Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agata , już Misio miał być ostatni na jakiś czas;) Masz za dobre serducho!!

Co do staruszków, to tak już  z nimi jest , że czasem z biednych istotek przeobrażają się w małe potworki z charakterem ... trzeba mieć dużo cierpliwości. 

Posted

Mar.gajko,  ty masz wspierać a nie drwić.

Oj tam, nie drwiem z Ciebie. Tylko realistka jestem.

Zaraz coś zobaczysz i co?

Po co to tak sobie obiecywać, że nie, że nic. Po co to?

Posted

Astor, z relacji opiekunki, w dt jest bardzo grzeczny, z kontaktem jest średnio,
Ale lubi sobie po domu pochodzić i powąchać, pozwiedzać.
Ciaaaaaaagle cos szamie i idzie spać
Do innych zwierząt jest ok jeśli go nie wąchają, nie podchodzą do jego miski. On całe życie żył w takiej dzielnicy melin, nie dbali o niego. Chodził po ulicach brudny i szukał po śmietnikach jedzenia. Ludzie się dziwili ze on w takim stanie w ogóle żyje. Schronisko dopiero go zwinęło jak już nie miał siły wstać i leżał na ulicy. Leki musiały go mocno postawić na nogi bo w dt zasuwa jak mały samochodzik.
Musimy go w dt utrzymać. On teraz je pedigree dla małych psów ( chociaż najlepiej to mu wchodzi domowe żarcie). Puszki wprowadzone zostaną jak kupy będą mniej luźne.
Na fotkach Astorek w dt (został wczoraj przeniesiony do łazienki, żeby miał ciszej i więcej spokoju).

Wydałysmy 745 zł na te 3 pieski. Zebrałysmy na fb 445 zł. leki dla Astora kupiłam ja, podkłady dla Rudej Kinga. 150 zł dołozyłam ze spadku po biednym Bruno. Mysle, ze to dobry cel.

11046458_447894082034772_319309415066415

Posted

Uciekł sobie z ogródka w Wielką Sobotę.
Do kitu to , lepiej nie komentować

Eh, szkoda słów. On moze być juz pod warszawą. Pewnie go nawet nie szukają.

Zaczynamy obdzwaniać schroniska i punkty przetrzymań. Poszedł plakacik.

Jestem załamana, wyć się chce.

Posted

Wczoraj przyszły też dobre wieści.

"......U nas coraz lepiej Ruda zupełnie przestała kropelkować i popuszczać . Jest bardzo grzeczna i spokojna. Zdecydowanie wybrała sobie mnie na paniusię i chodzi za mną krok w krok. Głównie je i śpi. Chodzimy sobie na spacerki, wtedy jest jakby weselsza. Jest według mnie jeszcze nie pewna więc odłożyłam jazdę do pani weternarz na przyszły tydzień, te parę dni niczego nie zmienią a chcę oszczędzić jej stresu. Martwi mnie to jej ciàgłe ziajanie kiedy chodzi ale myślę,że to może jeszcze emocje związane z ogromną zmianą w życiu. Generalnie Ruda to super kochane suczysko. "

Kamień spadł mi z serca. Po godzinie dowiedziałam sie o Tofiku.

11150403_448186792005501_567881118589801
Posted

Nieczesto zagladam ostatnio, a tu takie wiesci :(

Nawet nie potrafie sobie wyobrazic , co czujesz Agatko :(

Zawsze jest jakas szansa, ze Tofik sie znajdzie. Rozmawialas z tymi ludzmi ?

Posted

Nieczesto zagladam ostatnio, a tu takie wiesci :(

Nawet nie potrafie sobie wyobrazic , co czujesz Agatko :(

Zawsze jest jakas szansa, ze Tofik sie znajdzie. Rozmawialas z tymi ludzmi ?

Rozmawialam. No bija się w piersi. I co mi po tym. Kinga mocno zaangażowała się w szukanie w necie. Ja ide sie połozyć na godzine, bo łeb mi pęka.

Posted

Z wczoraj.

Figa to młoda psinka, troche w typie beagle, tricolorka. Nieduża i urodziwa. Bardzo nastawiona na człowieka, uwielbia kontakt z nim, głaskanie i przytulanie. Wobec innych psów lekko dominujaca.

11156409_449296178561229_426318958910413
11140005_449296408561206_729857435164512
11150153_449296755227838_140360385002534
11146299_449296855227828_542900836296333

Posted

Urodziwa, młoda Figa, ma chyba duze szanse na dom.

Gorzej z Kusą, ktora siedzi mi w głowie, ale nie ma szans aby to przełozyło sie na adopcje :( z mojej strony, oczywiscie :(

Posted

Pierwszy dom Misia, tam gdzie gryzł starego rezydenta, namówił sasiadkę, która straciła suczkę. Pani jest na emeryturze i potrzebuje towarzysza na kanapę i do łózka.

Posted

O matko, byloby super. Ale sprawdzcie do trzeciego pokolenia wstecz. !!!

Tak jest - do trzeciego pokolenia!!!
I trzeba sprawdzić, czy nie ma dziur w ogrodzeniu - Kusa mimo, że przytulaśna i kanapowa, może mieć skłonności do łazęgowania!
Posted

Kusa jest boska, cudnie, że się domek kroi.

A Miso chce do nowego domu?

O jakim Misiu mówisz?

Dom jest rekomendowany, pani ciepła, miła. Pies na pewno do domu, na kanapę. Martwi nas tylko ze pani ma 64 lata i jest samotna, a Kusa ma 1,5 roku. Która która przezyje? Ale czy na to jest reguła?

Stary Tofik pojechał do osoby w sile wieku i co?

Szukamy go przez internet, nie odpuscimy dopóki jest nadzieja. Ale nnawet nie wiecie co ja czuje.

Posted

Sprawdzanie i do miliona wstecz nie pomoże, gdy ktoś nie jest odpowiedzialny i myślący. Skoro Tofik przejawiał chęci do ucieczki, to powinno się go bardziej pilnować. A jeżeli pies ucieka , to informować od razu, bo najważniejsze są pierwsze 48 godzin , czy ktos widział , aby wiedziec w jakim kierunku w  ogóle szukać... 

• Upvote 1