Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Powiem szczerze że bardzo cięzko robi mi się rozliczenia na Białogonkach :( Kolejny piesek i to jeszcze z indywidualna cechą ( cyt. Podmcent ;) ) to dla mnie duże utrudnienie :( Ja wiem że to by lepiej wyglądało ale ...musze sie zastanowić . Jutro zamierzam wieczorowa porą posiedzieć nad rozliczeniami ... Obiecuję że mocno pomyśle nad Waszymi propozycjami ...

Posted

asikowska napisał(a):
ja będę wpłacać na Rudaska 20 zł stałej tylko powiedz na jakie konto:)
w końcu chłopak ma spokój i swój kącik:)
rozliczenia możesz robić tutaj albo na wątku białoogonków, jak ci wygodniej:)

Dziękuję Asikowska :) Jutro to wszystko ogarne . Konto zaraz Ci wyślę :)

Posted

jolantina napisał(a):
Przyszłam do Rudego od Białogonków i przeczytałam cały wątek.Rozpacz, tragedia, łzy w oczach i wściekłość.
Jak to dobrze, że Rudy bezpieczny!
A są jakieś wiadomości z domku Pysi?

Jolantino esemesowałam z panią na święta wielkanocne i było wszystko w porządku , Pysia juz na dobre się zadomowiła . Postaram się jutro znależc chwilę i zadzwonić do pani

Posted

Magolek napisał(a):
Mówiłam już wcześniej Mortes, a teraz oficjalnie tu deklaruję 10 zł miesięcznie dla Rudaska. Więcej, niestety (przynajmniej na razie), nie mogę.
Także popieram przyjęcie Rudego oficjalnie do Białogonkowa. :)

Pięknie dziękuję Magolku :)

Posted

Iza, jeśli łatwiej Ci prowadzić rozliczenia i osobny wątek dla Rudasa, to tak rób! Sądziłam, że łącznie z Białogonkami będzie łatwiej. Rób tak, jak Tobie bardziej pasuje, jest sprawniej i lepiej - w końcu to Ty rządzisz w Białogonkowie! ;)

Posted

[SIZE=4]Moi Kochani Rudaskowi Fani ;)

Dotarły pieniazki dla Rudaska od Was :) Pięknie dziękujemy :)

*Ciocia Podmcent - 50 zł
* Ciocia AtaO i Wujaszek Rents - 100zł

Czyli skoro po ostatnim rozliczeniu Rudas miał w swojej kopercie 165.57 zł to po dodaniu w/w kwot wychodzi 315.57zł :) , no ale jeszcze musimy wziąc na jedzonko 30 zł na wrzesień więc pozostaje 285.57zł

Jestem Wam ogromnie wdzięczna za pomoc dla tego malucha :)

Takie juz całkiem prywatne podziękowania od Białogońskiej Rodzinki dla AtaO I Rentsa za stówke na prąd ;)
:beerchug:

Posted

Rudy wygląda coraz lepiej , strupki odpadają a gołe miejsca powolutku zarastają sierścia :) Ok 15 września ponownie odwiedza nas weterynarz i wtedy zaszczepimy Rudaska . Mocno zastanawiam się nad kastracją ... chyba w przypadku Rudasa jest to nie uniknione ... ale chyba jakis czas po szczepieniu .. a potem ... szukamy domku :)

Posted

Kastrację warto zrobić jak najszybciej, bo później będzie zimno i maluszkowi brzuszek będzie marzł. Kastrację można chyba robić już 10 dni po szczepieniu, ale nie mam 100% pewności.

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Kastrację warto zrobić jak najszybciej, bo później będzie zimno i maluszkowi brzuszek będzie marzł. Kastrację można chyba robić już 10 dni po szczepieniu, ale nie mam 100% pewności.

A dlaczego mu brzuszek ma marznąć????

Posted

mar.gajko napisał(a):
A dlaczego mu brzuszek ma marznąć????

Bo do kastracji trzeba Rudaska podgolić trochę:-) To oczywiście dmuchanie na zimne, bo do mrozów daleko, ale lepiej zrobić to teraz i mieć z głowy:-)

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Bo do kastracji trzeba Rudaska podgolić trochę:-) To oczywiście dmuchanie na zimne, bo do mrozów daleko, ale lepiej zrobić to teraz i mieć z głowy:-)

Co weterynarz to obyczaj, przy takiej krótkiej sierści na porciętach i przy jajkach to raczej moi nie golili nigdy, ale...

Posted

mar.gajko napisał(a):
Co weterynarz to obyczaj, przy takiej krótkiej sierści na porciętach i przy jajkach to raczej moi nie golili nigdy, ale...

Mój wet zawsze szykuje jak to mówi "pole operacyjne", żeby nie doszlo do zainfekowania rany.