Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 290
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Saba szuka domku!!!
Malawaszka, a my pewnie bęziemy miały do Ciebie kol;ejnego psiaka - jeszcze nie wiemy co to za płeć, ale prawdopodobnie czarny średni sznaucer. Taki wypłosz, że z budy nie wyłazi, musimy mu poświęcić trochę czasu i postaramy się go wywabić.

• 2 weeks later...
Posted

W niedziele najbliższą o godz. 9.00 Sabcia razem z Pumką będzie w rękach dr Garncarza. Zobaczy co dzieje ssię z jej oczami, bo nie wyglądają najlepiej. Jakby zaćma czy cuś takiego. Zamówiona wizyta wreszcie się odbędzie. Juz rano jedziemy z TZ-em do schroniska po obie sunie i przywozimy do Poznania.
Trzymajcie kciuki za diagnozę - ładnie proszę!!!

Posted

Już po wizycie. Jestem załamana.
Saba już nie widzi na jedno oko, w drugim - zaćma. Też grozi jej ślepota. Jej szansą jest operacja - dość kosztowna. Dr Garncarz wyraził zgodę na operowanie suni - poczekamy do wiosny, i prawdopodobnie Saba pojedzie do Warszawy.
Musimy jednak uzbierać na operacje Sabci troche pieniędzy - i będziemy bardzo prosic o pomoc w poszukaniu dla niej tymczasu na tydzień w Warszawie - może byc płatny. Jakoś musimy sobie poradzić. Po tygodniu Sabcia wróci do schroniska.
Ale będzie widziała - a tak: ani domu, ani świata.

Chcemy pomóc jej najlepiej, jak to będzie możliwe - czy pomożecie nam?

Jechała w samochodzie jakby zawsze to robiła: położyła się dzielnie w combi za kratą, mimo iz na tylnym siedzeniu siedziałam z Pumą. Całą drogę nie wydała dźwięku. Potrafi chodzić na smyczy.
No i nie bardzo chciała wrócić do swego kojca - w aucie było ciepło i sunieczki posneęy spokojnie.

Oto Saba w gabinecie:

To wspaniała suka, trzeba jej pomóc za wszelką cenę.

Posted

Supergoga,
a ile dr Garncarz wycenil za operacje jednego oczka? Pewnie ze 250-300 zl plus leki. I czy tydzien wystarczy w Wawie? Nam napisal dr Garncarz, ze 2-3 tygodnie trzeba lacznie z przygotowaniem do zabiegu :shake:

Posted

Dr Garncarz wycenił zabieg na około 400 - 500 zł. I z uwagi na metode, jaka zamierzałby zastosować - tydzień wystarczy po zabiegu na dojście do formy.
Może to zależy od rodzaju problemu?

Posted

Kto pomoże Sabci przemienić się z brzydkiego kaczątka w pięknego łabędzia? Wystarczy trochę wody, szamponu i szczotka i duuuuuużo miłości a będziesz miał naprawdę ślicznego i wdzięcznego psa!

Posted

jak do wiosny to pozbieramy kaske - ja mam kalendarze ze sznaucerami i jutro je wystawię na allegro - mam nadzieję, że się ich trochę sprzeda to część kaski przeznaczę na Sabcię, część na łysego Dżekusia u Sharony w DT