Ellig Posted May 22, 2013 Author Posted May 22, 2013 [quote name='Mazowszanka']To może Pani by spodobała się moja FIONA. Ogłaszam ją jako suczkę do psich sportów, dla aktywnych i ...akrobatkę. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/242724-Cudowna-FIONA-z-przechowalni-w-Kozienicach-uratowana-przed-wywózką-do-schronu[/URL][/QUOTE] Pani K. obejrzala Fione i napisala ,ze to nie.... ONA, szuka takiego psiaka:" [B][I]Dla mnie najważniejsze jest to, by piesek (a właściwie suczka), którego szukam był łagodny, przyjacielski i towarzyski. [/I][/B] [B][/B][B][I]Szczególnie dla dzieci, ale rownież dla innych psów.[/I][/B] [B][/B][B][I]Musi być to piesek aktywny, lubiący długie spacer, bo jednak sporo czasu spędzamy na dworzu (rower, hulajnoga, spacery).[/I][/B] [B][/B][B][I]Ale też warunkiem jest to, by był mały (na tyle bym mogła wziąc go na ręce czy umieścić w koszyku przy rowerze), max.do 10kg.[/I][/B] [B][/B][B][I]Musimy go z córcią wszędzie ze soba zabierać(np.do tramwaju,pociągu).[/I][/B] [B][/B][B][I]Pewnie będą też zdarzały się takie sytuację, że będzie musiał zostać pod opieką rodziny . [/I][/B] [B][/B][B][I]Więc to też jest dla mnie naprawde ważne."[/I][/B] Quote
Mazowszanka13 Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 Opis Pani pasuje do Fiony idealnie z wyjątkiem jednego. W koszyku rowerowym nie usiedzi ani minuty. Dziękuję jednak za zgłoszenie jej kandydatury :) Quote
Ewa Marta Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 [quote name='Mazowszanka']Opis Pani pasuje do Fiony idealnie z wyjątkiem jednego. W koszyku rowerowym nie usiedzi ani minuty. Dziękuję jednak za zgłoszenie jej kandydatury :)[/QUOTE] Przekazałam namiar na Fionkę Pani Oldze W. która chciala adoptować Biankę, ale szuka śmielszego psiaczka:-) Na gumtree po wpisaniu Fiona Twoja maleńka pojawia się jako pierwsza Mazowszanko. Pani obiecała, że zajrzy i w razie czego zadzwoni. Quote
Mazowszanka13 Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 [quote name='Ewa Marta']Przekazałam namiar na Fionkę Pani Oldze W. która chciala adoptować Biankę, ale szuka śmielszego psiaczka:-) Na gumtree po wpisaniu Fiona Twoja maleńka pojawia się jako pierwsza Mazowszanko. Pani obiecała, że zajrzy i w razie czego zadzwoni.[/QUOTE] Dziękuję Ci bardzo Ewo :) W tej chwili może Fiony nie być na gumtree, bo właśnie zlikwidowałam stare ogłoszenia i dałam nowe z nowym tekstem. W razie czego podaj Pani link do wątku Fiony. Napisz mi jeszcze w jakiej postaci i ilości podajesz olej z wiesiołka. W aptece mieli tylko w kapsułkach. Quote
Ellig Posted May 22, 2013 Author Posted May 22, 2013 Mazowszanko. Ja kupuje olej z nasion wiesiolka, tłoczony na zimno w kapsulkach firmy Gal, Ania podaje go malym psiakom na poczatku 1-2 kapsulek dziennie,potem po 1 a wiekszym 2-3 kapsulek dzienie, potem 2 szt. Podaje albo do mokrej karmy albo do polkniecia w malej ilosci pasztetu drobiowego. Quote
Mazowszanka13 Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 [quote name='Ellig']Mazowszanko. Ja kupuje olej z nasion wiesiolka, tłoczony na zimno w kapsulkach firmy Gal, Ania podaje go malym psiakom na poczatku 1-2 kapsulek dziennie,potem po 1 a wiekszym 2-3 kapsulek dzienie, potem 2 szt. Podaje albo do mokrej karmy albo do polkniecia w malej ilosci pasztetu drobiowego.[/QUOTE] Dziekuję bardzo za podpowiedż :) Kupię w takim razie te kapsułki. Quote
Ellig Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 W sobote przyjedzie w odwiedziny do Bianki , Pani z Warszawy , ktora chce adoptowac ślicznotę. Quote
Gusiaczek Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 [quote name='Ellig']W sobote przyjedzie w odwiedziny do Bianki , Pani z Warszawy , ktora chce adoptowac ślicznotę.[/QUOTE] Zatem kciuki zwinąć i czekać na dobre wieści :) Quote
Ellig Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 [quote name='Gusiaczek']Zatem kciuki zwinąć i czekać na dobre wieści :)[/QUOTE] Gusiaczku, to wizyta zapoznawcza, rozmawialysmy z Pania,ze nic na sile, chcemy,zeby ziskrzylo, telefony wciaz dzwonią, ludzie pisza , dzieki Biance juz dwa psiaki znalazly domy. Quote
Gusiaczek Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 [quote name='Ellig']Gusiaczku, to wizyta zapoznawcza, rozmawialysmy z Pania,ze nic na sile, chcemy,zeby ziskrzylo, telefony wciaz dzwonią, ludzie pisza , dzieki Biance juz dwa psiaki znalazly domy.[/QUOTE] Wiem Elu i ... tak się zastanawiam: może niech Bianeczka jeszcze jednak pobędzie u Ani i ściąga domki dla innych ? ;) może Maleńka ma misję do spełnienia nim trafi do swojego Domku? Quote
Nutusia Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Pewnie nie miałaby nic przeciwko temu ;) A Pola to już przyjechała, bo się chyba jakoś... pogubiłam... Quote
Ellig Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 [quote name='Mattilu']Zycze, zeby zaiskrzylo :)[/QUOTE] Tym razem to musi byc ze strony Bianki:) Quote
Ellig Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 [quote name='Nutusia']Pewnie nie miałaby nic przeciwko temu ;) A Pola to już przyjechała, bo się chyba jakoś... pogubiłam...[/QUOTE] Czekamy na transport, poprzedni zostal odwolany. Quote
Ellig Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 Zajrzyjcie do tego biedaka.... [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/243632-AST-w-przytulisku-POTRZEBNE-FINANSE-NA-HOTEL-ABY-NIE-POJECHA%C5%81-DO-RADYS[/url]!!! Quote
Mazowszanka13 Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Takie coś mi w aptece sprzedali: [url]http://img835.imageshack.us/img835/305/1007530i.jpg[/url] Może być dla psa ? Quote
Ellig Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 Pani Ewa K. odwołała dzisiejsza wizyte u Bianki ze wzgledu na swoją chorobę. Quote
Ellig Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 [quote name='Mazowszanka']Takie coś mi w aptece sprzedali: [URL]http://img835.imageshack.us/img835/305/1007530i.jpg[/URL] Może być dla psa ?[/QUOTE] Nie wiem ile jest tu rutyny ale moim zdaniem moze byc, jest tez ten sam preparat bez dodatkow.:) Quote
Mazowszanka13 Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 [quote name='Ellig']Nie wiem ile jest tu rutyny ale moim zdaniem moze byc, jest tez ten sam preparat bez dodatkow.:)[/QUOTE] W 2 kapsułkach jest 50 mg rutyny. To dobrze czy źle ? Quote
Ellig Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 [quote name='Mazowszanka']W 2 kapsułkach jest 50 mg rutyny. To dobrze czy źle ?[/QUOTE] Rutyna uszczelnia naczynia krwionosne i wplywa na ich elastycznosc, nie wiem tylko jak reguja na nia psiaki, moja Jaga byla uczulona. Mysle,ze mozesz spokojnie podawac ten preparat a na później najlepiej kupowac jest w aptece ten: [IMG]http://www.piramidazdrowia.pl/image.php?main=images/OLEJZ_WIESIOLKA.jpg&watermark=watermark.png[/IMG] Quote
Ellig Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 [quote name='Mazowszanka']Dziekuję Ellig :)[/QUOTE] Bardzo proszę.:) Quote
Nutusia Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Ten Elusiowy w dodatku jest tańszy ;) Miejmy nadzieję, że Pani szybko wróci do zdrowia i pozna Biankę. Może to i lepiej, bo dziś pogoda mało sprzyjająca czemukolwiek :( Quote
Gusiaczek Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Bianeczko, co się odwlecze ... wiadomo ;) Kciukasy za Ciebie :loveu: Quote
Recommended Posts