Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hala nr 5 byla hala glowna:) poza tym wszystkei inne, na ktorych byalm byly zimne... A najgorzej to bylo w hali Mlodego prezentera (osobna hala na to wyznaczona), wyobrazcie sobie jak bylo zimno w hali, gdzie bylo mnostwo ludzi i psow, a pomyslcie o hali, ktora swiecila pustkami, malo ludzi, a hala zimnusienka... najchetniej to bym wskoczyla w jakis gruby sweter i kurty ze trzy i wtedy wystawiala:P

Posted

Kto się wybiera pociągiem? Ja chyba jadę, bym dosiadła się do kogoś ;) Fajnie jest, że w Poznaniu jak się wysiada z pociągu to Targi są zaraz naprzeciwko :cool3:

Posted

tessa napisał(a):
to chyba nawet wiem o jakiej hodowli mowisz( czy ten pan ma na imie Janusz :p ?) ale to moja sunka jest z innej. odwiedzalam ich stronke w necie, ale szczeniaczki byly juz troszke podrosniete a mi zalezalo na maluchu :)

Tak to hodowla pana Janusza i z tego co mi wiadomo, to rodzice szczeniaków są bardzo utytułowani :lol:

Posted

Ja naszczęście wystwiałam moje "maleństwo" 3 dnia i nie było tak najgorzej, ale jak byłam pierwszego dnia sobie pooglądać to zmarzłam na kość! Obawiam się że w tym roku nie będzie lepiej niestety!

Posted

Faktycznie w halach najcieplej nie ma w Poznaniu...
W gole pierwszy raz będę wystawiać u siebie,az dziwnie będę się czuć,że nie będę widzem tylko będę z psem na ringu:evil_lol:

Posted

arima napisał(a):
Słuchajcie, a na tej wystawie jest klasa baby??? Od ilu mcy można zgłaszać ??

klasa baby jest jedynie na klubowkach, na miedzynarodowej w Poznaniu jej nie przewidziano :shake:

Posted

arima napisał(a):
Też tak myślałam, ale to pytanie mojej znajomej nie z Polski i ona zwróciła uwage , ze na zgłoszeniu jest klasa baby

pewnie chodzilo o klubowke terrierow.. tam chyba jest organizowana klasa baby.

Posted

natalia&borys napisał(a):
Tak to hodowla pana Janusza i z tego co mi wiadomo, to rodzice szczeniaków są bardzo utytułowani :lol:

z tego co zobaczylam na stronce to tatus tych szczeniaczkow to krewny mojej suni :p pochodza z tej samej hodowli :p

Posted

Z regulaminu wystaw:
"
6. Psy mogą być zgłaszane na wystawę wyłącznie do jednej z następujących klas:
a) klasy szczeniąt - wiek od 6 do 9 miesięcy,
b) klasy młodzieży - wiek od 9 do 18 miesięcy,
c) klasy pośredniej - wiek od 15 do 24 miesięcy,
d) klasy otwartej - wiek powyżej 15 miesięcy,
e) klasy użytkowej - wiek powyżej 15 miesięcy, z certyfikatem użytkowości. Klasa użytkowa organizowana jest wyłącznie dla ras, które w nazewnictwie FCI, wymienione są jako rasy pracujące.
(...)
f) klasy championów - dla psów posiadających tytuły championa międzynarodowego lub krajowego polskiej lub zagranicznej organizacji kynologicznej uznanej przez FCI.
Kserokopię championatu należy dołączyć do zgłoszenia psa na wystawę.
g) klasy weteranów - dla psów i suk które ukończyły 8 lat.
Dla klas otwartej, użytkowej, championów i weteranów nie określa się górnej granicy wieku.
Na wystawach klubowych, na wniosek Klubu zatwierdzony przez Zarząd Główny, można tworzyć inne dodatkowe klasy (np. baby, juniorów, honorową itp.)"