Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gusiaczku, ja jestem ciężka w kontaktach z ludźmi, a już z obcymi szczególnie, ale może się przemogę i poproszę TZ-a abyśmy kiedyś tam pojechali. Nie wiem jak mam traktować całą sytuację i jaki jest status Pako w tym domu obecnie i czy pies rezydent został zabrany do hotelu.

Wiesz DT dzielą się na DT nr 1 - czyli takie co 'przecież mają wszystkie 3 psy +Pako' przygarnięte i DT 2 - czyli takie jak mój co to mają wszystkie psy z ulicy (kilka razy tyle co w DT nr 1), ale mogą sobie jeszcze kolejnego wziąć pod opiekę bo dadzą radę.

To mnie najbardziej boli w tej całej sprawie - traktowanie mnie jak coś czym można się zawsze posłużyć. A niestety mam u siebie 8 psów w tym dwa moje też z ulicy no ale moje to nie z ulicy tylko kupione pewnie, dodatkowo Milkę w hoteliku i Pako, a to i tak mało w tym momencie. W dodatku 3 psy u mnie w ogóle nie mają szansy na domy o czym wszyscy wiemy i co mnie przeraża. Niestety mam słabość do psów dziwnych i problematycznych i to mnie zgubiło.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Tak, sytuacja Pako, a właściwie ludzka wygląda na skomplikowaną

Jednak interesuje mnie status Pako w domu, czy karma nadal jest przeznaczona dla wszystkich psów pani Marleny

wg "umowy", jak pisała mestudio ? Czy są czynione jakiekolwiek ruchy związane z adopcją?

Może po prostu Pako jest już psem rezydentem?

• 1 month later...
Posted

Nie wiem jaki jest status psa gdyż nikt mnie o tym nie informuje. Może kiedyś tam pojadę, ale każdy mój ruch w kierunku aby nie karmić Pako będzie źle odebrany, odnoszę wrażenie, że Pako ma być do końca swoich dni utrzymywany przeze mnie bo wypowiedziałam nieopatrznie kilka słów o wspomożeniu go i pozostałych psów u Pani M. 

Myślę, że wykorzystam pozostałe zebrane pieniądze na zakup karmy w najbliższym czasie i na tym zakończę wątek. Zwyczajnie sama będę tego psa utrzymywała bo wyjścia nie widzę innego. W końcu niektórzy wyszli z założenia, że mając pod opieką psów 12 mogę mieć i kolejnego - żaden to problem dla takiej durnej baby. Dobrze, że mam już tylko 8 + 2, to już luksusowa sytuacja. :)

Nawet jak tam pojadę to nie wiem jak zostanę odebrana, bo moje relacje są żadne z opiekunką. Nie pierwszy to mój problem z okazji pomagania.

Ostatnio zakupiłam wór karmy - koszt 79,20 tylko nie mogę się doprosić faktury drogą elektroniczną.

• 4 months later...
  • 2 months later...
  • 5 months later...
Posted

Pako zostaje na stałe w DT!

Taką informację otrzymałam od p. Marleny, opiekunki Pako.

W imieniu p.Marleny, dziękuję osobom, które pamiętały o Pakusiu i opłacały karmę dla niego. z mojej strony (i moich funduszy) Pako miał zapewnione szczepienia, regularne odrobaczanie, obroże foresto i kropelki przeciw kleszczom.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim Dobrym Duszom za pomoc w utrzymaniu psa.

Posted

Pani Doroto, bardzo dziękuję za wiadomość. 

Odezwę się tu jeszcze jutro bo pozostał jakiś fundusz na worek karmy. Może zamówię na koniec jeszcze worek? Wydaje mi się, że to dobre rozwiązanie .

Posted
O 15.09.2016 o 14:26, LupusNord napisał:

Może lepiej przekazać na jakąś inną biedę? Myślę, że powinny zadecydować osoby które wpłacały pieniążki.

Zajrzałam na wątek rozliczeniowy - skoro i ja wpłacałam dla Pako pozwolę sobie, za przyzwoleniem, wyrazić moje zdanie: pozostałe fundusze niech podreperują topniejące konto podopiecznych mestudio.