona już wie jak sytuacja wygląda.

Dziękuję Elik za wizyte :).
I cieszę się że Niusia znalazła fajny dobry domek :).
Oby wszystko sie dobrze ułożyło.[/QUOTE]
Renatko tak chyba jest najlepiej. Dt i Pani Klaudia muszą się ze sobą umówić.

Posted

Wpłaciłam [B]155 zł tytułem opłaty za grudzień.[/B]
Dogo07 zaliczkowała[B] 85 zł , ja wyrównałam.[/B]
Jeśli Niusia w piątek pojedzie do ds , to muszę zapłacić za styczeń proporcjonalnie do czasu pobytu Niusieńki.

Posted (edited)

[B]Panna Marple zapłaciła deklaracje z góry do czerwca.
Tak naprawdę powinna dostać zwrot.
[/B]

Edited by ewu
Posted (edited)

[B]W tej chwili Niusia ma zapłacony grudzień i u mnie na koncie zostało 45 zł z kwoty przysłanej prze Pannę Marple.
Zostanie do zapłacenia 10 dni stycznia czyli 80zł ( jeśli dobrze liczę) plus ew. zabieg pazurka.[/B]
[B]Dogo07 ma jeszcze deklaracje od ranias[/B] [B]za grudzień i styczeń czyli razem 20 zł[/B].
[B]W sumie Niusia ma 65 zł z tym ,że Panna Marple wpłaciła do czerwca z góry.[/B]

Edited by ewu
Posted

[quote name='Panna Marple']Nie chcę żadnego zwrotu:mad:-zrobicie co trzeba, podzielicie tak jak trzeba, przeznaczycie zgodnie z potrzebami;)[/QUOTE]
Dziękuję Aniu:):):):):Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

Posted

[quote name='ewu']...[B]Zostanie do zapłacenia[/B] [B]10 dni stycznia czyli 80zł[/B]...[B]Niusia ma 65 zł[/B]...[/QUOTE]

Czyli do uregulowania należności za styczeń (jeśli Niusia pojedzie do DS w piątek)[B] brakuje 15 zł.[/B]

Co do pazurka, to DT jest umówiony do wetki jutro na godz. 9-tą.

Basieńko, zapomniałam poprosić Cię o przekazanie DT, [COLOR=#800080]żeby jutro przed wizytą Niusia nie była karmiona[/COLOR], bo jeśli okaże się że usunięcie pazurka jest konieczne, to wetka zrobi to od razu jutro.

Jeśli dobrze pamiętam, to na koncie Mondo Cane zostało dla Niusi około 45 zł. Czy ktoś mógłby to sprawdzić ? Jeśli tak i jeśli zabieg się odbędzie, to poproszę o wystawienie f-ry na pozostałą kwotę na Mondo Cane, a resztę należności za usunięcia pazurka ureguluje DS.

Posted

[quote name='Dogo07']Mnie wyszło że na Niusie na koncie Mondo Cane pozostało 47,99zł.[/QUOTE]

Dziękuję bardzo :)
Mam nadzieję, że nie pogniewają się jak zaokrąglimy ta sumę do pełnych 50 zł. Czy masz może nr telefonu do Fundacji Mondo Cane ?

Posted

Nie mam, ale z ich strony internetowej takie coś
[FONT=tahoma][LEFT][FONT=lucida sans unicode][B]Katarzyna Śliwa-Łobacz – Prezes [/B][/FONT][COLOR=#add8e6]-[/COLOR][COLOR=#000000] tel. 609 036 046.[/COLOR]
[/LEFT]
[/FONT]

Posted

[quote name='Dogo07']Nie mam, ale z ich strony internetowej takie coś
[FONT=tahoma][LEFT][FONT=lucida sans unicode][B]Katarzyna Śliwa-Łobacz – Prezes [/B][/FONT][COLOR=#add8e6]-[/COLOR][COLOR=#000000] tel. 609 036 046.[/COLOR]
[/LEFT]
[/FONT][/QUOTE]

Bardzo dziękuję :) Zadzwonię jutro i uzgodnię szczegóły. Może zgodzą się zapłacić całość.

Posted

[quote name='elik']Czyli do uregulowania należności za styczeń (jeśli Niusia pojedzie do DS w piątek)[B] brakuje 15 zł.[/B]

Co do pazurka, to DT jest umówiony do wetki jutro na godz. 9-tą.

Basieńko, zapomniałam poprosić Cię o przekazanie DT, [COLOR=#800080]żeby jutro przed wizytą Niusia nie była karmiona[/COLOR], bo jeśli okaże się że usunięcie pazurka jest konieczne, to wetka zrobi to od razu jutro.

Jeśli dobrze pamiętam, to na koncie Mondo Cane zostało dla Niusi około 45 zł. Czy ktoś mógłby to sprawdzić ? Jeśli tak i jeśli zabieg się odbędzie, to poproszę o wystawienie f-ry na pozostałą kwotę na Mondo Cane, a resztę należności za usunięcia pazurka ureguluje DS.[/QUOTE]
Ja wszystko wyrównam, zapłacę za dt jak należy:) Pani Ewa sam wiedziała żeby Niusi nie karmić:)
Elu dziękuję za za pomoc:)

Posted

Niusia jest już po zabiegu usunięcia dodatkowego pazurka i czuje się znakomicie. Pani doktor zrobiła to w znieczuleniu miejscowym i gratis, za co bardzo serdecznie dziękuję.
Poznałam bardzo miłą Panią Ewę - DT Niusi :) Przekazałam umowę adopcyjną, która po podpisaniu przez Dogo07 będzie czekać do piątku na przyjazd Pani Klaudii, przyszłej opiekunki Niusi. To już pojutrze :)
Niusiu, pakuj się powoli :loveu:

Posted

Tak, bardzo mnie cieszą takie układanki, gdy chodzi o DS dla psiaka :)
Niusia to słodka dziewczynka. Ogromnie zabawnie wygląda, gdy marszczy czółko, bo robią się jej fałdki nad ślepkami i wygląda to, jakby była mocno zdziwiona :)