Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 746
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie zapominajmy o Spiderku,to,że jeszcze walczy o życie nie oznacza, że daje sobie radę w schronie.Jest taką chudziną,że patrząc na niego ma się wrażenie,że zaraz te jego chudziutkie nożyny się ugną,że zaraz się przewróci i nie będzie miał siły się podnieść.Patyczak mały...

Posted

Nikt nie zagląda do Spiderka-patyczaka? Wiecie, on w tej swojej chudziutkiej brzydocie jest piękny i oryginalny, pokażcie mi drugiego takiego psa!
Spiderek szuka domu, w którym mógłby odżyć, nabrać ciałka,pomózmy mu!

Posted

Piękny chuderlaczek jest w potrzebie! Nie ma domu,własnego posłania,swojego pana...Ma tylko zimny kąt w schronie...I to tylko wtedy,gdy większe psy pozwolą mu z niego skorzystać...
Pomózmy mu, dajmy mu szansę na lepsze,prawdziwe psie życie!

Posted

Coś takiego mi przyszło do głowy, może być?

Spider , Spiderek, biedny chudziutki pieseczek .................
Schronisko ..............jego dom...........
Zimny boks ..........jego pokój ......................
Czasem miejsce w budzie................jego łóżeczko..................
Czasem miseczka z jedzeniem...................jak duże psy dopuszczą..............
Niknie w oczach...............
Chcemy zdążyć mu z pomocą .................zanim zniknie.................
Człowiek .....................jego jedyne i największe marzenie
Taka jest rzeczywistość naszego pieska-pajączka , któremu daliśmy na imię Spider.
Mały pieseczek , nie pierwszej młodości , ufny , przymilny strasznie przerażony sytuacją w której się znalazł . Prawdopodobnie nie jest dopuszczany przez duże psy z boksu do jedzenia i do budy ze względu na swoją mikrą posturę. Nie znamy jego przeszłości ale z pewnością nie była ona wesoła skoro znalazł się w schronisku.
Spider nie musi tu zostać , tylko przyjdź po niego , wyciągnij rękę , pogłaszcz i powiedz :
„Chodź pieseczku , opuszczamy to smutne miejsce , od tej pory będziesz mieszkał w moim domu i w ...............sercu. Od tej pory masz MNIE””.

Jakby co , to na kogo podać kontakt?

Posted

anula1959 napisał(a):
Czyżby mój tekst Bianeczko tak Cię poruszył?

Między innymi :-( Zanim trafilam na dogo , nie wiedzialam że tyle jest psich nieszczęść :placz: