Chefrenek Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 jest tam niedaleko jakaś plaża gdzie można z psem wejść? Quote
musia Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 Dla podróżujących koleją. Weźcie poprawki na opóźnienia kolei. Jestem właśnie w pociągu. O 6:11 powinnam być w Gdańsku. Mijam Bydgoszcz. Blisko 160 min ( prawie 3 godz.) opóźnienia. Mam nadzieję zdążyć na początek. Pogoda :lol: Pada, w Gdańsku przewidywane 17 stopni C i deszcz. Quote
daśka Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 Ja już po ocenie:-) doskonała,zwycięzca,bob,lok 1,meda lzłoty,cwc/cac,cacib:multi: Jestem bardzo zadowolona,ale organizacyjnie to najgorsza wystawa na jakiej byłam.Ludzie w ringach,bo nie było się gdzie schować przed deszczem.Sędzia musiał ludzi z ringu na deszcz wywalać...ogólnie dramat.Dobrze,że o championa mogę powalczyć dopiero za pół roku. Quote
panbazyl Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 pada????? u mnie (lubelszczyzna) nadal ponad 30 stopni w cieniu :) ale chmury jakies są widoczne. Ja jadę dziś na noc - mam nadzieję, że nawet z tym opóźnieniem o którym napisala Musia damy radę na czas dojechać. Przynajmniej w to mocno wierzę :) I przegońcie ten deszcz gdzieś na wschód - oby jutro było w miarę sucho :) Quote
Chefrenek Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 [quote name='daśka']Ja już po ocenie:-) doskonała,zwycięzca,bob,lok 1,meda lzłoty,cwc/cac,cacib:multi: Jestem bardzo zadowolona,ale organizacyjnie to najgorsza wystawa na jakiej byłam.Ludzie w ringach,bo nie było się gdzie schować przed deszczem.Sędzia musiał ludzi z ringu na deszcz wywalać...ogólnie dramat.Dobrze,że o championa mogę powalczyć dopiero za pół roku.[/QUOTE] Ringi były pod namiotem? Quote
daśka Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 Część tak,część niestety nie.Psy mokre jak przysłowiowe kury,właściciele zresztą też.Teraz przestało padać.Oby wszyscy,którzy będą jutro mieli lepszą pogodę.Z parkingu do ringu jest kawał drogi,więc do ringu doszliśmy mokrusieńcy.A teraz jedziemy do domku opijać:-) Quote
Chefrenek Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 Dzieki za odp. A na którym ringu byłas? Quote
Squ Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 Ring honorowy jest pod namiotem, reszta nie. Chyba, że coś mi umknęło? Quote
Floo Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 Przestało padać około 13. Wydaje mi się, że kilka ringów było pod dużym namiotem, potem posłużył on za ring honorowy. Z parkingu dla wystawców (bezpłatny) był kawałek do przejścia, ale z drugiej strony (przy wejściu niedaleko ringu nr 1) jest zwykł parking, z którego dzisiaj też korzystałam. Kiboli nie było, pewnie pili na mieście albo ich przetrzymali, w każdym razie wpuszczają ich dopiero o 17. Na luzie opuściliśmy wystawę około 15.30 (po finałach best junior). Dopiero jak wyjeżdżałam to pojawiły się duże ilości mundurowych. Quote
AgataP Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 a jak było z mozliwością rozbicia namiotu? był kawałek trawy? Quote
Floo Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 Dzisiaj było dużo miejsca wolnego na trawie. A w połowie wystawy ludzie przenosili namioty na beton z powodu pogody. Widziałam, że niektórzy wbili śledzie między płytki chodnikowe i jakoś się trzymały. Quote
Cerber Posted August 11, 2013 Posted August 11, 2013 (edited) miałam okazję wczoraj na wystawie być i powiem szczerze, ze to moja najbardziej mokra wystawa na jakiej w swoim życiu byłam, a w sumie jakoś dużo ich nie było :P żałuję pogody bo zmokłam tak, że aż bieliznę miałam całą mokrą, no ale cóż, przeżyłam... pod kątem organizacyjnym się nie wypowiem, bo się nie znam, dla mnie było ok, dużo przestrzeni co akurat dla moich psów było plusem, no i oprócz deszczu to mi tam nic nie przeszkadzało :P Edited August 12, 2013 by Cerber Quote
Quirk Posted August 11, 2013 Posted August 11, 2013 sznaucer min. pieprz-sól, debiut w klasie baby: [COLOR=#37404E][FONT=lucida grande][SIZE=3][B]CARMEN Szadoria FCI - IV BIS BABY[/B][/SIZE] sędziowie: Vladimir Piskay (SK), Małgorzata Hałas (PL)[/FONT][/COLOR][COLOR=#89919C][FONT=lucida grande] [/FONT][/COLOR] Quote
Don_Vito Posted August 11, 2013 Posted August 11, 2013 Oto link do wystawy Sopockiej :) [URL]https://picasaweb.google.com/100067381793799140913/CACIBSOPOT[/URL] Zdjęcia można brać i umieszczać gdzie się chcę, tylko te niepodpisane proszę podpisać - A.Konicer , z góry dziękuję . ;) Doggerek, miło było Cię poznać na żywo i porozmawiać :lol: Pozdrawiam :) Quote
Doggerek Posted August 11, 2013 Posted August 11, 2013 Don_Vito, bardzo dziękujemy za śliczne zdjęcia :multi: Nam również baaardzo miło było poznać Ciebie osobiście :loveu: Quote
Chefrenek Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 A może ma ktoś fotki z ringu buldożków? Quote
Karilka Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 (edited) [quote name='daśka']Ja już po ocenie:-) doskonała,zwycięzca,bob,lok 1,meda lzłoty,cwc/cac,cacib:multi: Jestem bardzo zadowolona,ale organizacyjnie to najgorsza wystawa na jakiej byłam.Ludzie w ringach,bo nie było się gdzie schować przed deszczem.Sędzia musiał ludzi z ringu na deszcz wywalać...ogólnie dramat.Dobrze,że o championa mogę powalczyć dopiero za pół roku.[/QUOTE] daśka - hahaha!!! Z ust mi to wyjęłaś. Dokładnie to samo u nas - tylko rasa inna :):):)! Edited August 12, 2013 by Karilka Quote
Asiaczek Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 [quote name='musia']Dla podróżujących koleją. Weźcie poprawki na opóźnienia kolei. Jestem właśnie w pociągu. O 6:11 powinnam być w Gdańsku. Mijam Bydgoszcz. Blisko 160 min ( prawie 3 godz.) opóźnienia. Mam nadzieję zdążyć na początek. Pogoda :lol: Pada, w Gdańsku przewidywane 17 stopni C i deszcz.[/QUOTE] I, jak, zdażyłas? Wydaje mi sie, że widziałam Cię w przelocie... [quote name='Quirk']sznaucer min. pieprz-sól, debiut w klasie baby: [COLOR=#37404E][FONT=lucida grande][SIZE=3][B]CARMEN Szadoria FCI - IV BIS BABY[/B][/SIZE] sędziowie: Vladimir Piskay (SK), Małgorzata Hałas (PL)[/FONT][/COLOR][/QUOTE] Gratulacje raz jeszcze:) pzdr. Quote
Asiaczek Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 (edited) Jak dla mnie - wystawa to porażka.... Dla jasności: pisze o wystawie w sobote. W niedzielę było juz słońce a nie deszcz, więc i humory ludzi zupełnie inne:) Nigdy więcej wystaw w Sopocie na PGE Arena.... nie nie nie! wypisałam się w tym temacie na Fb, tutaj juz mi sie nie chce, sorki:) Nasze wyniki: [COLOR=#0000cd][SIZE=3][B]psy UPDATED JUBILEE DADDY AsiaczekFCI, kl.sz - w.o.1, Naj. Szczenie Kanibaru FROMAJE FRAIS, kl.o - dosk.1, CWC, CACIB, BOS, BOB OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI, kl.ch - dosk.1, CWC, r.CACI[/B][/SIZE][/COLOR]B [COLOR=#800080][SIZE=3][B]suki TAMEY Asiaczek FCI, kl.sz - abs. TORNEY Asiaczek FCI, kl.sz - w.o.1. SWEET LIKE HONEY Asiaczek FCI, kl.o - dosk.1, CWC, CACIB, BOS. LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI, kl.ch - dosk.1, CWC, r.CACIB FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI, kl.w - dosk.1, Naj.Weteran, BIS Weteran 1!!!![/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#008000][SIZE=3][B]Nasza Grupa Hodowlana - 4 miejsce!!! TORNEY Asiaczek FCI - prezentowana przez Lansika SWEET LIKE HONEY Asiaczek FCI - prezentowana przez Olę T. OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI - prezentowany przez Zuzię L. LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI - prezentowana przez Alicję S. TAMEY Asiaczek FCI - prezentowana przeze mnie[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG][/B][/SIZE][/COLOR] Pzdr. Edited August 12, 2013 by Asiaczek Quote
panbazyl Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 Gratuluję! A ja muszę po tej wystawie mocno zweryfikowac wygląd swojej rasy.... no coment. Kibole o 4 nad ranem w niedzielę łazili po mieście, tzn toczyli się tu i tam. Słonce i poranek przywitaliśmy w okolicach Czarnej Perły, miasto o tak nieziemskiej porze jest cudowne!!! I ten Sobieski na koniu :p. Potem wystawa - byliśmy chyba pierwszymi wystawcami, weszliśmy bramą "od budowy", rozstawiłam namiot na betonie i poszlismy spać. Budzik nastawiłam sobie na 10 aby nie przespać początku. Na plus przyznaję wyjątkowo miłe zainteresowanie obsługi ringu nr 2 na temat gdzie stawiać lokaty aby zdjęcie wyszło bez problemów ze słoncem - pierwszy raz sie spotkalam z czyms takim. bardzo to mile było. zdjęcia będą jak wrzucę na kompa, bo dopiero niedawno dojechaliśmy do domu. Quote
musia Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 [quote name='Asiaczek']I, jak, zdażyłas? Wydaje mi sie, że widziałam Cię w przelocie... pzdr.[/QUOTE] Zdążyłam - tyle , że z dworca prosto na stadion zamiast do hotelu. Z rękawów wyżymałam wodę. Ciekła ciurkiem Ale w niedzielę - słońce i ogromny wiatr. Quote
Karilka Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 my wracałyśmy w niedzielę - wiatr nie dał jechać autem. Szok! Gratuluję wszystkim! Quote
Chefrenek Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 Teren taki sobie. Chociażby dlatego, że nie da rady tam zamontować namiotu. Natomiast o dziwo pierwszy raz ktoś pomyślał by dać buldogi pod zadaszeniem. Quote
panbazyl Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 na WIELKI MINUS dopisuję płatne tojtoje.... Tzn jedna pani co "kierowała" tojkami miała chyba w zadku to czym się zajmuje i nie darłą się o kasę, ale pani przy drugim skupisku tojek mocno się dopominała o tą złotówkę.... I nie chodzi mi o koszt ale o sam fakt płatnych (!!!!!!) kibli na wystawie.... Nic tylko zabrać ze sobą miskę (ewentualnie nocnik) i pod namiotem robić tam co aktualnie mamy zamiar robić i wynosić do śmietnika ewentualnie wylewać na trawę. Dużo jeżdżę po wystawach, nawet do tzw "dzikich krajów" i nigdy, ale to nigdy nikt nie kazał płacić za toalety.... Quote
Recommended Posts