Jump to content
Dogomania

Starsi państwo przygarneli GROMADĘ zwierzaków ,wieś Mętków. CD.starego watku

Recommended Posts

Posted

[quote name='Olena84']A pan Maciek pewnie nie chce isc na badania?[/QUOTE]

Był u lekarza,bo miał wysoką temperaturę. Podobno przeziebienie tylko. Temperatura spadła ,ale ogólnie czuje się słaby. Chcąc zrobić jakies badania trzeba podjechać ,ale kto? Nie ma tam nikogo kto mógłby służyć pomocą i np. podrzucić do poradni specjalistycznej. Pogotowie też nie przyjedzie. Trzeba naprawde byc chyba w agonii. :angryy: Moja chrzesnica była po operacji kolana ,dosć powaznej. Nagle zaczeła wymiotowac ,ból brzucha ,zesłabła .Pogotowie nie chciało przyjechac ,bo nie wierzyli ,ze po operacji , ŻE NIE MOZE CHODZIĆ .Stwierdzili ,że na wymioty ,to można przywieżć dziecko. Dopiero interwencja naszej laborantki z przychodni (sąsiadki) poskutkowało. Okazało sie ,że to kamień ,który już zaczął schodzic.Brak słow ,co to z tą naszą słuzbą zdrowia się porobiło.

Posted (edited)

Rozmawiałam dziś z P.Danusią. Pytała ,czy jest mozliwosć zakupić taki makaron psi i jakąś suchą karmę. Przedtem kupowała taniej w Marketach ,ale jak narazie nie mogą sie ruszyć ,a w wiejskim sklepie ,drogo . Pan Maciek przeszedł kiedyś zawał i kazda choroba osłabia organizm.Boi się narazie wsiadać do samochodu.

Z rozmowy wywnioskowałam ,ze brakuje im leków. Moze cos by sie dało w tym kierunku załatwić?

[B]SKARBONKA Państwa.[/B]

[B][SIZE=3][COLOR=#000000]2[/COLOR][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/B][B][SIZE=3][COLOR=#000000]2 VIII >agusiazet>[/COLOR][COLOR=#FF0000]100zł
[/COLOR][COLOR=#000000][/COLOR][COLOR=#ff0000]
[/COLOR][COLOR=#000000]22 VIII >jkp >[/COLOR][COLOR=#ff0000] 300zł

[/COLOR][/SIZE]26 VIII >Javena [COLOR=#FF0000]20 zł
[/COLOR]
[SIZE=5]Na sierpień mamy> [/SIZE][COLOR=#006400][SIZE=5]421zł75 gr

[/SIZE][/COLOR][SIZE=5][SIZE=2]Postaram sie jakis bazarek zrobić na wrzesień.[/SIZE][/SIZE][COLOR=#006400][SIZE=5][/SIZE][/COLOR][/B]

Edited by Javena
Posted

Jakie leki bo nie moge znaleźc:(, kiedys lekrze wypisywali na recepte leki np dla dziadka czy babci, teraz tego nie robia i taki starszy czlowiek musi sam podreptac i swoje odstać.

Posted

[quote name='olena84']jakie leki bo nie moge znaleźc:(, kiedys lekrze wypisywali na recepte leki np dla dziadka czy babci, teraz tego nie robia i taki starszy czlowiek musi sam podreptac i swoje odstać.[/quote]
zapytam o nazwę odpisze.

Posted (edited)

[quote name='arim']Zamówiłam przez all psi makaron 15kg.Nie wiem czy dobry będzie,ale można go spróbować.Czwartek,piątek powinien być.[/QUOTE]

O kurcze ,jaki szybki odzew. Dziękuję bardzo.

[quote name='jkp']ja załatwialam leki i mogę też to zrobić ale muszę nazwy znać.[/QUOTE]

Jesli chodzi o leki potrzebne są:

Cardura xl 4mg
Rami-a 5 mg
Co-valsacor 160mg
Coronal 5

p.Danusia
Enerenal 10mg
Agen5

Mam nadzieję ,że dobrze napisałam.

Musze tam kiedyś podjechac. Szkoda,że nie mam prawka. Czasem samochód stoi bezczynnie. Ech ....

[B]Bardzo Wam dziekuję!!
[/B]
Myslicie ,że łatwo było mi przekonać ich ,żeby cokolwiek powiedzieli. Są bardzo zawstydzeni ,że musza prosić o pomoc.

Edited by Javena
Posted

przecież nie muszą prosić. Sami się wprosiliśmy na stary wątek.
W tej chwili pomagamy i mamy nadzieję, że kiedyś, kiedyś może i nam ktoś pomoże. Przecieź to takie naturalne, że można się cieszyć z pomocy innym dobrym ludziom.

TZmestudio

Posted

[quote name='Olena84']Mam coronal5!!!, mam nadzieje, bo używałam i musiałam zmienić, wiec otwarty mogę podesłac[/QUOTE]

Oczywiście. Nie ma problemu.

[quote name='TZmestudio']przecież nie muszą prosić. Sami się wprosiliśmy na stary wątek.
W tej chwili pomagamy i mamy nadzieję, że kiedyś, kiedyś może i nam ktoś pomoże. Przecieź to takie naturalne, że można się cieszyć z pomocy innym dobrym ludziom.

TZmestudio[/QUOTE]

Dobro powraca. Coś wiem o tym.

Posted

Ja cały dzień w rozjazdach, i jutro jeszcze trochę mam spraw szpitalno - lekarskich i muszę pojechać do psa, którego utrzymuję w innym dt, ale jak wrócę to zbiorę wszystko do kupy i zamówię żwir, karmę suchą i co tam jeszcze wyczytam.

Posted

[quote name='Javena']O kurcze ,jaki szybki odzew. Dziękuję bardzo.

Jesli chodzi o leki potrzebne są:

Cardura xl 4mg
Rami-a 5 mg
Co-valsacor 160mg
Coronal 5

p.Danusia
Enerenal 10mg
Agen5

Mam nadzieję ,że dobrze napisałam.

Musze tam kiedyś podjechac. Szkoda,że nie mam prawka. Czasem samochód stoi bezczynnie. Ech ....

[B]Bardzo Wam dziekuję!!
[/B]
Myslicie ,że łatwo było mi przekonać ich ,żeby cokolwiek powiedzieli. Są bardzo zawstydzeni ,że musza prosić o pomoc.[/QUOTE]

Pewnie, prosić to trzeba się nauczyć i przełamać, ale najważniejsze, żeby pomoc otrzymać:)

Posted

[quote name='jkp']Leki zamowiłam , najpóźniej w sb odbiorę z apteki i zaraz wyślę priorytetem. po Ndz przyjda do Panstwa . Pozdr J[/QUOTE]
[B]jkp[/B] , ogromnie dziękuje.
Własnie odebrałam telefon,że dziś paczka z makaronem dotarła. Państwo K. bardzo,ale to bardzo pragną podziekowac. [B]Arim[/B], ja tez ze swej strony dziękuję.

Posted

Witam.
wątek podczytuję od jakiegoś czasu , jesli będzie potrzeba zawiezć do lekarza ,mój mąż który dysponuje czasem i oczywiscie samochodem podejmie się tego. Jesteśmy z Rudy Sląskiej (domyslam się że nie jest to zbyt daleko od nas jednak prosiłabym o dokładny adres.) Też uważamy że trzeba sobie pomagać

Posted

[quote name='Dorot131']Witam.
wątek podczytuję od jakiegoś czasu , jesli będzie potrzeba zawiezć do lekarza ,mój mąż który dysponuje czasem i oczywiscie samochodem podejmie się tego. Jesteśmy z Rudy Sląskiej (domyslam się że nie jest to zbyt daleko od nas jednak prosiłabym o dokładny adres.) Też uważamy że trzeba sobie pomagać[/QUOTE]

Super, to wspaniała informacja:)

Posted

[quote name='Dorot131']Witam.
wątek podczytuję od jakiegoś czasu , jesli będzie potrzeba zawiezć do lekarza ,mój mąż który dysponuje czasem i oczywiscie samochodem podejmie się tego. Jesteśmy z Rudy Sląskiej (domyslam się że nie jest to zbyt daleko od nas jednak prosiłabym o dokładny adres.) Też uważamy że trzeba sobie pomagać[/QUOTE]
Bardzo dziekuję za chęc pomocy.Napewno jak zaistnieje taka potrzeba,będę wiedziała ,gdzie uderzyc:) Mętków ,to wioseczka k/ Babic między Chrzanowem a Zatorem .Zarówno tu ,jak i tu musza czasem jechać. woj.małopolskie

[url]http://mapy.eholiday.pl/dojazd-metkow-babice-chrzanow.html[/url]

Z Rudy Ślaskiej ,jest kawałek.

Posted

[quote name='Javena']Bardzo dziekuję za chęc pomocy.Napewno jak zaistnieje taka potrzeba,będę wiedziała ,gdzie uderzyc:) Mętków ,to wioseczka k/ Babic między Chrzanowem a Zatorem .Zarówno tu ,jak i tu musza czasem jechać. woj.małopolskie

[URL]http://mapy.eholiday.pl/dojazd-metkow-babice-chrzanow.html[/URL]

Z Rudy Ślaskiej ,jest kawałek.[/QUOTE]

mi wyszło koło 60 km. Ale jeśli propozycja jest mimo to aktualna to myślę, że baaaardzo się taka pomoc przyda. Tylko jak skłonić aby państwo z tej pomocy chcieli skorzystać... ?

Tzmestudio

Posted

[quote name='Javena']Bardzo dziekuję za chęc pomocy.Napewno jak zaistnieje taka potrzeba,będę wiedziała ,gdzie uderzyc:) Mętków ,to wioseczka k/ Babic między Chrzanowem a Zatorem .Zarówno tu ,jak i tu musza czasem jechać. woj.małopolskie

[URL]http://mapy.eholiday.pl/dojazd-metkow-babice-chrzanow.html[/URL]

Z Rudy Ślaskiej ,jest kawałek.[/QUOTE]

Gdy zajdzie potrzeba jakoś damy radę, jednak prosimy o info trochę wczesniej by się zorganizowac

Posted

Napewno ,jesli nie dałby rady Pan Maciek jechać ,skorzystaliby z pomocy.Nie mieliby wyjścia. Ostatecznie Mojego Tz bym prosiła ,mam nadzieję ,że nie odmówi pomocy starszym ludziom.Był ze mną dwa razy ,wiec wie jaka jest sytuacja .