Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 228
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aresik dostal leki,kroplowke zapas lekow na jutro -ktos bedzie musial mu zrobic zastrzyk,mam znajoma wiec zaraz pojde i zapytam i dostalismy jeszcze kroplowki.I zostalismy "przeszkoleni" co i jak.
W srode jedziemy do Formicy

Posted

Ufff, ważne że się udało dojechać.
Martynko - jesteś dzielna bardzo. Trzymaj się.
Postaram sie pomóc jakoś, tyle że teraz mamy sunię Demi od meneli na głowie i jeszcze moja własna chora. Ale coś wymysle.

Ares - walcz chłopaku.

Posted

supergoga napisał(a):
Ufff, ważne że się udało dojechać.
Martynko - jesteś dzielna bardzo. Trzymaj się.
Postaram sie pomóc jakoś, tyle że teraz mamy sunię Demi od meneli na głowie i jeszcze moja własna chora. Ale coś wymysle.

Ares - walcz chłopaku.

tak naprawde to uwierz mi -opadam juz z sil (w sensie psychicznym)

Posted

bylam u weta w domu zeby poprosic o zalozenie nowego wenflonu.
Wet odpowiedzial mi ze:"za parwowiroze sie nie bierze" tłumaczylam ze to tylko chodzi o wenflon aon na to:"skad ja pani wezne teraz wenflon"
Pytam czy moge przyjsc rano o na to "do rana to on wam zdechnie bez kroplowek"

To jest skandal!!!!!!!!!!jak tylko Aresik wyzdrowieje ja tego nie zostawie bez echa :angryy:

Posted

Podłącz tę końcówkę od kroplówki do igły, nie do wenflonu, weź go za skórę na karku, unieś nieco skórę, wbij mu tę igłę mniej więcej między łopatkami tak żeby weszła prawie POZIOMO pod skórę i podłącz tak kroplówkę. On MUSI być nawodniony, choćby tylko podskórnie. O ile to jest sól fizjologiczna albo glukoza, a nie jakies leki.

Zrobi się taki garbik z płynu, on się potem wchłonie. Nawet jak się wbijesz za drugim razem - trudno.

Posted

dokladnie to niewiem bo formica jeszcze nie powiedziala zapytam w srode bo mamy jechac ale juz finansowo jest tragicznie nie mialam nawet na nowy wenflon,zreszta nawet niewiem czy bede miala czym dojechac w srode to kawal drogi-autobus albo transport ale na to tez potrzeba kasy

Posted

Tweety napisał(a):
Malucha-słodzinkę trzeba ratować, koniecznie. Ile potrzebujesz na dzień dzisiejszy na leczenie?

Tweety bardzo dziękuje za reakcje na mój post
Bardzo
Jesteś super :placz: