Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Straszny wloczykij az mi cisnienie nie moze opasc do tej pory :shake:
A na co sie patrza, to sama nie wiem - moze ogladaja jak psy trenuja na przeszkodach na placu obok.

Posted

Na paszczaki patrz z przymknietym okiem, bo on juz "podrasowane" przeze mnie ;) dlatego moge odchodzic np tak daleko i nie musze wracac, bo Felix sie zrywa. Oskarle, tez juz dobrze chodzil na luznej smyczy - tak ze to tez sie nie liczy.
Przeszkody sa fajne, ja musze sobie kupic takie duze kolko Hula-hop, bo trenerka na przerwie pokazala Felixowi, jak sie przez to ladnie skacze i mi pokaze jak go uzywac w roznych przelozeniach, zeby z jednym przyrzadem mozna bylo zrobic rozne rzeczy. Nota bene p Ewa (szkole prowadzi malzenstwo) jest zakochana w Felixie (on zreszta w niej tez) i dosc czesto zajmuje sie nim na przerwie.

Posted

o jaaa jak juz będziesz umiała te różne figury z hula hopem to pokaż pliz pliz :modla: kupiłam niedawno kółko - dla siebie, ale chyba giętkość już nie ta i nie umiem tym kręcić :D więc może dla psów się przyda :lol:

Posted

[quote name='malawaszka']o jaaa jak juz będziesz umiała te różne figury z hula hopem to pokaż pliz pliz :modla: kupiłam niedawno kółko - dla siebie, ale chyba giętkość już nie ta i nie umiem tym kręcić :D więc może dla psów się przyda :lol:[/QUOTE]
Pokaż, pokaż, dołączam się.

Z rozrzewnieniem wspominam czasy studenckie, kiedy z kolegą byliśmy mistrzami akademika i stawaliśmy w szranki (kręciliśmy np. pół godziny, godzinę, a potem umawialiśmy się, że na komendę przerwiemy, żeby nie było, że ktoś przegrał, bo oboje mieliśmy taką łatwość tego, że mogliśmy kręcić np. czytając książkę.
A teraz kicha, próbowałam i nic.... Nawet się nie rozkręciło.

Posted

[quote name='AnkaG']A kółko dobre na talię :)[/QUOTE]

no własnie dlatego je chciałam, tylko kurna nie umiem kręcić :lol: ale wydaje mi się, że jakąś tandetę kupiłam i dlatego się nie da :diabloti: buuahaha grunt to sobie dobrze wytłumaczyć :evil_lol:

Posted

Uaaaaa obczytałam i tutaj w końcu ;)

I takz głupia franc...c zemu dałas mu misia w ubranku?:) to zqawsze pierwsze pojdzie heh :)

Na placu super chłopaki wyglądają;)

A Twój sposób na dwie smycze.... zupełnie dla mnie nie zrozumiały nie umiem sobie tego yobrazic :lol:

Posted

[quote name='malawaszka']no własnie dlatego je chciałam, tylko kurna nie umiem kręcić :lol: ale wydaje mi się, że jakąś tandetę kupiłam i dlatego się nie da :diabloti: buuahaha grunt to sobie dobrze wytłumaczyć :evil_lol:[/QUOTE]
Teraz [url=http://allegro.pl/hula-hoop-80-kulek-masaz-fitness-hula-hop-u5-i3244177245.html]takie[/url] są w modzie :D

Posted

[quote name='zerduszko']Teraz [URL="http://allegro.pl/hula-hoop-80-kulek-masaz-fitness-hula-hop-u5-i3244177245.html"]takie[/URL] są w modzie :D[/QUOTE]

Phi, nie mają cyfrowego wyświetlacza na którym pokazuje sie ilość kreciołków :evil_lol:

Posted

[quote name='Saththa']
I takz głupia franc...c zemu dałas mu misia w ubranku? to zqawsze pierwsze pojdzie heh

A Twój sposób na dwie smycze.... zupełnie dla mnie nie zrozumiały nie umiem sobie tego yobrazic [/QUOTE]

Nie sciagalam, bo te kombinezony byly dosc grube i scisle przylegajace, to myslalam ze pluszaki dluzej wytrzymaja ... no ale sie pomylilam - ubrane przytulanki sa beee
Jak TZ bedzie w domu, to zrobie Foto ze smyczami :cool3:

[quote name='zerduszko']Teraz [URL="http://allegro.pl/hula-hoop-80-kulek-masaz-fitness-hula-hop-u5-i3244177245.html"]takie[/URL] są w modzie :D[/QUOTE]

co to ludzie juz nie wymysla :evil_lol:

Musze Felixa pochwalic - wlasnie na spacerze pozwolil sobie WYCIAGNAC KOSC Z JAPY :multi: wcale sie nie stawial i nie naburczal na mnie :loveu: Jestem z niego dumna - bo oddanie zarcia bez walki dla takiego lakomczucha i "psa na zarcie", to nie takie w kij dmuchal.

Posted

On poprostu jest wloczykij a ze zadna krzywda mu sie nie stala nigdy ze strony czlowieka, to sie nie boi i uwaza ze jest samowystarczalny. Ciagnie do ludzi i umie sobie do tego zarcie zalatwic zawsze a to znajdzie cos a to wydebi od ludzi, bo umie sie przypodobac. Juz nawet zakazalam sasiadom podkarmiania jak grila robia :evil_lol: bo jak nie sepi z jednej strony plotu od jednych, to z drugiej.

Posted

Powiem Ci, że Otiś też ma zacięcie takie jak Felix, do pozwiedzania, posępienia o jedzonko, a wzrok ma taki fajny jak mu na czymś zależy, że nie sposób się oprzeć. Chodzi na 2 łapach, podskakuje, zaczepia, po prostu cyrkowiec.
Felix na parkingu, w lesie od razu podszedł, wskoczył łapami, jakby znał nas od zawsze. Pamiętasz? Ja byłam zaszokowana, bo moje psy zawsze pierwszy moment miały rezerwy, dopiero później się łasiły. A tymczasy to w ogóle na początku zestresowane.

Posted

Tak, tak, pamientam - nawet pierwsze Foto takie mu Waszka zrobila. A ja od poczatku pisalam ze Otis ma Felixowe usposobienie - nawet wyraz oczu Maja podobny. Felix tez cyrkowiec, chodzenie na dwoch lapkach albo siedzienie na dupce w pozycji pionowej z lapami w gorze, to jego specjalnosc. A teraz jeszcze jak sie nauczyl troche rzeczy, to jak chce cos wysepic, to zaprezentuje Ci caly repertuar ... siad, lezec, zakreci sie do nogi, siadzie przed czlekiem, pokiwa lapka, zrobi zdechl pies i co tylko wpadnie mu do glowy :evil_lol:
Tyle ze to jest niebezpieczne, bo nie dosc ze lubi sie wloczyc, to wydaje mi sie ze on z kazdym pojdzie. A juz z takim ktory bedzie mial cos do zarcia przy sobie, to napewno.

Posted

moze teraz ale im dłuzej bedzie z tobą tym bardziej będzie za tobą. coś mi sie kojarzy ale to malawaszka musi potwierdzic ze Brokat tez lubił wszystkich i na wołanie to do kazdego. aa teraz.. pogłaskac blisko pani to i owszem... gdzies dalej do ludzia zapomnij. zrobił się chłopak bardziej wierny ( przynajmniej jeżeli nie chodzi o zarcie i nikt mu nim przed nosem nie macha)

Posted

Aniu ja sie tym tez pocieszam, bo przeciez to nawet 3 miesiace jeszcze nie minelo jak sa u mnie. Ale tez nie jestem taka optymistka zeby brac za pewnik, ze zwiewac nie bedzie. Poprostu musze nauczyc sie z tym zyc - co jest dla mnie dosc ciezke, bo ja jestem natura matkujaca :evil_lol: Jak kiedys mi kociamber przez ogrodzenie przeskoczyl i poszedl lazikowac, to cala noc go szukalam ... znalazlam go o 5 rano na trasie do domu. Co ja sie nadenerwowalam, ile siwych wlosow sie nabawilam, to moje.

Posted

[quote name='Pink']Aniu ja sie tym tez pocieszam, bo przeciez to nawet 3 miesiace jeszcze nie minelo jak sa u mnie. Ale tez nie jestem taka optymistka zeby brac za pewnik, ze zwiewac nie bedzie. Poprostu musze nauczyc sie z tym zyc - co jest dla mnie dosc ciezke, bo ja jestem natura matkujaca :evil_lol: Jak kiedys mi kociamber przez ogrodzenie przeskoczyl i poszedl lazikowac, to cala noc go szukalam ... znalazlam go o 5 rano na trasie do domu. Co ja sie nadenerwowalam, ile siwych wlosow sie nabawilam, to moje.[/QUOTE]

och weź... ja kiedyś po wsi chodziłam i wołałam moja kotę... bo one wieczorem zawsze wracają na żarcie i śpią w domu, inaczej ja spać nie mogę :lol: a tu fifka nie wróciła... chodzę, wołam, kiciam - jak głupek bo kto na wsi kota po nocach szuka... a tu słyszę miauuuuu z zamkniętego kurnika u sąsiada :lol: no ona tam polazła w dzień spać i ją zamknęli... tak było chyba dwa albo trzy razy - raz było już za późno żeby sąsiada budzić to musiała tam zostać, ale dwa razy go wołałam żeby mi kota oddał :D

Posted

Waszku widze, ze masz podobna nature :evil_lol: Tez nie moglam wysiedziec, chociaz wszyscy sasiedzi mowili zebym szla spac, bo napewno wroci. Fakt wracal ale ja nie lubie takich rzeczy i tak zabezpieczylam ogrodek, ze nie mial juz mozliwosci zeby wylezdz.
Teraz zreszta tez juz zrobilismy cala jedna strone - ta newralgiczna o ktorej mowilam, ze sie zaczal pod siatka podkopywac. Doczepilismy do istniejacej siatki metrowe siatkowe przedluzenie w dol i wkopalismy krawezniki, wywijacac to przedluzenie pod kraweznik.
Oskarle zachowuje sie na zajeciach jak maly szczeniorek ... jak juz sie zmeczyl w drugiej czesci treningu, to zaczal szczekac, skakac, warczec na smycz hihi a jak tylko stanelam, to bach i lezy - ja go chce postawic a on bach na plecki :lol: Przyszlismy, zjadl i od 8-smej psa nie ma - jak wlazl do boxu to jeszcze nie wylazl... nawet nie ruszyl sie jak z -Felixem na siku szlam.