BIANKA1 Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 Maluszki otworzyły oczka . Suczka waży 1 kg , piesek 1,3 kg :lol: Quote
pucka69 Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Bożenko, czy Ty masz tę karmę dla nich co pokazywałaś że będzie potrzebna? Bo to już dwa tygodnie mijają chyba? Quote
BIANKA1 Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 Nic dla nich nie mam . Wyjadły zapasy mleka . Dziś kupię im jakieś . Ale żeby kupić muszę jechać do miasteczka . Na wsi jest fajnie jak nie trzeba czegoś załatwić . Kupno głupiego mleka w proszku to wyprawa na co najmniej godzinę . Zważę je dzisiaj . Na nic nie mam czasu . Quote
malagos Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Nie zalało was tam?.......... Te powodzie są przerażajace........ Quote
BIANKA1 Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 Małgosiu , jeszcze nie . Pompa prawie cały czas włączona . Nie da się wyjechać z podwórka , bo pod bramą pływają młode gąski i kaczki . Ogród nasiąknięty jak bagno . Dziś jeszcze nie padało , a codziennie jak nie ulewa to gradobicie . We Wrocławiu nie wiem , ale jak tak dalej pójdzie i ciepną za dużo wody w Odrę , to zaleje jak w 97 bodajże . Dom był zalany wtedy na półtora metra . Quote
pucka69 Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 o matko, u nas tylko chmury. Bianko - jak Evelin wróci ( na dniach) i weźmie ode mnie książki to Ci kupimy to co pokazałaś. Dokładnie takie ma być, tak? I jakiś adres dla kuriera daj czy jak to tam wysyłają. Quote
BIANKA1 Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 U mnie też leje jak z cebra . Moja strona wsi jest ciut wyżej . Po tamtej stronie ulicy mogą po podwórkach pływać . Kanalizacja deszczowa jest puszczona w rów za ich posesjami . Pola są pod wodą . Co mnie w mieście obchodził deszcz . A tu ludzie gadają , że nic nie urośnie . Nie mogą zrobic oprysków , nie mogą skosić siana . Gosiu , dokładnie takie . Adres na pw . Dzięki w imieniu sierotek . Quote
pucka69 Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 hm, wygląda że nie ma 3 kg. jest 1 kg albo 8 chyba. Quote
BIANKA1 Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 (edited) Jest 2 kg http://allegro.pl/royal-canin-mini-starter-2kg-i3296208452.html Albo może taką . Nigdy jej nie używałam dla psów , ale taka dla kociąt dobra była . http://allegro.pl/purina-dog-chow-puppy-chicken-15kg-super-gratisy-i3275718654.html Edited June 5, 2013 by BIANKA1 Quote
BIANKA1 Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 [quote name='Korenia']Ile już ważą maluchy? :)[/QUOTE] Piesek 1,8 kg Suczka 1,2 kg Quote
ulvhedinn Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 W piątek jadę na zawody przez Żmigród, mogę podjechać z jakąś paszą....... Quote
BIANKA1 Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 [quote name='ulvhedinn']W piątek jadę na zawody przez Żmigród, mogę podjechać z jakąś paszą.......[/QUOTE] A masz coś dla maluchów ? To by było cudownie .:lol: Quote
Poker Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 A z tego namiaru , który podałam skorzystaliście? Mam jakies mleko dla niemowlaków.Jak się przyda to mogę podesłać z ULV.I Wyborczej też mam trochę. Quote
BIANKA1 Posted June 6, 2013 Author Posted June 6, 2013 [quote name='Poker']A z tego namiaru , który podałam skorzystaliście? Mam jakies mleko dla niemowlaków.Jak się przyda to mogę podesłać z ULV.I Wyborczej też mam trochę.[/QUOTE] Nie mam jak odebrać . Mąż nie ma czasu , a ja nie bywam ostatnio we Wrocławiu . Wyborcza by się przydała , bo podkłady się skończyły . Mleka miałam trochę w zapasie i już wszystko zjadły . Teraz im idzie 1 paczka na 2 dni . Zaczynają się bawić . Jeden drugiego tak śmiesznie zaczepia :lol: Kiedy szczeniakom idą pierwsze ząbki ? Zamiast ssać to memlają smoka , gryzą go , szarpią . I ogólnie są wiecznie upaprane . Nie ma to jak kocięta . Ledwie łazi a już zasuwa do kuwety . Ledwie widzi a zaczyna się myć . Szczeniaki nie są takie fajne :cool3: Quote
moris1001 Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Podczytuję wąrek od początku i kibicuję maluchom.Jakby ulv znowu wracała przez Legnicę to może podrzuciłabym jakąś paczuszkę dla maluchów?Pożebram po rodzinie o jakieś stare ręczniki i poszewki.Jakieś mleko też bym dorzuciła tylko nie wiem jakie. Quote
BIANKA1 Posted June 6, 2013 Author Posted June 6, 2013 moris1001 fajnie by było . Maluchy brudzą niesamowicie . Gdyby było ciepło , to by nie było problemu . Włożyła bym je na dzień do kojca po śwince na podwórku . Ale zimno i ciągle leje . Dopiero parę dni jak przestałam je trzymać na poduszce elektrycznej . Mleko jedzą dla niemowląt . Obojętnie jakie . Teraz z dodatkiem kleiku ryżowego . bo w sumie już spore są . Mają 3 tygodnie . Nie uczę ich jeszcze samodzielnego jedzenia , bo jak je nakarmię , to wiem że nie są głodne . To jak z uczeniem dzieci siadania na nocnik . Przyjdzie czas , to siądą .:lol: Quote
malagos Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Kochana niania Bianka - Ty masz takie doświadczenie w maluchach, ze dogomania może się od Ciebie uczyć :) Quote
moris1001 Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Szmatki dla maluchów już jakieś mam :lol:.Teraz jeszcze tylko mleko,może jakaś mama karmiąca podpowie gdzie jest najtańsze albo jakaś promocja?Dawno nie miałam z tym doczynienia a dla kociąt to u weta kupowałam. Quote
Poker Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Trochę mleka mogę podesłać i oczywiście wyczytaną Wyborczą.Tylko żeby Ulv podjechała po drodze. Quote
ulvhedinn Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Mogę podjechać, ale to pewnie będzie ok 13-14... może być? Quote
Recommended Posts