Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sprawa jest taka - że zależnie od tego w jakich przedziałach będzie szansa na przechowanie Sabci, będziemy próbowali umówić zabieg. Bo nie chciałabym umawiać terminu z dr Garncarzem, a potem odwoływac z uwagi na brak możliwości przenocowania suczki.
Stąd tak bardzo prosimy o wskazówki i pomoc.:oops:

• Replies 290
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy udało się już coś załatwić ? Czy sprawa transportu Saby juz tu w W-wie jest dograna ? Napewno trzeba będzie ją zawieżć conajmniej dwa razy
do gabinetu Dr. Garncarza. Jaka opieka jest potrzebna po operacji i w jakich warunkach Saba powinna przebywać ?

Posted

Z tego, co wiem najlepiej aby Sabcia miała warunki domowe/mieszkaniowe, chodzi też o to, aby zadbać o nią także psychicznie, okazywać jej dużo troski, aby po operacji łatwiej doszła do siebie.

Posted

maggiejan napisał(a):
Z tego, co wiem najlepiej aby Sabcia miała warunki domowe/mieszkaniowe, chodzi też o to, aby zadbać o nią także psychicznie, okazywać jej dużo troski, aby po operacji łatwiej doszła do siebie.

Wiadomo że warunki mieszkaniowe byłyby najlepsze ale nie wiem czy
uda się takie znaleźć. Obecnie mam w DT dominujacą sukę i przyjęcie kolejnej jest niemożliwe. Mogłabym pomóc w transporcie o ile Saba
zamieszkałaby gdzieś w pobliżu - moge zapytać w miejscowym hoteliku.

Posted

Bardzo dziękuję za pomoc, hotelik to może okazać się ostateczność, jeśli nie znajdziemy domowego DT. Suczka po poważnej operacji w hoteliku chyba nie miałaby właściwej opieki.

Posted

Saba jest gotowa do drogi po wzrok. Tylko nadal nie ma się gdzie zatrzymać.
Gajowa - popytaj bardzo Cie prosze w tym hoteliku, jakie warunki by były - zapłacimy za wszystko - to tylko tydzień. Ale to będzie operacja na oczku, więc chodzi o opiekę i higiene.
Dzięki za pomoc - może cos się ruszy i wreszcie sunieczka pojedzie do stolicy, a ja razem z nią.

Posted

czy mozecie napisać jak cała akcja w W-wie miałaby wygladać?
Saba przyjedzie do W-wy na zabieg, rozumiem, ze potem 2 wizyty u Garncarza na konsultacji w trakcie tygodnia sa potrzebne (tymczas to robi?) i po tygodniu ktoś zabiera sunię do Bydgoszczy, zgadza się?

Posted

supergoga napisał(a):
Saba jest gotowa do drogi po wzrok. Tylko nadal nie ma się gdzie zatrzymać.
Gajowa - popytaj bardzo Cie prosze w tym hoteliku, jakie warunki by były - zapłacimy za wszystko - to tylko tydzień. Ale to będzie operacja na oczku, więc chodzi o opiekę i higiene.
Dzięki za pomoc - może cos się ruszy i wreszcie sunieczka pojedzie do stolicy, a ja razem z nią.

Pomieszczenia boksy dla psiaków są w budynku a na miejscu jest gabinet
weterynaryjny i z tego względu dla Sabci byłby idealny.
Od nas do kliniki dr. Garncarza jest stosunkowo niedaleko powiedzmy, że jest na trasie do centrum W-wy - dlatego mogłabym pomóc w transporcie.
Jutro zapytam o miejsce.

Już dzwoniłam i miejsca są do 6 lutego , cena wysoka 40 zł za dobe + karma. Powiedziałam, że to suka sznaucer olbrzym narazie nic o schronie nie wspominałam. Opieka kropelkowa i podawanie leków
zapewnione ale pani zaznaczyła, że suka nie może być agresywna.

Posted

Dzięki Gajowa - już piszę do Iwony czy damy radę wyszykować sunię na tak szybko. Napisze do dr Garncarza kiedy może ją operować. Jak rozumiem, miejsca są tylko do 6 lutego.
sUKA ZOSTANIE PRZYWIEZIONA PRZEZ NAS I ZABRANA TEŻ.
Saba nie jest agresywna do ludzi. Jest odrobaczona i ma komplet szczepień. Książeczkę zdrowia też.
To my piszemy do doktora kiedy da radę.
A w razie gdyby a tak krótkim czasie nie da rady zabiegu zrobić - czy po 6 lutym nie ma już nic wolnego. Bo ten hotelik byłby dobry.

Posted

Od 6 lutego wszystko porezerwowane - pewnie zaczynają sie ferie.
Jeszcze trochę czasu jest oby pan doktor mógł ją szybko zoperować.
Podaje tel. do hotelu 0-22 7564354
Hotel dla psów i kotów, Konstancin-Jeziorna, Bielawa 9

Posted

Rozmawiałam z Iwoną. Ustalenia w sprawie operacji Saby z dr Garncarzem były, iż sunia dojedzie pod koniec zimy. Teraz analizujemy jak to może być - i wychodzi nam, że Saba mogłaby jechac do warszawy w połowie lutego, tzn. po 11-tym lutym.
Czy w tym terminie, albo jakoś po nim byloby miejsce w tym hoteliku. Gajowa, sorry za bałagan, ale czy dałabys radę jeszcze tego się wywiedzieć. A jeśli nie to kiedy najprędzej w tych okolicach.

To jest dla nas i Sabci cała wyprawa chcemy wszystko dograc i przygotowac suke na 100%. No i postarac sie dogadać z Bydgoszczą, żeby sunia po tym tygodniu mogła jechać do domu. Oczywiście o ile będzie w formie i zgodza się z rezydentką (i tu mam taka mała niepewność).
Jeśli nie - wraca do schroniska. I też nie wiem, jak dam radę, serce mi chyba pęknie.

Dziewczyny - wielka prośba, prawie wszystko tu już dograne. Jakbyś Marto dała radę jeszcze dopytac o ten drugi termin, byłabym wdzięczna. To jednak jest tak poważna sprawa ze nie chcemy szałaputnie.

Posted

Czy może wiadomo cos jak wygląda sprawa w drugiej połowie lutego albo pod koniec. Czy lepiej żebyśmy my zadzwonili?
Sabcia - kochana psica - przypomina się wszystkim. Jej operacja, pobyt w Warszawie, leki - są bardzo kosztowne. Ale gra jest o dużą stawkę - o wzrok wspaniałej suki. Warto walczyć.

Posted

Marto - jeśli możesz zamów ten hotelik, na 8 dni powiedzmy od tego 25 lutego. To miesiąc czasu, na pewno z dr Garncarzem damy rade umówić termin.
Mam jeszcze tylko takie pytanko.
Czy w razie czego dasz radę pojechać z sunią (zwrócimy koszty przejazdów) - na kontrolę oraz ewentualnie odebrac po zabiegu.
BYłoby wspaniale. Tak mi zależy na tym psie bardzo. Tak sobie zasłuzyła Sabinka na wreszcie spokojne życie i na podziwianie świata.

Dzięki Marto za pomoc i wsparcie.