Rawa Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 olenka_f napisał(a):ha jesteś ugotowana znam to tapetka ekstra, a tak mi się nudziło:razz: a tak sobie łezkę puszczę jaka ona biedunia:razz: a tak sobie pomyślę o niej bo co mam robić:razz: kochanie to jest MIŁOŚĆ a nie nuda :loveu: :multi: :loveu: :multi: :loveu: :multi: Hyhy, masz Olenko rację :evil_lol: Już się Cambel wtopiłaś :multi: Quote
Cambel&Megi Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Hm..może jakoś przezyję :cool3: Myślę, że Pani Grazyna mnie ocali :eviltong: olenka_f napisał(a):kochanie to jest MIŁOŚĆ a nie nuda :loveu: :multi: :loveu: :multi: :loveu: :multi: A no chyba tak...:loveu::loveu::loveu: Quote
Arlene Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Śliczna tapeta! Nic dziwnego, nie da się zobić nieładnej tapetki z takim przepięknym psem :loveu: Cambel, miłość czyni cuda :cool3: Na pewno uda Ci się przekonać mamę i już niebawem w Twoim domu zawita nowy, wspaniały lokator. Z całego serca Ci tego życzę :) Sarcia podobno rzeczywiście ma słabą psychikę - nie mogę powiedzieć na pewno, bo Jej niestety nigdy nie spotkałam "na żywo" :razz: Ale wszystko da się naprawić, wystarczy, że ma się wiele cierpliwości i trochę wiedzy na temat psiej psychiki. No i dużo, dużo uczucia :) Quote
Cambel&Megi Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 No tapeta sama w sobie może i nie najlepsza, Ale jak Psiara&Nusia mówisz, z Sarą nie da się brzydkiej tapety zrobić :cool3::cool3::loveu::loveu: Zanim popracuję nad psem, to muszę nad mamą :roll::lol: Ale myślę, że się zgodzi... Wiem, że czeka mnie dużo pracy, żeby naprawić te "błędy" u Sarci... A uczucie...budzi się coraz większe, i większe...Mimo, że nie widziałam jej na żywo, tylko z opisów i fotografii :loveu::loveu::loveu: Quote
Mada:) Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Cambel, Ty nie widziałaś Sarci na żywo, ale ja tak :eviltong:, więc musisz mi uwierzyć na słowo, że tak cudownej suni po przejściach, jeszcze nie spotkałam ! Mimo iż być może nie była traktowana w poprzednim ''domku'' jak królowa :cool3:, jest w niej tyle miłości i wdzięczności, że samym wzrokiem przemawia: ''przygarnij mnie, nie będzie ze mną żadnego problemu, już ja się o to postaram.'' Gdyby tylko była taka możliwość, to nie zastanawiałabym się wogule, tylko od razu brałabym ją pod swój dach. Jeśli chodzi o mamusię, heh... wiem coś o tym, :evil_lol: miałam identyczny problem, ale do mamusi dodać trzeba było jeszcze tatusia. Teraz nie wyobrażają sobie domu bez psa ! oczywiście ja też :loveu:, więc warto walczyć, by niezdecydowana mamusia doświadczyła w swoim życiu psiej miłości, która jest najpiękniejsza ! Powodzenia !!! ;) Tapetka ? co tu dużo pisać, po prostu miodek z nutellą !!! Sweet !!! Quote
Cambel&Megi Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Uła...Madzia, zazdroszczę :loveu: Chciałabym już zobaczyć cudeńko :calus: Z tego co mówicie, Ty, Pani Grazyna, charakter Sarcia ma boski :loveu: Mama się zgodzi, ja to już widzę :eviltong: Tzn. jak tak coś o niej mówię, i wogóle, to nigdy nie zaprzecza, nie mówi nie...co u niej oznacza raczej tak :cool3: Zobaczymy co powie za rok, kiedy pies już będzie, założę się, że za nic go nie będzie chciała np. oddać..Wtedy się przekona, co znaczy psia miłość:multi: Quote
Mada:) Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Narazie mogę Ci obiecać, że gdy tylko małą spotkam, to pozdrowię ją od Ciebie :loveu: i pogłaskam hehe.... Życzę udanych negocjacji z mamusią :razz:. Powiedz jej, że cała dogomania czeka na jej zgodę, może wtedy, gdy dowie się, ile osób popiera twoją decyzję, to zapadnie to długo oczekiwane słowo ''TAK - zgadzam się !'' :eviltong: Cóż ja tu będę więcej bazgrolić :evil_lol: - życzę powodzenia ! a Ty nie dziękuj, aby nie zapeszyć. :cool3: Pamiętaj ! - podjęcie decyzji o posiadaniu prawdziwego przyjaciela, czyli psa, jest najpiękniejszą decyzją w życiu człowieka ! Quote
Cambel&Megi Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 [quote name='Mada:)']Narazie mogę Ci obiecać, że gdy tylko małą spotkam, to pozdrowię ją od Ciebie :loveu: i pogłaskam hehe.... Życzę udanych negocjacji z mamusią :razz:. Powiedz jej, że cała dogomania czeka na jej zgodę, może wtedy, gdy dowie się, ile osób popiera twoją decyzję, to zapadnie to długo oczekiwane słowo ''TAK - zgadzam się !'' :eviltong: Cóż ja tu będę więcej bazgrolić :evil_lol: - życzę powodzenia ! a Ty nie dziękuj, aby nie zapeszyć. :cool3: Pamiętaj ! - podjęcie decyzji o posiadaniu prawdziwego przyjaciela, czyli psa, jest najpiękniejszą decyzją w życiu człowieka ! Tak, Madziu, pozdrów ją ode mnie bardzo serdecznie i wytarmoś :loveu::loveu: Cała Dogomania mówisz? Użytkownicy: 24266Ojoj, to mama zgodzi się na 10 psów :eviltong::eviltong: No dobrze, nie dziękuję :) Pamiętaj ! - podjęcie decyzji o posiadaniu prawdziwego przyjaciela, czyli psa, jest najpiękniejszą decyzją w życiu człowieka ! Oj zaczynam tego doświadczać :loveu::loveu: Quote
Arlene Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 [quote name='Mada:)'] Pamiętaj ! - podjęcie decyzji o posiadaniu prawdziwego przyjaciela, czyli psa, jest najpiękniejszą decyzją w życiu człowieka ! Zgadzam się, Magda. Najpiękniejszą i zarazem bardzo odpowiedzialną :) Mam nadzieję, że po zaadoptowaniu suni będziesz nas informowała na bieżąco o tym, co u Niej słychać. Liczymy na to wszyscy :razz: Pozdrawiamy! Quote
Cambel&Megi Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Psiara&Nusia napisał(a): Mam nadzieję, że po zaadoptowaniu suni będziesz nas informowała na bieżąco o tym, co u Niej słychać. Liczymy na to wszyscy :razz: Pozdrawiamy! Ależ oczywiście, że będę :cool3: Jakoś się z Panią Grażyną nie możemy chyba na gg spotkać.. Chyba, że Jej na komputerze wogóle nie ma, bo tutaj się też nie odzywa, a tu wszyscy ciekawi, co u Sary :loveu: Quote
Arlene Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Czy mi się wydaje, czy Dogo przestało się mulić? :crazyeye: Quote
Cambel&Megi Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Ooo widzę, że faktycznie przestało mulić! Nareszcie admini zaczęli coś działać :) Ale nie zbiegajmy z tematu :eviltong: Właściwie to ja jestem w 100% na Sarę zdecydowana, moja mama nie mówi nie :cool3: Ale właściwie to narazie mało się na temat "pies" wypowiada... xD Quote
grazyna9915 Posted May 8, 2007 Author Posted May 8, 2007 Cambel nic na siłę. Twoja mama musi być pewna przygarnięcia pieska i to tak bardzo wystraszonego. Chociaż z jednej strony to ona się niby boi, ale jest na tyle odważna, że napewno stanęła by w mojej obronie na przeciw dwumetrowego faceta. I jeszcze jedna ciekawostka. Sunia została szefem mojego zwierzyńca. Quote
Mada:) Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 To znaczy, że Sara podporządkowała sobie nawet Lunkę ?? :-o No proszę, kawał baby z tej skromnej suńki, a ja od początku wiedziałam, że drzemie w niej odwaga, mała musiała się tylko zadomowić, :evil_lol: aż w końcu pokazała swój charakterek. Brawo Sarcia, tak trzymaj !!! Cambel, to prawda ! Decyzja o posiadaniu pieska z niezbyt kolorową przeszłością, ale również każdego innego ! musi być podjęta przez całą rodzinę ! To poważna decyzja ! Quote
Cambel&Megi Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Ale ja o tym doskonale wiem... :) U mnie cała rodzina, to 2 osoby - moja mama i ja... Ja już od niepamiętnych czasów chciałam psa, coraz poważniej rozmawiałam o tym z mamą, i ona zgodziła się... Jest zdecydowana na psa, tylko narazie nie mówi o "niczym konkretnym". Kiedy pokazałam jej Sarę, ona bardzo jej się spodobała, i wie, jak bardzo na tej suczce mi zależy... Mogłabym już wziąć psa, tylko potrzebuję jeszcze przygotować na niego dom...Teraz to nawet nie wiem, gdzi położyłabym w swoim pokoju legowisko... :roll: Quote
Arlene Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Zgadzam się, że decyzja jest poważna. Jak już napisałam - to odpowiedzialność, szczególnie jeśli chodzi o psiaka takiego jak Sara. Cambel, mogę spytać o Twoją wiedzę na temat psów, psiej psychiki i behawioru? Wiesz, ona się zawsze przydaje, a jej brak może być niebezpieczny :) Quote
Cambel&Megi Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Może i moja widza o psach największa nie jest, ale znam podstawy...I cały czas ją powiększam, np. poprzez czytanie róznych topików na DGM :) Co do psiej psychiki, to właśnie czekam na książki - Tajemnice psiego umysłu, Trudne tematy. Nie wzięłabym psa, jeśli nie miałabym o tym jakiejkolwiek wiedzy, to nieodpowiedzialne... Quote
Arlene Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Słusznie :) To dobrze, że starasz się zdobywać wiedzę na temat psów. Książki Corena jak najbardziej Ci w tym pomogą, np. właśnie "Tajemnice psiego umysłu". A na Dogo rzeczywiście można się wiele nauczyć ;) Quote
Cambel&Megi Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Nie ma to jak praktyka ludzi znających się na danym temacie :) Żadna książka nie ujmie tego wszystkiego tak dobrze...A na Corena to się doczekać nie mogę... Quote
Kar0la Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Dawno tu nie zaglądałam, a widzę, że Sarunia jednak wpadła w oko.:lol: Cambel mama musi być pewna na 100%, że chce psa i byś świadoma jego zalet jak i trudności jakie może przynieść ze sobą adopcja psa. Zwłaszcza psa takiego jak Sara. Ona już raz była oddana, uczy się ufać człowiekowi od nowa. Mama musi być zdecydowana i pewna na co się decyduje, by w razie problemów nie okazało się, że sunia znowu zostałaby bez domu. Grażynko co u Sary? Quote
olenka_f Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 a co u Saruni czemu tu tak cicho Cambel co słychać Quote
Cambel&Megi Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Hm...jakoś u mnie to to stoi w miejscu...:roll: Muszę jeszcze przeprowadzić poważną rozmowę z mamą, która zdecyduje o Sarze... Quote
olenka_f Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 daj mamusie na dogo mówie ci jak zobaczy ile można pomóc i jakie to szczescie taki piesio , wejdz na metamorfozy to wątek na depresje zły dzień na wszystko cieszysz sie i płaczesz ze szczęścia mamunia też bedzie Quote
Elkisz Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Tak,dawaj mame na Dogo...Moze serce jej zmieknie i zdecyduje sie na przesliczna sunie???!!!! Quote
Cambel&Megi Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Ależ mama już widziała Sarcię na zdjęciach :loveu: I zobaczyła, że na nią tu "nagadujemy" :cool3: :eviltong: Ale serce już jej zmiękło, to już tylko kwestia czasu :razz: Bo już pies na pewno będzie, tylko trzeba z nią jeszcze porozmawiać do końca, żeby tym psem została Sara! :multi: Quote
Recommended Posts