Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam też 2 cm na eko i to daje 2,3 cm więc grubo... no ale ja nie muszę mieć do Inki tak dopasowanej obroży bo ona sama biega bez smyczy przeważnie. no ale teraz przezornie juz nie na eko tylko na tasiemce :eviltong:
i do tego jedną biorę dla kundelka z pracy... bo chłopak a lata w słonecznikach.. no i biore jakąś ogromną dla ON-ka...
Monika a żałuj! wiesz ile jest obroży dla maluszków teraz? dla takiej maleńkiej piździ....:loveu:

Posted

Aniu u nas takie 2 cm z eko sie sprawdzaja ale te zaciskowe mam 2.5 cm z eko i te sa jednak za szerokie jak na takie sztywne. Teraz losuje same 2 cm - mysle, ze beda w sam raz.
WZ - uhu wlasnie tak jest :evil_lol: On musi, no musi "bo sie udusi" - jak to Waszek mowi. Jedynie na smyczy nie ciagnie, jak chodza w kole - jak idziemy jeden za drugim, to musi isc na czole.

PS wiedze, ze juz info z linkiem jest

Posted

mnie to się kiepsko widzą te zaciskowe.. może nie kiepsko ale wole zatrzaskowe dlatego tak się ciesze ze taks mi uszyje taką :loveu:
mielismy kiedys jamnika, który zawsze jak szlismy na spacer to musiał iść na czele grupy, zawsze :)

Posted

Te obróżki są takie piękne... (tylko dlaczego te, które ja chcę już tak mocno poszły w górę w licytacji?).

Ja zawsze używałam zatrzaskowych, a ostatnio przekonałam się do zaciskowych, zwłaszcza, że że dwa wyglądające na mocne zatrzaski się nam jakoś wyłamały, a jedna zatrzaskowa otworzyła się chyba i Grace zgubiła obrożę w krzakach. Może trochę gorzej się zdejmuje zaciskowe, trzeba uważać na uchole, ale dajemy radę.

Posted

Ja zaciskowych nigdy nie uzywalam, nie bylo takiej potrzeby.ale teraz przy paszczakach musze miec takie. Normalnie tez uzywam na zatrzask ale na wieksze np miastowe wyjscia zeby na sto procent byc pewnym, ze mi sie nie wysliznal z obrozy w razie co wyprobowalam zaciskowe i jak dla mnie sie sprawdzaja. Felix wiadomo, bo kazdy pies to wrog i trzeba pozrec a Oskar jak sie przestraszy czegos, to chce zwiac i probuje sie z obrozy wysliznac.

Posted

Fakt, maszerowal dzielnie i musial sie biedny tak trzymac w ryzach, ze jak przyszlismy to padl jak kawka i spal do rana. Ale dzisiaj znowu podniosl cisnienie TZ-towi na porannym spacerze, bo Jakis obcy burek krecil sie Kolo naszej bramy jak wracali i Taki pokaz urzadzil ze hej :mad: No co za Dres okropny z niego ... ja jestem ciekawa jak on dawal sobie rade jak sie tak wloczyl :roll: przeciez takie uliczne psy, to powinny byc wlasnie super zsocjalizowane z innymi a ten to wariat poprostu.

Posted

Waszku ale to nie jest tylko przy domu :shake: on tak samo reaguje na ulicy, w parku na spacerze czy gdzie indziej. Na poczatku myslalam, ze to "agresja smyczowa" ale jak go puszczalam na treningach, to wszystkie psy tez chce ustawiac, rzucia sie jak pchla z warkotem i to obojetnie czy pies czy suka. Teraz jest juz lepiej, bo je zna ale jak tylko przyjdzie obcy pies z innej grupy, to a piac to samo.
I co jest zastanawiajace, to to, ze zamiast sie poprawiac jest coraz gorzej :angryy: Myslalam, ze po kastracji jak hormony coraz mniej przestana buzowac, to bedzie coraz lepiej a tu gucio. Ja wiem, ze hormony potrafia do pol roku po kastracji "latac", no ale przeciez zmniejsza sie ich ilosc sukcesywnie.

Posted

Wszystko mozliwe ale lapiej zeby mu przeszlo :mad:
Dziewuszki trzymajcie za nas kciuki jutro, bo mamy egzamin wstepny o 9.15 i jak damy ciala, to dupa blada z ezgaminem komisyjnym.

Posted

Kciuki mozecie puscic i spac albo nie spac dalej :evil_lol: odwolali wszystko, bo pada jakby chmura sie urwala :angryy: no co z tym deszczem jest tej wiosny no :roll:

Posted

Terminu jeszcze nie znam, jutro na treningu napewno podadza.
Anka, miski sa super - moje sie tez nie suwaja ale mnie bardziej chodzilo o to, zeby metal byl zalany guma. Ja mam takie metalowe, gdzie guma jest poprostu nakladana jak ala uszczelka a to sie nie sprawdza za bardzo, bo jak sie miske myje, to trzeba ta gume sciagnac. Jak sie nie sciagnie, to woda tam zostaje i metal rdzewieje po czasie - no a jak sciagniesz pare razy, to juz tak sie nie trzyma, nie przylega dobrze i brud tam sie zbiera.

Posted

Egzamin probny jutro wieczorem - juz sie boje :evil_lol:

I pokaze moich przystojniakow w sportowych szelkach od taks :loveu:

Ciapa Oskarle dostal w ciapeczki - on jednak nie lubi aparatu

A bandzior Felix - na sportowo w kropeczki

teraz musze poczytac jak sie takie szelki poprawnie ustawia, bo nie mam w tym doswiadczenia