Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Frescuniu, moja dziewczynko !! nabieraj sił !!

Aga, może jakieś badania?? Może wizyta u weta na kortowie??

prosimy o datki, nawet najdrobniejsze się liczą:modla:

Posted

Niestety Fresce się nie poprawia :shake:
jakas Pani podobno zna Frescę....sunia jest maksymalnie wyeksplatowana :-( co cieczka szczeniaki...całe życie kopniaki...itd

ja nie wiem tez czy Fresca w ogóle widzi...

w każdym razie nadal wygląda fatalnie i nie ma sił....mimo, że dostaje dubeltowe porcje...

kurcze.. właśnie takie dziwne te oczętka.... kiedy będzie wiadomo coś więcej? Bidulka. Z ogłoszeń nadal nic?:-(

Posted

aldona bardzo dziękujemy :Rose:...przyda się napewno...
Fresca niestety nadal nie przybiera ani nie odzyskuje sił....za bardzo...
kupimy zatem jej dodatkowo witaminy...
biedne maleństwo...ma tak wyniszczony organizm, że dośc długo pewnie będzie się regenerować...

apetyt to ona ma....aż strach jej dawać tyle ile ona by chciała zjeść....i tak obecnie dostaje dodatkowy raz jeść...

Posted

aldona_b napisał(a):
wpłaciłam dzis 30 zł dla Freski, niestety tylko tyle na razie mogłam, Co tam u Freski?czy ma apetyt? jak Jej zdrowie? Fresco nie poddawaj się!

dziękujemy Aldona, przyda się na pewno

:Rose::Rose:

Posted

Niestety Fresce się nie poprawia....wygląda okrutnie chudo...pod tą sierścią same kosteczki...śmierc głodowa normalnie....ale wcina jak najęta...a najchętniej kiełbasę...;) ...jak tylko usłyszała szelest mojej torebki to odrazu widac było pyś do góry i czekała...
niestety nie widzi...

dzisiaj wzieliśmy ją z klatki...nie ma siły chodzić...przejdzie dwa metry i się kładzie...nie ma nawet siły stać przy misce...je kładzie się...wstaje...je..kęs...kładzie się...

kładzie mi główkę na kolana (jak siedzę na trawie) i przymyka oczy i tak mogłaby trwać...

w zwiżaku z jej stanem...postaramy się jej zrobić wyniki krwi i USG...
nie wiem jak jej pomóc...ona ginie w oczach :shake: ..napewno kochający dom tymczasowy wiele by zdziałał....

Posted

Aga, przepraszam, że zadam takie podstawowe pytanie- ale czy ona została gruntownie odrobaczona? Tak to przecież jest z robalami, że pies ma ogromny apetyt, a nie przybiera na wadze, bo robale nie pozwalają...

Posted

outsi napisał(a):
Aga, przepraszam, że zadam takie podstawowe pytanie- ale czy ona została gruntownie odrobaczona? Tak to przecież jest z robalami, że pies ma ogromny apetyt, a nie przybiera na wadze, bo robale nie pozwalają...

Była juz odrobaczana i to kilkakrotnie....własnie pierwsze co nam przyszło do głowy....

Posted

outsi napisał(a):
Skąd wiesz, że nie pomoże :placz: ?

ot poprostu czuje się już taka bezradana jeśli o nią chodzi...żeby przez miesiąc zupełnie nie odzyskała nawet odrobiny sił...nie wspomne o przybraniu ciała... :(

Posted

o co chodzi z tą małą, czy ten jej brak wzroku da sie jakoś wyleczyć? wiem zadaję, głupie pytania, ale czy ona nagle straciła wzrok czy od początku jak jest w schronisku to nic nie widzi?

czy widział ją weterynarz?

Posted

Myślę, że ta ślepota może być spowodowana urazem nawet mechanicznym...przecież ona nieźle dostawała kopniaki od kogo popadnie...

od początku nie widziała...ale miała tak zaropiałe oczy, że się łudziłąm, że jak wyzdrowieją to może...

Posted

ehhh, kurcze może będę miała jeden domek dla jakiejś suni, ale chyba odpada ślepotka mała.... :(:(:(

Ejże pomocy!!! chociaż tymczas dla małej.. świat bywa okrutny..

Posted

Agus, sorry, ze sie wtrace, ale moze ona ma lambie ( giardie). Wtedy noemalne srodki odrobaczajace nie pomagaja. Najlepiej Panacur - pasta 3 dni pod rzad po jedzeniu. Ilosc odpowiednia do kilogramiw. Dawkowania nie pamietam. Moje psy, gdy sa wchudzone , duzo jedza i nie przybieraja na wadze, to na ponad 90% maja lambie. Daje Panacur i naczesciej jest lepiej. Mysle, ze warto spobowac.