Javena Posted August 27, 2013 Author Posted August 27, 2013 [quote name='Olena84']A pan Maciek pewnie nie chce isc na badania?[/QUOTE] Był u lekarza,bo miał wysoką temperaturę. Podobno przeziebienie tylko. Temperatura spadła ,ale ogólnie czuje się słaby. Chcąc zrobić jakies badania trzeba podjechać ,ale kto? Nie ma tam nikogo kto mógłby służyć pomocą i np. podrzucić do poradni specjalistycznej. Pogotowie też nie przyjedzie. Trzeba naprawde byc chyba w agonii. :angryy: Moja chrzesnica była po operacji kolana ,dosć powaznej. Nagle zaczeła wymiotowac ,ból brzucha ,zesłabła .Pogotowie nie chciało przyjechac ,bo nie wierzyli ,ze po operacji , ŻE NIE MOZE CHODZIĆ .Stwierdzili ,że na wymioty ,to można przywieżć dziecko. Dopiero interwencja naszej laborantki z przychodni (sąsiadki) poskutkowało. Okazało sie ,że to kamień ,który już zaczął schodzic.Brak słow ,co to z tą naszą słuzbą zdrowia się porobiło. Quote
Olena84 Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Też kiedys wzywałam pogotowie, stan fatalny, wymioty, gorączka, bóle brzucha itp - " to prosze wziać nospe" Quote
agusiazet Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 A może za kasę ktoś mógłby Pana zawieźć do specjalisty, dałabym 100 zł na pokrycie kosztów? Quote
Javena Posted August 27, 2013 Author Posted August 27, 2013 (edited) Rozmawiałam dziś z P.Danusią. Pytała ,czy jest mozliwosć zakupić taki makaron psi i jakąś suchą karmę. Przedtem kupowała taniej w Marketach ,ale jak narazie nie mogą sie ruszyć ,a w wiejskim sklepie ,drogo . Pan Maciek przeszedł kiedyś zawał i kazda choroba osłabia organizm.Boi się narazie wsiadać do samochodu. Z rozmowy wywnioskowałam ,ze brakuje im leków. Moze cos by sie dało w tym kierunku załatwić? [B]SKARBONKA Państwa.[/B] [B][SIZE=3][COLOR=#000000]2[/COLOR][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/B][B][SIZE=3][COLOR=#000000]2 VIII >agusiazet>[/COLOR][COLOR=#FF0000]100zł [/COLOR][COLOR=#000000][/COLOR][COLOR=#ff0000] [/COLOR][COLOR=#000000]22 VIII >jkp >[/COLOR][COLOR=#ff0000] 300zł [/COLOR][/SIZE]26 VIII >Javena [COLOR=#FF0000]20 zł [/COLOR] [SIZE=5]Na sierpień mamy> [/SIZE][COLOR=#006400][SIZE=5]421zł75 gr [/SIZE][/COLOR][SIZE=5][SIZE=2]Postaram sie jakis bazarek zrobić na wrzesień.[/SIZE][/SIZE][COLOR=#006400][SIZE=5][/SIZE][/COLOR][/B] Edited August 27, 2013 by Javena Quote
Olena84 Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Jakie leki bo nie moge znaleźc:(, kiedys lekrze wypisywali na recepte leki np dla dziadka czy babci, teraz tego nie robia i taki starszy czlowiek musi sam podreptac i swoje odstać. Quote
Javena Posted August 27, 2013 Author Posted August 27, 2013 [quote name='olena84']jakie leki bo nie moge znaleźc:(, kiedys lekrze wypisywali na recepte leki np dla dziadka czy babci, teraz tego nie robia i taki starszy czlowiek musi sam podreptac i swoje odstać.[/quote] zapytam o nazwę odpisze. Quote
arim Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Zamówiłam przez all psi makaron 15kg.Nie wiem czy dobry będzie,ale można go spróbować.Czwartek,piątek powinien być. Quote
jkp Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 ja załatwialam leki i mogę też to zrobić ale muszę nazwy znać. Quote
Javena Posted August 27, 2013 Author Posted August 27, 2013 (edited) [quote name='arim']Zamówiłam przez all psi makaron 15kg.Nie wiem czy dobry będzie,ale można go spróbować.Czwartek,piątek powinien być.[/QUOTE] O kurcze ,jaki szybki odzew. Dziękuję bardzo. [quote name='jkp']ja załatwialam leki i mogę też to zrobić ale muszę nazwy znać.[/QUOTE] Jesli chodzi o leki potrzebne są: Cardura xl 4mg Rami-a 5 mg Co-valsacor 160mg Coronal 5 p.Danusia Enerenal 10mg Agen5 Mam nadzieję ,że dobrze napisałam. Musze tam kiedyś podjechac. Szkoda,że nie mam prawka. Czasem samochód stoi bezczynnie. Ech .... [B]Bardzo Wam dziekuję!! [/B] Myslicie ,że łatwo było mi przekonać ich ,żeby cokolwiek powiedzieli. Są bardzo zawstydzeni ,że musza prosić o pomoc. Edited August 27, 2013 by Javena Quote
Olena84 Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Mam coronal5!!!, mam nadzieje, bo używałam i musiałam zmienić, wiec otwarty mogę podesłac Quote
TZmestudio Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 przecież nie muszą prosić. Sami się wprosiliśmy na stary wątek. W tej chwili pomagamy i mamy nadzieję, że kiedyś, kiedyś może i nam ktoś pomoże. Przecieź to takie naturalne, że można się cieszyć z pomocy innym dobrym ludziom. TZmestudio Quote
Javena Posted August 27, 2013 Author Posted August 27, 2013 [quote name='Olena84']Mam coronal5!!!, mam nadzieje, bo używałam i musiałam zmienić, wiec otwarty mogę podesłac[/QUOTE] Oczywiście. Nie ma problemu. [quote name='TZmestudio']przecież nie muszą prosić. Sami się wprosiliśmy na stary wątek. W tej chwili pomagamy i mamy nadzieję, że kiedyś, kiedyś może i nam ktoś pomoże. Przecieź to takie naturalne, że można się cieszyć z pomocy innym dobrym ludziom. TZmestudio[/QUOTE] Dobro powraca. Coś wiem o tym. Quote
mestudio Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Ja cały dzień w rozjazdach, i jutro jeszcze trochę mam spraw szpitalno - lekarskich i muszę pojechać do psa, którego utrzymuję w innym dt, ale jak wrócę to zbiorę wszystko do kupy i zamówię żwir, karmę suchą i co tam jeszcze wyczytam. Quote
agusiazet Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 [quote name='Javena']O kurcze ,jaki szybki odzew. Dziękuję bardzo. Jesli chodzi o leki potrzebne są: Cardura xl 4mg Rami-a 5 mg Co-valsacor 160mg Coronal 5 p.Danusia Enerenal 10mg Agen5 Mam nadzieję ,że dobrze napisałam. Musze tam kiedyś podjechac. Szkoda,że nie mam prawka. Czasem samochód stoi bezczynnie. Ech .... [B]Bardzo Wam dziekuję!! [/B] Myslicie ,że łatwo było mi przekonać ich ,żeby cokolwiek powiedzieli. Są bardzo zawstydzeni ,że musza prosić o pomoc.[/QUOTE] Pewnie, prosić to trzeba się nauczyć i przełamać, ale najważniejsze, żeby pomoc otrzymać:) Quote
jkp Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Leki zamowiłam , najpóźniej w sb odbiorę z apteki i zaraz wyślę priorytetem. po Ndz przyjda do Panstwa . Pozdr J Quote
Javena Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 [quote name='jkp']Leki zamowiłam , najpóźniej w sb odbiorę z apteki i zaraz wyślę priorytetem. po Ndz przyjda do Panstwa . Pozdr J[/QUOTE] [B]jkp[/B] , ogromnie dziękuje. Własnie odebrałam telefon,że dziś paczka z makaronem dotarła. Państwo K. bardzo,ale to bardzo pragną podziekowac. [B]Arim[/B], ja tez ze swej strony dziękuję. Quote
Dorot131 Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Witam. wątek podczytuję od jakiegoś czasu , jesli będzie potrzeba zawiezć do lekarza ,mój mąż który dysponuje czasem i oczywiscie samochodem podejmie się tego. Jesteśmy z Rudy Sląskiej (domyslam się że nie jest to zbyt daleko od nas jednak prosiłabym o dokładny adres.) Też uważamy że trzeba sobie pomagać Quote
agusiazet Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 [quote name='Dorot131']Witam. wątek podczytuję od jakiegoś czasu , jesli będzie potrzeba zawiezć do lekarza ,mój mąż który dysponuje czasem i oczywiscie samochodem podejmie się tego. Jesteśmy z Rudy Sląskiej (domyslam się że nie jest to zbyt daleko od nas jednak prosiłabym o dokładny adres.) Też uważamy że trzeba sobie pomagać[/QUOTE] Super, to wspaniała informacja:) Quote
Javena Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 [quote name='Dorot131']Witam. wątek podczytuję od jakiegoś czasu , jesli będzie potrzeba zawiezć do lekarza ,mój mąż który dysponuje czasem i oczywiscie samochodem podejmie się tego. Jesteśmy z Rudy Sląskiej (domyslam się że nie jest to zbyt daleko od nas jednak prosiłabym o dokładny adres.) Też uważamy że trzeba sobie pomagać[/QUOTE] Bardzo dziekuję za chęc pomocy.Napewno jak zaistnieje taka potrzeba,będę wiedziała ,gdzie uderzyc:) Mętków ,to wioseczka k/ Babic między Chrzanowem a Zatorem .Zarówno tu ,jak i tu musza czasem jechać. woj.małopolskie [url]http://mapy.eholiday.pl/dojazd-metkow-babice-chrzanow.html[/url] Z Rudy Ślaskiej ,jest kawałek. Quote
TZmestudio Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 [quote name='Javena']Bardzo dziekuję za chęc pomocy.Napewno jak zaistnieje taka potrzeba,będę wiedziała ,gdzie uderzyc:) Mętków ,to wioseczka k/ Babic między Chrzanowem a Zatorem .Zarówno tu ,jak i tu musza czasem jechać. woj.małopolskie [URL]http://mapy.eholiday.pl/dojazd-metkow-babice-chrzanow.html[/URL] Z Rudy Ślaskiej ,jest kawałek.[/QUOTE] mi wyszło koło 60 km. Ale jeśli propozycja jest mimo to aktualna to myślę, że baaaardzo się taka pomoc przyda. Tylko jak skłonić aby państwo z tej pomocy chcieli skorzystać... ? Tzmestudio Quote
Dorot131 Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 [quote name='Javena']Bardzo dziekuję za chęc pomocy.Napewno jak zaistnieje taka potrzeba,będę wiedziała ,gdzie uderzyc:) Mętków ,to wioseczka k/ Babic między Chrzanowem a Zatorem .Zarówno tu ,jak i tu musza czasem jechać. woj.małopolskie [URL]http://mapy.eholiday.pl/dojazd-metkow-babice-chrzanow.html[/URL] Z Rudy Ślaskiej ,jest kawałek.[/QUOTE] Gdy zajdzie potrzeba jakoś damy radę, jednak prosimy o info trochę wczesniej by się zorganizowac Quote
Javena Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 Napewno ,jesli nie dałby rady Pan Maciek jechać ,skorzystaliby z pomocy.Nie mieliby wyjścia. Ostatecznie Mojego Tz bym prosiła ,mam nadzieję ,że nie odmówi pomocy starszym ludziom.Był ze mną dwa razy ,wiec wie jaka jest sytuacja . Quote
sleepingbyday Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 jestem. troche ucichłam na wakacjach, ale powoli ogarniam rzeczywistość. Quote
Olena84 Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 A ja poprosze o adres na ktory mozna cos dla Państwa wyslac. Quote
mestudio Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Wpadłam tylko napisać, że żwirek i worek karmy zakupiony, potem napiszę co i jak. Quote
Recommended Posts