Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jest nas coraz więcej :( Miałam nadzieję, że uda się maleństwo ściągnąć na święta, żeby już nie musiała spać na dworze, żeby mogła się ogrzać, najeść i odpocząć a tu takie coś. Nie wiem nawet jak skomentować to co się stało. Jak można zamknąć psa samego w szopie, w której wyłożyło się wcześniej trutkę i jeszcze się dziwić, że psom też to szkodzi :(

Oby nic jej nie było i mogła za kilka tygodni trafić szczęśliwie w moje ręce.

kinga_kinga7, może następnym razem dodawaj informacje do pierwszego posta, zamiast zastępować, ludzie będą mieli całą historię sprawy.

Posted

zapisuję się na wątku malutkiej, jestem mamą kinga_kinga7 i też przybyłam na zaproszenie córy, a jak usłyszałam co się stało z Lusią... nie chcę komentować na wątku, ale takie DT to do .....:mad:, Lusia jest pod dobrą opieką i oby było lepiej trzymam kciuki za dziewczynkę

Posted

[quote name='ANETTTA']zróbcie badania watrobowe za kilka dni !! czy trutka nie uszkodziła watroby[/QUOTE]

zrobimy na pewno! na razie nie jest ani lepiej,ani gorzej :shake: jutro powinnam wiedzieć coś więcej
dziękuje,że jesteście u Lusi :lol:

Posted

Ja też dziękuję ;)
Ja do siebie nawet nie dopuszczam myśli, że ta cała historia się skończy źle :)
Jeszcze na żywo nie widziałam Lusi, ale już jestem strasznie przywiązana i chociaż bardzo się martwię to wiem, że będzie dobrze - maleństwo miało przeprowadzoną błyskawiczną interwencję po zjedzeniu tego świństwa. Nie wiem ile tego zjadła, czy później wymiotowała i co zostało jej podane niestety (może Ty Kinga wiesz?), z tego co usłyszałam to dziś zachowywała się normalnie, ale przeczytałam, że trutka działa do dwóch tygodni, więc póki co nie ma co się cieszyć. Nie ma też co panikować - tak sobie mówię, żeby było mi łatwiej ;)

Posted

[quote name='Pinkee']Ja też dziękuję ;)
Ja do siebie nawet nie dopuszczam myśli, że ta cała historia się skończy źle :)
Jeszcze na żywo nie widziałam Lusi, ale już jestem strasznie przywiązana i chociaż bardzo się martwię to wiem, że będzie dobrze - maleństwo miało przeprowadzoną błyskawiczną interwencję po zjedzeniu tego świństwa. Nie wiem ile tego zjadła, czy później wymiotowała i co zostało jej podane niestety (może Ty Kinga wiesz?), z tego co usłyszałam to dziś zachowywała się normalnie, ale przeczytałam, że trutka działa do dwóch tygodni, więc póki co nie ma co się cieszyć. Nie ma też co panikować - tak sobie mówię, żeby było mi łatwiej ;)[/QUOTE]

nic nie wiem,też dzisiaj dostałam informacje,że niestety to zjadła i zostanie dłużej w lecznicy,ale wierzę,że będzie wszystko w porządku - lekarze są dobrzy (chirurdzy) więc wyleczą dziewczynę :)

Posted

Zaglądam,korzystając że mam neta(bo z grubsza nie mam...)
Może jednak będzie dobrze! Moja suka kiedyś ściągnęła sobie z szafki i rozwaliła pudełko trutki i prawie całe! zeżarła.....O cudzie nie stało jej się zupełnie nic i przeżyła jeszcze w zdrowiu kilka lat...
Trzymam kciuki za sunię!

Posted

[quote name='Norel']Zaglądam,korzystając że mam neta(bo z grubsza nie mam...)
Może jednak będzie dobrze! Moja suka kiedyś ściągnęła sobie z szafki i rozwaliła pudełko trutki i prawie całe! zeżarła.....O cudzie nie stało jej się zupełnie nic i przeżyła jeszcze w zdrowiu kilka lat...
Trzymam kciuki za sunię![/QUOTE]

dziękuje za przybycie,z Lusią będzie wszystko ok - musi tak być!

Posted

[quote name='teresaa118']Ja juz pomoglam. Pieniadze w drodze. Glaski dla Lusi. Wszystko bedzie dobrze, mam nadzieje, ze bedzie kochana. Taka piekna psica![/QUOTE]

dziękuje serdecznie teresko w imieniu Lusi :loveu:

Posted

[quote name='teresaa118']Ja juz pomoglam. Pieniadze w drodze. Glaski dla Lusi. Wszystko bedzie dobrze, mam nadzieje, ze bedzie kochana. Taka piekna psica![/QUOTE]
Łał, dziękujemy pięknie za pomoc! :Cool!:

Nie poddaję się złym myślom i chcę zacząć kompletować wyprawkę, jednak nie mam jak suńki w tym momencie zmierzyć. Podejrzewam, że wymiary ma okołobeaglowe czyli:
Waga: 10 – 18kg
Wysokość: 33 – 41cm
Obwód szyi: 40 – 45cm
Długość tułowia: 42 – 48cm
Jak myślicie jaką ona może mieć szyjkę? Czy, jak będę szukać rozmiaru 35-45cm (mniej więcej) to będzie ok? :confused: I jak z szelkami? ;)

Posted

Oczywiście, że tak! :)
Do mnie też właśnie pisała p. Marta z podobną wiadomością, jestem dobrej myśli :)

Tak sobie pomyślałam, że Lusia miało być roboczym imieniem, ale już się przyzwyczaiłam i jej do mordki pasuje, więc zostanie jak jest :D

Posted

[quote name='Pinkee']Oczywiście, że tak! :)
Do mnie też właśnie pisała p. Marta z podobną wiadomością, jestem dobrej myśli :)

Tak sobie pomyślałam, że Lusia miało być roboczym imieniem, ale już się przyzwyczaiłam i jej do mordki pasuje, więc zostanie jak jest :D[/QUOTE]

bo wszystkie Lusie,to przesympatyczne i fajne dziewczyny :grins: też mam swoją adoptowaną bialską Lusię ;)

Posted

a w moim avatarku jest ta szczęśliwa Lusia wzięta ze schroniska w Białej Podlaskiej:) Pinkee! chyba zaczniemy się licytować, która z nas ma piękniejszą Lusię:evil_lol::eviltong: oby Twoja Luśka jak najszybciej doszła do siebie , trzymam kciuki za dziewczynkę:) będzie dobrze... oczywiście jako radzynianka też dorzucę do transportu:) fajnie, że Jesteś nią tak zauroczona i nie dopuszczasz złych myśli, odległość Szczecin - Radzyń są do pokonania

Posted

[quote name='danusiadanusia']a w moim avatarku jest ta szczęśliwa Lusia wzięta ze schroniska w Białej Podlaskiej:) Pinkee! chyba zaczniemy się licytować, która z nas ma piękniejszą Lusię:evil_lol::eviltong: [/QUOTE]
Super psina! Ale... moja jest najlepsza! :D

[quote name='danusiadanusia']oby Twoja Luśka jak najszybciej doszła do siebie , trzymam kciuki za dziewczynkę:smile: będzie dobrze... oczywiście jako radzynianka też dorzucę do transportu:smile:[/QUOTE]
Też mam nadzieję, że wszystko będzie ok i niedługo będzie u nas! Wściekła jestem, że jeden człowiek bez rozumu i tyle dodatkowego cierpienia dla Lusi :shake:

Dziękujemy pięknie wszystkim za wsparcie :loveu:

Posted

[quote name='Marycha35']Najważniejsze, że już KTOŚ na sunieczkę czeka i dbać o nią będzie:) Musi być już tylko lepiej!!! Z całego serducha Wam tego życzę:)[/QUOTE]

i tej wersji się trzymajmy!!!:):) serdecznie dziękujemy