Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mestudio']Dziś ponownie odezwał się Pan Jacek w sprawie domu stałego dla Jody, dopytywał się o jego zachowanie względem innych zwierząt.
Opisałam mu milusińskiego i wysłałam nowe zdjęcia.
Pan Jacek określił nawet datę kiedy mógłby sam odebrać psa - z tym że dopiero mu odpisałam, że piesek jest teraz bliżej Lublina, a nie w Kozienicach.
Czy mam dalej prowadzić sprawę domu stałego czy przekierować Pana Jacka przy okazji następnego maila do kogoś z wątku?

Myślę, że teraz jest większa szansa, że ten domek wypali.[/QUOTE]

Chyba cos z tego bedzie:lol:Oby..

• Replies 907
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo się cieszę, że Pan wypytuje i interesuje się Yodą i mam nadzieję, że to będzie TEN domek. Pan sam zaproponował, że pojedzie w razie czego po Yodzinkę, więc jeśli okazałoby się, że jednak pod Lublin nie da rady, to pewnie postaramy się Mu jakoś pomóc, zorganizować jakiś transport:)

Posted

[quote name='paula_t']Bardzo się cieszę, że Pan wypytuje i interesuje się Yodą i mam nadzieję, że to będzie TEN domek. Pan sam zaproponował, że pojedzie w razie czego po Yodzinkę, więc jeśli okazałoby się, że jednak pod Lublin nie da rady, to pewnie postaramy się Mu jakoś pomóc, zorganizować jakiś transport:)[/QUOTE]
Yodzinka.......:):):)

Posted

[quote name='ewa gonzales']Yodunia Jadziunia kochanyyyyy:buzi::buzi::iloveyou:zagladam i sciskam sciskam za ciebie[/QUOTE]
oj ciotunia ciotunia, Jadziunia nie mogę:mdleje::mdleje:
[quote name='cancer43']Co obejrzę zdjęcia Yody u Murki, klucha mi staje w gardle.
Chyba my na dogo tak mamy narąbane że uwielbiamy takie cudy natury :evil_lol:[/QUOTE]
a ja jak tylko w pracy uda mi się połączyć z dogo, co nie jest takie łatwe, to otwieram zdjęcie Yody i się na nie gapię, a dziś po prostu wrzuciłam Yodę na pulpit:)
[quote name='pikola']Asiuniab a ile Yoda ma lat?

Prosilam o wsparcie Skarpete im.Talcott dla Staruszkow,i takie pytanie dostalam.
Oraz na co pieniazki potrzebne.[/QUOTE]
Kochana pikola, jak ja mam Ci dziękować; udało mi się napisać z pracy (o dziwo) na wątku kozienieckim z tym pytaniem, i Marysia O. napisała, że na str. lecznicy, gdzie był Yoda ogłaszany napisano, że ma ok. 10 lat;
ja mam wrażenie, że gdzieś kiedyś czytałam, że skarpeta staruszkowa pomaga psiakom powyżej 8 lat??? Jeśli skarpeta zechciałaby wspomóc Yodę, będziemy bardzo wdzięczni. Murka napisała, że za ok. 2 tyg. będzie u Niej wet, więc można Jego poprosić o pogląd na wiek Yody i gdyby się okazało, że Yoda jest młodszy, oczywiście zwrócimy wparcie, lub jeśli można to poczekamy na tę wypowiedź??

[quote name='paula_t']Ja dzisiaj króciutko, bo już padam na twarz. Zapraszam na bazarek m.in. dla Yodzinki: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245845-Bazarek-dla-trzech-psiaków-w-potrzebie-do-12-08-do-21-59/page3[/URL] :)[/QUOTE]
Pauluniu już tam lecę, a z tym padaniem, to jak ja to znam z autopsji:roll:
[quote name='mdk8']cioteczki zajrzyjcie prosze chociaz na chwilke [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245900-Głodzony-Tofik-–odebrany-podczas-interwencj-w-schronisku-i-prosimy-o-pomoc…?p=21150204#post21150204[/URL][/QUOTE]
już się melduję

[quote name='Murka']Wydaje mi się, że ten brzuch to taka budowa Jodzinka. Już mnie jest pękaty, bo Jodzinek robi teraz seryjnie wielkie koopy, a na początku nie widziałam, żeby robił, więc to chyba jedzonko się mu zatrzymało. Teraz już tak nie je strasznie, ale jedzenia szuka wszędzie, bardzo go ciągną zapachy w kuchni, zagląda do wszystkich napotkanych misek itd. Mimo, że w swojej ma jeszcze karmę. A ten brzuszek to ma taki opadnięty trochę, ale to chyba taka deformacja jak na pysiu. Ogólnie Jodek czuje się wyśmienicie i nic absolutnie nic nie wskazuje, aby go coś bolało czy się źle czuł. Jak go kąpałam to go wymasowałam bo tym brzuszku z każdej strony i w ogóle nie reagował (ogólnie był bardzo grzeczny w kąpieli). Także wygląda na to, że wszystko ok. Natomiast coś tam sobie liże trochę w tym miejscu na podbrzuszu, jest tam małe zdarcie skóry - jakby jakieś zadrapanie. Ale to też nie wygląda groźnie, przemywam to. Jeśli się nie będzie goić to wtedy trzeba będzie to pokazać wetowi.
Wet i tak jakoś za ok. dwa tygodnie u nas będzie to mu Jodzinka pokażemy, no chyba, że coś się będzie działo to wtedy podjedziemy do lecznicy wcześniej.

Poza tym Joda został zaakceptowany przez domowe zoo (relacje z kotami jeszcze obserwujemy, bo Joda niby ich nie je, ale go interesują trochę). Wcześniej (jak był w boksie) chodził już luzem, ale tutaj przy domowych psach jeszcze go oprowadzamy na smyczy, żeby się psiaki spokojnie pozapoznowały.
Naszą 5-letnią Hanię uwielbia, dziś aż ją przewrócił z radości na nią skacząc ;)

Tutaj widać u Jody ten brzuch taki opadły trochę:
Uśmiech dla cioteczek:
[IMG]http://images65.fotosik.pl/39/25073727f951366a.jpg[/IMG]

[/QUOTE]
jak ja się uśmiecham, a Yodzina jest drobniejszy niż sobie wyobrażałam:)
Murciu, masz wrażenie, że Yodzina może kiedyś mieszkał z ludźmi??

[quote name='margoth137']Yodzinek ma umaszczenie jak z jakiejś kolorowanki:) przepiękny...[/QUOTE]
mój tz też tak mówi, tylko że mówi, że On wygląda jak postać z bajki:cool3:
[quote name='brazowa1']On jest chyba z buldożkiem zmieszany,super pies. Jakos niefajnie wygląda to wzdęcie; wątroba?[/QUOTE]
ojej brazowa1, a takie wzdęcie może sugerować problemy z wątrobą??
[quote name='MALWA']Ktos go tu nazwał brzyudalkiem, a on na swój sposób jest sliczny.

I ta mordka usmiechnieta, widac, ze ma teraz dobrze.

A co z brzuchem?[/QUOTE]
jest uroczy i śliczny, a z brzuchem to chyba przy najbliższej okazji to Murka skonsultuje Yodzinę
[quote name='MALWA']Chyba wszystkim brakuje czasu na ogarnięcie swoich spraw............[/QUOTE]
to prawda, u mnie połowa rzeczy leży odłogiem, i czeka na lepsze czasy, ale najgorzej jak przychodzi sen i kradnie kilka godzin, i tego to się już nie da nadrobić:shake:
[quote name='Malgoska']Śliczne te fotki, ale pokaż ten brzuszek wetowi i to zadrapanie.
Widać, że Yodulek u Ciebie bardzo dobrze się czuje i jeszcze ma tyle pozytywnych myśli od wszystkich ciotek :)[/QUOTE]
na fb, też Yodula ma grono wielbicieli:)
[quote name='Malgoska']przypominam o bazarku na Yode :)

jutro ostatni dzień

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245605-Jutro-koniec-na-Yodę-do-03-08-13r-godz-22-00[/URL][/QUOTE]
Malgoska, ja tam pilnuję i pilnuję, ale boję się, że jutro niestety nie uda mi się upilnować;)
[quote name='mestudio']Dziś ponownie odezwał się Pan Jacek w sprawie domu stałego dla Jody, dopytywał się o jego zachowanie względem innych zwierząt.
Opisałam mu milusińskiego i wysłałam nowe zdjęcia.
Pan Jacek określił nawet datę kiedy mógłby sam odebrać psa - z tym że dopiero mu odpisałam, że piesek jest teraz bliżej Lublina, a nie w Kozienicach.
Czy mam dalej prowadzić sprawę domu stałego czy przekierować Pana Jacka przy okazji następnego maila do kogoś z wątku?

Myślę, że teraz jest większa szansa, że ten domek wypali.[/QUOTE]
mestudio, mam do Ciebie prośbę, prowadź rozmowy w sprawie domu, ja nie mam absolutnie doświadczenia, poza tym jestem strasznie naiwna i łatwowierna, to po pierwsze;
po drugie prywatnie się z Wami podzielę, że bardzo boję się w związku z ostatnimi wydarzeniami na dogomanii i tym co codziennie mogę przeczytać na fb, żeby to był dom z prawdziwego zdarzenia, nie chcę żeby Yodulka ktokolwiek w życiu skrzywdził:roll:
[quote name='ewu']Byłoby wspaniale gdyby Yoda znalazł kochającą rodzinę:)[/QUOTE]

[quote name='Marysia O.']:kciuki::kciuki:[/QUOTE]

[quote name='pikola']Chyba cos z tego bedzie:lol:Oby..[/QUOTE]

[quote name='paula_t']Bardzo się cieszę, że Pan wypytuje i interesuje się Yodą i mam nadzieję, że to będzie TEN domek. Pan sam zaproponował, że pojedzie w razie czego po Yodzinkę, więc jeśli okazałoby się, że jednak pod Lublin nie da rady, to pewnie postaramy się Mu jakoś pomóc, zorganizować jakiś transport:)[/QUOTE]

[quote name='bela51']Trzymam mocno kciuki za domek dla najbardziej oryginalnej mordki na dogo :loveu:[/QUOTE]
ja też się przyłączam do trzymania kciuków, żeby dom okazał się tym właściwym, gdzie Yodzina będzie traktowany jak królewicz, no bo kto mi powie, że nie należy Mu się:cool3:
[quote name='Malgoska']Miziam Yodulka.[/QUOTE]
Malgoska ja też go codziennie wirtualnie miziam, ale nawet nie wiecie jak bym chciała choć na chwilę włożyć rękę w Jego sierść i poczuć ciepełko ciałka, ah

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Poproszę nr konta , jutro wypłata więc skromniutko coś przeleję zgodnie z obietnicą na psiaka póki coś na koncie jeszcze będzie ;)[/QUOTE]
chyba zapomniałam wysłać???
przepraszam, jutro postaram się deklarującym w sierpniu pomoc porozsyłać nr konta, może źródełko jeszcze do jutra nie wyschnie???

Posted

świetne wiesci i te o Yodzie u Murki (mam nadzieje ze zdrowotnie nic nie wyskoczy) i te o potencjalnum domku stałym...a to zdjecie z usmiechem na pysiu dla anms jest kapitalne :loveu::loveu::loveu:

moja stała za sierpień wczoraj poszła

Posted

Super, że udało się pomóc uroczemu brzydalowi. ;)

Większość psów z Kozienic ma niedowagę, są zarobaczone. Yodzie na pewno przyda się porządne odrobaczenie.

Posted

Brzuszek już ok :) Skądkolwiek się to wzdęcie pojawiło to już wczoraj nie było po nim śladu. Joda w ogóle ma szeroką klatkę piersiową, więc to może wyolbrzymiło problem. Po rance nieopodal siusiaka też już prawie nie ma śladu, zaczerwienienie zniknęło i pięknie się goi.

Kolejna dobra nowina taka, że relacje z kotami Jodek wygląda na to ma dobre :)

Posted

Wymieniłam się wczoraj z Panem Jackiem kilkoma mailami, chętnie odbierze pieska z hoteliku, zaoferował też zwrot opłaty za hotel za miesiąc lipiec.
Ciekawe jaki będzie finał tej sprawy, czy dojdzie do adopcji psiaka. Nic to, trzeba poczekać te kilka tygodni.

Posted

[quote name='cancer43']I ja poprosze o nr konta .Pozdrawiam Yodeczka[/QUOTE]
oczywiście cioteczko wieczorkiem, chcę porozsyłać druczki windykacyjne;)
[quote name='zozola77']świetne wiesci i te o Yodzie u Murki (mam nadzieje ze zdrowotnie nic nie wyskoczy) i te o potencjalnum domku stałym...a to zdjecie z usmiechem na pysiu dla anms jest kapitalne :loveu::loveu::loveu:

moja stała za sierpień wczoraj poszła[/QUOTE]
zozola77 Yodzina i ja pięknie Ci dziękujemy:)
[quote name='hop!']Super, że udało się pomóc uroczemu brzydalowi. ;)

Większość psów z Kozienic ma niedowagę, są zarobaczone. Yodzie na pewno przyda się porządne odrobaczenie.[/QUOTE]
no właśnie Murcia pisała, że Yodzinek chudzina, ale Ona Go odkarmi:)
[quote name='Murka']Brzuszek już ok :) Skądkolwiek się to wzdęcie pojawiło to już wczoraj nie było po nim śladu. Joda w ogóle ma szeroką klatkę piersiową, więc to może wyolbrzymiło problem. Po rance nieopodal siusiaka też już prawie nie ma śladu, zaczerwienienie zniknęło i pięknie się goi.

Kolejna dobra nowina taka, że relacje z kotami Jodek wygląda na to ma dobre :)[/QUOTE]
no i czyżbym miała rację, że Yoda to anioł w skórze psa:) lubi koty, kocha ludzi i ma dobre relacje z innymi psami:)
Mureczko, tak się cieszę, że z brzusiem się poprawiło, to pewnie jakieś wzdęcie, od dostatku jedzenia było;
[quote name='mestudio']Wymieniłam się wczoraj z Panem Jackiem kilkoma mailami, chętnie odbierze pieska z hoteliku, zaoferował też zwrot opłaty za hotel za miesiąc lipiec.
Ciekawe jaki będzie finał tej sprawy, czy dojdzie do adopcji psiaka. Nic to, trzeba poczekać te kilka tygodni.[/QUOTE]
mestudio, ale będzie w razie W wizyta przed i poadopcyjna???

cioteczki tak bardzo Wam dziękuję, że tu z nami jesteście:)
a Ty Yodzinku - słodzinku, nawet nie przypuszczasz jakie masz grono wielbicielek i wielbicieli tu i na fb:)

Posted

Napisałam zwrot za lipiec, a Pan oferował za sierpień bo pytał o koszt pobytu - napisałam mu około 350 zł.
Wizyta pa oczywiście będzie.

Trzymam kciuki za Jodę - żeby domek naprawdę wypalił.

Posted

[quote name='mestudio']Napisałam zwrot za lipiec, a Pan oferował za sierpień bo pytał o koszt pobytu - napisałam mu około 350 zł.
Wizyta pa oczywiście będzie.

Trzymam kciuki za Jodę - żeby domek naprawdę wypalił.[/QUOTE]
wow:crazyeye:, to może, rzeczywiście to ten domek??

Posted

[quote name='asiuniab']wow:crazyeye:, to może, rzeczywiście to ten domek??[/QUOTE]

Zobaczymy na koniec sierpnia, nie takie cuda już widziałam:-), a potem się rozeszło.

W każdym razie muszę się z kimś dzielić tymi nowinami bo to takie optymistyczne i daje nadzieję na coś dobrego, a tego nam potrzeba.

Posted

Opowiedziałam mojemu TŻ-owi, że o tej sytuacji- że jest potencjalny domek, że Pan chce po psiaka jechać z Warszawy do Lublina i zaproponował zwrot za hotelik, bo nie może go teraz adoptować tylko trzeba jeszcze trochę poczekać, a mój TŻ: "To chyba normalne, no nie? Jak ktoś chce psiaka, to też powinien się o to postarać, dać coś z siebie"....Och, jak byłoby pięknie, gdyby wszyscy mieli takie podejście:roll:

Posted

[quote name='mestudio']Zobaczymy na koniec sierpnia, nie takie cuda już widziałam:-), a potem się rozeszło.

W każdym razie muszę się z kimś dzielić tymi nowinami bo to takie optymistyczne i daje nadzieję na coś dobrego, a tego nam potrzeba.[/QUOTE]
koniecznie mów nam jak najwięcej, każda taka nowina daje nam wszystkim nadzieję:)

[quote name='paula_t']Opowiedziałam mojemu TŻ-owi, że o tej sytuacji- że jest potencjalny domek, że Pan chce po psiaka jechać z Warszawy do Lublina i zaproponował zwrot za hotelik, bo nie może go teraz adoptować tylko trzeba jeszcze trochę poczekać, a mój TŻ: "To chyba normalne, no nie? Jak ktoś chce psiaka, to też powinien się o to postarać, dać coś z siebie"....Och, jak byłoby pięknie, gdyby wszyscy mieli takie podejście:roll:[/QUOTE]
paula, właśnie gdyby wszyscy mieli takie podejście, to mogłaby nie istnieć dogomania:roll:
[quote name='Malgoska']Yodulku z bazarku ze wstępnych obliczeń uzbierało się 256 zł :)[/QUOTE]
:multi::multi::multi:dziękujemy ciotuni Malgoska [CENTER][COLOR=#3E3E3E]:mdleje:[/COLOR][/CENTER]

Posted

Jutro założę wątek innemu dziadziowi z Kozienic.
Ma przetrącony kręgosłup, przepuklinę i jest bardzo biedny:(
Nazwałam go Pepe.....

Posted

A Yoda to bardzo ładny psiak. Jest intrygujący:)Nie dziwię się Panu Jackowi ,że się zakochał:)
Najgorzej mają te "pospolite" psiaczki, im najtrudniej zwrócić na siebie uwagę....:(

Posted

Ciuszki feluski - bazarek dla Yody START

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245898-Ciuszki-feluski-dla-Yody-do-13-sierpnia-22-00[/url]
zapraszamy także do podnoszenia :)