Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chrystus Zmartwychwstał!!!
W ten wielkanocny poranek chciałabym Wam wszystkim z całego serca życzyć zdrowia i radości, wiele sił i wytrwałości w tym, co dobrem zwie się - niech radość Wielkanocy pozostanie w Waszych rodzinach na długie, szare, trudne dni!!!
[SIZE=5][COLOR=#ff0000]Radosnego Alleluja !!!!!!!!!!!!!!!!!!![/COLOR][/SIZE]

Posted

Ewo, nie dobijaj nas, proszę... Uroda to pojęcie względne - dla mnie Filon jest śliczny - gładkowłosy i trzykolorowy, a do tego niewielki. Musimy trafić na co najmniej drugiego człeka o takim guście ;) Co do miziactwa, to myślę, że dałby się przekonać :)

Posted

[quote name='ostatniaszansa']to jest dziwne i smutne , Filonek jest psem urodziwym, no moze nie jest dla wszystkich miziaczkiem ale czy musi ? Kilkanaście psów z jego grupy znalazlo domy a on siedzi i siedzi za co ? Ewa[/QUOTE]

za to samo, za co "nasza" Ksenia kolejny rok spędza w hotelu i na próżno domu szuka - też nie jest przytulakiem....

mnie Filonek baaardzo się podoba, ale co mu po tym, jak u mnie stado całe "psich emerytów" w domu....

Posted

My z Filonkiem jestesmy za pan brat, przytulanki, nawet buziaki, kolejna próba zakolegowania się z Agnieszką - pies spięty ,cichutko powarkuje. Niedawno byl u nas Heniutek nie wiedziec czemu mnie nienawadził wręcz dwukrotnie dotkliwie ugryzł ,a Agnieszkę wielbił :) z czymś, kimś się im pewnie kojarzymy... dziabnięcia wkalkulowane byle nie skończyły się szyciem. One nas uczą pokory i cierpliwości. Filonka ogłaszam. Dosyć tego kiblowania w Boguszycach za bardzo przywiązał się do opiekunki. Adopcja Warszawa lub Łódź, dom bez dzieci a na pewno małych. Może być pies najchętniej suczka niezbyt ekspansywna . A przyjaźń z Filonkiem ? NIC NA SIŁE, cierpliwie, spokojnie, systematycznie. Wiecie,że on uwielbia przytulanie ? Ewa

Posted

Dziękujemy za ogłoszeniową charakterystykę naszego kawalera! :) Musi się wreszcie znaleźć dom odpowiadający kryteriom, który się dopasuje do Filonka jak puzzel!

Posted

Nie było mnie tu czas jakiś - to znaczy bywałam, ale na cicho. I myślałam codziennie o Filonku...
Wyróżniłam Filusiowi tablicę (znaczy olx) i ---- czekam. Bez wyróżnienia w ciągu 2 tygodni były tylko 2 odsłony :(. Na gumtree dużo lepiej - 32.
Pozostałe ogłoszenia odnowię jutro.

Mam wielką prośbę - potrzebne jest bardzo dużo nowych "polubień" Ostatniej Szansy na facebooku, żeby Fundacja dostała wsparcie do końca 2014 roku:
[URL]https://www.facebook.com/OstatniaSzansa.Boguszyce[/URL]
Dokładnie ma być 5555 do 1/06. Nie wiem czy się uda, ale warto spróbować :).
Polubiajcie jak możecie i proście znajomych o polubienie jakby się nudzili przez minutę w pracy ;).

Posted

[quote name='mari23']ja rzadko na Fb zaglądam, Ostatnią Szansę już dawno "polubiłam", poproszę jeszcze parę osób o to :)[/QUOTE]
:Rose::Rose::Rose: [COLOR=#ffffff]mmmmmmmmmmmmmmm[/COLOR]

Posted

[quote name='aneciorka15']Dołączam do akcji.
Jak będę miala chwile czasu wpłacę coś na konto[/QUOTE]
Bardzo serdecznie dziękujemy Noiwej Klubowiczce :)! I Filonek też :)!
(Niedługo wyślę numer konta na pw).

Posted (edited)

Wczoraj byłam u Filusia :).
Oczywiście jak tylko weszłam na "grupowy teren", to popędził do klatki i czekał na froliki ;). I oczywiście warczał na każdego, kto był za blisko i stanowił zagrożenie dla łupu (klatkę - jak zwykle - dla pewności przymknęłam).
Staram się pobyć z nim, ale niestety taka prawdziwa bliskość z głaskaniem i przytulaniem możliwa jest tylko przez krótkie chwile, bo Filonek jest zazdrosny i niektóre (choć nie wszystkie) psy, które też chciałyby być głaskane i które pchają się na kolana odpędza - czasem ostro. A że nie chcę prowokować konfliktów więc i przytulanki ograniczam. I tylko serce pęka jak - rzadko - sam przychodzi poprosić o głaski, a tu można tylko chwilę bez towarzystwa mu ofiarować :(. Inne też by chciały...
Oj, żeby tak mógł mieć swojego człowieka bez obaw, że ktoś mu go odbierze...

Filusiowa Opiekunka jest poważnie chora i przez dłuższy czas jej nie będzie - teraz grupą będzie się opiekował Pan. Ciekawe co na to Filonek, który za panami nie przepada (choć ostatnio podobno trochę ta niechęć złagodniała :)).

Edited by jola_li
Posted

[quote name='Nutusia']Dobija mnie brak odzewu na Filonkowe ogłoszenia :( Tyle czasu już ten ktoś, kto w końcu Filusia pokocha... po prostu zmarnował!!![/QUOTE]

zaglądam z nadzieją, że chociaż tu dobre wieści..... i nic.....
ech, Filonku....... ten twój człowiek tak długo trafić jakoś nie może....

Posted

Niestety, ciągle czekamy na Filonkowy dom...

A na razie zapraszam Was na dawno obiecywany bazarek - serdecznie przepraszając za tak długą zwłokę...
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253080-I-TY-TE%C5%BB-WYGRASZ-%29!-Loteria-dla-Filonka-Wiery-i-Iki-do-22-maja-godz-20-00?p=22140494#post22140494[/url]