Mada:) Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Nooo... mi też... I Chico również za Panią płakał z tęsknoty! :eviltong: :evil_lol: Idę do łóżka się wtulić w moje dwa kudłate ciałka... WRÓĆ! Jedno ciałko, bo Chico poszedł do sypialni rodziców... :D Quote
grazyna9915 Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 Mada:) napisał(a):Nooo... mi też... I Chico również za Panią płakał z tęsknoty! :eviltong: :evil_lol: Jędza. :mad: Quote
Cambel&Megi Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Ta Sarcia to ma u Mady Niebo na Ziemi :loveu: Quote
grazyna9915 Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 [quote name='Cambel&Megi']Ta Sarcia to ma u Mady Niebo na Ziemi :loveu: Zgadzam się z tobą Cambel, chociaż i tak podtrzymuję, że Mada to jędza.:eviltong: Quote
Rawa Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 grazyna9915 napisał(a):...chociaż i tak podtrzymuję, że Mada to jędza.:eviltong: Popieram. Po tym, jakie zdjęcia powstawiała dzisiaj na DGM zdecydowanie popieram. Quote
Mada:) Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Heeej! EĘ...! :mad: Jaka jędza? :eviltong: :evil_lol: A Pani Grażynka powiedziała, że ja ją męczę, bo chodzimy na dłuuugie spacerki w ramach Sarcinej diety... :placz: Dobranoc wszystkim! Lecę, bo już cichosza... :cool3: Wiki, a Ty już niby śpisz...? :mad: Quote
Cambel&Megi Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Mada:) napisał(a):Heeej! EĘ...! :mad: Jaka jędza? :eviltong: :evil_lol: A Pani Grażynka powiedziała, że ja ją męczę, bo chodzimy na dłuuugie spacerki w ramach Sarcinej diety... :placz: Dobranoc wszystkim! Lecę, bo już cichosza... :cool3: Wiki, a Ty już niby śpisz...? :mad: Toż te długie spacery to największa przyjemność.. :loveu: a jak pies potem padnie..hihi :) i wcięcie w talii będzie :razz: Mizianka dla Sarci i Chico! Quote
Mada:) Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 No właśnie! :multi: A jeśli mowa o spacerach, to właśnie wróciliśmy z dłuuugiego dosyć spacerku. Piesy biegały i kwiotki wąchały. :evil_lol: A ja dziś od rana myślę jaką obróżkę dla Sarci kupić? :hmmmm: (Oczywiście to tylko plany bo najpierw muszę uzbierać coś kaski :evil_lol:). Podoba mi się taka zielona z hiltona bodajże... Chciałabym taką dla Chico i dla Sarci. No ale jeśli tak, to smycz nowa też by się przydała do kolorku... Koniecznie składana / przepinana / regulowana. Tylko jaki kolor? :roll: :razz: A może sama coś zrobię... Mizianka przekazane. :loveu: A za niedługo wybieramy się na szczepienie przeciwko wściekliźnie, tylko wolę troszkę odczekać, żeby Sarcia do końca przyzwyczaiła się do nas i nie kojarzyła z nieprzyjemnymi sytuacjami takimi jak szczepienie. I zamawiam prawdopodobnie dziś grawerowane adresówki - kosteczki, bo teraz Sara ma baaardzo prowizoryczną, a Chico zakręcaną, do których nie mam wielkiego zaufania. Cóż by tu jeszcze powiedzieć... :hmmmm: A! W piątek wybieramy się na działkę, a w sobotę w góry. Oczywiście wszystko zależy od pogody. :multi:Piesy będą miały ubaw. I powiem Wam jeszcze, że Sara jest niesamowicie mądrym psem! Chico za to upartym, więc uzupełniają się wzajemnie. :evil_lol: Edit: Psiaki właśnie pojadły, Chico gryzie kość, którą nie chce się podzielić z Sarcią, a mała pierwszy raz zaczęła się bawić plecionym sznurkiem! W końcu zainteresowała się zabawkami. ;) Quote
Arlene Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Madzialenaaa, ja się przecież nie zgodziłam na publikację tych zdjęć. Dobrze, że filmików chociaż ludziom oszczędziłaś :evil_lol: A tak w ogóle to to jest bezprawne wykorzystanie wizerunku :lol: Mojego oczywiście, bo Wiki to tam może figurować na Dogo, nie przynosi Tychom wstydu :):) Ja wcale nie torturowałam naszej Sary :lol: Magdzie nie należy ufać :lol: Quote
Mada:) Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Olaaa... Ślicznie wyszłaś na zdjęciach, tak jak i Wiki, więc nie gadać mi tu głupot! :mad: :eviltong: :evil_lol: A po drugie mogłybyście się poświęcić dla mojej Sary, a nie marudzić. :mad: :evil_lol: Quote
Arlene Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Twoja to Ona będzie dopiero, kiedy my wszystkie się z tym pogodzimy :evil_lol: Quote
Mada:) Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Ej, no... :mad: A Sarcia jest strasznie zabawową suńką, uwielbia pluszaki Chico'a... :evil_lol: A gdy widzi, że trzymam w ręku szelki, to robi ''stujkę'' i wyciąga przednie łapcie, by nałożyć jej na nie szele. :loveu: :razz: Quote
Arlene Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Mądra dziewczyna :) A kiedy zaczynacie naukę, moje drogie? Wróże Sarze sukcesy. Quote
Mada:) Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Na zawołanie już przychodzi, przy nodze dosyć ładnie idzie, teraz ćwiczymy ''siad''. Po drugie czytałam, że nowy pies uczy się sporo od tego ''wyuczonego'', i zgadzam się z tym, bo widzę, że Sara naśladuje Chico w wielu czynnościach. :multi: Quote
grazyna9915 Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 W jedzeniu ciastek z biurka też? :evil_lol: Quote
Mada:) Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Nie, bo Chico nie jada ciastek z biurka. To był jej pomysł! :evil_lol: Quote
grazyna9915 Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 Mada:) napisał(a):Na zawołanie już przychodzi, przy nodze dosyć ładnie idzie, teraz ćwiczymy ''siad''. Po drugie czytałam, że nowy pies uczy się sporo od tego ''wyuczonego'', i zgadzam się z tym, bo widzę, że Sara naśladuje Chico w wielu czynnościach. :multi: Mada żartujsz chyba, czego można się nauczyć od Twojego Chico??? Toż to "dziwny pies".:diabloti: Może Sara nauczy go w końcu jakiejś ogłady i przestanie być taki dzikowaty. :eviltong: Quote
Mada:) Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Jak Pani śmie tak mówić o braciszku Sarci...!!!??? :angryy: :mad: :evil_lol: Toż to najmądrzejszy pies pod słońcem! Za karę musi go Pani osobiście przeprosić i pocałować w nos!!! :eviltong: :razz: :evil_lol: Fotki z dzisiejszej wyprawy na działkę: Sara znęca się nad kością z mięchem: I Chico ku mojemu zdziwieniu też!: Quote
Mada:) Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 ''Sarowa'' dama: No w końcu portret Sarki: I C.D. męczenia kości: A Chico swojego wraku mięcha pilnuje: Quote
grazyna9915 Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 Mada:) napisał(a):Jak Pani śmie tak mówić o braciszku Sarci...!!!??? :angryy: :mad: :evil_lol: Toż to najmądrzejszy pies pod słońcem! Za karę musi go Pani osobiście przeprosić i pocałować w nos!!! :eviltong: :razz: :evil_lol: Życie mi jeszcze miłe. W głowie mam na tyle poukładane by nie ryzykować zbytnich czułości z wampirem. :eviltong: A FOTKI SĄ PIĘKNE!!!!!:loveu: NAWET TE Z CHICO. :evil_lol: Quote
Arlene Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 No to widzę, że wyprawa udana :) PS: Stanowczo protestuję przeciw nazywaniu Chicolay'a "wampirem". On tylko tak wygląda :evil_lol: Jestem Jego teściową, więc Go bronię :lol: Quote
Mada:) Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 Ja też protestuję! Za ''wampira'' musi mu Pani ugotować kilogram wołowiny! :diabloti: :evil_lol:. A Ty, droga Ola za to, że ''Chico wygląda jak wampir'' - co jest kompletną bzdurą, gotujesz dla moich psiaków po 3 szpondry dla każdego! :multi: :mad: :eviltong: :evil_lol: A tak z nowych wieści dotyczących Sarki, to...: Sarcia to okropny żarłok. Wczoraj pod naszą nieobecność weszła mi na biurko, czego się po niej kompletnie nie spodziewałam! :crazyeye: Zrzuciła sobie cwaniara opakowanie z ciastkami psimi /na szczęscie tylko dwa były w środku/ oraz paczkę śmierdzących chipsów... :roll: Jak myślicie, co z tym zrobiła? :mad: :evil_lol: Nauczyliśmy się przynajmniej, że nie możemy nic zostawiać na stołach i biurkach, a ja, że muszę od razu wynosić niedojedzone resztki z mojego pokoju, z czym nigdy nie mogłam się pogodzić! :evil_lol: Chipsy już przetrawione na szczęście i dieta trwa nadal. W jej skład wchodzą także codzienne, dłuuugie spacery! A dziś na Sublach pogoniła maupa kaczkę! :mad: Moja rodzinka jest Sarcią zachwycona! :loveu: To taki pluszaczek, który tylko by się wtulał, łasił i bawił ludzkimi ''ręcami''. Przylepa nie z tej ziemi, baaardzo się pilnująca, chodząca krok w krok za nami! Jest psem tak bardzo wdzięcznym i rewelacyjnym, że nie sposób to opisać... Mała ma codziennie zafundowane czesanko na przemian z Chico. A wczoraj postanowiłam do ich diety wprowadzić jeden dzień - niedzielę, w który nie będą dostawać na wieczór codziennego jedzonka, tylko jakąś nowość, np. kość do obgryzania, bądź inne, półsurowe specjały. :razz: Sara nie ma wad! Dzięki niej, zmienia się również zachowanie Chico. Najwspanialszą rzeczą jest to, że o wiele chętniej jada, a kiedyś jego wybredność była dla mnie wielkim problemem! :multi:Mam tylko nadzieję, że za jakiś czas urobi Chicola'ya tak, że będzie chciał się z nią bawić, bo puki co, to to raczej taki samolub... Sara wręcz ubóstwia miniaturowe posłanko Chico! Każdy moment wykorzystuje, by wcisnąć w nie swą dupkę... Widać, że jest wygodne. (Biedny Chico... Bedę musiała chyba nabyć drugie. :evil_lol:) Obecnie Sarka obgryza kość, leżąc oczywiście w posłanku, którą ukradła biednemu Chico! :mad: I jeszcze taka ciekawostka. Wiecie co oznacza imię ''Sara'' i ''Chico''? Sara - imię żeńskie pochodzenia hebrajskiego, oznacza: "księżniczka". :D Chico - po hiszpańsku znaczy ''chłopak''. :razz: Quote
Arlene Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Mada:) napisał(a): A Ty, droga Ola za to, że ''Chico wygląda jak wampir'' - co jest kompletną bzdurą, gotujesz dla moich psiaków po 3 szpondry dla każdego! :multi: :mad: :eviltong: :evil_lol: A co to jest szponder? Przypuszczam, że coś nieżywego, więc moja niewiedza jest wytłumaczona :eviltong: Mada:) napisał(a): Nauczyliśmy się przynajmniej, że nie możemy nic zostawiać na stołach i biurkach, a ja, że muszę od razu wynosić niedojedzone resztki z mojego pokoju, z czym nigdy nie mogłam się pogodzić! :evil_lol: Ja nauczyłam się tego w pewien piękny, jesienny dzień, kiedy to Nerusiątko wpadło na to, aby wskoczyć na szafkę. To był początek wielkiej rewolucji w naszym domu :evil_lol: Mada:) napisał(a):A dziś na Sublach pogoniła maupa kaczkę! :mad: Byłaś na Sublach i mi nie powiedziałaś. Nie bawię się tak :eviltong: Quote
Mada:) Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Szponder - eee..., coś wołowego, niezywego, z kością i mięsem. :evil_lol: A na Suble wybrałam się przez przypadek. Szłyśmy z mamą gdzie indziej, ale jakoś tak dotarłyśmy na Suble... :evil_lol: :eviltong: Za to za 15 minutek będziemy na ''górce''. Zapraszamy! :D Quote
Recommended Posts