tala24 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 nie wiem ile to w km 10 może 15 , jest tam sporo lasów więc może kierować się wszędzie :( na Zabrze lub Tarnowie Góry . Może warto powiadomić schroniska ? Quote
Bgra Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='tala24']nie wiem ile to w km 10 może 15 , jest tam sporo lasów więc może kierować się wszędzie :( na Zabrze lub Tarnowie Góry . Może warto powiadomić schroniska ?[/QUOTE] dzwoniłam do Zabrza i Gliwic,ale może trzeba rano...nikt nie odebrał Quote
tala24 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 niestety ja też dysponuje tylko numerami z ich strony :( Quote
Ellig Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Zagladam a tu takie zle wiadomosci, mam nadzieje ze Drops sie znajdzie................................... Quote
ewunian Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 rops, coś ty ciotkom za numer odwalił... Z Gliwic blisko do Tarnowskich Gór, oby go tam nie złapali bo będzie jak z Bono:( ehh... Miedary pieprzone... Quote
Lili8522 Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 Bgra bardzo dziękujemy! :loveu:............oby dzisiaj zadzwonił telefon z dobrymi wiadomościami...... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='Bgra']Jestem po rozmowie ze Strażą Miejską,naświetliłam sprawę,opisałam Dropsa dokładnie,jutro będą się z rana za nim oglądać,zajdą do pobliskiej szkoły z info dla dzieciaków [TABLE="class: table"] [TR] [TD="class: nameArea, colspan: 2"][B][URL="http://panoramafirm.pl/śląskie,,gliwice,bolesława_śmiałego,2_a/straz_miejska-nwrbb_kjj.html#o-nas"] Straż Miejska[/URL][/B][/TD] [TD="class: pictureArea"][/TD] [/TR] [TR] [TD="class: contactArea"] ul. Bolesława Śmiałego 2 a, Gliwice tel. [URL="callto:+48322316955"]32 231 69 55[/URL], fax 32 332 47 50[/TD] [/TR] [/TABLE] [/QUOTE] Bgra, cudownie Ci dziękuję!!! :loveu: Nadam im dzisiaj z pracy faksem plakat. [quote name='tala24']nie wiem ile to w km 10 może 15 , jest tam sporo lasów więc może kierować się wszędzie :( na Zabrze lub Tarnowie Góry . Może warto powiadomić schroniska ?[/QUOTE] Zadzwonię dziś po schroniskach, miałam już to w planach. Gliwice, Zabrze, Tarnowskie Góry - jakie miasto jest jeszcze w pobliżu, gdzie mógłby dojść? Chociaż liczę, że wciąż krąży w okolicy :( Cioteczki z Gliwic, jakie tereny Gliwic są przyległe do dzielnicy Żerniki? Gdzie warto jeszcze rozwiesić plakaty? Jedziemy tam dzisiaj po 18:00, będziemy koło 19:00-19:30 na miejscu i będziemy szukać... :-( Quote
inka33 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Jestem. Dobrze, że jest tam TAKA Straż Miejska. :kciuki: Lecę lepić plakat! Quote
kakadu Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 o nie... tylko nie to... :placz: mam nadzieję, że się znajdzie... Quote
storozak Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Dropsiku uważaj na siebie!! Trzymam kciuki! Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Poszedł fax do SM w Gliwicach. Mam nadzieję, że faktycznie się rozejrzą... :( Quote
Lili8522 Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 Wątek Dropsa na zaginionych [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240508-26-02-GLIWICE-ul-%C5%9Al%C4%85ska-dzielnica-%C5%BBerniki-z-DT-uciek%C5%82-Drops!-Prosimy-o-POMOC?p=20517534#post20517534[/url] [B] Kto jeszcze pomoże w szukaniu\plakatowaniu... każda chwila się liczy a w kupie siła....[/B] Quote
bela51 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Zadzwonie do bytomskiego schroniska, mamy tam dogomaniaczke na etacie, na pewno sprawdzi. Ucieczki, to drugie z najgorszych wiadomosci, jakie nas spotykają:-( Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Dziś wieczorem jedziemy ekipą - dwójka moich znajomych, Lili, danyww i ja. Trzymajcie kciuki :( Może ktoś z Gliwic i okolic się dołączy??? Tam jest tyle miejsca do przeszukania, że 5 osób to i tak niewiele... Quote
xxxx52 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Dziś wieczorem jedziemy dużą ekipą - dwójka moich znajomych, Lili, danyww i ja. Trzymajcie kciuki :([/QUOTE] macie suczke w cieczcce to zabiérzcie ze soba Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='xxxx52']macie suczke w cieczcce to zabiérzcie ze soba[/QUOTE] Drops jest kastratem..... :( Quote
inka33 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Drops jest kastratem..... :([/QUOTE] Myślę, że to bez znaczenia - Kajtun reagował na zapach cieczki zainteresowaniem. Może instynkt nie wie, że bez jajek się nie da...? Quote
xxxx52 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 (edited) [quote name='bela51']Zadzwonie do bytomskiego schroniska, mamy tam dogomaniaczke na etacie, na pewno sprawdzi. Ucieczki, to drugie z najgorszych wiadomosci, jakie nas spotykają:-([/QUOTE] Psy uciekaja tylko dlatego ,bo opiekunowie sa bezmyslni,nie doceniaja psow ,stad nalezy wszystko wziasc pod uwage ,ze pies idac do nowego domu czy to stalego czy Dt moze uciec przy kazdej sposobnosci. Dlataego czy to pies strachliwy czy nie ,czy ma sie plot dobrze zabezpieczony ,nalezy zawsze przez kilka dni nawet w swoim ogrodzie wychodzic na lince do 20m na spacer i psa zaaopserwowac jak sie zachowa ,czy plot dla niego nie stanie sie do pokonania ,podkopania ,przekryzienia? Poza plotem wychodzimy na poczatek tylo z podwojnym zabezpieczeniem zakladamy obroze i szelki ,laczac 2 metrowa linka,gdyz nie znamy psa ,jak moze sie zachowac podczas wystraszenia. uwazamy ,zeby okna nie otwierac tylko uchalac bo pies moze wyskoczyc . W aucie najlepiej psa przewozic w klatce ,albo umocowujac go w pasie bezpieczenstwa ,gdyz podczas chwili nie uwagi moze wymknac sie z naszego auta. Nie wolno spuszczac na spacerach za szybko psy z linek nie znajac ,nie wiedzac czy do nas przyjda .Psy o silnym insytncie lowieckim nie przyjda tak szybko do nas.Moga byc to nawet mieszance.Uzywamy linek do cwiczen od 20-25metrowych. ps wazne ,zeby osoba ktorej uciekl Drops wystawiala przed plotem jedzenie Edited February 27, 2013 by xxxx52 1 Quote
bela51 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Oczywiscie masz racje, i wydaje sie, ze wszyscy to wiedzą. Ale teoria sobie a praktyka.... Ale nie ma co juz "dokładac" Pinczerce, bo i tak ma doła. Miejmy nadzieje, ze uda sie go odnaleźc, lub odłowi go jakis slaski schron. Quote
xxxx52 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='bela51']Oczywiscie masz racje, i wydaje sie, ze wszyscy to wiedzą. Ale teoria sobie a praktyka.... Ale nie ma co juz "dokładac" Pinczerce, bo i tak ma doła. Miejmy nadzieje, ze uda sie go odnaleźc, lub odłowi go jakis slaski schron.[/QUOTE] Niestety nie wiedza ,tylko udaja ,ze wszystko wiedza ,albo sa bezmyslini..Dlatego ciagle nalezy walkowac ludziom ktorzy otrzymuja psy ,ze psy nawet te cacy moga probowac uciec Oby ta ucieczka skonczyla sie bezbolesnie Quote
tiggi Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 szkoda, że ja dzisiaj nie mogę bo dołączyłabym do poszukiwań. jutro, pojutrze, niedziela - wchodzą w grę, jeżeli będzie taka potrzeba to mogę jechać. myslałam żeby może powiadomić radio taxi, taksówkarze są w wielu rejonach i maja szanse zobaczyć Dropsa, dać znać do centrali gdzie był widziany, rozszerza się zasięg poszukiwań. a dzisiaj to wydrukujcie sobie może mapę satelitarną, widacgdzie jest las, zagajnik, ulica - to może byc bardzo przydatne. Uff Dropsiku, coś ty narobił :-( Gliwice Żerniki ulica Śląska: [URL]http://maps.google.com/maps?hl=pl&gs_rn=4&gs_ri=psy-ab&cp=15&gs_id=1b&xhr=t&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.42965579,d.Yms&biw=1366&bih=641&wrapid=tljp1361955838015022&q=gliwice+%C5%BCerniki&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x471131ce42a090dd:0xa638e17519323432,%C5%BBerniki,+Gliwice,+Polska&sa=X&ei=BcwtUfrsFpD14QTFrIDgAQ&sqi=2&ved=0CCkQ8gEwAA[/URL] Quote
inka33 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Dziewczyny, plakat poleciał do Lili - mam nadzieję, że jest OK. Zgadzam się z tym, że dobrze by było, żeby ci ludzie wystawiali jedzenie. To jest jedyne miejsce, które tam zna, więc może przyjdzie po swoich śladach. Jak będzie mial codziennie jedzenie, to może uzna, że warto wracać, a może i w końcu zaufać. :kciuki: Aha, i jak tam działają harcerze, to też można ich próbować wciągnąć (przez szkołę?) w poszukiwania. Quote
xxxx52 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 -ulotki najlepiej porozkladac ,czy porzwieszac na przystankach ,przed sklepami ,szkolami -jezeli sie ma wejscie do rozglosni radiowej mozna podac krotki komunikat o zagubionym Dropsie -moze podac na plakatach nagrode -poniewaz pieski moga w okregu do 50km,a nawet wiecej sie oddalic to moze wyszastkie schroniska i org.prozwierzece powiadomic Quote
Recommended Posts