Mysia_ Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Qrczę.... :-( :-( :-( Kiedy Bonus był w schronisku za pierwszym razem to tak cięzko tego nie przezywał, a teraz wciąż jest smutny :shake: Quote
sara_rokitnica Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 wcześniej nie miał za czym tęsknić a teraz już dokładnie wie jak to było fajnie mieć dom i jak to jest być takim naprawdę odrzuconym przez człowieka :(:(:(:( Quote
Mysia_ Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 wczesniej pewnie też miał domek :shake: Tylko to kolejny raz w schronisku, a to dla psiaka chyba jest najwieksza tragedia :-( :-( :-( Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 A był jakiś konkretny powód, że ciągle wracał do schroniska? Quote
Mysia_ Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 wrócił tylko raz ;) Ludzie wymyslili 1000 powodów, w tym nieliczne z nich sa prawdopodobne, tu raczej chodzilo o to, ze byl to ich pierwszy pies i nie zdali sobie sprawy z tego, ze to też obowiazek..... Quote
sara_rokitnica Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 nom... z tego co slyszalam chyba od Asi wymieniali ze rzuca sie na psy i ludzi i ze ucieka- na spacerach jedyne co robi z psami to sie bawi, na ludzi owszem sie rzuca ale z radosci po to zeby go przytulili i zeby ich wycalowac a o uciekaniu to ja nic nie wiem- kazdy spacer idzie bez smyczy i jest w porzadku. nawet nie mysli o tym zeby zwiac. poprostu tak jak Mysia powiedziala nie spodziewali sie tak wielkiego obowiazku... :/:/:/ tylko szkoda ze wczesniej o tym nie pomysleli... ciekawe czy przynajmniej maja teraz wyrzuty sumienia... mam nadzieje ze nie moga spac przez to w nocy :/ Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 sara_rokitnica napisał(a):nom... z tego co slyszalam chyba od Asi wymieniali ze rzuca sie na psy i ludzi i ze ucieka- na spacerach jedyne co robi z psami to sie bawi, na ludzi owszem sie rzuca ale z radosci po to zeby go przytulili i zeby ich wycalowac a o uciekaniu to ja nic nie wiem- kazdy spacer idzie bez smyczy i jest w porzadku. nawet nie mysli o tym zeby zwiac. poprostu tak jak Mysia powiedziala nie spodziewali sie tak wielkiego obowiazku... :/:/:/ tylko szkoda ze wczesniej o tym nie pomysleli... ciekawe czy przynajmniej maja teraz wyrzuty sumienia... mam nadzieje ze nie moga spac przez to w nocy :/ Eh głupio ludziom oddać psa bez powodu, zawsze coś wymyślą na poczekaniu :shake: Quote
sara_rokitnica Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 nom... tylko wiesz jak im nie bylo glupio i nie bali sie go oddac to tak samo powinno byc z podaniem prawdziwego powodu... ale ludzie w wiekszosci to strasznie tchórzliwe i zaklamane stworzenia niestety... Quote
amelka0 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Tak Sara ma rację,lepiej się pół roku zastanawiać-być odpowiedzialnym,niż wziąć i oddać-bo dla wielu ludzi pies to zabawka,chwilowy kaprys,widzimisię i dla takich to łatwo wziąć i jeszcze łatwiej oddać,nie myślą jak wielką krzywdę psu wyrządzają,jak On zatraca przez nich poczucie bezpieczeństwa,jaki się czuje skołowany i niechciany.U nas w szczecińskim schronie też zabrali Hojraka-i po prawie dwóch miesiącach oddali,z taki ranami na szyi od wiązania-to taki kochany,przyjacielski piesek,a tak cierpi teraz,tak zdziwiony był jak go te małpy("panie")oddały z powrotem:( :( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5873382#post5873382 Quote
sara_rokitnica Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 Amelka to już nie są ludzie po prostu... :shake: Bonusku widzisz?? tutaj Ciebie wszyscy tak mocno kochają... teraz trzeba Ci znaleźć tak samo kochający dom... zobaczysz- na pewno się uda! Quote
sara_rokitnica Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 jesteśmy z Tobą Bonusku (a ja to już szczególnie) i wiesz o tym więc nie poddawaj się i biegnij oczarować kogoś swoją miłością :loveu: Quote
halbina Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Biegnij Bonusku na szczyt, tam domki rozdają grzecznym pieskom... :roll: Quote
sara_rokitnica Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 oj tak... z tym sie zgodze... wiec na pierwsza!!! Quote
sara_rokitnica Posted June 6, 2007 Author Posted June 6, 2007 miales byc na pierwszej Bonusio!!! Quote
sara_rokitnica Posted June 6, 2007 Author Posted June 6, 2007 AgusiaTerierka napisał(a):Oj, biedny psiaczku, miałeś pecha... i to jakiego :shake: Quote
sara_rokitnica Posted June 7, 2007 Author Posted June 7, 2007 czeka na dom i człowieka ktory go pokocha... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 I trzeba wierzyć, że ktoś taki się znajdzie! :) Quote
Recommended Posts