asiuniab Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 [quote name='paula_t']Jutro rano jadę po Płoszkę do hoteliku, żeby sunia koło południa zawitała do nowego domku:)[/QUOTE] o matko, ja dopiero teraz przeczytałam, pewnie teraz jesteście u nowgo pańciostwa:) cieszę się bardzo, bardzo:) Quote
paula_t Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Płoszka już w nowym domku:) Nie da się ukryć, że sunia płochliwa, jak tylko weszłam do domu missieek od razu schowała się pod stół, ale jest bardzo ciekawska i przekupna, wystarczyło więc kilka smakołczyków i już była obok;) W samochodzie na początku wystraszona, ale nie minęło 15 minutek i lizała mnie po rękach i szturchała łebkiem, żeby ją miziać:loveu: Państwo zachwyceni! Stwierdzili, że Płoszka jest jeszcze ładniejsza niż na zdjęciach. Pochodziła po mieszkaniu, pozwiedzała, zjadła ze swojej nowej miseczki, a potem uciekła do kąta i siedziała;) Potrzebuje na pewno czasu i cierpliwości zanim przyzwyczai się do nowych właścicieli, nauczy się chodzić po schodach, na smyczy, ale Państwo zostali o wszystkim uprzedzeni i powiedzieli, że zrobią co w Ich mocy, żeby Płoszka Ich pokochała i nauczyła się życia na nowo. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze, bo ja cała w nerwach! Państwo obiecali dzwonić i wysyłać zdjęcia, więc informacje, mam nadzieję, będą na bieżąco:) Za to Brenusia, menda jedna, nawet się nie przywitała:mad: Leżała na swoim stałym miejscu, na kanapie i warczała na mnie. A kto cię Brenusiu ze schroniska wyciągnął? Już się nie pamięta?:mad:;) Quote
zolziatko Posted June 15, 2013 Author Posted June 15, 2013 A to łobuzica z Brenki .... Ja póki co w Bieszczadach ale jutro wracam i pouzupełniam jak coś będzie trzeba :) Płoszka kochana zasłużyła na kochający dom. Quote
MTD Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Brenka po prostu wściekła, że dla niej nie ma jeszcze domu :mad: to nic osobistego ;) Quote
Gabi79 Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Jakie tu wspaniałe wieści!!!!!!!!! Jestem pewna, że Płoszka pokocha Państwa i będzie szczęśliwa:loveu: Wszystkiego dobrego MALEŃKA!!!!!!!!!!!! Quote
paula_t Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 [quote name='zolziatko']A to łobuzica z Brenki .... Ja póki co w Bieszczadach ale jutro wracam i pouzupełniam jak coś będzie trzeba :) Płoszka kochana zasłużyła na kochający dom.[/QUOTE] Ojjj, zdecydowanie jest co uzupełniać ;) [quote name='MTD']Brenka po prostu wściekła, że dla niej nie ma jeszcze domu :mad: to nic osobistego ;)[/QUOTE] Odniosłam inne wrażenie:eviltong: Wszystkie psiaki podeszły do miziania, a tylko Brenusia patrzyła spode łba na mnie, nawet smakołyki nie pomogły ;) Quote
paula_t Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Przed chwilą dzwoniła Pani Iza z wieściami:loveu: Płoszka była na króciutkim spacerku. Ładnie zeszła po schodach i po nich weszła, ale na spacerku ogromny strach. Na szczęście Państwo mają dziedziniec, na którym jest pusto, ewentualnie czasem przejdzie mieszkaniec, więc ma gdzie w ciszy i spokoju spacerować, przynajmniej na samym początku. Kiedy Państwo szykowali sobie coś do jedzenia, to Płoszka już była obok, no i na przekupstwo dostała troszkę paróweczki:evil_lol: Dostałam też zdjęcie, ale muszę poczekać aż odblokują mi usługę w telefonie i będę mogła odebrać mmsa :( Quote
Panna Marple Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 A to franca z Brenusi;). Już nie pamięta jak zapaskudziła paulę w samochodzie...:evil_lol: Quote
paula_t Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 [quote name='Panna Marple']A to franca z Brenusi;). Już nie pamięta jak zapaskudziła paulę w samochodzie...:evil_lol:[/QUOTE] Ekhm....No nie da się ukryć, że podróż była pełna przygód i "niespodzianek":evil_lol: Quote
paula_t Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 Dostałam od Pani Izy kolejne zdjęcie, ale ja to chyba jestem antytechnologiczna i nie potrafię znaleźć sposobu, żeby to zdjęcie zapisać i zgrać na komputer :( Dostałam też smsa: " Dzień dobry Roxanka cały dzień nie sikała, ale mi to nie dawało spokoju i wyszłyśmy w nocy o 2 i chodziłyśmy do 3 nad Wisłą i wszystko zrobiła co trzeba, ale sikała 4 razy biedna, bo w domu się nie zesikała. Je i pije, a na resztę trzeba czasu, żeby nam zaufała. Bardzo ją kochamy i wiem, że wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam i za wszystko dziękuję":loveu: Quote
Mysza2 Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 To trzymam kciuki żeby wiadomości cały czas były takie dobre:) Paula nie wiem jak masz w telefonie, ale spróbuj zapisać to zdjęcie jako załącznik. A jak nie dasz rady to wyślij do mnie:) Quote
AgusiaP Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 [quote name='paula_t']Dostałam od Pani Izy kolejne zdjęcie, ale ja to chyba jestem antytechnologiczna i nie potrafię znaleźć sposobu, żeby to zdjęcie zapisać i zgrać na komputer :( Dostałam też smsa: " Dzień dobry Roxanka cały dzień nie sikała, ale mi to nie dawało spokoju i wyszłyśmy w nocy o 2 i chodziłyśmy do 3 nad Wisłą i wszystko zrobiła co trzeba, ale sikała 4 razy biedna, bo w domu się nie zesikała. Je i pije, a na resztę trzeba czasu, żeby nam zaufała. Bardzo ją kochamy i wiem, że wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam i za wszystko dziękuję":loveu:[/QUOTE] Tak bardzo się cieszę, że Roxsanka ma taki fajny domek :):):) Quote
zozola77 Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 super..nowe imie dostała - ładne to powodzenia psinko w nowym domu, zebys była szcześliwa Quote
zolziatko Posted June 17, 2013 Author Posted June 17, 2013 [quote name='paula_t']Dostałam od Pani Izy kolejne zdjęcie, ale ja to chyba jestem antytechnologiczna i nie potrafię znaleźć sposobu, żeby to zdjęcie zapisać i zgrać na komputer :( Dostałam też smsa: " Dzień dobry Roxanka cały dzień nie sikała, ale mi to nie dawało spokoju i wyszłyśmy w nocy o 2 i chodziłyśmy do 3 nad Wisłą i wszystko zrobiła co trzeba, ale sikała 4 razy biedna, bo w domu się nie zesikała. Je i pije, a na resztę trzeba czasu, żeby nam zaufała. Bardzo ją kochamy i wiem, że wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam i za wszystko dziękuję":loveu:[/QUOTE] Paula a na komórce masz? Prześlij mi to wstawię :) Quote
paula_t Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 [quote name='zolziatko']Paula a na komórce masz? Prześlij mi to wstawię :)[/QUOTE] Tak, w komórce :) Dzięki Ciotki za chęć pomocy, TŻ ma jeszcze pokombinować, bo przecież to by było nie normalne, że nie można zgrać zdjęcia z mms-a (tak na przyszłość) też. Jak się nie uda to prześlę do kogoś i poproszę o wstawienie :) Quote
paula_t Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 Wprawdzie nie z mojego telefonu, a z maila od Angeliki, ale są ;) [IMG]http://img11.imageshack.us/img11/7335/4gcs.jpg[/IMG] [IMG]http://img812.imageshack.us/img812/855/lfqe.jpg[/IMG] Pani Iza próbowałam zachęcić Roxanę do spania z Państwem w łóżku, ale mała chwilę posiedziała i poszła na swoje posłanko, jeszcze nie jest przekonana ;) Quote
maja7 Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 To faktycznie jest spory problem, jak sunia nie chce spać w łóżku. Współczuję:evil_lol: Quote
zolziatko Posted June 18, 2013 Author Posted June 18, 2013 Paulinko proszę napisz ile wydałaś na paliwo za transport Płoszki do nowego domu. Chyba już uzupełniłam wpłaty.Jutro na FB uzupełnię wszystko ... Quote
AgusiaP Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 [quote name='maja7']To faktycznie jest spory problem, jak sunia nie chce spać w łóżku. Współczuję:evil_lol:[/QUOTE] Nie wiem czy nie trzeba zaczerpnąć rady u behawiorysty:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Panna Marple Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 No...lata ciężkiej pracy i ćwiczeń i może się uda...:evil_lol: Quote
paula_t Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 [quote name='maja7']To faktycznie jest spory problem, jak sunia nie chce spać w łóżku. Współczuję:evil_lol:[/QUOTE] [quote name='AgusiaP']Nie wiem czy nie trzeba zaczerpnąć rady u behawiorysty:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] [quote name='Panna Marple']No...lata ciężkiej pracy i ćwiczeń i może się uda...:evil_lol:[/QUOTE] [quote name='MTD']moja psica chętnie pokaze jej jak to się robi:D[/QUOTE] Ciotki, bez złośliwości proszę:mad: [quote name='zolziatko']Paulinko proszę napisz ile wydałaś na paliwo za transport Płoszki do nowego domu. Chyba już uzupełniłam wpłaty.Jutro na FB uzupełnię wszystko ...[/QUOTE] Już piszę, przepraszam, że nie dałam rady wcześniej, ale nie wchodziłam na dogo przez 2 dni zw na egzamin. [COLOR=#000000][FONT=Verdana]Przejechany dystans: 100 km (dokładnie 101 km)[/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana]Średnie spalanie: 5.3 l/100 km[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]Cena za litr: 5.30 zł[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]Koszt: 28,00 zł [/FONT][/COLOR] Quote
paula_t Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 Sms z wczoraj: "Dzień dobry, u nas ok. Roxanka jest dalej nieufna, raz odważniejsza, raz mniej. Wczoraj spała w pokoju i na spacerku trzymała momentami ogonek do góry. Kupiłam jej karmę, która ma 80% mięsa, kolega ma hurtownię, więc przynoszę jej różne rzeczy-dziś jadła wołowinę. Kupiłam jej skórzaną kość do gryzienia. Nieba bym jej uchyliła, tak bardzo ją kochamy i cierpliwie czekamy, żeby było lepiej. Cieplutko pozdrawiam" Dzisiaj Pani Iza dzwoniła i powiedziała, że Płoszka, jak tylko usłyszy otwieraną lodówkę albo np.szeleszczący papier od razu jest obok i próbuje wyżebrać coś do jedzenia:evil_lol: Pani Iza dużo z nią spaceruje i próbuje przyzwyczajać do swoich nawyków, np. już kilkukrotnie były na zakupach w zaprzyjaźnionym sklepiku. O dziwo bardzo ładnie chodzi na smyczy, nie ciągnie, słucha się. Dostałam zdjęcia jak leży przytulona do swojego Pana na łóżku:loveu: Quote
Gabi79 Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 Jak ja uwielbiam czytać takie wiadomości z nowego domu:loveu: Quote
Recommended Posts