Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='paula_t']Jutro rano jadę po Płoszkę do hoteliku, żeby sunia koło południa zawitała do nowego domku:)[/QUOTE]
o matko, ja dopiero teraz przeczytałam, pewnie teraz jesteście u nowgo pańciostwa:)
cieszę się bardzo, bardzo:)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Płoszka już w nowym domku:)

Nie da się ukryć, że sunia płochliwa, jak tylko weszłam do domu missieek od razu schowała się pod stół, ale jest bardzo ciekawska i przekupna, wystarczyło więc kilka smakołczyków i już była obok;)
W samochodzie na początku wystraszona, ale nie minęło 15 minutek i lizała mnie po rękach i szturchała łebkiem, żeby ją miziać:loveu:
Państwo zachwyceni! Stwierdzili, że Płoszka jest jeszcze ładniejsza niż na zdjęciach. Pochodziła po mieszkaniu, pozwiedzała, zjadła ze swojej nowej miseczki, a potem uciekła do kąta i siedziała;) Potrzebuje na pewno czasu i cierpliwości zanim przyzwyczai się do nowych właścicieli, nauczy się chodzić po schodach, na smyczy, ale Państwo zostali o wszystkim uprzedzeni i powiedzieli, że zrobią co w Ich mocy, żeby Płoszka Ich pokochała i nauczyła się życia na nowo.
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze, bo ja cała w nerwach!
Państwo obiecali dzwonić i wysyłać zdjęcia, więc informacje, mam nadzieję, będą na bieżąco:)

Za to Brenusia, menda jedna, nawet się nie przywitała:mad: Leżała na swoim stałym miejscu, na kanapie i warczała na mnie. A kto cię Brenusiu ze schroniska wyciągnął? Już się nie pamięta?:mad:;)

Posted

[quote name='zolziatko']A to łobuzica z Brenki ....
Ja póki co w Bieszczadach ale jutro wracam i pouzupełniam jak coś będzie trzeba :)
Płoszka kochana zasłużyła na kochający dom.[/QUOTE]

Ojjj, zdecydowanie jest co uzupełniać ;)

[quote name='MTD']Brenka po prostu wściekła, że dla niej nie ma jeszcze domu :mad:
to nic osobistego ;)[/QUOTE]

Odniosłam inne wrażenie:eviltong:
Wszystkie psiaki podeszły do miziania, a tylko Brenusia patrzyła spode łba na mnie, nawet smakołyki nie pomogły ;)

Posted

Przed chwilą dzwoniła Pani Iza z wieściami:loveu:

Płoszka była na króciutkim spacerku. Ładnie zeszła po schodach i po nich weszła, ale na spacerku ogromny strach. Na szczęście Państwo mają dziedziniec, na którym jest pusto, ewentualnie czasem przejdzie mieszkaniec, więc ma gdzie w ciszy i spokoju spacerować, przynajmniej na samym początku. Kiedy Państwo szykowali sobie coś do jedzenia, to Płoszka już była obok, no i na przekupstwo dostała troszkę paróweczki:evil_lol:

Dostałam też zdjęcie, ale muszę poczekać aż odblokują mi usługę w telefonie i będę mogła odebrać mmsa :(

Posted

[quote name='Panna Marple']A to franca z Brenusi;). Już nie pamięta jak zapaskudziła paulę w samochodzie...:evil_lol:[/QUOTE]

Ekhm....No nie da się ukryć, że podróż była pełna przygód i "niespodzianek":evil_lol:

Posted

Dostałam od Pani Izy kolejne zdjęcie, ale ja to chyba jestem antytechnologiczna i nie potrafię znaleźć sposobu, żeby to zdjęcie zapisać i zgrać na komputer :(

Dostałam też smsa: " Dzień dobry Roxanka cały dzień nie sikała, ale mi to nie dawało spokoju i wyszłyśmy w nocy o 2 i chodziłyśmy do 3 nad Wisłą i wszystko zrobiła co trzeba, ale sikała 4 razy biedna, bo w domu się nie zesikała. Je i pije, a na resztę trzeba czasu, żeby nam zaufała. Bardzo ją kochamy i wiem, że wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam i za wszystko dziękuję":loveu:

Posted

To trzymam kciuki żeby wiadomości cały czas były takie dobre:)
Paula nie wiem jak masz w telefonie, ale spróbuj zapisać to zdjęcie jako załącznik.
A jak nie dasz rady to wyślij do mnie:)

Posted

[quote name='paula_t']Dostałam od Pani Izy kolejne zdjęcie, ale ja to chyba jestem antytechnologiczna i nie potrafię znaleźć sposobu, żeby to zdjęcie zapisać i zgrać na komputer :(

Dostałam też smsa: " Dzień dobry Roxanka cały dzień nie sikała, ale mi to nie dawało spokoju i wyszłyśmy w nocy o 2 i chodziłyśmy do 3 nad Wisłą i wszystko zrobiła co trzeba, ale sikała 4 razy biedna, bo w domu się nie zesikała. Je i pije, a na resztę trzeba czasu, żeby nam zaufała. Bardzo ją kochamy i wiem, że wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam i za wszystko dziękuję":loveu:[/QUOTE]

Tak bardzo się cieszę, że Roxsanka ma taki fajny domek :):):)

Posted

[quote name='paula_t']Dostałam od Pani Izy kolejne zdjęcie, ale ja to chyba jestem antytechnologiczna i nie potrafię znaleźć sposobu, żeby to zdjęcie zapisać i zgrać na komputer :(

Dostałam też smsa: " Dzień dobry Roxanka cały dzień nie sikała, ale mi to nie dawało spokoju i wyszłyśmy w nocy o 2 i chodziłyśmy do 3 nad Wisłą i wszystko zrobiła co trzeba, ale sikała 4 razy biedna, bo w domu się nie zesikała. Je i pije, a na resztę trzeba czasu, żeby nam zaufała. Bardzo ją kochamy i wiem, że wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam i za wszystko dziękuję":loveu:[/QUOTE]

Paula a na komórce masz? Prześlij mi to wstawię :)

Posted

[quote name='zolziatko']Paula a na komórce masz? Prześlij mi to wstawię :)[/QUOTE]

Tak, w komórce :)

Dzięki Ciotki za chęć pomocy, TŻ ma jeszcze pokombinować, bo przecież to by było nie normalne, że nie można zgrać zdjęcia z mms-a (tak na przyszłość) też. Jak się nie uda to prześlę do kogoś i poproszę o wstawienie :)

Posted

Wprawdzie nie z mojego telefonu, a z maila od Angeliki, ale są ;)

[IMG]http://img11.imageshack.us/img11/7335/4gcs.jpg[/IMG]

[IMG]http://img812.imageshack.us/img812/855/lfqe.jpg[/IMG]

Pani Iza próbowałam zachęcić Roxanę do spania z Państwem w łóżku, ale mała chwilę posiedziała i poszła na swoje posłanko, jeszcze nie jest przekonana ;)

Posted

[quote name='maja7']To faktycznie jest spory problem, jak sunia nie chce spać w łóżku. Współczuję:evil_lol:[/QUOTE]

Nie wiem czy nie trzeba zaczerpnąć rady u behawiorysty:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='maja7']To faktycznie jest spory problem, jak sunia nie chce spać w łóżku. Współczuję:evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='AgusiaP']Nie wiem czy nie trzeba zaczerpnąć rady u behawiorysty:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='Panna Marple']No...lata ciężkiej pracy i ćwiczeń i może się uda...:evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='MTD']moja psica chętnie pokaze jej jak to się robi:D[/QUOTE]

Ciotki, bez złośliwości proszę:mad:

[quote name='zolziatko']Paulinko proszę napisz ile wydałaś na paliwo za transport Płoszki do nowego domu.
Chyba już uzupełniłam wpłaty.Jutro na FB uzupełnię wszystko ...[/QUOTE]

Już piszę, przepraszam, że nie dałam rady wcześniej, ale nie wchodziłam na dogo przez 2 dni zw na egzamin.
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]Przejechany dystans: 100 km (dokładnie 101 km)[/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana]Średnie spalanie: 5.3 l/100 km[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]Cena za litr: 5.30 zł[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]
[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]Koszt: 28,00 zł [/FONT][/COLOR]

Posted

Sms z wczoraj: "Dzień dobry, u nas ok. Roxanka jest dalej nieufna, raz odważniejsza, raz mniej. Wczoraj spała w pokoju i na spacerku trzymała momentami ogonek do góry. Kupiłam jej karmę, która ma 80% mięsa, kolega ma hurtownię, więc przynoszę jej różne rzeczy-dziś jadła wołowinę. Kupiłam jej skórzaną kość do gryzienia. Nieba bym jej uchyliła, tak bardzo ją kochamy i cierpliwie czekamy, żeby było lepiej. Cieplutko pozdrawiam"

Dzisiaj Pani Iza dzwoniła i powiedziała, że Płoszka, jak tylko usłyszy otwieraną lodówkę albo np.szeleszczący papier od razu jest obok i próbuje wyżebrać coś do jedzenia:evil_lol: Pani Iza dużo z nią spaceruje i próbuje przyzwyczajać do swoich nawyków, np. już kilkukrotnie były na zakupach w zaprzyjaźnionym sklepiku. O dziwo bardzo ładnie chodzi na smyczy, nie ciągnie, słucha się. Dostałam zdjęcia jak leży przytulona do swojego Pana na łóżku:loveu: