panienkabubu Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 [B][FONT=Tahoma][SIZE=3]MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA PSÓW RASOWYCH O PUCHAR EUROPY ŚRODKOWEJ I WSCHODNIEJ FCI z prawem przyznania CACIB[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Tahoma][SIZE=3][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Tahoma][SIZE=3]Poznań, 10-11.11.2007 [/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Tahoma][SIZE=3][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Tahoma][B]Poznań - Pawilony Międzynarodowych Targów Poznańskich [/B](wejście od ul. Śniadeckich, Głogowskiej i Bukowskiej)[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [B][FONT=Tahoma]Ostateczny termin przyjmowania zgłoszeń: [/FONT][/B][COLOR=#ff0000][B][FONT=Tahoma]20.09.2007 [/FONT][/B] [/COLOR] [COLOR=#ff0000][/COLOR] [COLOR=#ff0000][B][FONT=Tahoma]Opłaty wniesione do 20.09.2007 r. [/FONT][FONT=Tahoma][COLOR=#000000](w terminie przyjmowania zgłoszeń) [/COLOR][/FONT][/B][FONT=Tahoma][COLOR=#000000]- za pierwszego psa (z katalogiem) [B] 90,00 zł[/B] - za każdego następnego psa (bez katalogu) [B] 80,00 zł[/B] - klasa szczeniąt i weteranów (bez katalogu) [B] 50,00 zł[/B] - interchampiony (bez katalogu) [/COLOR][/FONT][COLOR=#000000][FONT=Tahoma][B] 50,00 zł [/B]Konkurencje: Pary hodowlane, Grupy hodowlane (bez katalogu) [/FONT][/COLOR][B][FONT=Tahoma][COLOR=#000000] 50,00 zł [/COLOR][COLOR=#ff0000]Opłaty wniesione po 20.09.2007 r. [/COLOR][/FONT][FONT=Tahoma][COLOR=#000000](po terminie przyjmowania zgłoszeń) [/COLOR][/FONT][/B][FONT=Tahoma][COLOR=#000000]- za każdego psa (także klasa szczeniąt i weteranów) [/COLOR][/FONT][COLOR=#000000][FONT=Tahoma][B] 150,00 zł [/B]Wszystkie rasy polskie zwolnione są od opłaty pod warunkiem ich wystawienia (bez katalogu). [/FONT][/COLOR][B] [FONT=Tahoma][COLOR=#000000]Uwaga! Powyższe ceny dotyczą tylko członków Związku Kynologicznego w Polsce. [/COLOR][/FONT][/B][B][FONT=Tahoma][COLOR=#ff0000]UWAGA ! Każdy zgłoszony pies/suka podlega opłacie, bez względu na to, czy zostanie doprowadzony do oceny, czy też nie.[/COLOR][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=#ff0000][B][FONT=Tahoma][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=#ff0000][B][FONT=Tahoma]TYTUŁY: [/FONT][FONT=Tahoma][COLOR=#000000]Zwycięzca Europy Środkowej i Wschodniej 2007 Zwycięzca Polski 2007[/COLOR][/FONT][/B] [FONT=Tahoma][COLOR=#000000]Tytuły ten otrzymują w każdej rasie pies i suka, którym przyznano certyfikat CACIB zgodnie z regulaminem FCI. [/COLOR][/FONT][COLOR=#000000][FONT=Tahoma][B]Młodzieżowy Zwycięzca Europy Środkowej i Wschodniej 2007 Młodzieżowy Zwycięzca Polski 2007[/B] Tytuły te otrzymują w każdej rasie pies i suka, które uzyskały w klasie młodzieży ocenę „doskonałą” z lokatą pierwszą. [B]CACIB [/B](certyfikat na Międzynarodowego Championa Piękności) Tytuł ten przysługuje wg uznania sędziego jednemu psa i jednej suce wśród wszystkich wystawionych w danej rasie psów i suk O CACIB konkurują w drodze porównania psy (suki) z oceną „doskonałą” i lokatą pierwszą z klasy pośredniej, otwartej, użytkowej i championów. Pies (suka) uzyskujący CACIB na wystawie otrzymuje automatycznie CWC. [B]Res. CACIB [/B](rezerwowy CACIB) Po przyznaniu CACIB-u sędzia przywołuje do porównania drugiego doskonałego psa z klasy, z której pochodzi zwycięzca i porównując taką nową stawkę może przyznać rezerwowy CACIB (Res. CACIB). [B]CWC [/B]- Certyfikat na Championa Polski Certyfikat CWC może otrzymać pies i suka, które uzyskały ocenę „doskonałą” z lokatą pierwszą w klasie pośredniej, otwartej, użytkowej i championów [B]Najlepszy Dorosły Pies/Suka w Rasie [/B] O tytuł ten ubiegają się psy/suki w każdej rasie z ocenami „doskonałymi” i lokatą pierwszą z klasy pośredniej, otwartej, użytkowej i championów, konkurując ze sobą w tzw. "porównaniu". [B]Najlepszy Junior w Rasie[/B] O tytuł ten konkurują pies i suka, które zdobyły w klasie młodzieży ocenę „doskonałą” i lokatę pierwszą. [B]Zwycięzca Rasy [/B](BOB) O tytuł ten konkurują psy i suki, które otrzymały certyfikat CACIB, tytuł "Najlepszy Junior w Rasie” oraz te, które w klasie weteranów uzyskały ocenę „doskonałą” i lokatę pierwszą.[/FONT][/COLOR] [/COLOR] [COLOR=#ff0000][/COLOR] [COLOR=#ff0000][B][FONT=Tahoma]KONKURENCJE FINAŁOWE: [COLOR=#000000]Zwycięzca Grupy [/COLOR][/FONT][/B][COLOR=#000000][FONT=Tahoma](BOG) O tytuł ten konkurują psy i suki, które zdobyły tytuł "Zwycięzca Rasy" oraz należą do tej samej grupy ras. [B]Zwycięzca Wystawy [/B](BIS) O tytuł ten konkurują zwycięzcy poszczególnych grup. [B]Najlepsza Para Psów [/B][/FONT][/COLOR][URL="http://www.zkwp.pl/zg/wystawy/Poznan_MWPR_zgloszenie_do_konkurencji_finalowych.doc"][FONT=Tahoma][COLOR=#ff0000](formularz zgłoszeniowy do konkurencji)[/COLOR][/FONT][/URL] [COLOR=#000000][FONT=Tahoma]Parę stanowi pies oraz suka tej samej rasy i tej samej odmiany, będące własnością jednego właściciela. Aby pies mógł być zgłoszony do tej konkurencji, musi także być zgłoszony indywidualnie do jednej z klas obowiązkowych. [B]Najlepsza Grupa Hodowlana [/B][/FONT][/COLOR][URL="http://www.zkwp.pl/zg/wystawy/Poznan_MWPR_zgloszenie_do_konkurencji_finalowych.doc"][FONT=Tahoma][COLOR=#ff0000](formularz zgłoszeniowy do konkurencji)[/COLOR][/FONT][/URL] [FONT=Tahoma][COLOR=#000000]Grupę stanowią minimum 3 a maksimum 5 psów/suk tej samej rasy i odmiany (bez względu na płeć), o tym samym przydomku hodowlanym. Aby pies mógł być zgłoszony do tej konkurencji, musi także być zgłoszony indywidualnie do jednej z klas obowiązkowych. [B]Najpiękniejsze Szczenię[/B] Udział w wyborze biorą psy i suki, które w klasie szczeniąt otrzymały ocenę „wybitnie obiecującą" oraz lokatę I. [B]Najpiękniejszy Junior [/B] Udział w wyborze biorą psy oraz suki, które otrzymały tytuł „Najlepszy Junior w Rasie”. [B]Najpiękniejszy Weteran[/B] Udział w wyborze biorą psy i suki, które w klasie weteranów otrzymały ocenę "doskonałą" oraz lokatę I. [B]Najpiękniejszy Pies Ras Polskich[/B] Udział w wyborze biorą psy i suki ras polskich, które otrzymały tytuł "Zwycięzca Rasy"[/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#ff0000][FONT=Tahoma][COLOR=#000000][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#ff0000][B][FONT=Tahoma]ROZDZIAŁ GRUP FCI NA POSZCZEGÓLNE DNI WYSTAWY: [/FONT][FONT=Tahoma][COLOR=#000000]Sobota – 10.11.2007 - Grupa 1, 5, 6, 7, 9 Niedziela – 11.11.2007 - Grupa 2, 3, 4, 8, 10[/COLOR][/FONT][/B] [/COLOR] [COLOR=#ff0000][/COLOR] [COLOR=#ff0000] [/COLOR] Quote
Elitesse Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 tylko szkoda ze na sznauce sie nie popisali z sedziami :shake: Quote
Incunabula Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 U nas też bez rewelacji, żeby nie powiedzieć słabo... Raczej nie mam po co jechać. Quote
efra-husky Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 a gdzie jest lista sędziów bo ja ślepa jestem :roll: już znalazłam ;) ale z sędziami Poznań raczej nie "zaszalał" ;) Quote
panienkabubu Posted May 17, 2007 Author Posted May 17, 2007 [quote name='efra-husky']a gdzie jest lista sędziów bo ja ślepa jestem :roll: już znalazłam ;) ale z sędziami Poznań raczej nie "zaszalał" ;)[/quote] Ja poproszę sędziów, jestem ciekawa:) o juz mam:) Quote
panienkabubu Posted May 17, 2007 Author Posted May 17, 2007 [B][FONT=Verdana][SIZE=1]Chciałam skopiować, ale za dużo tego,[/SIZE][/FONT][/B] [B][SIZE=1]zaraz podam linka[/SIZE][/B] [B][SIZE=1][/SIZE][/B] [B][SIZE=1][/SIZE][/B] [B][SIZE=1][/SIZE][/B] [B][SIZE=1][/SIZE][/B] [URL]http://www.zkwp.pl/zg/wystawy/Poznan_MWPR_2007_obsada.doc[/URL] Quote
bajadera Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Dodam, że w sobotę jest klubówka terrierów. Także grupa III ma okazję w jeden weekend zdobyć dwa ważne tytuły.[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
effa Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 [quote name='Elitesse']tylko szkoda ze na sznauce sie nie popisali z sedziami :shake:[/quote] chyba ogólnie się nie popisali jesli o obsade chodzi... Quote
Elitesse Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 [quote name='effa']chyba ogólnie się nie popisali jesli o obsade chodzi...[/quote] moze oszczedzaja po swiatowce :evil_lol: :evil_lol: Quote
Minimolos Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 [quote name='sirion'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Dodam, że w sobotę jest klubówka terrierów. Także grupa III ma okazję w jeden weekend zdobyć dwa ważne tytuły.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote] 3 tytuły :evil_lol: - Zwycięstwo Klubu - Zwycięstwo Polski - Zwycięstwo Europy Śr.iWsch. Quote
panienkabubu Posted May 17, 2007 Author Posted May 17, 2007 Bernardyny mają fajnego sędziego, zna się na rasie, bo sam hoduje bernardyny, dał Halszce 2 lata temu Mł.Zw.Pl :loveu: kurczę, nie wiem czy mi się sucz wykuruje po szczeiakach, ale jezeli tak, to BĘDZIEMY :loveu: Quote
Błyskotka Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 No obsada u mnie nawet całkiem całkiem :cool3: ale daleko :placz:. Quote
panienkabubu Posted May 17, 2007 Author Posted May 17, 2007 [quote name='Błyskotka']No obsada u mnie nawet całkiem całkiem :cool3: ale daleko :placz:.[/QUOTE] zawsze mozesz sie z kims zabrac i taniej bedzie :cool3: my rozpatrujemy na razie :cool3: Quote
Martach1 Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Ja również się wybieram.:multi: Sędziowie mnie tez niezachwycają. :placz: Mam pytanie nieznacie moze jakiegoś taniego hotelu abym mogła zostać na 2 dni z 2 psiakami.:cool3: Quote
tulasy Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Szkoda, że za klasę weteranów trzeba płacić ( i to aż 50,00 zeta ). michał Quote
Incunabula Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 [quote name='tulasy']Szkoda, że za klasę weteranów trzeba płacić ( i to aż 50,00 zeta ). [/QUOTE] No właśnie, o tym samym pomyślałam :shake: . Quote
aleb Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Ja sie jeszcze zastanowię, bo nie wiem jak suczki dostaną cieczki, ale kusi mnie to... :evil_lol: Quote
effa Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 [quote name='Elitesse']moze oszczedzaja po swiatowce :evil_lol: :evil_lol:[/quote] Na Światówce też oszczędzali patrząc na wystrój :lol: Quote
PARSONRK Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Ja jadę na klubówkę i miedzynarodówkę z białasami :) Quote
ewelinabuck Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 ja sie wybieram narazie jako widz ale moze bede wystawiala labradorke biszkoptowa;) Quote
Fallcia Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 [quote name='Martach1']Ja również się wybieram.:multi: Sędziowie mnie tez niezachwycają. :placz: Mam pytanie nieznacie moze jakiegoś taniego hotelu abym mogła zostać na 2 dni z 2 psiakami.:cool3:[/quote] Możesz wejść na stronkę biura podróży Skoczyńska Travel [URL]http://www.skoczynska.pl/[/URL] W zeszłym roku to oni zajmowali się rezerwację miejsc i chyba w tym roku też to robią. Nawet jak nie będziesz chciała dokonać rezerw. przez nich, to możesz sobie poczytać o hotelach i sprawdzić ceny. Moim zdaniem, jak będziesz miała swój transport to lepiej poszukać jakiegoś motelu pod Poznaniem: i taniej i więcej zieleni dla psiaków. Quote
Agnieszka K. Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Daj spokój z pośrednictwem tego biura podróży. Poczytaj ich warunki rezerwacji:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :mad: (zapłacić trzeba w momencie rezerwacji + kaucja do zapłaty w hotelach: *** 400 zł, ** 200:crazyeye: ) Ale z jednym się zgodzę - lepiej poszukać samemu jakiegoś noclegu, nawet w wymienionych na ich stronie hotelach - ale bezpośrednio. Quote
Fallcia Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Tak się składa, że ja pracuję w jednym z poznańskich hoteli i wiem, że to biuro bierze wszystkie miejsca w hotelach (przeważnie). Więc nawet jak chcesz zrobić rezerwację na własną rękę, to dowiesz się, że na ten termin już nie ma miejsc. Gdyby przypadkowo udało się gdzieś zrobić rezerw. to i tak kasują niezłe sumki za psa - kolejna okazja do zarobku. Może jakieś motele np. w Strzeszynku, Swarzędzu itp itd. Quote
Recommended Posts