Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 704
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

problem w tym że wszystkie dt sa zapsione a Wacuś nie jest chyba pokornym psiakiem. Mam problemy z komputerem i nie moge prześledzic wątku ale agresja w stosunku do opiekunki ? Moja Lady na tymczasie zaczęła okazywać agresję w stosunku do córki i też musiałam ją szybko oddać. Moze jakiś hotel? Bardzo szkoda mi Wacusia ale jestem bezradna.

Posted

Do jakiego boksu, do schroniskowego?
Przecież on tam sobie nie poradzi. Właśnie z tego powodu był wyciągany na cito ze schronu.
Matko, czy naprawdę nie ma ani jednej osoby, która by mogła pomóc?

Dlaczego ta agresja 2 kg psa mnie nie przekonuje? Sorki, mam prawo do własnego zdania.

Posted

pomyślcie logicznie - jaką krzywdę może człowiekowi zrobić takie chucherko? to raz... a dwa - po chyba dwóch miesiącach ratlerkowaty Wacuś, dotąd kochany i ubóstwiany, miałby się zacząć rzucać na opiekunów?
wy się niepotrzebnie boicie tej "agresji", bo najprawdopodobniej DT znalazł sobie taką wymówkę, bo Wacuś już za długo u nich siedział i bali się, że zostanie na zawsze. tak to już bywa...

Posted

O ile dobrze pamietam, to potrafi sie łasić , tulić, ale tez znienacka szczerzyc zęby i ugryźć opiekunkę, która zaczęła sie go bać. Ponadto załatwia sie także na dywan, ale z tym nie ma problemu. Problemem jest to gryzienie.
Dziwne!!

Posted

W której grupie FCI sa pinczery? Trzeba by napisać o WAcusiu na Dogomanii w części o psach rasowych wg grup. Może ktoś się zainteresuje pinczerkopodobnym Wacusiem. Już bym napisała tam ale nie wiem w ktorej sa grupie.

Posted

[quote name='szajbus']
Dlaczego ta agresja 2 kg psa mnie nie przekonuje? Sorki, mam prawo do własnego zdania.[/QUOTE]

Jeśli cię nie przekonuje to weź Wacka i się przekonaj. Sory ale sugerowanie winy i lenistwa DT jest tutaj nie na miejscu. Koleżanka zaopiekowała się Wackiem gdy znajdował się w totalnie beznadziejnej sytuacji, przez dwa miesiące naprawdę dobrze się nim opiekowała. To, że on jest agresywny to nie jest jej wina !

Nata, on nie zaczął się rzucać na ludzi po dwóch miesiącach. Już od pierwszego dnia pobytu w DT był agresywny, Asię ugryzł nawet w rękę. Nie opisywaliśmy tych przypadków gdyż doszliśmy do wniosku że to na pewno stres po schronisku, że wystarczy okazać mu miłość, zainteresowanie i Wacek złagodnieje. Tak się niestety nie stało, agresja się zaostrzyła. Ktoś kto go weźmie na tymczas lub na stałe musi się liczyć z jego wyskokami.

Przykro mi że człowiek chce pomóc a spotyka się jedynie z podejrzeniami i krytyką.

Posted

nezzie
Gdybym mogła wziąć Wacka zrobiłabym to już dawno temu, więc daruj sobie te złośliwości.
To, że ta agresja mnie nie przekonuje nie oznacza, że jej nie ma - to po pierwsze.
Po drugie - czy tylko moja uwaga tak cię wzburzyła?
DT nie informował do tej pory o zachowaniu Wacusia, więc nie wiem czemu cię to tak dziwi, że wszystkich zaskoczyła ta informacja, na dodatek przy wadze koguciej osobnika.
DT nie był domkiem stałym więc każda, nawet najmniejsza informacja o zachowaniu psa jest cenna w szukaniu docelowego domu, a ich po prostu nie było.
Teraz dopiero dowiadujemy się, ze był agresywny od pierwszego dnia. Nadal cię dziwi moja reakcja?

Posted

Ręce mi opadają, co teraz będzie, Waculek w boksie...ja on sobie poradzi, pewnie sobie nie poradzi. Już nie wiem kogo mam pytać. Nikt nie chce Waculka. Załamka.

Posted

wydaje mi się że dostatecznie uzasadniłam dlaczego ataki Wacka nie były wcześniej opisywane. Gdyby od samego początku pojawiła się choćby najmniejsza wzmianka o jego agresji jego szanse na znalezienie domu drastycznie by zmalały. Po dwóch miesiącach raczej nie może być mowy o szoku po schronisku tylko już o charakterze Wacka i dlatego właśnie teraz zostało to opisane. Tym bardziej że cierpliwość DT się już skończyła i Wacek jak najszybciej musi znaleźć inne miejsce. Waga psa nie ma tutaj żadnego znaczenia. Wacek też potrafi ugryźć do krwi.

A Twoja reakcja mnie nie dziwi, czytając dogomanię zdążyłam się do niej przyzwyczaić. Nie miałam zamiaru być złośliwa. Ja też mam prawo do swojej oceny całej tej sytuacji.

Posted

zadna ze mnie specjalistka ale troche do czynienia ze schroniskowymi psami mialam:cool3: i wydaje mi sie , ze on poczul sie pewnie w domu i prubuje ustawiac wlascicielke....pozwala sie glaskac a nagle cap ......

jakis czas temu ratowalam malego pieska z Poznania, pracownicy mowili , ze falszywy, ale ja sie tylko usmiechnelam i wzielam go na rece i wsadzilam z przodu do samochodu.....po godzinnej jezdzie , kiedy piesek poczul sie pewniej zaczal rzucac sie na moje nogi, poczatkowo delikatnie a pozniej z coraz wieksza agresja:cool1:
mial wyjatkowe szczescie, trafil na kochana osobe, ale gdybym teraz przezprzypadek go poglaskala odrazu by mnie capnal:evil_lol:

Posted

tutaj nie chodzi tylko o sytuacje gdy Wacek jest dotykany. Czasem zaczyna warczeć jak Asia podaje mu jedzenie. Czasem jak ruszy się na łóżku. Podobno ma to miejsce w różnych sytuacjach. Ja sama od siebie nic nie napiszę bo Wacka widziałam tylko raz, podczas transportu do DT. Już wtedy nie dał się mi pogłaskać, ale wtedy było to całkowicie uzasadnione. Ja myślę że Wacka powinna wziąć osoba, która nie boi się takich wyskoków małego pieska, najlepiej która miała już do czynienia z takimi przypadkami. I osoba która nie da sobie wejść na głowę i pokaże Wackowi gdzie jest jego miejsce. DT jest zbyt łagodny i nie potrafi odpowiednio ustawić Wacka.