Ellig Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 [quote name='Gusiaczek']Jak dobrze czyta się takie wiadomości Dzień Dobry :)[/QUOTE] Dzien dobry, Gusiaczku:) Quote
jola_li Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 [quote name='Ellig']Sms od Ani:[B]" Wszystko dobrze. Na spacerze Bianka nauczyla sie siadac i brac smycz do pysia. To sygnal, ze chce na ręce. A dzisiaj bawilo ja obserowanie ogona Łatki na wietrze. Pozdrawiamy"[/B][/QUOTE] Parę słów i dzień od razu lepszy :). Quote
Ellig Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 [quote name='jola_li']Parę słów i dzień od razu lepszy :).[/QUOTE] Jolu, to prawda:) [quote name='Mattilu']ona jest niesamowicie inteligentna :)[/QUOTE] Bianka jest jak dziecko, uczy sie przez nasladowanie. Np. Chodzi za kotem Meniem, Jak Menio podniesie ogon to malutka tez podnosi ogon. Jak kot odwraca glowę do tyłu, zeby zobaczyc co ta Bianka chce, to sunia tez odwraca glowe do tylu i tak sobie chodza po domu:) Quote
Ewa Marta Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 [quote name='Ellig']Bianka jest jak dziecko, uczy sie przez nasladowanie. Np. Chodzi za kotem Meniem, Jak Menio podniesie ogon to malutka tez podnosi ogon. Jak kot odwraca glowę do tyłu, zeby zobaczyc co ta Bianka chce, to sunia tez odwraca glowe do tylu i tak sobie chodza po domu:)[/QUOTE] Menio jest kotem wyjątkowym. jest mądry, bardzo kontaktowy, odważny. Ja jestem zachwycona jego stosunkiem do życia:-) Przytulas z niego wielki, a jednocześnie jak trzeba, to potrafi pacnąć łapką po pyszczku i od razu jest spokój:-) Kiedy robiłam ostatnie zdjęcia Biance, schowałam się w kuchni, z której zza lady w ciszy pstrykałam zdjęcia. Menio w tym czasie usiadl koło mnie i ocierał się o moje ręce, w związku z tym kilka zdjęć było zamazane:-) Cieszę się bardzo, że maleńka zaufała tak Ani. Boję się zdjęcia szwów, ale może poradzimy sobie z Anią same, bez wożenia jej gdziekolwiek. Zabiorę w razie czego mojego Jacka, który szwy zdejmuje jak mało kto;-) Nie tylko zwierzętom, mnie też:-) Quote
Mattilu Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Pewnie, jesli mozna zdjac szwy bez stresowania malutkiej :) Quote
Gusiaczek Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Witamy się tuż przed spacerkiem:) Jak samopoczucie Bianeczko? Ovo z Gusiakiem Quote
Ellig Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 [quote name='Gusiaczek']Witamy się tuż przed spacerkiem:) Jak samopoczucie Bianeczko? Ovo z Gusiakiem[/QUOTE] Samopoczucie dobre, dziekujemy, tylko zimno. Milego spacerku:) Quote
b-b Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Fajnie, że mała coraz bardziej zaczyna ufać....ale wiadomo jeszcze trochę pracy przed Wami aby z tego małego dzikuska stała się wspaniałym, ufającym psiakiem:) Powodzenia :) Quote
Poker Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Nadrobiłam zaległości w czytaniu wątku.Cudnie że sunia się otwiera .Ona jest przesłodka, przypomina mi trochę Westa. Quote
Ellig Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 [quote name='b-b']Fajnie, że mała coraz bardziej zaczyna ufać....ale wiadomo jeszcze trochę pracy przed Wami aby z tego małego dzikuska stała się wspaniałym, ufającym psiakiem:) Powodzenia :)[/QUOTE] Tak, pracy sporo ale wazne ,ze Bianka lubi poznawac nowe rzeczy, boi sie ale po kilku probach idzie dalej, [quote name='Poker']Nadrobiłam zaległości w czytaniu wątku.Cudnie że sunia się otwiera .Ona jest przesłodka, przypomina mi trochę Westa.[/QUOTE] Tak bardzo jest podobna do westa :) Quote
Ellig Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 Witamy serdecznie:) Dzisiaj Bianka miala pierwszy spacer bez smyczy w ogrodzie. Cudownie sie pilnowala, chodzila obok nogi Ani, bawila sie z Łatką i Meniem,nie chciala sie chowac ani uciekac. Po za tym malutka coraz lepiej reaguje na "obcych", poznala trojke sasiadow oraz nowego psiaka i juz jest zdecydowanie spokojniejsza. Quote
Ewa Marta Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Wychodzi na to, że to ja tak przeraziłam maleńką:-( Ciekawe, czy pozwoli w takim razie zdjąć sobie szwy, jak do nich pojadę... Bardzo się cieszę, że maleńka bez smyczy jest taka grzeczna. To doskonale rokuje:-) Quote
Ellig Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 [quote name='Ewa Marta']Wychodzi na to, że to ja tak przeraziłam maleńką:-( [/QUOTE] Ewuniu, zawsze ktos musi byc pierwszy i to nie ma nic wspolnego z Tobą.:calus: Quote
Poker Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Same pozytywne wiadomości. Bardzo się cieszę. Quote
jola_li Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 [quote name='Ewa Marta']Wychodzi na to, że to ja tak przeraziłam maleńką:-([/QUOTE] Bo byłaś w jej oczach "porywaczką", która zabiera z domu i wiezie w nieznane. Skąd mały łepek może wiedzieć, że to dla jej dobra? Quote
Mattilu Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 Dzien doberek :) Mam nadzieje, ze Bianeczki i jej stada nie zasypal snieg ;) Quote
Ellig Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 Sms od Ani:" [B]Był spacerek do ogródka samodzielny. Pobiegała trochę, pobawiła sie z Łatką. Bianka spokojnie zniosla moje odgarnianie sniegu. Nawet sprawdzila czy dobrze odgarnęlam. Na zawolanie sama wrocila do domu. Pozdrawiamy"[/B] Quote
Mattilu Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 [quote name='Ellig']Sms od Ani:" [B]Był spacerek do ogródka samodzielny. Pobiegała trochę, pobawiła sie z Łatką. Bianka spokojnie zniosla moje odgarnianie sniegu. Nawet sprawdzila czy dobrze odgarnęlam. Na zawolanie sama wrocila do domu. Pozdrawiamy"[/B][/QUOTE] A miało Cię nie być na Dogo :cool3: Ale dobrze, że jesteś i masz takie pozytywne wiadomości :multi: Quote
Ewa Marta Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 [quote name='jola_li']Bo byłaś w jej oczach "porywaczką", która zabiera z domu i wiezie w nieznane. Skąd mały łepek może wiedzieć, że to dla jej dobra?[/QUOTE] Masz rację Jolu, ale to takie przykre, kiedy widzisz, jak bardzo taki maluch się Ciebie boi:-( Bardzo się cieszę, że Bianeczka wraca na wołanie Ani. Widać już do końca uwierzyła, że nic jej tam nie grozi, a dom jest fajny, bo są w nim miękkie posłanka, kocyki i ulubiony fotel:-) No i jedzenie;-) Quote
Ellig Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 [quote name='Mattilu']A miało Cię nie być na Dogo :cool3: Ale dobrze, że jesteś i masz takie pozytywne wiadomości :multi:[/QUOTE] Zagladam tylko sporadycznie i w waznych sprawach:) Quote
Ellig Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 Kolejny sms od Ani :[B]"Mamy dzisiaj nową zabawę. Towarzystwo cały dzień wchodzi i wychodzi na dwór. Ja otwieram drzwi, pierwszy Menio / kot/, Łatka, Bianka. Potem ogólne buzi, buzi i powrót za mna do domu. One chyba "robią sobie jaja". Wiadomo z kogo.No ale idzie Wielkanoc. Pozdrawiamy "[/B] Quote
Recommended Posts