supergoga Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 sprawa jest taka - że zależnie od tego w jakich przedziałach będzie szansa na przechowanie Sabci, będziemy próbowali umówić zabieg. Bo nie chciałabym umawiać terminu z dr Garncarzem, a potem odwoływac z uwagi na brak możliwości przenocowania suczki. Stąd tak bardzo prosimy o wskazówki i pomoc.:oops: Quote
malawaszka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Supergoga napisz pw do Tanitki bo może tu nie zagląda często Quote
maggiejan Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Gosiu, czy wklejałaś to pytanie na warszawskie wątki? Quote
*Gajowa* Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Czy udało się już coś załatwić ? Czy sprawa transportu Saby juz tu w W-wie jest dograna ? Napewno trzeba będzie ją zawieżć conajmniej dwa razy do gabinetu Dr. Garncarza. Jaka opieka jest potrzebna po operacji i w jakich warunkach Saba powinna przebywać ? Quote
maggiejan Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Z tego, co wiem najlepiej aby Sabcia miała warunki domowe/mieszkaniowe, chodzi też o to, aby zadbać o nią także psychicznie, okazywać jej dużo troski, aby po operacji łatwiej doszła do siebie. Quote
*Gajowa* Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 maggiejan napisał(a):Z tego, co wiem najlepiej aby Sabcia miała warunki domowe/mieszkaniowe, chodzi też o to, aby zadbać o nią także psychicznie, okazywać jej dużo troski, aby po operacji łatwiej doszła do siebie. Wiadomo że warunki mieszkaniowe byłyby najlepsze ale nie wiem czy uda się takie znaleźć. Obecnie mam w DT dominujacą sukę i przyjęcie kolejnej jest niemożliwe. Mogłabym pomóc w transporcie o ile Saba zamieszkałaby gdzieś w pobliżu - moge zapytać w miejscowym hoteliku. Quote
maggiejan Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Bardzo dziękuję za pomoc, hotelik to może okazać się ostateczność, jeśli nie znajdziemy domowego DT. Suczka po poważnej operacji w hoteliku chyba nie miałaby właściwej opieki. Quote
supergoga Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Saba jest gotowa do drogi po wzrok. Tylko nadal nie ma się gdzie zatrzymać. Gajowa - popytaj bardzo Cie prosze w tym hoteliku, jakie warunki by były - zapłacimy za wszystko - to tylko tydzień. Ale to będzie operacja na oczku, więc chodzi o opiekę i higiene. Dzięki za pomoc - może cos się ruszy i wreszcie sunieczka pojedzie do stolicy, a ja razem z nią. Quote
tanitka Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 czy mozecie napisać jak cała akcja w W-wie miałaby wygladać? Saba przyjedzie do W-wy na zabieg, rozumiem, ze potem 2 wizyty u Garncarza na konsultacji w trakcie tygodnia sa potrzebne (tymczas to robi?) i po tygodniu ktoś zabiera sunię do Bydgoszczy, zgadza się? Quote
*Gajowa* Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 supergoga napisał(a):Saba jest gotowa do drogi po wzrok. Tylko nadal nie ma się gdzie zatrzymać. Gajowa - popytaj bardzo Cie prosze w tym hoteliku, jakie warunki by były - zapłacimy za wszystko - to tylko tydzień. Ale to będzie operacja na oczku, więc chodzi o opiekę i higiene. Dzięki za pomoc - może cos się ruszy i wreszcie sunieczka pojedzie do stolicy, a ja razem z nią. Pomieszczenia boksy dla psiaków są w budynku a na miejscu jest gabinet weterynaryjny i z tego względu dla Sabci byłby idealny. Od nas do kliniki dr. Garncarza jest stosunkowo niedaleko powiedzmy, że jest na trasie do centrum W-wy - dlatego mogłabym pomóc w transporcie. Jutro zapytam o miejsce. Już dzwoniłam i miejsca są do 6 lutego , cena wysoka 40 zł za dobe + karma. Powiedziałam, że to suka sznaucer olbrzym narazie nic o schronie nie wspominałam. Opieka kropelkowa i podawanie leków zapewnione ale pani zaznaczyła, że suka nie może być agresywna. Quote
supergoga Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 Dzięki Gajowa - już piszę do Iwony czy damy radę wyszykować sunię na tak szybko. Napisze do dr Garncarza kiedy może ją operować. Jak rozumiem, miejsca są tylko do 6 lutego. sUKA ZOSTANIE PRZYWIEZIONA PRZEZ NAS I ZABRANA TEŻ. Saba nie jest agresywna do ludzi. Jest odrobaczona i ma komplet szczepień. Książeczkę zdrowia też. To my piszemy do doktora kiedy da radę. A w razie gdyby a tak krótkim czasie nie da rady zabiegu zrobić - czy po 6 lutym nie ma już nic wolnego. Bo ten hotelik byłby dobry. Quote
*Gajowa* Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Od 6 lutego wszystko porezerwowane - pewnie zaczynają sie ferie. Jeszcze trochę czasu jest oby pan doktor mógł ją szybko zoperować. Podaje tel. do hotelu 0-22 7564354 Hotel dla psów i kotów, Konstancin-Jeziorna, Bielawa 9 Quote
supergoga Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 Dzięki Gajowa - w poniedziałek podzwonimy i mam nadzieje, że coś ustalimy. Napisze jak tylko dogramy sprawe. Quote
supergoga Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 Rozmawiałam z Iwoną. Ustalenia w sprawie operacji Saby z dr Garncarzem były, iż sunia dojedzie pod koniec zimy. Teraz analizujemy jak to może być - i wychodzi nam, że Saba mogłaby jechac do warszawy w połowie lutego, tzn. po 11-tym lutym. Czy w tym terminie, albo jakoś po nim byloby miejsce w tym hoteliku. Gajowa, sorry za bałagan, ale czy dałabys radę jeszcze tego się wywiedzieć. A jeśli nie to kiedy najprędzej w tych okolicach. To jest dla nas i Sabci cała wyprawa chcemy wszystko dograc i przygotowac suke na 100%. No i postarac sie dogadać z Bydgoszczą, żeby sunia po tym tygodniu mogła jechać do domu. Oczywiście o ile będzie w formie i zgodza się z rezydentką (i tu mam taka mała niepewność). Jeśli nie - wraca do schroniska. I też nie wiem, jak dam radę, serce mi chyba pęknie. Dziewczyny - wielka prośba, prawie wszystko tu już dograne. Jakbyś Marto dała radę jeszcze dopytac o ten drugi termin, byłabym wdzięczna. To jednak jest tak poważna sprawa ze nie chcemy szałaputnie. Quote
supergoga Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Czy może wiadomo cos jak wygląda sprawa w drugiej połowie lutego albo pod koniec. Czy lepiej żebyśmy my zadzwonili? Sabcia - kochana psica - przypomina się wszystkim. Jej operacja, pobyt w Warszawie, leki - są bardzo kosztowne. Ale gra jest o dużą stawkę - o wzrok wspaniałej suki. Warto walczyć. Quote
*Gajowa* Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Jutro podjadę tam i wszystkiego sie dowiem. Quote
supergoga Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Dzięki Marto, jak zwykle jesteż nieoceniona. A wiem to jeszcze od czasów Iwy. Quote
malawaszka Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 trzymam :kciuki: za powodzenia akcji!!!!! Gosia a czy zainteresowani Państwo nadal są zainteresowani??? Quote
supergoga Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Państwo z Bydgoszczy nadal czekają na sunię, bo najbardziej ze wszystkich wpadła im w oko. I wcale się nie dziwie, bo psychicznie to świetna sucz jest. Quote
*Gajowa* Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Najwcześniej byłoby miejsce dla Saby od 25 lutego i to też musiałybyśmy zarezerwować w ciągu najblizszych dni. Quote
supergoga Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 To bbyłby dobry termin. Jutro odpowiem wiążąco. Iwona zadz\woni do dr Garncarza czy może umówic termin zabiegu na ten czas. Dzięki Marto Quote
supergoga Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 Marto - jeśli możesz zamów ten hotelik, na 8 dni powiedzmy od tego 25 lutego. To miesiąc czasu, na pewno z dr Garncarzem damy rade umówić termin. Mam jeszcze tylko takie pytanko. Czy w razie czego dasz radę pojechać z sunią (zwrócimy koszty przejazdów) - na kontrolę oraz ewentualnie odebrac po zabiegu. BYłoby wspaniale. Tak mi zależy na tym psie bardzo. Tak sobie zasłuzyła Sabinka na wreszcie spokojne życie i na podziwianie świata. Dzięki Marto za pomoc i wsparcie. Quote
*Gajowa* Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Ok zamówię miejsce od 25 lutego na 8 dni. Oczywiście, że pomogę transporcie Sabci tzn. odbiorę po zabiegu i zawiozę na kontrolę. Quote
Recommended Posts