Martuchny Posted July 12, 2013 Author Posted July 12, 2013 mam dobrą wieść. Nawet jeśli pies będzie musiał wrócić do schroniska(oczywiście mam nadzieję, że nie) nie zostanie uśpiony. Rozmawiałam z pracownikami, były negocjacje i wszyscy będą chcieli dołożyć starań, żeby młody, zdrowy pies nie musiał odchodzić za TM. Ostatnio w schronisku jest bardzo mało eutanazji(tylko śmiertelne choroby), a uśpienia psów klinicznie zdrowych praktycznie się nie zdarzają. (Ostatnie chyba kilka m-cy temu). Więc póki co - bez paniki :) Quote
agaton85 Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 Diboj nie wróci do schroniska, Patrycja włożyła mnóstwo pracy w to, żeby wyprowadzić go na prostą. Jak znajdzie się znowu w kojcu pełnym psów to wszystko pójdzie na marne. Mam prośbę, możecie odświeżyć ogłoszenia? Ja się na tym nie znam, no i podajcie też mój nr telefonu. Nadal udostępniam Diboja wszędzie gdzie się da. Quote
Martuchny Posted July 12, 2013 Author Posted July 12, 2013 Ok, ogłoszenia robiłam ja, odświeżę je jak będę miała kompa na dłużej ( co powinno być w poniedziałek). Quote
Kłapoucha Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 dzis wyslalam dla Diboja 128,50 zlotych,dojdzie pewnie w poniedzialek :) powoli zabieram sie za nastepny bazar :) Quote
agaton85 Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Dzięki Iga :loveu: Karol też przelał 250 zł, które pewnie dojdzie w poniedziałek, więc na kolejny miesiąc mamy i jeszcze sporo na górkę. Będę dziś dzwoniła do Patrycji i zapytam co tam u Diboja, jak mu smakuje karma i czy może zrobić jakieś świeże fotki, bo Karol mnie o to poprosił. Quote
Ajula Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 no to fajnie :) sytuacja się trochę poprawiła :) przynajmniej na jakiś czas Quote
agaton85 Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 Dzwoniłam do Patrycji, Diboj ma się świetnie. Karma mu smakuje, z resztą jak to powiedziała : "Diboj nie jest wybredny, gdyby dostał fasolkę to też by ją zjadł, jemu wystarczy pełna miska i piłka, nic więcej do szczęścia nie potrzebuje". Patrycja obiecała, że zrobi jakieś zdjęcia. :cool3: Ok, lecę na spacer z moimi psiakami. Quote
mdk8 Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 ja zaglądam :lol: jak jego sytuacja finansowa? Quote
agaton85 Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 Na koncie Diboja prawie 200 zł, mam fanty na bazarek, tylko jakoś ogarnąć go nie mogę :shake: może bliżej weekendu uda mi się go zrobić.. Quote
mdk8 Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 pod koniec sierpnia postaram się małego poratować groszem. Ile kosztuje H. i czy sierpień zapłacony? Quote
agaton85 Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 hotelik kosztuje 450 zł + karma, Diboj ma opłacony hotelik do 10.08, ale Patrycja poczeka za pieniążkami. Jutro zadzwonię i dowiem się czy ma jeszcze karmę dla niego. Quote
Ajula Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 i ja zaglądam, widzę, że u was też bieda jak i u nas :roll: Quote
Kłapoucha Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 zapraszam na kolejny bazar: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246082-Książki-płyty-i-inne-na-nasze-tymczasy-do-22-sierpnia-2013-roku-do-22[/url] Quote
mdk8 Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 mam pytanie, co dalej z Dibojem? Czy tak samo jak Zekki ma wrócić do schronu? Quote
beataczl Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 drogi ten hotelik moze trzeba cos tanszego poszukac... Quote
Ajula Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Agata może Diboja przenieść do Magdy (koło Człuchowa "Dzika Kępa") Pojechał do niej jeden psiak, który nam wrócił z adopcji i wszystko wskazuje na to, że to jest fajne miejsce. Płacimy 300 zł, za karmę dodatkowo nie musimy płacić. Quote
beataczl Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Ajula napisał(a):Agata może Diboja przenieść do Magdy (koło Człuchowa "Dzika Kępa") Pojechał do niej jeden psiak, który nam wrócił z adopcji i wszystko wskazuje na to, że to jest fajne miejsce. Płacimy 300 zł, za karmę dodatkowo nie musimy płacić. potwierdzam. znam to miejsce rowniez bo bylam pare razy :) to hotelik ze szkoleniem jest dodatkowo Quote
Martuchny Posted August 19, 2013 Author Posted August 19, 2013 kurczę, przeczytałam o tym hoteliku... może możnaby tamdać i Zekkiego i Diboja? Quote
beataczl Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Martuchny napisał(a):kurczę, przeczytałam o tym hoteliku... może możnaby tamdać i Zekkiego i Diboja? trzeba zadzwonic czy jest miejsce a potem to juz z gorki bedzie:) Quote
agaton85 Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 mdk8 napisał(a):mam pytanie, co dalej z Dibojem? Czy tak samo jak Zekki ma wrócić do schronu? Diboj do schronu nie wróci. Co do hoteliku..nie mam stałych deklaracji, więc nie wiem jak uzbierać te 300 zł miesięcznie. Jeśli miałabym pewność, że będzie można później zapłacić i ze stałych tyle się uzbiera, to pewnie, że można go tam przenieść. Ja jestem z Patrycją umówiona, że najwyżej będę zalegać z wpłatami, ona problemów robić nie będzie. Poza tym cały czas pracuje z Dibojem. Quote
kamilka91 Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Jak zwykle wszędzie trafiam właściwie po czasie :oops: Pewnie nie powinnam się mieszać, skoro nie było mnie od początku... Ale myślę, że jeśli tylko jest możliwość płacenia mniej, to chyba warto spróbować. To co najmniej 200 zł oszczędności miesięcznie, czyli prawie o połowę mniej. Oznacza to więc o połowę mniej stałych deklaracji i jednorazowych wpłat. Choć wiem, że miejsce u znajomego to jednak... miejsce u znajomego, pewność, że z psem wszystko w porządku, że ktoś się nim właściwie zajmuje itd, to jednak skłaniałabym się ku tej tańszej opcji... ;) Rzeczywiście dobrze byłoby się dowiedzieć, czy Diboj nie zostanie wyrzucony z hoteliku jeśli zdarzyłoby się, że będziemy zalegać ze spłatami. Jeśli dostaniemy takie zapewnienie, to myślę, że nie ma co dłużej zwlekać i przepłacać... A ja w dalszym ciągu mam do przekazania kilka fantów na bazarek... Bazarków sama robić nie umiem niestety :oops: Quote
Recommended Posts