madziakato Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 [quote name='Poker']Jasne, zrób, będę podrzucać .Jak coś mi się spodoba, to kupię.[/QUOTE]Ok, jak tylko uporam się z wysyłkami i obecnym bazarkiem;) Czyli co, na tą budę , tak? Dam znać, postaram się przygotować dużo rzeczy na ten bazar. Quote
madziakato Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 [quote name='Wojtek7']Dzięki za wsparcie i doping dziewczyny, ale dziś się dowiedziałem, że to będzie tylko jednorazowe zlecenie, będę miał na razie umowę tylko na miesiąc. Gmina nie planuje zakupu nowych bud, a jedynie naprawiają stare. Nowa sunia husky, która jest od niedawna w G. będzie adoptowana w piątek przez osobę z G., to gwoli dobrych wieści:)[/QUOTE]A miało być tak dobrze.....:shake: Quote
Wojtek7 Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 a wyszło jak zawsze w przypadku urzędników, ale nie przejmuj się tym, ważne, że psiaki znajdują nowe domy:) Quote
Anula Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 Może być tak,że Gmina przedłuży umowę,na zapas nie ma się co przejmować.Jak zobaczą,że w Przytulisku nastąpiły zmiany na lepsze to może pójdą do rozum do głowy,żę człowiek z prawdziwego zdarzenia zainteresowany losem psiaków powinien tam pracować. A kiedy będą naprawione budy i kto to zrobi? Co ze słomą,jest zakupiona? Też trzeba pomyśleć o zabezpieczeniu jej przed wilgocią. Quote
Wojtek7 Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 Zgadzam się z Tobą, ale wątpliwe czy mnie zatrudnią, bo po prostu takiej osoby, jak ja, jednak nie potrzebują, naprawą bud zajmuje się stały pracownik, ten który je też codziennie karmi, zatrudniony przez gminę, on też jest odpowiedzialny za dowóz słomy i jego obowiązków nie scedują na mnie. Gmina chce żebym przez ten miesiąc robił dalej to co robiłem, a to zatrudnienie jest wg. nich formą "wynagrodzenia" dla mnie. Quote
Poker Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 Dla psów dobry i ten miesiąc.Gorzej dla Ciebie. Quote
halszka Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 (edited) Dzisiaj otrzymałam odpowiedź na ogłoszenie(gumtree) Milana od niejakiej P.Marioli [B]mariola164 [/B] Proszę uważajcie na tą osobę,jest zainteresowana wieloma psiakami,twierdzi,że nie ma telefonu,nie podaje dokładnego adresu itd więcej tu: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246884-OSKAR-jamnikowaty-długowłosy-PSI-IDEAŁ-2-lata-odsiadki-w-G-(krew-i-lęk)-SZUKA-DS!?p=21568592#post21568592[/URL] Edited November 21, 2013 by halszka Quote
rutta Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 [quote name='Wojtek7']Zgadzam się z Tobą, ale wątpliwe czy mnie zatrudnią, bo po prostu takiej osoby, jak ja, jednak nie potrzebują, naprawą bud zajmuje się stały pracownik, ten który je też codziennie karmi, zatrudniony przez gminę, on też jest odpowiedzialny za dowóz słomy [B]i jego obowiązków nie scedują na mnie[/B]. Gmina chce żebym przez ten miesiąc robił dalej to co robiłem, a to zatrudnienie jest wg. nich formą "wynagrodzenia" dla mnie.[/QUOTE] A szkoda :D [quote name='halszka']Dzisiaj otrzymałam odpowiedź na ogłoszenie(gumtree) Milana od niejakiej P.Marioli [B]mariola164 [/B] Proszę uważajcie na tą osobę,jest zainteresowana wieloma psiakami,twierdzi,że nie ma telefonu,nie podaje dokładnego adresu itd więcej tu: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246884-OSKAR-jamnikowaty-długowłosy-PSI-IDEAŁ-2-lata-odsiadki-w-G-(krew-i-lęk)-SZUKA-DS!?p=21568592#post21568592[/URL][/QUOTE] Dzięki halszko za info! Quote
Nutusia Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 Halszko, na wątek czarnych kwiatków przeklej tę wiadomość koniecznie... Quote
Wojtek7 Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 Byłem dzisiaj na przytulisku, sunia husky została adoptowana, poza tym liczebność bez zmian, teraz jest 19 psiaków. Przydałyby się już ogłoszenia dla owczarków, nie wiem czy są już wszystkie zdjęcia? Nora ta czarna sunia to w rzeczywistości pies, nazwałem go Diego, dziś wyszedł do mnie, ale cały czas jest jeszcze bardzo wystraszony. Usuńcie też ogłoszenia Apollo, jeśli jeszcze gdzieś są. Rutta - przyjedziesz na następny weekend do G.?:) Quote
Bonsai Posted November 26, 2013 Author Posted November 26, 2013 A ta sunia husky do jakich warunków poszła? Trzeba to pilnować, jest niesterylizowana, poza tym popaprańców nie brakuje! Z czarnych kwiatków: Na całą Polskę. Adam Chm.j (ten od husky z zamrażalnika wykrytego przez PdZ w listopadzie '13) Reymonta, Warszawa. Szuka psów w hodowlach i pseudohodowlach, ale moze sie skusić na fundację. Facet ma bardzo dużo kasy, jest w stanie pojechać po psa w typie (jakiejkolwiek) rasy na koniec świata i oprócz gotówki obdarować sprzedajcego drogimi prezentami. Koleś jest chory psychicznie. Twierdzi, że robi na psach badania naukowe. Psy niewyprowadzane, żyja we własnych odchodach i ogólnie koszmar. Podobno psy również gwałcił. Quote
Wojtek7 Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Sunia poszła do kogoś z gminy G., nie mam adresu, a pani w gminie twierdziła, że będzie miała dobre warunki. Bonsai, podeślij zdjęcia nowych psiaków, przydałyby się im ogłoszenia:) Quote
Bonsai Posted November 28, 2013 Author Posted November 28, 2013 Oto nasz olbrzym, który nie ma budy: [img]http://fc03.deviantart.net/fs71/f/2013/332/9/6/facebook_js7h4177__1__by_frecklydog-d6vy8tp.jpg[/img] [img]http://fc00.deviantart.net/fs70/f/2013/332/a/f/facebook_js7h4165__1__by_frecklydog-d6vy8tg.jpg[/img] [img]http://fc00.deviantart.net/fs70/f/2013/332/d/9/facebook_js7h4176__1__by_frecklydog-d6vy8t5.jpg[/img] Quote
Wojtek7 Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Nasz olbrzym jest już w kojcu z budą, co prawda i tak to za mało jak na jego warunki, ale zawsze.. dzięki Bonsai:) prześlij jeszcze zdjęcia tych owczarków i tego małego szarego kundelka, czy ktoś przygotowałby ogłoszenia? Rutta - dziś miałem tel. ws. Diego, tego czarnego wystraszonego pieska, państwo chcą przyjechać na weekend za tydzień i go obejrzeć, a także skonfrontować z ich sunią. Musze go oswoić do tego czasu, choć pomoc napewno by się przydała;) Quote
halszka Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 łał ależ piękne psisko :) jak będą teksty to pomogę w ogłoszeniach psiaków ;) czy wiadomo które są już ogłaszane? Ps.z pierwszej strony zniknęło sporo zdjęć Quote
yolanovi Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Piękny, chyba trochę w typie azjaty. Taki piekny pies i w przytulisku...:( Quote
Wojtek7 Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Tak to piękny, jeszcze bardzo młody psiak w typie psów stróżujących. Quote
Wojtek7 Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Aktualizacja mieszkańców przytuliska G.: 1. Mika 2. Kenja 3. Iksik 4. Norek 5. Rudi 6. Nora 7. Kama 8. MAx 9. Ozi 10. Zibi 11. Kopernik 12. Shaggi 13. Fiodor 14. Milan 15. Owczarek, młody ok. 10 m-cy 16. Owczarek niemiecki kilkuletni, może być nawet rasowy 17. Duży mieszaniec owczarka niemieckiego 18. Duży biało-rudy pies w typie rasy psów stróżujących 19. Mały szary piesek, kundelek Wszystkie psiaki nazwane maja już ogłoszenia, brakuje jedynie dla tych ostatnich pięciu psiaków, które są zresztą od niedawna na przytulisku. Pomoc w ogłoszeniach bardzo się przyda, z góry dziękuję;) Quote
Wojtek7 Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 Byłem dziś na przytulisku, liczebność psiaków na szczęście bez zmian, wyszedłem z Cezarem, tak nazwałem tego owczarka niemieckiego, prawdopodobnie rasowego, który bardzo ciągnął za przejeżdżającymi samochodami, myślę, że został porzucony i nikt się po niego nie zgłosi. Spędziłem trochę czasu z Diego, wyszedł do mnie dał się pogłaskać, co dobrze rokuje, za tydzień chcą przyjechać Państwo go obejrzeć, jest więc szansa na kolejną adopcję:) Quote
Poker Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 ALe byłoby wspaniale , gdyby Diego poszedł do DS. O MenDziunię ZERO telefonów. Quote
Bonsai Posted December 1, 2013 Author Posted December 1, 2013 Chyba taki okres, że adopcje stanęły. Trzeba przeczekać... Wojtek, a jak tam budy? Naprawili te najgrosze? Psiaki mają słomę w budach? Martwię się, bo już niestety jest bardzo zimno... Niedługo będę robić sesję zdjęciową, a to, co dostanę, chciałam przeznaczyć na psiaki z G., tylko zastanawiam się jaka potrzeba jest najpilniejsza... Karma? Budy? Słoma? Leczenie psów? Jak tam Kama? Nadal ma wyłysienia, czy już lepiej ? Quote
Wojtek7 Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 Tak, Diego potrzebuje dobrego i ciepłego domu, jest jeszcze cały czas bardzo płochliwy, ale zrobię co mogę, żeby go oswoić do czasu przyjazdu tych osób. Trzymam kciuki za Mendziunię, poza Diego także nie mam ostatnio żadnych tel ws adopcji. Wygłaskaj sierściucha odemnie:) Quote
Wojtek7 Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 Budy są w takim samym stanie jak tydzień temu, w gminie powiedzieli, że nie planują zakupu nowych a jedynie naprawiają stare, ale nie widzę żeby je w ogóle ktoś naprawiał, kama ma wg. mnie najbardziej zniszczoną budę, np. tydzień temu sam usuwałem gwoździe, które niebezpiecznie wystawały z jej budy. Słomę także ma zapewnić gmina, ale na razie w niektórych budach brak, są w większości stare koce. Karma jest, także w puszkach, choć każda ilość jest zawsze potrzebna. Zastanawiam się nad leczeniem psiaków, Kamie sierść powoli odrasta. Pieniądze najlepiej byłoby przeznaczyć na budy lub ewentualnie karmę. Trzeba już też koniecznie ogłosić owczarki. Quote
Poker Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 Wojtek, podpisali tę umowę z Tobą czy nie? Quote
Bonsai Posted December 2, 2013 Author Posted December 2, 2013 [quote name='Wojtek7']Budy są w takim samym stanie jak tydzień temu, w gminie powiedzieli, że nie planują zakupu nowych a jedynie naprawiają stare, ale nie widzę żeby je w ogóle ktoś naprawiał, kama ma wg. mnie najbardziej zniszczoną budę, np. tydzień temu sam usuwałem gwoździe, które niebezpiecznie wystawały z jej budy. Słomę także ma zapewnić gmina, ale na razie w niektórych budach brak, są w większości stare koce. Karma jest, także w puszkach, choć każda ilość jest zawsze potrzebna. Zastanawiam się nad leczeniem psiaków, Kamie sierść powoli odrasta. Pieniądze najlepiej byłoby przeznaczyć na budy lub ewentualnie karmę. Trzeba już też koniecznie ogłosić owczarki.[/QUOTE] Czyli z budami jest tak, jak myślałam. A raczej - z urzędnikami jest tak, jak myślałam. Boli mnie na myśl, jak im musi być zimno. Proponuję zrzutę na budy dla Kamy i Rudiego, bo ich budy są w najgorszym stanie. Porobię jakieś bazarki dla nich. Słomę też idzie załatwić, ale nie wiem czy na odległość uda mi się załatwić to za darmo. Wojtek, Ty w razie czego nie masz żądnych możliwości transportowych? [COLOR="#FF0000"][B]Podsumowując, najpilniejsze potrzeby psiaków z G.:[/B][/COLOR] - [B]budy[/B] dla Rudiego i Kamy (ok. 300 zł/szt.) - [B]słoma[/B] do ocieplenia bud (w najgorszym razie można kupić, koszt chyba nie jest duży) - [B]leczenie Kamy[/B] (weterynarz musi ją zobaczyć, podejrzewam, że trzeba będzie wykonać badania krwi) - [B]jedzenie[/B] lepsze jakościowo, niż to, co dostają - śmiejcie się lub nie, ale moim zdaniem warto tym psom zapewnić rozrywkę, np. kupić im [B]twarde gryzaki[/B] do memłania. Najgorszym wrogiem tych psów, oprócz zimna, jest nuda. To odbija się na ich psychice. Może zrobimy im prezent na święta i kupimy np. ścięgna wołowe etc.? - [B]ogłoszenia[/B] Quote
Recommended Posts