Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I ja, i ja... Ale doczekamy się - choć niewątpliwie cierpliwość nie jest naszą najmocniejszą stroną ;) Na szczęście Filonek może sobie bezstresowo zanucić pod noskiem "ja ma czas, ja poczekam..." :)

Posted

Dziś rozmawiałam z Martą. Filonek ma się dobrze. Współpracuje chętnie, choć tu ma lepsze i gorsze dni (kto ich nie ma ;)). Ciągle uczy się pewności siebie i marzy o Swojej Pani na wyłączność. Gdy na spacerze z Martą spotyka obcych ludzi nie jest zbyt zadowolony, co pokazuje widocznym napięciem (przy czym kobiety wyraźnie uznaje za mniejsze zagrożenie niż mężczyzn). Agresji nie wykazuje, a całe to spięcie ma wyraźnie charakter lękowy.

Niedługo będą nowe zdjęcia Filusia.

Przelewam 360 zł za wrzesień i - wyjeżdżam na 2 tygodnie :).

Posted

Wróciłam padnięta (psy mnie "padły" ;)), zaglądam tylko na chwilkę, serdecznie Wam dziękuję za pamięć o Filusiu i - jutro po południu się odezwę trochę "obficiej" - na razie idę do wanny  :).

Posted

Hihiiiii... Przypomniały mi się czasy, gdy jako dziecko spędzałam całe lato u różnych cioć na wsi. Było fantastycznie i niechętnie wracałam do Warszawy. Ewentualnie tylko po to, żeby właśnie się... wymoczyć w wannie i wreszcie umyć po całości na raz :)

Posted

Jestem :). Kontuzjowana. Mam spuchnięty nos z siniakiem od Reksiowego skoku (chciał mi dać buziaka) i głowa mi pęka. Innym razem trafił w zęby (na szczęście nie wybił żadnego). Spotkaliśmy w lesie sarenki, dziki i klempę z łoszakiem. Jak to się stało, że mam ciągle 2 ręce - nie mam pojęcia.

Filonek bez większych zmian (Marta mówi, że z niepewnymi siebie psami dopiero dłuższa praca daje wyraźne efekty). Żadnych agresywnych zachowań nie przejawia. Ukochał Martę i jak ma iść na spacer z Panem Opiekunem to ogląda się za siebie, czy przypadkiem nie ma Jej gdzieś w pobliżu, coby towarzystwo wymienić ;).

Był  jeden telefon w sprawie adopcji, ale pan mi się nie spodobał (pierwsze pytanie: czy ten pies za darmo, czy do kupienia). No i jeszcze parę innych dziwnych pytań. Numer telefonu się nie wyświetlał ("połączenie prywatne"). Nie chciał podać, żebym mogła wysłać mu numer do Marty, a potem się już nie odezwał. I chyba dobrze, bo to wyraźnie nie było TO.

SERDECZNIE DZIĘKUJĘ ZA WPŁATY ---

Nutusi - 82,15 zł :Rose:

AMIDZE - 15 zł :Rose:

Mattilu - 82,10 zł :Rose:

mojemu Tacie - 40 zł :Rose:

Posted

widzę Jolu, że mamy podwójnie coś wspólnego - dziwne, "nie te" telefony i.... kontuzje przez psiaki ;)

ja leczę nogę, bo Pirat tak się zapamiętał w zabawie z Czarną, że gdy ta się za moją nogę schowała - wcale mu to ataku nie przerwało...

i mam problem...

a Czarna to taki dziskusek trochę w rodzaju Filonka - dla niej tylko ja jestem tą, która zapewnia bezpieczeństwo, innych trzeba się bać

Oby Filonek szybko pokonał swoje lęki !!! ( u Czarnej na to się nie zanosi :( )

Posted

Chyba Czarna i Filonek to po prostu psy jednego ludzia.

Niewłaściwym telefonom mówimy zdecydowane NIE, czekamy na ten właściwy. Wielkie dzięki za pracę pani Marty z Filonkiem. Miejmy nadzieję, że nie pojawią się już żadne zachowania agresywne.

Jolu, te urlopy wyraźnie Ci szkodzą :siara: