toyota Posted May 22, 2013 Author Posted May 22, 2013 Transport jakoś zawsze udaje się zorganizować. Quote
Macia Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 W takim razie mamy miejsce dla jednego dużego psa. Niestety ciężko zdecydować którego. Cały czas myślimy nad jasną suczką i rudym samcem. Ciężko podjąć taką decyzję. Quote
toyota Posted May 22, 2013 Author Posted May 22, 2013 Dziękuję Macia. Rudy samiec jest wykastrowany, suki nie są u nas sterylizowane. W jakim mieście jest ten DT ? Quote
Macia Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 Leszno (wielkopolskie). Prawdę mówiąc nie wiem gdzie jest to schronisko, ale w razie czego w weekendy zazwyczaj możemy podjechać do Poznania. No właśnie chciałybyśmy zabrać sukę (szczególnie, że nie ma sterylki), ale aktualnie mamy 8 mało adopcyjnych psów (na 11) i ciężko zdecydować. Quote
toyota Posted May 22, 2013 Author Posted May 22, 2013 Maciu, ja pomyliłam te rude psy na zdjęciach. Jest odwrotnie. Ten pierwszy to suka. Poprawiłam opisy. Wszystko inne się zgadza, tylko pomyliłam zdjęcia rudzielców. Zwłaszcza, że ten rudy samiec bardzo podobny do Saby z innego mojego wątku i dlatego mi się z suką kojarzy. Quote
Macia Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 W takim razie chyba weźmiemy rudzielca. Przynajmniej się załapie na sterylkę. Quote
toyota Posted May 22, 2013 Author Posted May 22, 2013 Przyjrzę się jej jeszcze i wypytam zaufaną pracowniczkę o jej charakter. Ze wstępnych ustaleń żaden z tych psów nie jest problemowy, jeśli chodzi o agresywne zachowania. Quote
Macia Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 [quote name='toyota']Przyjrzę się jej jeszcze i wypytam zaufaną pracowniczkę o jej charakter. Ze wstępnych ustaleń żaden z tych psów nie jest problemowy, jeśli chodzi o agresywne zachowania.[/QUOTE] Będę wdzięczna. W każdym razie któryś na pewno może przyjechać, pozostaje kwestia jak i kiedy. W razie czego mój numer: 668045313. Quote
cancer43 Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 [quote name='obiezyswiat75']jestem i ja od ewu. Sponsoruję transport w dowolne miejsce dla piesków, które trzeba będzie przewieźć.[/QUOTE] [quote name='Macia']Macie jakiekolwiek możliwości transportowe?[/QUOTE] tu jest propozycja transportu Quote
xxxx52 Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 jakie pieski ze zdjec sa zagrozone usmierceniem ? jakie pieski ze zdjec sa uratowane? Quote
toyota Posted May 23, 2013 Author Posted May 23, 2013 Nie wiadomo jakie. Obojętnie, które 2 wezmę, pozostałe zostają w schronisku, bo gmina płaci za utrzymanie 3 psów. Na razie jest miejsce dla jednego dzięki Maci. Uśmiercą więc jednego. Quote
kolejna kobietka Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 [quote name='Macia']W takim razie chyba weźmiemy rudzielca. Przynajmniej się załapie na sterylkę.[/QUOTE] ale wieści!!! :crazyeye: jeden psiak uratowany!!! aż nie wierzę! :) dziękujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
kolejna kobietka Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 (edited) [quote name='ewu']To siostra tej białej. Umrę jak im coś zrobią. Ta biała jest cudna, jak moja Tonia. Nienawidzę urzędasów, mordują , niszczą długopisami...[/QUOTE] jeden psiaczek już ocalony! :loveu: dobrze by było jako drugiego wyciągnąć właśnie tę białą, bo ona razem z siostrą najbardziej zagrożona :sad: takie dwa strachulce... Edited May 23, 2013 by kolejna kobietka Quote
obiezyswiat75 Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 W psanatorium maja miejsca, tylko koszty :( ale moze wyjątkowo by na BDT wzięli albo z ceny zeszli? Quote
toyota Posted May 23, 2013 Author Posted May 23, 2013 Tak sama wymyśliłam, że jak mieliby wybierać, to uśmierciliby te najbardzie wcofane, czyli białą i jej siostrę, której nie ma na zdjęciu. Ale to tylko moje domysły. Może zastosują kryterium wieku lub długości pobytu ? To wtedy ta czarna jest najdłużej i jest najstarsza. Quote
kolejna kobietka Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 ja mysle, ze jednak te najbardziej wycofane, czarna jest proludzka i ma szanse pomimo wszystko na adopcje Quote
Lobaria Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Zrobię wydarzenie na fb, kto może być współadminem? I jaka to miejscowość i schron? Można na pw mi wysłać info, muszę się orientować, jaka to część Polski. Quote
paula_t Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 [quote name='Macia']W takim razie chyba weźmiemy rudzielca. Przynajmniej się załapie na sterylkę.[/QUOTE] O matko, wspaniale. Czyli jeszcze jeden psiak czegoś szuka. Udało się utworzyć wydarzenie na fb? Quote
ewu Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Boże kochany musimy go uratować. Zbierzemy kasę , dziewczyny , damy radę. Quote
Lobaria Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Cioteczki, jaka to miejscowość? Muszę wiedzieć robiąc wydarzenie na fb. Quote
ewu Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 [quote name='paula_t']O matko, wspaniale. Czyli jeszcze jeden psiak czegoś szuka. Udało się utworzyć wydarzenie na fb?[/QUOTE] Nie wiem , ja nie umiem...:oops::oops::oops::oops::oops: Quote
Lobaria Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Cioteczki, nie czytacie, że zrobię wydarzenie? [B]Tylko jaka to miejscowość ???????[/B] Quote
agusiazet Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Przyszłam na zaproszenie ewu:) Kocham czarne pieski, na które mało kto się łakomi, więc do końca sierpnia mogę zadeklarować po 300 zł za dobry, uznany hotel (U Murki, u Furciaczka, Psanatorium) za tę czarną suczkę ze zdjęcia poniżej. Po tym terminie niestety nie wiem, czy będę miała pracę, więc nie mogę o niczym decydować obecnie! [IMG]http://imageshack.us/a/img153/51/piesnr46230x320.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts