ania0112 Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 mam też 2 cm na eko i to daje 2,3 cm więc grubo... no ale ja nie muszę mieć do Inki tak dopasowanej obroży bo ona sama biega bez smyczy przeważnie. no ale teraz przezornie juz nie na eko tylko na tasiemce :eviltong: i do tego jedną biorę dla kundelka z pracy... bo chłopak a lata w słonecznikach.. no i biore jakąś ogromną dla ON-ka... Monika a żałuj! wiesz ile jest obroży dla maluszków teraz? dla takiej maleńkiej piździ....:loveu: Quote
wilczy zew Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 rozwija się psiak może ciągnął aby iść na czele grupy? http://imageshack.us/a/img21/7148/miastofelix096.jpg Quote
sybil Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Poproszę o link do bazarku taks - obroże i smycze (jeśli jest bazarek?). No, nie mogę znaleźc':niewiem: :modla: Quote
Margi Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 http://www.dogomania.pl/forum/threads/243728-taksowe-obro%C5%BCe-szelki-smycze-na-Kielce-i-Szyd%C5%82owiec-do-2-06 Quote
sybil Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 (edited) Wielkie dzięki:Rose:. Edited May 30, 2013 by sybisia Quote
Pink Posted May 30, 2013 Author Posted May 30, 2013 Aniu u nas takie 2 cm z eko sie sprawdzaja ale te zaciskowe mam 2.5 cm z eko i te sa jednak za szerokie jak na takie sztywne. Teraz losuje same 2 cm - mysle, ze beda w sam raz. WZ - uhu wlasnie tak jest :evil_lol: On musi, no musi "bo sie udusi" - jak to Waszek mowi. Jedynie na smyczy nie ciagnie, jak chodza w kole - jak idziemy jeden za drugim, to musi isc na czole. PS wiedze, ze juz info z linkiem jest Quote
ania0112 Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 mnie to się kiepsko widzą te zaciskowe.. może nie kiepsko ale wole zatrzaskowe dlatego tak się ciesze ze taks mi uszyje taką :loveu: mielismy kiedys jamnika, który zawsze jak szlismy na spacer to musiał iść na czele grupy, zawsze :) Quote
marako Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Te obróżki są takie piękne... (tylko dlaczego te, które ja chcę już tak mocno poszły w górę w licytacji?). Ja zawsze używałam zatrzaskowych, a ostatnio przekonałam się do zaciskowych, zwłaszcza, że że dwa wyglądające na mocne zatrzaski się nam jakoś wyłamały, a jedna zatrzaskowa otworzyła się chyba i Grace zgubiła obrożę w krzakach. Może trochę gorzej się zdejmuje zaciskowe, trzeba uważać na uchole, ale dajemy radę. Quote
Pink Posted May 30, 2013 Author Posted May 30, 2013 Ja zaciskowych nigdy nie uzywalam, nie bylo takiej potrzeby.ale teraz przy paszczakach musze miec takie. Normalnie tez uzywam na zatrzask ale na wieksze np miastowe wyjscia zeby na sto procent byc pewnym, ze mi sie nie wysliznal z obrozy w razie co wyprobowalam zaciskowe i jak dla mnie sie sprawdzaja. Felix wiadomo, bo kazdy pies to wrog i trzeba pozrec a Oskar jak sie przestraszy czegos, to chce zwiac i probuje sie z obrozy wysliznac. Quote
wilczy zew Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Felix chce być szefem i dlatego ciągnie do pierwszego :D Quote
AnkaG Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 Paszczak Felix piknie wygląda na fotach i jak dzielnie maszerował :) Quote
Pink Posted May 31, 2013 Author Posted May 31, 2013 Fakt, maszerowal dzielnie i musial sie biedny tak trzymac w ryzach, ze jak przyszlismy to padl jak kawka i spal do rana. Ale dzisiaj znowu podniosl cisnienie TZ-towi na porannym spacerze, bo Jakis obcy burek krecil sie Kolo naszej bramy jak wracali i Taki pokaz urzadzil ze hej :mad: No co za Dres okropny z niego ... ja jestem ciekawa jak on dawal sobie rade jak sie tak wloczyl :roll: przeciez takie uliczne psy, to powinny byc wlasnie super zsocjalizowane z innymi a ten to wariat poprostu. Quote
malawaszka Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 no wtedy zapewne nie był taki kogut bo nie miał czego pilnować - a teraz - pan na włościach to dumny i blady musi pilnować coby mu się obcy nie kręcili Quote
Pink Posted May 31, 2013 Author Posted May 31, 2013 Waszku ale to nie jest tylko przy domu :shake: on tak samo reaguje na ulicy, w parku na spacerze czy gdzie indziej. Na poczatku myslalam, ze to "agresja smyczowa" ale jak go puszczalam na treningach, to wszystkie psy tez chce ustawiac, rzucia sie jak pchla z warkotem i to obojetnie czy pies czy suka. Teraz jest juz lepiej, bo je zna ale jak tylko przyjdzie obcy pies z innej grupy, to a piac to samo. I co jest zastanawiajace, to to, ze zamiast sie poprawiac jest coraz gorzej :angryy: Myslalam, ze po kastracji jak hormony coraz mniej przestana buzowac, to bedzie coraz lepiej a tu gucio. Ja wiem, ze hormony potrafia do pol roku po kastracji "latac", no ale przeciez zmniejsza sie ich ilosc sukcesywnie. Quote
Pink Posted May 31, 2013 Author Posted May 31, 2013 Wszystko mozliwe ale lapiej zeby mu przeszlo :mad: Dziewuszki trzymajcie za nas kciuki jutro, bo mamy egzamin wstepny o 9.15 i jak damy ciala, to dupa blada z ezgaminem komisyjnym. Quote
malawaszka Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 ja bdę spac na pewno :lol: ale przed snem potrzymam kciuka :lol: Quote
marako Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 Ja trzymam kciuki za egzamin, niektórzy niestety muszą wstawać wcześnie nawet w dni wolne. Quote
Pink Posted June 1, 2013 Author Posted June 1, 2013 Kciuki mozecie puscic i spac albo nie spac dalej :evil_lol: odwolali wszystko, bo pada jakby chmura sie urwala :angryy: no co z tym deszczem jest tej wiosny no :roll: Quote
malawaszka Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 uuuu no to będziem trzymać jak podasz nowy termin :lol: PS nie spałam :lol: Zgredek obudził się dziś wcześnie i musiałam na spacer, a jak z kurduplami to z Sajanem też Quote
AnkaG Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 Sennie trzymałam kciuki :) A jak miseczki - moje stoją w miejscu i nie szurają nimi :) Quote
Pink Posted June 1, 2013 Author Posted June 1, 2013 Terminu jeszcze nie znam, jutro na treningu napewno podadza. Anka, miski sa super - moje sie tez nie suwaja ale mnie bardziej chodzilo o to, zeby metal byl zalany guma. Ja mam takie metalowe, gdzie guma jest poprostu nakladana jak ala uszczelka a to sie nie sprawdza za bardzo, bo jak sie miske myje, to trzeba ta gume sciagnac. Jak sie nie sciagnie, to woda tam zostaje i metal rdzewieje po czasie - no a jak sciagniesz pare razy, to juz tak sie nie trzyma, nie przylega dobrze i brud tam sie zbiera. Quote
Pink Posted June 3, 2013 Author Posted June 3, 2013 Egzamin probny jutro wieczorem - juz sie boje :evil_lol: I pokaze moich przystojniakow w sportowych szelkach od taks :loveu: Ciapa Oskarle dostal w ciapeczki - on jednak nie lubi aparatu A bandzior Felix - na sportowo w kropeczki teraz musze poczytac jak sie takie szelki poprawnie ustawia, bo nie mam w tym doswiadczenia Quote
ania0112 Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 Chłopaki boskie - Oskar to takie biedny miny strzcela! haha Felix cudny jak zwykle :) Coś ci się chłopaki zarosły :p Trzymam kciuki za egzamin! Quote
Recommended Posts