Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Nic dla nich nie mam . Wyjadły zapasy mleka . Dziś kupię im jakieś . Ale żeby kupić muszę jechać do miasteczka . Na wsi jest fajnie jak nie trzeba czegoś załatwić . Kupno głupiego mleka w proszku to wyprawa na co najmniej godzinę .
Zważę je dzisiaj . Na nic nie mam czasu .

Posted

Małgosiu , jeszcze nie . Pompa prawie cały czas włączona . Nie da się wyjechać z podwórka , bo pod bramą pływają młode gąski i kaczki . Ogród nasiąknięty jak bagno . Dziś jeszcze nie padało , a codziennie jak nie ulewa to gradobicie .
We Wrocławiu nie wiem , ale jak tak dalej pójdzie i ciepną za dużo wody w Odrę , to zaleje jak w 97 bodajże . Dom był zalany wtedy na półtora metra .

Posted

o matko, u nas tylko chmury. Bianko - jak Evelin wróci ( na dniach) i weźmie ode mnie książki to Ci kupimy to co pokazałaś. Dokładnie takie ma być, tak? I jakiś adres dla kuriera daj czy jak to tam wysyłają.

Posted

U mnie też leje jak z cebra . Moja strona wsi jest ciut wyżej . Po tamtej stronie ulicy mogą po podwórkach pływać . Kanalizacja deszczowa jest puszczona w rów za ich posesjami . Pola są pod wodą . Co mnie w mieście obchodził deszcz . A tu ludzie gadają , że nic nie urośnie . Nie mogą zrobic oprysków , nie mogą skosić siana .
Gosiu , dokładnie takie . Adres na pw . Dzięki w imieniu sierotek .

Posted

[quote name='ulvhedinn']W piątek jadę na zawody przez Żmigród, mogę podjechać z jakąś paszą.......[/QUOTE]
A masz coś dla maluchów ? To by było cudownie .:lol:

Posted

A z tego namiaru , który podałam skorzystaliście?
Mam jakies mleko dla niemowlaków.Jak się przyda to mogę podesłać z ULV.I Wyborczej też mam trochę.

Posted

[quote name='Poker']A z tego namiaru , który podałam skorzystaliście?
Mam jakies mleko dla niemowlaków.Jak się przyda to mogę podesłać z ULV.I Wyborczej też mam trochę.[/QUOTE]
Nie mam jak odebrać . Mąż nie ma czasu , a ja nie bywam ostatnio we Wrocławiu .
Wyborcza by się przydała , bo podkłady się skończyły . Mleka miałam trochę w zapasie i już wszystko zjadły . Teraz im idzie 1 paczka na 2 dni . Zaczynają się bawić . Jeden drugiego tak śmiesznie zaczepia :lol:
Kiedy szczeniakom idą pierwsze ząbki ? Zamiast ssać to memlają smoka , gryzą go , szarpią . I ogólnie są wiecznie upaprane . Nie ma to jak kocięta . Ledwie łazi a już zasuwa do kuwety . Ledwie widzi a zaczyna się myć . Szczeniaki nie są takie fajne :cool3:

Posted

Podczytuję wąrek od początku i kibicuję maluchom.Jakby ulv znowu wracała przez Legnicę to może podrzuciłabym jakąś paczuszkę dla maluchów?Pożebram po rodzinie o jakieś stare ręczniki i poszewki.Jakieś mleko też bym dorzuciła tylko nie wiem jakie.

Posted

moris1001 fajnie by było . Maluchy brudzą niesamowicie . Gdyby było ciepło , to by nie było problemu . Włożyła bym je na dzień do kojca po śwince na podwórku . Ale zimno i ciągle leje . Dopiero parę dni jak przestałam je trzymać na poduszce elektrycznej .
Mleko jedzą dla niemowląt . Obojętnie jakie . Teraz z dodatkiem kleiku ryżowego . bo w sumie już spore są . Mają 3 tygodnie . Nie uczę ich jeszcze samodzielnego jedzenia , bo jak je nakarmię , to wiem że nie są głodne . To jak z uczeniem dzieci siadania na nocnik . Przyjdzie czas , to siądą .:lol:

Posted

Szmatki dla maluchów już jakieś mam :lol:.Teraz jeszcze tylko mleko,może jakaś mama karmiąca podpowie gdzie jest najtańsze albo jakaś promocja?Dawno nie miałam z tym doczynienia a dla kociąt to u weta kupowałam.