Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Betbet napisał(a):
baaardzo ładny wzór na kocu;)czy to freski?;)
Ach, to bardzo misterna, ręczna robota! Każdy z tych włosów, po uprzednim dobrze długości, był wbijany w koc osobno i w konkretnym miejscu. "Tkanie" trwało kilka dobrych miesięcy i teraz jest nie do usunięcia :evil_lol:.

Posted

A teraz, po raz pierwszy na tym fotoblogu, po raz pierwszy odkąd przyjechaliśmy w to miejsce Polski !!!!!! Bazyli, który wreszcie wtopił się w śląski krajobraz :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

:eviltong:

Truchtający białas.

Wielka ważka:

I cała prawda o tse-tse..., czyli jak wygląda naprawdę :eviltong:.

Posted

rwpb napisał(a):
Czego szukał Bazyliszek?
Jak to czego?! WĘGLA :evil_lol: :evil_lol:.

Łaaał i moje bloki w tle Bazyliszkowym.
Wiedziałam, wiedziałam, że to napiszesz. Czekałam na ten wpis :evil_lol:.

Mam liczne zdjęcia spacerowe, ale nie mam siły ich wrzucać :eviltong:.

Posted

rwpb napisał(a):
Po co Bazyliszkowi ten węgiel?
Żeby mógł potem chodzić od domu do domu i pytać przez domofon/drzwi/furtkę: "Wungla nie trza?" :evil_lol: (prawdziwy to tekst i dość częsty jesienią na Śląsku)

Spacer rozpoczął się od wizyty w sklepie, celem zaopatrzenia się w potrzebne trunki i mięsiwo. Do sklepu poszedł TZ. Poszedł w tamtą stronę...

Poszedł i nie wracał.

A myśmy czekali.

Niektórzy z nas mieli nadzieję, że to już, że idzie pan :)

I to owszem, był pan, ale inny :evil_lol:.
Czekaliśmy.
Czekaliśmy.
A ponieważ czekanie to bardzo wyczerpująca czynność, to...

W końcu TZ się pojawił, a że od drzwi zauważył nasze miny, to od razu zakrzyknął, że straaaaszna kolejka była i jedna pani obsługująca :evil_lol:.

Posted

rwpb napisał(a):
A po co Wam te takie konstrukcje z kółkiem na górze? U nas tego nie ma.
Czego szukał Bazyliszek?

o to to...dla mnie to po prostu cos innego....cos z czym nie jestem oswojona :evil_lol:

Posted

[quote name='rufusowa']chciałabym zeby moj Rufus tak spokojnie czekał przed sklepem :roll:Zapewniam Cię, że pozostawiony sam albo niezabawiany wcale tak grzecznie nie czeka :diabloti:.

TZ ze sklepu przyniósł między innymi kiełbasy, więc białas powitał je jak przystało na fafluna :evil_lol:.

Po zrozumieniu, że nie dla psa kiełbasa (a przynajmniej nie w tej chwili :evil_lol:), otrzepał się i poszedł olać sprawę.

Po czym zaczął swoje leśne analizy węchowe. A któż/cóż tu był/o ???

I któż/cóż tu jest ???!!

A ponieważ nic się nie pojawiło ani też nie odpowiedziało, ruszył dalej. Tylko dlaczego chodem pijanego? :evil_lol:

Posted

"Wungla nie trza?" to i u nas często słychać. Przyjeżdżają takie samochody ze Śląska i handlują wunglem.
Jak było zaopatrzenie się w trunki i kiełbasę to warto iść na taki spacerek :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='ab-agnieszka']Bialas jak zwykle swietny:loveu:Udało Ci się dorwać na chwilkę do kompa? Jak wakacje :)?

A my dalej zmierzaliśmy do miejsca przeznaczenia.

Niektórzy wprowadzali elementy dywersji i cichaczem próbowali zmienić trasę, zbaczając w stronę zagajników pachnących dziką zwierzyną :evil_lol:.

Ale nie daliśmy się. Twardo szliśmy przed siebie, aż ujrzeliśmy

I wiedzieliśmy, że już jesteśmy blisko, więc Bazyli dziarsko ruszył do przodu. A może ruszył tam, bo usłyszał szczek psa? :evil_lol: Ach, któż to wie...