Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malawaszka - dziękuje bardzo. Ja zabieram się za robienie decoupage - i wystawię i na allegro i na bazarki - na moje sunieczki.

Mam nadzieje, że uda nam się pomóc Sabuni. Sprawdziła sie podczas drogi jako wspaniały pies.

• Replies 290
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

serce mi pęknie jak po operacji Saba będzie musiała wrócić do schroniska :-(:-(:-( tak nie może być :shake: nie nie nie!!! Taka piękna i grzeczna sunia :placz: jakby ją wykąpać, wyczesać - cudowna, duża, błyszcząca i wreszcie by się uśmiechnęła...

Posted

Zapraszam Was cioteczki na watek naszej mieleckie mix sznaucerki Julci, ktora od piatku jest u Murki w hoteliku. 2 lata siedziala w schronisku, nikt sie nia nie interesowal, mimo, ze Reno2001 jej opiekunka wirtualna wystawiala sunke regularnie na allegro. A teraz po wykapaniu, wyczesaniu, zrobienu tzw. domowych zdjec na nowej aukcji juz jest 3 obserwatorow.
Moze to jest metoda na znalezienie domow - dobre, 'domowe' zdjecia? Wiem, ze to trudne, ale moze w schronisku jest biuro czy swietlica, w ktorym daloby sie pstryknac takie zdjecia? Trzeba ludziom przemówic do wyobrazni.

Posted

Dobry pomysł. Zawsze więcej chętnych będzie na psa "domowego" niż "schroniskowego". Ludzie mogą poprostu obawiać się trochę znajdek, a jak jest z czyjegoś domu to od razu lepiej się kojarzy.

Posted

Wiem, ale niestety to nierealne. W przytulisku Saby sa kojce i wybieg. Nie ma zaplecza ani biura. Jest opieka wspaniałego chłopaka, który kocha te psy jak własne - jest opieka weta, jedzenie i bezpieczeństwo. Ale to wszystko.
Dlatego tak sobie myślałam, żeby po tej operacji, przy okazji ją wytrymowac lub ostrzyc - gdzie w DT - i wtedy może znajdzie dom.

Malawaszka - wiem jak to jest, bo ja tez nie wiem, jak po operacji wstawię Sabe do kojca.
Szczerze mówiąc i Sabcię i Pume poznałam tak bliziutko dopiero teraz. Owszem - byłam u nich często, wypuszczałam na wybieg. Ale w małej zamkniętej przestrzeni auta, bezpośrednio przy nich - nie. Sa niezwykłe. Ozay spokoju. Zwłaszcza Saba - ciekawa ale cierpliwa. Łagodna do ludzi. Kochana ogromnie.

No ja już nie wiem, jak o niej pisać.
A póki co - szukamy tymczasu w Warszawie - lub niedrogiego płatnego miejsca na tydzień i pomocy w zebraniu pieniędzy, choć części - na operacje Saby i leki Pumy.

Nie bądźmy obojętni dla nich. Wzrok, to może wszystko co im zostało z życia.
Przypomina mi się Beniu, ślepy benek - odszedł, nie zdążyliśmy mu pomóc. Może zdążymy Sabci.

Posted

Saba bardzo potrzebuje pomocy - na dzisiaj finansowej. Organizujemy zbiórkę pieniędzy na operacje suni, pobyt ewentualnie po zabiegu w klinice a potem w DT, o ile taki znajdziemy.
Jak nie, będziemy myślec inaczej.
Ale sami nie damy rady.

Posted

ja się na pewno dołożę tylko ile mamy czasu - czy tak jak pisałaś dopiero na wiosnę operacja? dla mnie by było tak lepiej bo mam masakrę z kasą - wszystko co mogło mi się popsuło i komp i samochód :placz: a za darmo nikt jakoś nie chce naprawić :niewiem: więc pierwszą możliwość jakiejś wpłaty na Sabcię widzę w styczniu dopiero :placz:

Posted

Supergoga,
a moze na warszawskim forum Gazety by sprobowac szukac DT na czas operacji? Na jakis innych lokalnych stolecznych forach?

My tez mielismy mieleckiego kolaka Mawiego operowac u dr Garncarza, ale nie znalezlismy DT, pies musialby mieszkac w hoteliku. Niestety po badaniach u dr Stefanowicza w Krakowie okazalo sie, ze oczka Mawiego nie nadaja sie do operacji. Dlatego wiem, ze znalezienie DT to trudne zadanie.

Posted

Pieknie dziękujemy za pomoc dla Sabulki. Bez Waszej pomocy nie damy rady.
Saba musi widzieć - koniecznie. Inaczej, nie wiem, jak sobie poradzi - a o domu nawet nie będzie co marzyć.:shake:

Posted

Damy rade Paulina. Nie jesteśmy sami. Sabulka ma wszak miłosników. Nie damy jej stracic tego co jej jeszcze zostało.

Przyznam się Wam, że dotąd, do tego wyjazdu z Saba i Pumką - miałam mieszane uczucia do Saby. Owszem, wchodziłam do niej, wypuszczałam ją na wybieg - karmiłam, głaskałam, ale...zawsze z taka rezerwą. Dopiero jak pojechała na swoją sławną wycieczke - pokazała, jak cudownym jest psem.

Prosimy w jej imieniu o pomoc i o dom. Żebyśmy tylko zdążyli.

Posted

Podnosze sunię.
Na allegro wystawiłam sporo robionych przez mnie przedmiotów z psami konto Fundacji: animalia8

To wszystko jest z opisem, że na nasze 2 ślepotkowate sunieczki.
Może ktos się zlituje i zakupi: obrazki, podkładki , pudełka segregatory - z techniki decoupage.

Posted

Nadal prosimy o pomoc w zebraniu potrzebnej sumy na operacje Saby. Sunia pojedzie do warszawy.
Szukamy tez lokum dla niej na tydzień, po zabiegu. Saba jest świetną sunia.
Miałą nawet chętna osobe do adopcji - jednak nie wiem, co z tego będzie. Bowiem jest to mieszkanie a w nim jeszcze jedna sunia. Nie ma możliwości oddzielenia psiaków.
I nie jest to tak blisko nas, aby w razie czego móc interweniować.

Trochę sie boje tego. Nie wiem. Paweł myśli!!!

Posted

Pani jest w kontakcie, często dzwoni, trwaja rozmowy. Jednak wiadomo, że jesli dom to dopiero po operacji. Jedynie obawiam się suni Pani - czy nie będzie zgrzytów. To w końcu jej dom, a Saba z kolei to sznaucerkowa panna i nie da sobie w kasze dmuchać. W schronisku bieda teraz razem z Azją - nawet się bawią trochę. Ale Azja jest super łagodna, zero agresji w ogóle. Ale tam nie wiadomo. Gdyby to był Poznań - można ryzykowac, sprawdzić. Ale to Bydgoszcz. Nie wiem, jaką decyzje podejmie Paweł i Iwona. Nie chcemy unieszczęsliwiać ani Saby ani tamtej rezydentki.