mdk8 Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 faktycznie pisałaś ale w tłumie wątków ,które mam w subskrypcji ta wiadomość mi gdzieś zaginęła. Dziękuję i przepraszam za zamieszanie. Quote
ala123 Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 [quote name='bela51']Cioteczki kochane, pisałam chyba, ze konto takie jak dla Barnaby.:lol: Ja tutaj tez sia bawie w księgową :lol:[/QUOTE] Iza,pieniądze właśnie wysłałam z mojego konta, ale to będzie 50zł od cafelki . Quote
bela51 Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 [quote name='ala123']Iza,pieniądze właśnie wysłałam z mojego konta, ale to będzie 50zł od cafelki .[/QUOTE] Bardzo dziekujemy. :loveu: Podziekuj tez w moim imieniu cafelce, bo ja Jej nie znam, ani nie widuje na dogo. Czy sa jakies wiadomosci o tych ludziach, ktorzy teraz są zagranicą ? Jestes z nimi w jakims kontakcie ? Martwi mnie, co bedzie dalej z Markiem, po lipcu... A czy Kraków jest w odwodzie ? Quote
ala123 Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 [quote name='bela51']Bardzo dziekujemy. :loveu: Podziekuj tez w moim imieniu cafelce, bo ja Jej nie znam, ani nie widuje na dogo. Czy sa jakies wiadomosci o tych ludziach, ktorzy teraz są zagranicą ? Jestes z nimi w jakims kontakcie ? Martwi mnie, co bedzie dalej z Markiem, po lipcu... A czy Kraków jest w odwodzie ?[/QUOTE] Dzisiaj rozmawiałam z cafelką,to ona właśnie tych ludzi znalazła,ale przez ostatnie dni nie ma z nimi kontaktu. Ja w tzw. międzyczasie zrobiłam wywiad i dowiedziałam się,że to porządna rodzina. Miejmy nadzieję,że nie rozmyślą się. Kraków niestety już nieaktualny,ale powiem tylko tyle,że dobrze się stało,że Marek tam nie pojechał. Quote
bela51 Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 To wypada tylko mocno trzymac kciuki, aby ten dom sie nie rozmyslił. Murko, a co u naszego Mareczka ? Był wet ? Quote
bela51 Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Sa nowe wpłaty dla Marka : [INDENT] [B]Wpłaty[/B]: 28.05. - Mari z Norwegii - 300 zł 4.06. - agat21 - 20 zł 4.06. - bela51 - 10 zł 4.06. - Monika S. - 20 zł 5.06. - Agnieszka103 - 10 zł 11.06. - Anna ze Szczekocin - 50 zł 13.06. - cafelka - 50 zł 13.05. - mdk8 - 5 zł Razem - 465 zł [B]Wydatki:[/B] -10 zł przejazd do Frampola (odbiór psiaka) -16 zł Fiprex -20 zł Dehinel Plus (odrobaczenie) Razem 46 zł [B]Saldo na dzien 13.06.2013 ( + ) 419 zł[/B] Wszystkim bardzo serdecznie dziękujemy :loveu: [/INDENT] Quote
Murka Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Nie miałam parę dni netu, nadrabiam zaległości. Wczoraj był wet i obejrzał Marka, zaszczepił go na wirusówki. Odnośnie oczek to nic nie można z nimi zrobić. Jedno to bardzo mocna zaćma, drugie to prawdopodobnie zwichnięta soczewka. Marek coś tam widzi, jakby przez mleczną szybę. Rzadkie koopy nadal się pojawiają niestety w większości, więc i na ten temat porozmawiałam z wetem; akurat było mu dane je zobaczyć i stwierdził, że one są dość tłuste, jest podejrzenie, że to problem trzustki. Na razie mamy podać Markowi antybiotyk + probiotyk, aby opanować biegunkę (kurację mamy zacząć minimum 2 dni po szczepieniu), a w między czasie można przeprowadzić badanie pod kątem trzustki: analiza kału (jakieś tam prześwietlenie - to wet może zrobić u siebie) albo analiza krwi (droższa sprawa, bo trzeba wysłać kurierem do labolatorium weterynaryjnego). Można też obserwować i jak biegunka nie ustąpi po antybiotyku to spróbować podawać Kreon lub Metronidazol (chyba chodzi o możliwość występowanie pierwotniaków w kale). Quote
bela51 Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 To miejmy nadzieje, ze kuracja antybiotykowa pomoze. I bardzo mi przykro, ze nie da sie uratowac wzroku chlopakowi.:-( Murko, przeslij rachunek po zakonczeniu kuracji, bo musze panowac nad skromnymi finansami Marka.;) Quote
WiosnaA Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 (edited) Witam serdecznie! Ciocia Katarzyna Starkiewicz "załatwiła" bazarek dla Mareczka:-).Zapraszamy serdecznie! [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/244358-CIACHA-wątróbkowe-dla-ON-ka-z-Zamościa-tylko-do-14-06-godz-22"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244358-CIACHA-wątróbkowe-dla-ON-ka-z-Zamościa-tylko-do-14-06-godz-22 [COLOR=#000000]edit. Ciasteczka już sprzedaliśmy i bazarek zakończony.Będę mieć ponad 140zł dla ONeczka.Poproszę nr. konta do wpłaty.[/COLOR] [/URL] Edited June 13, 2013 by WiosnaA Quote
bela51 Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 [quote name='WiosnaA']Witam serdecznie! Ciocia Katarzyna Starkiewicz "załatwiła" bazarek dla Mareczka:-).Zapraszamy serdecznie! [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/244358-CIACHA-wątróbkowe-dla-ON-ka-z-Zamościa-tylko-do-14-06-godz-22"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244358-CIACHA-wątróbkowe-dla-ON-ka-z-Zamościa-tylko-do-14-06-godz-22 [COLOR=#000000]edit. Ciasteczka już sprzedaliśmy i bazarek zakończony.Będę mieć ponad 140zł dla ONeczka.Poproszę nr. konta do wpłaty.[/COLOR] [/URL][/QUOTE] Bardzo dziekujemy Tobie oraz Kasi Starkiewicz, ze pomyslała o naszym niewidomym biedaku.:lol::loveu: Quote
ala123 Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 Dziękujemy cioteczkom za bazarek dla Marka:loveu:. A ja zapraszam na bazar dla innego ONka - Dżekiego: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244405-Troch%C4%99-ciuch%C3%B3w-niedrogo-opcja-Kup-Teraz-na-dt-D%C5%BCekiego[/url] Quote
Murka Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Wygląda na to, że antybiotyk pomógł Markowi, bo podaję mu go od wczoraj (razem z probiotykiem) i już dzisiaj jest znaczna poprawa, normalna koopa, niemal wzorcowa :cool3: Także odpukać, ale chyba nie trzeba będzie badań pod kątem trzustki, bo to chyba tylko jakieś zapalenie jelit. Jeśli chodzi o koszty to tylko będzie szczepienie oraz antybiotyk, za badanie ogólne i porady wet nic od nas nie bierze. Probiotyk podaję w postaci Lakcidu, który mam na stanie, także też kosztów w tej materii nie ma. Fakturę z apteki za antybiotyk będę mieć w poniedziałek, a za szczepienie już mam, ale wstawię potem, bo potrzebuję więcej czasu (to zbiorczy rachunek z rozpiską). Quote
bela51 Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Ja tez odpukuje i trzymam kciuki za zdrowie Mareczka :lol: Quote
DORA1020 Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Dzwonila Pani Ania i powiedziala,zeby do jedzenia dodawac szczypte czerwonych,suszonych buraczkow.Dobre na biegunke. Ona,w taki naturalny sposob leczyla z biegunki swoje psiaki.Dobrze,ze Mareczkowi juz lepiej,a te buraczki to tak na przyszlosc. Ma rowniez do oddania lek Pangrol,prosila,zebym napisala na watku,wiec pisze. Bedzie wpierac finansowo/w miare swoich mozliwosci/ Mareczka. Bardzo dziekujemy:) Quote
ala123 Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Dziękujemy Pani Ani i trzymamy kciuki za zdrowie i dom Marka w lipcu! Quote
Murka Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 Zaniepokoiło mnie coś bardzo u Marka; najpierw myślałam, że przekrzywia tylko głowę, ale potem się przyjrzałam i takie wrażenie jest, bo prawa strona mu "leci", tzn. uszko jest lekko przekrzywione, warga dolna i górna lekko opada, oko też i jest załzawione... Wylew jaki czy co??? Poza tym psisko zachowuje się normalnie, je, pije, samopoczucie dobre. Tylko tak jakby minimalnie go znosiło na tą jedną stronę. Ale muszę zapytać weta co to takiego, może trzeba będzie z Markiem podjechać do lecznicy. Może to jakiś stan zapalny? Z koopkami lepiej. Ogólnie to mały zgredek z niego wychodzi, bo potrafi się rzucić na inne psy bez powodu, ot tak, żeby pokazać jaki on to ważny. Czasem podłazi pod psy i jest ok, czasem się przepychają i jest ok, a czasami coś mu nie podpasi i odwarknie, a i pogonić potrafi. Tylko psy się tym specjalnie nie przejmują, bo łatwo mu zwiać, bo nie jest tak sprawny i długo trwa u niego "namierzanie" przeciwnika. Poza tym psy traktują go polubownie i bardzo wyrozumiale, nie odgryzają się, po prostu się odsuwają. Quote
bela51 Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 Murko, a te objawy pojawiły sie teraz ? Czy od poczatku tak było ? Quote
Murka Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 (edited) [quote name='bela51']Murko, a te objawy pojawiły sie teraz ? Czy od poczatku tak było ?[/QUOTE] Też sobie to pytanie zadałam i popatrzyłam na zdjęcia, które mu robiłam i tam jest wszystko ok, czyli gdzieś teraz to musiało się zrobić. Jemu to w niczym nie przeszkadza. Myślę, że może to też być użądlenie jakiegoś owada typu osa/pszczoła. Przed chwilą byłam u Marka podać mu probiotyk i oczko już nie jest załzawione. U weta będę jutro, dzisiaj nie chcę mu już zawracać gitary, bo wczoraj zawracałam mu w innej sprawie do godz. 21.00 i dzisiaj już mu chcę dać spokój, bo przestanie ode mnie tel. odbierać :) Póki co koszty szczepienia na wirusówki wynoszą 24 zł + 3,10 zł częściowe koszty dojazdu weta (25 zł na 8 szczepionych psiaków): [URL]http://images45.fotosik.pl/1852/ec84c0b69dc02b81gen.jpg[/URL] Edited June 16, 2013 by Murka Quote
bela51 Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 [quote name='Murka'] Póki co koszty szczepienia na wirusówki wynoszą 24 zł + 3,10 zł częściowe koszty dojazdu weta (25 zł na 8 szczepionych psiaków): [URL]http://images45.fotosik.pl/1852/ec84c0b69dc02b81gen.jpg[/URL][/QUOTE] Zaraz zrobie przelew.:lol: [B]Wpłaty[/B]: 28.05. - Mari z Norwegii - 300 zł 4.06. - agat21 - 20 zł 4.06. - bela51 - 10 zł 4.06. - Monika S. - 20 zł 5.06. - Agnieszka103 - 10 zł 11.06. - Anna ze Szczekocin - 50 zł 13.06. - cafelka - 50 zł 13.05. - mdk8 - 5 zł Razem - 465 zł [B]Wydatki:[/B] -10 zł przejazd do Frampola (odbiór psiaka) -16 zł Fiprex -20 zł Dehinel Plus (odrobaczenie) - 27,10 zł szczepienie na wirusowki + dojazd Razem 73,10 zł [B]Saldo na dzien 16.06.2013 ( + ) 391,90 zł[/B] Quote
agat21 Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 Dawno mnie nie było u Mareczka, a wczoraj po odjeździe od Murki (zostawiałam tam sunię ze szczeniaczkiem) uświadomiłam sobie, że mogłam przecież poznać Marka! Ale gapa ze mnie :oops: Na swoje usprawiedliwienie mogę tylko powiedzieć, że byłam mocno zaaferowana sytuacją z ostatnich dni z sunią. Ale dobrze, że Marek ma się dobrze :) Quote
bela51 Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 Oj, to wielka szkoda, ze nie poznałas chłopaka osobiscie.:lol: Nie wiedziałam, ze wybierasz sie na wycieczke do Murki, bo przypomniałabym o Marku. Quote
Murka Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 Hehe, a ja wiedziałam, że od któregoś psiaka Cię kojarzę, ale nie wiedziałam od którego :) Trzy zdjęcia dwupaku wrzuciłam na wątek hotelikowy: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/216789-HOTELIK-U-MURKI-wątek-informacyjny-)/page28[/URL] Musiałam na razie zabrać podkład, bo sunia wiła sobie z niego gniazdko dwa razy musiałam maluszka z tego wydostawać :) Quote
bela51 Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 Własnie obejrzałam zdjecia. Malenstwo moze wystepowac w reklamie Milki, takie laciate:lol: ( albo mleka ) Quote
Recommended Posts