katik Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Z małymi psami jak najbardziej trzeba chodzić na szkolenia, socjalizować z małymi i dużymi psami. Moja cairn terierka już jako 4 miesięczny szczeniak chodziła do przedszkola z dużymi psami, a po zajęciach zawsze szłam z nią na lotnisko, gdzie spotykała duże, dorosłe psy. Na początku troche sie bała i uciekała do mnie, chowała się za moimi nogami. Po kilku takich spacerach przekonała się, ze wielki pies nic jej nie zrobi (jedynie musiała uważać, żeby jej nie podeptali), a i ja jej nie uratuję zaczeła radzić sobie sama. Teraz wszyscy mają ubaw, jak taki mały piesek goni wielkiego owczarka albo doga. :lol: Jedynie z mniejszymi psami jest problem, bo nie nauczyła sie delikatnych zabaw, ale zaczynamy szkolenie grupowe, gdzie bedą same małe psy (moze to jej pomoże). Quote
kasia.ka Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Witam! Widzę, że wiele osób ze swoimi psiakami zapisują się do Baritusa, lecz czy ktoś coś wie jak jest w Azorresie? Moja Rita ma 2,5 miesiąca więc przydałoby się poszukać jakiegoś przyjemnego i dobrego przedszkola ;) Quote
krea_weichsel Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 My się przedszkolowałyśmy w Cywilu na Polach Mokotowskich i w zasadzie jestem zadowolona... [url]www.cywil.pl[/url] Quote
Madia Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Dużo z Was pisze, że w Baritusie oprócz podstawowych komend dla szczeniaczka są też takie rzeczy jak tunele, sprawdzanie zębów, przyzwyczajanie do macania psa. Od miesiąca chodzimy do Baritusa na Gocławiu i na każdych zajęciach jest tylko siad, waruj, do mnie, zostań i równaj. I tak w koło, nic innego. Czy tak jest od dawna? Czy ma ktoś do polecenia jakieś psie przedszkole, gdzie zapoznamy się z szerszym pojęciem socjalizacji psa, niż tylko podstawowe komendy? Słyszałam pozytywne opinie o Alternatywie, dokładnie to, o co nam chodzi, ale tam już grupa pełna :( Quote
prittstick08 Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Tak, w Alternatywie tak jest. Głównie skupianie psa na sobie, przywołanie, skupianie jeszcze raz, socjalizacja, macanie jak na wystawie czy u weterynarza, zabawy piesków w przerwach. Dzis bylam pierwszy raz i bylo super. Niestety nie bede mogla chodzic na wszystkie zajecia, poniewaz sa one w soboty i niedziele jeszcze chyba dwa tygodnie, a w niedziele mam trening z drugim pse, w ten weekend mi cos wypadlo, takze wychodzi na to ze bede tylko 2 cz 3 razy... Ale rozmawialam z jedna z Pan,która to praowadzi, czy nie dało by sie zorganizowac nastepnego przedszkola. Powiedziala, ze popyta. Ale jakby bylo duzo chetnych i ludzie by ich pytali o to, to nie bylabym sama i moze by sie udalo:) Quote
prittstick08 Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 A w Alternatywie sa jeszcze "elemenciki" agility, jak tunel czy kładka (oczywiscie polozona na ziemi). :) Quote
wani Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Kasia - ja bardzo polecam Azorres :) Wczoraj skonczylismy przedszkole a w sobote mamy egzamin, ktory (mama nadzieje) zdamy na 100% ;) Nasza psinka wyniosla stamtad same pozytywne wspomnienia. Z wielka checia jezdzila do przedszkola (z reszta my tez). Polecam szczegolnie Sebastiana. Chociaz on przeszedl do Cywila, wiec moze tam go zlapiesz? Naprawde super chlopak z podejsciem do zwierzakow i ich wlascicieli ;) Jesli masz jakies pytania to pisz na prv. pozdrawiam Quote
lothia Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 nie wiem jak jest teraz ale my w Baritiusie też mielismy elementy agility[na Bemowie] na dowód kładka,z czasem była wyższa na 3 opony o ile pamiętam [URL=http://img463.imageshack.us/my.php?image=0001176alq2.jpg][IMG]http://img463.imageshack.us/img463/2613/0001176alq2.th.jpg[/IMG][/URL] tunel[musiałam wchodzić,bo nie chciała sama przejśc, ale potem poszło ładnie] [URL=http://img463.imageshack.us/my.php?image=0001177aqb1.jpg][IMG]http://img463.imageshack.us/img463/7792/0001177aqb1.th.jpg[/IMG][/URL] tak zazwyczaj kończyły się zajęcia Quote
WŁADCZYNI Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 to na palisadę wygląda a nie na kładkę - kładka ma trzy elementy. Quote
prittstick08 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 hehe, moja mala tez biegała przez tunel. jaksie rozpedzila to nie moglam nadazyc. Pani powiedziala, ze niestety dzieciak jest szybszy ode mnie:D Quote
lothia Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 nie znam nazw:oops:generalnie nie ćwiczymy agility ee u nas musiałam wejść do tunelu i zachęcić Perłę,dopiero za 3 razem było ok:evil_lol: Quote
wikolek Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Witam. A ja mam takie pytanie - czy do Psiego Przedszkola mogą przychodzić ze swoimi pieskami tylko osoby pełnoletnie? Quote
WŁADCZYNI Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 wszystko zależy od prowadzącego, ale zwykle nie ma limitu wieku ani w dół ani w górę;) Quote
michau Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Wracając trochę do tematu. [URL]http://www.szkoleniepsow.waw.pl/[/URL] - byłem na psim przedszkolu. Grupy ok 10 psowe ;) Mi się podobało. Mili prowadzący. Szkolenia pozytywne, bezklikerowe. Czy zna ktoś [URL]http://www.dobrypies.pl[/URL] ? Jakie są Wasze opinie? Czy w Wawie są szkoły w stylu [URL]http://www.wesolalapka.pl/[/URL] Jacka Gałuszki? Quote
bernenczyk14 Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Cześć, ja mam na sprzedaż wstęp na psie przedszkole azorres na polu mokotowkim, napewno się dogadamy jeśli chodzi o cenę. przeczytaj sobie post poniżej w przedszkolach:* pozdrawiam Quote
michau Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='bernenczyk14']Cześć, ja mam na sprzedaż wstęp na psie przedszkole azorres na polu mokotowkim, napewno się dogadamy jeśli chodzi o cenę. przeczytaj sobie post poniżej w przedszkolach:* pozdrawiam[/quote] Mój psiak już ma rok, więc psie przedszkole nie dla niego. Zresztą chodziliśmy na zejęcia 3-4 miesiące. Teraz szukam czegoś, by wyszlifować jego umiejętności, ale przede wszystkim dla wspólnej zabawy i zaradzenia bierzącym problemom... ;) Ale dzięki za propozycje. A jakie są Wasze opinie o szkoleniach fundacji Pomocna Łapa?? Quote
Canistic Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Pomocna Lapa zdecydowanie sie poprawila, bo przyszly tam nowe, doswiadczone w klikaniu osoby. Wiec chyba warto polecic :) Quote
michau Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 [quote name='Canistic']Pomocna Lapa zdecydowanie sie poprawila, bo przyszly tam nowe, doswiadczone w klikaniu osoby. Wiec chyba warto polecic :)[/quote] Właśnie zacząłem tam szkolenie ze swoim psem i jestem zadowolony. Ale dlaczego piszesz, że Pomocna Lapa się poprawiła? Wcześniej były inne opinie o niej? Powiem szczerze, nie znalazłem wielu informacji na ich temat w sieci, bo w sumie niedawno rozpoczeli szkolenia. Niepochlebnych info nie było żadnych... Quote
Canistic Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Pomocna Lapa juz troche dziala, ale wczesniej szklenie prowadzila zdaje sie sama Sylwia. Moim zdaniem sie poprawila, bo znam osobiscie osoby, ktore teraz szkola i w ciemno, z zamknietymi oczami powierzylabym im swoje psy do szkolen (gdybym musiala). Sa to osoby z Alteri, z ktorymi mielismy okazje poznac sie na kursie, wiec wiem, ze nie polecam tylko "umiejetnosci sprzedawczych", ale takze ogromna wiedze merytoryczna. Powodzenia i czerpcie, ile sie da :) Quote
michau Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 [quote name='Canistic']Pomocna Lapa juz troche dziala, ale wczesniej szklenie prowadzila zdaje sie sama Sylwia[/quote] I wtedy ludzie byli nie zadowoleni? [quote]Powodzenia i czerpcie, ile sie da :)[/quote] Tak też robię :) Quote
Canistic Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Czy byli zadowoleni? Ciezko mi powiedziec za ogol. Znam osobe, ktora byla zadowolona, jednakze porownujac podejscie i wiedze np. Grzesia, to wiem, ze roznica jest gigantyczna, na plus :) Dlatego polecam :) Quote
michau Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 [quote name='Canistic']Czy byli zadowoleni? Ciezko mi powiedziec za ogol. Znam osobe, ktora byla zadowolona, jednakze porownujac podejscie i wiedze np. Grzesia, to wiem, ze roznica jest gigantyczna, na plus :) Dlatego polecam :)[/quote] Tak się czepiam, ale to dlatego, że skoro teraz, jak piszesz, jest lepiej, to znaczy, że wcześniej musiało być gorzej. Podoba mi się jak zajęcia prowadzi Grzesiek z Piotrem. Nie widziałem jednak je jak prowadzi Sylwia więc nie mogę powiedzić, że robi to gorzej. Dlatego zastanawiam się dlaczego uważasz, że Pomocna Łapa się poprawiła? Może chodzi Ci o to, że była dobra, a teraz jest jeszcze lepsza? Well... to takie rozważania. Pozdro :) Quote
Canistic Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Rzeczywiscie, semantyka... Bylo ok, ale teraz jest, moim zdaniem, zdecydowanie lepiej :)) NAjwazniejsze jednak jest nie to, co ja mysle, tylko jakie nawiazesz relacje ze swoim psiakiem i jak bedziesz dawal sobie rade w momencie pojawienia sie niepozadanych zachowan. 3mam kciuki :) Pozdrowki Quote
lewka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Szukam przedszkola dla szczeniaka ok.4/5 m-cy . Pies jest ze schroniska. Najbardziej zależy mi na przemyślanej socjalizacji. Na przedszkole trochę późno, ale temu psu naprawdę się przyda. Nauka komend, metody szkolenia etc. mają dla mnie drugorzędne znaczenie. Chciałabym zacząć zajęcia od zaraz. Czy ktoś mógłby mi coś polecić tak na szybko ? Quote
michau Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Tak na szybko ;) Polecam zajęcia w Pomocnej Łapie. Małe grupy i bardzo profesjonalne podjeście. Trenerzy znają się na rzeczy ;) Najlepiej będziesz jak skontaktujesz się z Grzegorzem i porozmawiasz. Nie wiem kiedy ruszają kolejne grupy. Myślę, że na zajęciach jest dość indywidualne podejście do psów, więc Twoje, a raczej Twojego psa potrzeby będą uwzględnione. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to śmiało pytaj, jako uczestnik ich kursu mogę co nieco powiedziec :) PS. Nie wiem o jaką przemyślaną socjalizację Ci chodzi? Quote
Recommended Posts