mycha101 Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 13 psich dzieci wyciągniętych z piekła - z miasta oprawców - z Brańska. Nie miały szans na życie, od urodzenia żyły z wyrokiem śmierci, który zostałby wykonany gdyby człowiek o wielkim sercu, któremu los psiaków nie jest obojętny, a takich w Brańsku niewielu, powiadomił Fundację Emir. Szczeniaki były w bardzo złym stanie, ale pod czujnym okiem Emira dochodzą do siebie w Fundacji. Sytuacja jest o tyle beznadziejna, że w Fundacji przepełnienie, po przybyciu tych szczeniaków, jakiś drań:mad: podrzucił w kartonie pod bramę Fundacji kolejne 8 psich dzieci. Niestety nie ma już miejsca dla kolejnych psiaków, a takie jest bardzo potrzebne, dla katowanych, maltretowanych, głodzonych psów. Prosimy o wszelką pomoc, zarówno finansową, jak i rzeczową. Przez to przepełnienie nie można interweniować. Nie ma gdzie umieszczać nowoprzybyłych. W tym przypadku nawet domy tymczasowe są na wagę złota, bardzo prosimy o pomoc dla maluszków: mleko, kasza manna, kaszka kukurydziana, zabawki. Zaraz też przyjdzie czas szczepień. Potrzebne są też osoby do rozwieszania plakatów podopiecznych Fundacji. Pamiętajmy, że każdy psiak znajdujący swojego człowieka, ustępuje miejsce potrzebującemu. Szczeniaczki są z dwóch miotów, mają ok 7-8 tygodni. Oto zdjęcia maluszków: BAJ (bez ogona) BAS BARD (brązowy + krawacik) BLANKA (czarna z krawatem, białe pazurki) BIRMA BIANKA (brązowo biała, skarpety) BEREK (brązowy + krawacik) BUSIA (brązowa bez ogonka) BRUS (jasno-brązowy, mały płaczek) BROSZKA BRAVA BORA Na zdjęciach brakuje jednego chorego psiaka Budrysi (dziewczynka). W najbliższym czasie dodamy do listy szczeniorków 8 podrzutków. DOMY PILNIE POTRZEBNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
mycha101 Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 Chyba potrzebuję pomocy w ogłaszaniu pluszaków. Zdałam sobie sprawę, że każdego trzeba oddzielnie zamieścić na kilku portalach. Psiaków 12, a im szybciej ogłosimy, tym lepiej dla nich. Na obecną chwilę BRUS jest na ale. gratka i pozostałe ja umieszczę na ale.gratka. Kto pomoże???? Quote
enia Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Dużo, dużo, maluszki bardzo proszą o pomoc!!!!!! Quote
evita. Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 mycha101 napisał(a):Chyba potrzebuję pomocy w ogłaszaniu pluszaków. Zdałam sobie sprawę, że każdego trzeba oddzielnie zamieścić na kilku portalach. Psiaków 12, a im szybciej ogłosimy, tym lepiej dla nich. Na obecną chwilę BRUS jest na ale. gratka i pozostałe ja umieszczę na ale.gratka. Kto pomoże???? W sprawie ogłoszeń możesz liczyć na mnie ;) . Dzielimy się psiakami czy stronkami ogłoszeniowymi ? Quote
fizia Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 To ja dodam Je na kupiepsa.pl - z tej strony sporo osób zgłaszało się, jak wcześniej ogłaszałam szczeniaczki Quote
mycha101 Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 evita. napisał(a):W sprawie ogłoszeń możesz liczyć na mnie ;) . Dzielimy się psiakami czy stronkami ogłoszeniowymi ? fizia:loveu::loveu::loveu::loveu: czyli mamy kupiepsa.pl ja kończę ale.gratka evita jeśli możesz zrobić ogłosznia na animalia.pl mnie wszystkie ogłoszenia znikają i gdzieś jeszcze nie mogę wstawaić zdjęć bo mam za mało punktów, jeśi wiesz o co mi chodzi to pls. myślę stronkami się podzielmy, łatwiej Quote
fizia Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Dodałam narazie Brusa, Broszkę, Bravę i Birmę http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=12019 Quote
Ania W Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Broszka, Brava, Blanka, Birma i Brus"prawie" Willis są na allegro. W weekend dorzucę jeszcze kilka łebków ;-) Quote
mycha101 Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 Ania W napisał(a):Broszka, Brava, Blanka, Birma i Brus"prawie" Willis są na allegro. W weekend dorzucę jeszcze kilka łebków ;-) ja z allegro opisy brałam Quote
madzia828 Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 podnoszę maluchy w górę na 1 domki potrzebne Quote
evita. Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 mycha101 napisał(a):fizia:loveu::loveu::loveu::loveu: czyli mamy kupiepsa.pl ja kończę ale.gratka evita jeśli możesz zrobić ogłosznia na animalia.pl mnie wszystkie ogłoszenia znikają i gdzieś jeszcze nie mogę wstawaić zdjęć bo mam za mało punktów, jeśi wiesz o co mi chodzi to pls. myślę stronkami się podzielmy, łatwiej W takim razie ja "obstawiam" animalię, forum gazety, bono- polska, dwukropek, psy.pl, 4lapy, eoferty, kupsprzedaj i zobaczymy co tam jeszcze da radę ;) Ale to wszystko dopiero wieczorkiem ;) Quote
mycha101 Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 ale.gratka już zrobiona ja zrobię to co nie będzie zrobione, ale dopiero wieczorem. evitka prawie wszystko zagarnęła. :cool3: Quote
evita. Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 mycha101 napisał(a):evitka prawie wszystko zagarnęła. :cool3: Jak nie dam rady to się podzielę ;) A może ktoś teraz ma czas to chętnie odstąpię cosik ;), bo ja dopiero wieczorem będe mogła poogłaszać maleństwa Quote
fizia Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Dodałam już wszystkie Maluchy na kupiepsa.pl A to zdjęcie jest boskie:) Quote
Olga132 Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 też mi sie to zdjęcie baaardzooo podoba Dziewczyny od ogłoszeń JESTEŚCIE WSPANIAŁE !!! BRAK MI PO PROSTU SŁÓW..... WIELKIE DZIEKI!!! Quote
Ania W Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 No to jak ciotkom podobają się zdjęcia dzieciaków to dorzucę kilka scenek z życia codziennego ;-) Quote
Ania W Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 A to moje ulubione...Brava weszła do stołówki ;-) Jeszcze chciałam zamieścić małe sprostowanie...Faktycznie są to szczeniaki z dwóch miotów. Jedne urodziły się w starym gospodarstwie pegieerierowskim i te faktycznie ocalały cudem. Drugi miot przeżył dzięki dobremu człowiekowi, który przygarnął sukę w zaawansowanej ciąży. Spokojnie u niego urodziła i odchowała szczenięta. Suka została u niego, a on w trosce o ich dobro skontaktował się z Fundacją...Nie wiadomo co spotkało by je na miejscu. W niedługim czasie w tym masteczku miało miejsce tyle dramatycznych wydarzeń, że w najlepszym wypadku czekałby je łańcuch i buda. Quote
fizia Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 To jest super:) "Ale nuda..." Mam nadzieję, że kolejki będą sie ustawiać po Maluchy. Do mnie napisała jedna Osoba pytając czy po odbiór szczeniaka trzeba się udać na adres Fundacji - poleciłam bezpośredni kontakt z Fundacją. Quote
Ania W Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Np tak Brava jest lekko zblazowana;-) Na jednym zdjęciu w misce też to widać. A czy osoba była z Warszawy ? Quote
mycha101 Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 Dopiero dotarłam do domku i jestem wymóżdżona. Nie dam rady siedzieć przy kompie, rano w drogę do Wawy. Jutro nadrobię ogłoszenia. Sfotografuję jutro całą ósemkę i chorą sunię. Quote
fizia Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Niestety tego nie wiem, wiadomośc jest dośc zwięzła:) "monika wysłał następuj±c± wiadomo¶ć do Ciebie: czy po odbior szczeniaczka w razie czego tzreba sie udac pod adres fundacji" Quote
Recommended Posts