Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chyba Czarna i Filonek to po prostu psy jednego ludzia.

Niewłaściwym telefonom mówimy zdecydowane NIE, czekamy na ten właściwy. Wielkie dzięki za pracę pani Marty z Filonkiem. Miejmy nadzieję, że nie pojawią się już żadne zachowania agresywne.

Jolu, te urlopy wyraźnie Ci szkodzą :siara:

ależ trafne spostrzeżenie :roflt:

Posted

Niewłaściwym telefonom mówimy zdecydowane NIE, czekamy na ten właściwy. Wielkie dzięki za pracę pani Marty z Filonkiem. Miejmy nadzieję, że nie pojawią się już żadne zachowania agresywne.

Jolu, te urlopy wyraźnie Ci szkodzą :siara:

Oj, tak ;). Jak wracam przez parę dni dochodzę do siebie :).

Joluś, jeszcze Cię poproszę o potwierdzenie wpływu bazarkowego na jego wątku, żebym mogła oficjalnie zamknąć wątek...

http://www.dogomania.com/forum/topic/142643-zako%C5%84czony-rozliczam-x-rega%C5%82-z-ksi%C4%85%C5%BCkami-dla-wiery-i-filonka-do-1509-godz-22/

Ups... przepraszam... zapomniałam... Już lecę :)!

widzę Jolu, że mamy podwójnie coś wspólnego - dziwne, "nie te" telefony i.... kontuzje przez psiaki ;)

ja leczę nogę, bo Pirat tak się zapamiętał w zabawie z Czarną, że gdy ta się za moją nogę schowała - wcale mu to ataku nie przerwało...

i mam problem...

a Czarna to taki dziskusek trochę w rodzaju Filonka - dla niej tylko ja jestem tą, która zapewnia bezpieczeństwo, innych trzeba się bać

Oby Filonek szybko pokonał swoje lęki !!! ( u Czarnej na to się nie zanosi :( )

Z Filonkiem nie jest tak źle, ale jeszcze trochę czasu - i pracy - potrzebuje, by uwierzyć, że już nic złego go nie spotka od ludzi.

Współczuję kontuzji :(. Pewnie Pirat nawet nie wie, co Ci zrobił w tym zamieszaniu...

Posted

Dostałam taką wiadomość z olx:

"Bardzo chętnie przygarnę pieska tylko że mieszkam w okolicy Krakowa i to strasznie daleko. Czy istnieje jakaś możliwość podzielenia się trasą ?"

Zaraz odpiszę i spróbuję nawiązać kontakt telefoniczny.

Myślę, że Marta pomogłaby w transporcie, ale to jest problem - że się tak wyrażę ;) - finalny.

Zobaczymy.

Posted

Napisałam do Pani/Pana (?) prośbę o kontakt telefoniczny, ew. podanie numeru do zadzwonienia.

A, no i potwierdziłam, że podwózka byłaby możliwa.

Zobaczymy czy coś z tego będzie.

Posted

Z Filonkiem nie jest tak źle, ale jeszcze trochę czasu - i pracy - potrzebuje, by uwierzyć, że już nic złego go nie spotka od ludzi.

Współczuję kontuzji :(. Pewnie Pirat nawet nie wie, co Ci zrobił w tym zamieszaniu...

to prawda, że on nie wie, bo nie zrobil tego celowo...

dzisiaj chirurg ( przesympatyczny Murzyn!) pytał mnie ze śmiechem, czy ten pies to z miłości, czy ze złości zrobił ;)

Kocham Kraków i mam nadzieję, że Filonek tam zamieszka - tego jemu i nam wszystkim tu obecnym życzy kulawa dogo-ciotka ! :)

Posted

Wyróżnijcie może Filonkowi na OLX ogłoszenie - u Wierki było sporo pobrań telefonów i kilka osób zadzwoniło nawet ... :smile:

Cały czas ma wyróżnione...

Posted

Może na mazowieckie też go ogłosić. Jednak u nas chyba największy odzew z ogłoszeń jest... Już sama nie wiem :(

Jutro odnowię ogłoszenia, na razie zrobię jeszcze na opolskie. Jak był w Boguszycach miał robione na warszawskie i łódzkie.

kochane cioteczki zajrzyjcie proszę do schorowanych staruszków, które chcą jeszcze zaznać troszkę szczęścia przed śmiercią.

http://www.dogomania.com/forum/topic/143221-tolek-za-stary-za-wielki-za-brzydki-na-dom/

Zajrzałam i - pękło mi serce :(.

Posted

"5 listopada 2014 roku przed Sejmem spotkają się przeciwnicy ustawy zezwalającej na doświadczenia na zwierzętach w szkołach ponadgimnazjalnych oraz eksperymenty na zwierzętach bezdomnych. Swój udział w manifestacji potwierdziło ponad tysiąc osób."
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/5_listopada_przed_sejmem_ponad_tysiac_osob_bedzie_manifestowac_przeciw_ustawie_zezwalajacej_na_doswiadczenia_na_zwierzetach_316089.html

Proszę podpiszcie petycję i przekażcie  dalej:

http://www.petycjeonline.com/petycja_w_sprawie_ustawy_o_ochronie_zwierzt_dowiadczalnych