Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no ja szczerze mówiąc czekam jak się sytuacja rozwinie :roll:
lustracja - proszę bardzo :) właśnie czekam na telefon od Kobolda - podałam Jej mój numer na PW - mam nadzieję, że zadzwoni i wyjaśnimy to nieporozumienie :cool3:

a swoją drogą smutna historia z Ajkiem...
i świadczy o tym, że jaka by dobra 'lustracja' nie była - zawsze się trzeba liczyć z możliwymi problemami :-(

• Replies 212
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dusje bardzo dobrze, ze zawitalas na watek.Tak jak i Ty ja tez podziwiam Iwonke i nie chce, by narazono Ja na jakiekolwiek klopoty. Jej zaangazowanie w pomoc psiakom jej bezgraniczne. Zreszta Ty rowniez jestes osoba o wielkim sercu :loveu: Wlasnie rozmawialam z Gacusiowa i moje podejrzenia okazaly sie nieprawdziwe :oops: Pomylilam Ja z kim innym :oops:
@Gacusiowa PRZEPRASZAM CIE
Naprawde nie chcialam robic zadymy :shake: kierowalo mna tylko dobro Pluszaka no i Iwonki.

Posted

To czekamy na wiesci a swoja droga Gacusiowa koty to tak inteligentne bestie ze nawet kosmita ich nie zadziwi;) Moja kocina zaakceptowala juz 3 psie ogony ktore przez pierwsze kilka tygodni usilowaly ja dopasc i schrupac na podwieczorek. Tak im dala czadu ze dzisiaj z respektem patrza i ustepuja jej miejsca:diabloti: No to sobie mysle ze ewentualne obawy co do relacji pluszak kocury jest zawsze do rozwiazania;) One same sobie rozwiazuja problemy, tylko my ludziska dostarczamy im ciagle nowych. Ot, nasze ludzkie myslenie:lol:

Posted

@Kobold
tak jak mówiłam, nie ma sprawy - najlepszym się zdarza, poza tym to było w dobrej wierze
miałam swoje 'pięć minut' :evil_lol:
i tak tu bedę zaglądać i śledzić losy Pluszona

zakochana, niestety platonicznie,
Gacusiowa

[edit]
@dusje
w tym przypadku to ja bym się raczej bała o integralność piesa, a nie kotków ;) zwłaszcza mój abisyński kastracik-dresiarz Cypisek jest zaczepnie do psów nastawiony ;)

a jak już przy kotach jesteśmy, to Krakusów zapraszam na wystawę kocią 9-10.06, a Legniczan 16-17.06 - bedziemy na obu z lisko-wiewiórkami somalijskimi :D i będzie można się przekonać na 100%, że nie jestem wątłą 14 latką (ech...)

Posted

O, i dopiero teraz ukazal mi sie post Kobold i powiem ufffff, ale mi dobrze:lol: Pomylka wyjasniona pozytywnie na rzecz Gacusiowej i chwala Bogu ze tak szybko:multi: Ja, z racji swojego zawodu juz bylego zreszta zajrzalam na watek Ajka i nie znalazlam sladu mogacego obciazac Gacusiowa wiec czekalam na rozwoj akcji ktora zreszta sie na szczesci zamknela zanim rozwinela:evil_lol: Uwaga, mam klopoty z interpunkcja, choc mature na 5 zdalam, pewnie profesor te mial te same problemy ha ha:evil_lol:
Gacusiowa, docenisz pewnie skruche i przyjmiesz sprostowanie Kobold jako dobra monete;) No to teraz po lustracji/sorry, nowa klawiatura i nie wiem gdzie przecinki, cudzyslow itp/przemysl to co napisalam powyzej i jesli moglabys przygarnac pluszaka to romenka i jej wielbiciele beda dozgonnie wdzieczni:lol: Przynajmniej na probe 2 3 tygodnie/u mnie bylo dluuuugo/ ale sie udalo. Mozna pomyslec o wsparciu finansowym cobys nie byla obciazona kosztami finansowymi:lol: Co ty na to Guciowa i tu mial byc znak zapytania ale gdzie on jest

Posted

No i w ten oto sposob, dzieki Gacusiowej i podejrzliwemu Koboldowi (Kobold, jak to Kobold, podejrzliwosc ma we krwi :evil_lol:) watek Pluszaka hoopa na gore bez pisania "hop na gore" :evil_lol:

Posted

dusje :)
tak jak na poprzedniej stronie napisałam - no harm done, nichts passiert, niszto nie słuczyłoś ;)
ważne, że było to dla dobra Pluszaka
niestety ja jeszcze czas jakiś pozostanę platoniczną miłośniczką psiurów, a Pluszaka w szczególności - warunków na dodatkowego zwierza, bez względu na gatunek - niet... :(

a w razie jakbyś już miała nie zajrzeć na poprzednią stronę ;) to się zacytuję :p

@dusje
w tym przypadku to ja bym się raczej bała o integralność piesa, a nie kotków ;-) zwłaszcza mój abisyński kastracik-dresiarz Cypisek jest zaczepnie do psów nastawiony ;-)

a jak już przy kotach jesteśmy, to Krakusów zapraszam na wystawę kocią 9-10.06, a Legniczan 16-17.06 - bedziemy na obu z lisko-wiewiórkami somalijskimi :-D (http://upload.miau.pl/3/1312.jpg http://upload.miau.pl/3/1315.jpg)
i będzie można się przekonać na 100%, że nie jestem wątłą 14 latką (ech...)

Pluszaczku, przepraszam za offa, już nie będę:oops: - i dobrego domku szukaj!!

Posted

Dziekujemy Guciowa:lol: Przeszkody bywaja niepokonalne i trzeba sie z tym pogodzic. Kocinom i Tobie wszystkiego najlepszego:lol: zyczymy i prosimy o obecnosc na watku pluszaczka. Ale zdradz nam gdzie mieszkasz, chyba ze to top secret:lol: Moze dzieki tobie, twoim znajomym pluszak trafi do fajnej kolyski=/tu znow mial byc znak zapytania:diabloti: / Szukajmy wspolnie przystani dla pluszowego misia:multi: i jesli uwazasz ze nalezy skasowac poprzednie posty to jestem za, one powinny naprawde stad zniknac. Kobold, usuniesz, bo ja juz to robie:lol:

Posted

Dusje, Ty mnie przezywasz, czy mi się wydaje? :mad:
Jeżeli już to Guciówna :eviltong:
A mieszkam w Świebodzinie (lubuskie) - a Pluszaczka będę reklamować , bez dwóch zdań :evil_lol:

Posted

a posty niech zostaną, a co mi tam ;) przecież wszystko sę wyjaśniło :razz:
zawsze to bardziej 'sensacyjnie' i z dreszczykiem emocji
wiesz, nie ważne jak piszą, byle pisali :p

Posted

Hi hi, no popatrz jeszcze i ja dolozylam swoje:evil_lol: Oczywiscie GACUSIOWA:lol: , ale wez poprawke na moj wiek, w koncu jak ma sie 80 na karku to i oczy i rozum zawodzi:evil_lol: A tak prawde mowiac, to teraz juz medialna jestes Gacusiowa:lol: Pozdrawiam Cie serdecznie oraz kolezanki obecne tu na forum

Posted

Ale się wątek rozwinął :evil_lol:
Kochani co do Pluszaka: Na razie póki co Pluszak a raczej Fidel nie jest jeszcze do żadnej adopcji póki nie będę pewna że nie szuka go właściciel!!!
Przepraszam ale to po pierwsze musi być spełnione.
Po drugie: psiakiem zainteresowała się moja sąsiadka która mieszka na przeciwko mnie i to właśnie z nią chodzę do szkoły rodzenia. Ona kocha zwierzaki. Sama miała jamniczka ale odszedł już za TM z powodów dysplazji. Długo o niego walczyła lecz kiedy piesek jej zaczął cierpieć pomogła mu odejść...Bardzo to przeżyła i długo nie mogła się zdecydować na psa lecz teraz jej mężowi się odmieniło na dobre i zakochał się w Fidelku :loveu: Jeśli by go wzięli nie ukrywam że zależy mi na tym by mieć Fidelka pod stałą kontrolą i będę zawsze wiedziała co z nim się dzieje.
Na razie nic jeszcze nie jest przesądzone bo jeszcze nic nie wiadomo jest co dalej z psiakiem jednak ja wolałabym go wydać do kogoś komu wierzę i kogo znam i wiem że pieskowi się nic nie stanie. Po drugie mam jeszcze druga bardzo dobrą koleżankę która również marzy o Fidelku ;) .
Jeśli ktoś ma mi za złe moje postępowanie to bardzo przepraszam. Dla mnie najważniejsze jest dobro psiaka jednak.

Posted

Iwonka świetna decyzja i doskonale Cię rozumiem, też bym tak postąpiła na Twoim miejscu :calus: A jeśli ktoś sie będzie czepiał o tą decyzję to będzie miał ze mną do czynienia hihi ;) A tak swoją drogą to bardzo jestem ciekawa jak sie zakończy ta "przygoda" psiaka?! Tzn czy znajdzie sie jego właściciel?! :roll:

Posted

Super,ze psiak ma az takie zainteresowanie!!! Ale jakby co,to nie wiem czy to jest dobry wybor oddac psiaka komus kto spodziewa sie dziecka,bo nagle moze sie okazac,ze dziecko " ma uczulenie na siersc" i wtedy nic nie winny pies wyladuje znow na ulicy,w schronisku lub na Dogo...

Posted

czoko123 napisał(a):
Super,ze psiak ma az takie zainteresowanie!!! Ale jakby co,to nie wiem czy to jest dobry wybor oddac psiaka komus kto spodziewa sie dziecka,bo nagle moze sie okazac,ze dziecko " ma uczulenie na siersc" i wtedy nic nie winny pies wyladuje znow na ulicy,w schronisku lub na Dogo...

Jeśłi to faktycznie Havańczyk to jest to pies dla alergików.

Posted

czoko123 napisał(a):
[...]bo nagle moze sie okazac,ze dziecko " ma uczulenie na siersc" i wtedy nic nie winny pies wyladuje znow na ulicy,w schronisku lub na Dogo...

Tak się na pewno nie stanie że psiak wyląduje na ulicy czy w schronisku-to mogę obiecać!!!!
Po drugie,nie dziwicie się mi ale ja wolę oddać pieska sąsiadce która mieszka na przeciwko mnie niż komuś kto mieszka ode mnie 100 km np.
Też mi sie to nie podoba że nagle wszyscy są zainteresowani: sąsiedzi czy moja koleżanka która zawsze mówiła już żadnego psa ale skoro chcą i skoro wiem że pies będzie miał dobrze to wolę im oddać niż komuś innemu gdzie informacji o nim mieć nie będę a skąd będę miała pewność że psiak trafi w dobre ręce (nikogo tu nie obrażam tylko spekuluje że może tak być)?

Posted

KWL napisał(a):
Koleżanka z pracy mieszka przy pl. Narutowicza, właśnie ściągneła i drukuje plakaty :-)

KWL bardzo Ci dziękuje i koleżance też :Rose:

Posted

Czyli rozumiem że jeśli nawet piesek będzie szukał domku to i tak nikt go nie dostanie tylko sąsiadka albo koleżanka!Nie ma co sobie robić nadzieji!

Posted

Romenko, to bardzo rozsadne rozwiazanie. Jezeli nie znajdzie sie wlasciciel, to tez uwazam, ze powinnas dac pieska Twojej sasiadce lub kolezance. Znasz te osoby , wiesz jak opiekuja sie zwierzetami, bo widzialas to na wlasne oczy.Nie trzeba bedzie nikogo sprawdzac, psiak bedzie na miejscu, niejako pod Twoim okiem, no to czego wiecej trzeba dla Fidelka :loveu: Pod warunkiem oczywiscie, ze wlasciciel sie nie znajdzie.

Posted

>.Gonia.<;5441202 napisał(a):
Czyli rozumiem że jeśli nawet piesek będzie szukał domku to i tak nikt go nie dostanie tylko sąsiadka albo koleżanka!Nie ma co sobie robić nadzieji!

Gonia posłuchaj: szkoda ze nie ma takiego zainteresowania kiedy znajduje kundelki a teraz nagle jakieś wyrzuty bo chcę pokierować się sercem i wiedzieć że psu napewno nic nie będzie i ja będę miała kontrolę teżnad tym jak pies się rozwija i ma u nowych właścicieli!!!
Ja w swoim życiu znalazłam już mnóstwo psów ale jeszcze takiego zainteresowania nie było więc nie dziw się że nie wydam psa ot tak sobie pierwszej osobie która napisze mi że go chce bo ja też chcę mnóstwo rzeczy łącznie z Fidelkiem a nie mogę sobie na nie pozwolić.
Gonia jesteś już dłużej na dogo i napisałaś mi że szukasz psa a tu jest naprawdę mnóstwo psiaków do oddania tak samo ładnych ja Fidelek tyle że większość jest zaniedbanych psów i dlatego urody nie widać.
Wiem że Fidel jest naprawdę Boski i sama mam dylemat komu oddać bo nie wiem gdzie będzie miał lepiej :-( jednak oddam tam gdzie będę wiedziała że psiakowi nic się nie stanie a po drugie mam nadzieje że odnajdzie się właściciel i wtedy żadnego dylematu mieć nie będę...

Posted

ach i jeszcze jedno: gdyby tu na wątku odezwała się Kobold,Dusje,Supergoga, zasadzkas czy inna osoba którą znam i wiem że Fidel by miał dobrze to od razu oddałabym go Tym ludziom bez zastanowienia dlatego że: udzielają się na wątkach,pomagają jak mogą,kochają zwierzęta,i mam stały z nimi kontakt a dużo osób tu nagle odezwało się których nie znam,nie wiem co może spotkać Fidelka z ich strony ale nie mówię że może coś złego ale wszyscy dobrze wiemy jak się kończą niektóre historie psów :-( wydanych do adopcji i skoro moja sąsiadka che psa czy moja koleżanka która tak samo kocha zwierzęta i miała ich w swoim życiu dość sporo i były do starości i wiem że będzie kochać Fidelka to dlaczego mam się zastanawiać?Tym bardziej że jest zainteresowanie Fidelkiem:multi:
Nie oceniajcie mnie pochopnie ale zszokowało mnie to że Fidelek nagle wzbudził takie zainteresowanie bo ładny a raczej piękny psiak i nagle wszyscy chcą go mieć a przecież tu na Dogo jest mnóstwo innych psów które potrzebują pomocy naszej i domków i piesek to nie zabawka by wybierać w co ładniejszych...I uwierzcie mi ,gdybym wiedziała że tak się to skończy w życiu nie założyłabym mu wątku :-(
Przepraszam wszystkich i mam nadzieje że nie czujecie złości do mnie bo ja nikogo nie krytykuje i za margines nie wystawiam jednak patrzę na dobro psa i na to że wiem do jakich ludzi on trafi i gdyby nie te osoby nad którymi się zastanawiam to pewnie długo też zastanawiałabym się komu oddać pieska jeśli właściciel się nie znajdzie i nie wiem czy nie było by tak że sama na własną rękę szukałabym po ludziach(znajomych) mu nowego domku?
Gonia napewno jesteś dobrą osobą i naprawdę życzę Ci byś znalazła pieska dla siebie jednak nie znam Cię i nie miałabym okazji sprawdzić jak będzie się chował Fidelek u Ciebie.
To samo się tyczy innych osób udzielających się na wątku Fidelka jak i piszących na PW -po prostu nie znam Was.
Jedynie co to z tych wszystkich osób które pisały to Jotce najbardziej zaufałam,jednak ona osobiście pieska nie chce...